PCBeast zasto nerviras ljude i nagovaras ih da kupuju nVidiu
Elem, velika se bitka vodi koja je kartica bolja/brza za ulozen novac a razlike su zaista male, tolike da ko kupi bilo koju karticu, istovremeno ce u minut obe zastariti kroz odredjeno vreme...
Prednost ima ona koja je na akciji
Ma necu vise.Pomislih da smem da poredim dve karte u istom cenovnom rangu,jedna jeftinija i brza a druga ima navodno veci potencijal a skuplja..
Ljudi me odmah osudise na lomacu,hoce da me spale kao vesticu
Zanimljiva su ta poredjenja out of the box ali onda treba porediti karte koje su obe oc varijante ili obe dafault. PCbeast, mislim da jako gresis sa tim stavom. poredis tu 670-ku sa realno jacom kartom i osudjujes je na propast. Ako kazes da je out of the box ta brza, ok jeste, verujem da nece niko da ospori. Ali u tom slucaju svesno treba da okrenes glavu i pravis se lud i da ne iskoristis oc potencijal 7970. Malo je nerealno od tebe sto ocekujes da cemo svi zanemariti tu cinjenicu.
Razumem ja tvoju logiku i sta zelis da nam kazes ali probaj i ti da razumes sta ostali clanovi pricaju i pogledas ih njihovog ugla.
Out of the box je precenjena stvar. Bitne su samo 2 stvari, apsolutni default clock kao na referentnoj karti i oc potencijal. Sve izmedju, kao sto su oc edicije, boost i sl su lov u mutnom. Razumem i da je karta skuplja jer ima bolje hladjenje ali da je skuplja jer je neko malo oc u fabrici mi *****izam.
Ako ti neko nasvira kartu u fabrici znaci da ona imanji oc potencijal a niko ko daje tolike pare za grafiku nije ***** da ne ume sam da je nasvira malo. U svakom slucaju i ako ima takvih, treba da se suzdrzavaju od rasprave.
Ja stvarno ne znam i ne secam se da se nesto promenilo u standardima kada se porede dva prozivoda.
I dalje testeri sirom sveta uporedjuju grafike out of box i mere performanse.
Overklok je tu cisto da se vidi koliko potencijala karta ima jos preko defaulta ali nije presudan faktor niti je ikad bio.
Secate se kako ste se bunili kada je 5850 default bio brzi od GTX460 a mi smo to uporedjivali sa OC edicijama ili ti samim potencijalom karte.
Rekoste ne moze tako,to nije fer.Ne vidim ni ovde nista drugaciju situaciju.
Ali ok,uvek sam bio realan,nek se uzmu u obzir i OC mogucnosti ,da se ne lazemo GTX670 PE ide dosta visoko ,1300 Mhz a to je u rangu GTX680 negde na 1200 Mhz sto
je opet poprilicno tezak zadatak za 7970 jer i njoj treba veci klok da bi sustigla GTX680 a wall joj je upravo negde ne 1250 Mhz!
Sve u svemu ja bih rekao da je tu mrtva trka a ne tako kako vi predstavljate ali ok svako ima pravo na svoje misljenje a u globalu taj Dual X je svakako skuplji.
Ako je i taj OC presudan faktor ima i jacu cenu
Stalno zaboravljate na fiziku i GPGPU
Fizika je odlican feature,ja se licno toga nebih mogao odreci u igrama koje ga podrzavaju,koje su kvalitetne.
Istina je,malo je redje takvih igara ali ako vec imam mogucnost zasto da ne.
U krajnjem slucaju nVidia ima bolje drivere i to mi pruza sigurnost.
GPGPU je posebna stavka,to nema veze toliko sa gaming kartama,pominje se samo usputno!
A šta sa fizikom i GPGPU? Fiziku Nvidia ima a AMD/ATI nemaju. Presudno nije, ali u nekim igrama dobro dođe. Sa porastom jačine CPU-ova, fizika na GPU-u će sve manje i manje biti značajna.
GPGPU u SP je Nvidia brža a u DP sporija od AMD/ATI-ja u istom cenovnom rangu jer Nvidia "štiti" svoju Tesla familiju. Opet manje više nerešeno.
O ovom ne treba ni pricati jer je poredjenje smesno.AMD obuhvata samo 10% trzista,sve ostalo je pod nVidia-om.Nece biti da je nereseno!
A sta bi rekao onda o igranju na 3 monitora gdje je amd u velikoj prednosti.
Cak i rezolucija 1600p velika je prednost za amd, jednostavno i jedni i drugi imaju svoje prednosti i mane.
Sa Kepler familijom rekose da je najjaci dozivljaj nVidia 3d Surround a ima more testova koji pokazuju kako surround radi ,nista losije
od Eye Finity,cak i bolje..Pogledaj klipove ,obrati paznju na testove ali u globalu sto se tice samog dozivljaja za sad ne postoji nista kompletnije i bolje
nego sto moze da ponudi Surround 3D .Receno,vidjeno,hiljadu puta..Tako kaze svaki priznati tester,Tom Logan je vise puta ukazivao na prednosti i ako
vise naginje AMD-u!