Šta je novo?

GeForce GTX 670 Thread

Nije Palit pod okriljem Gainward-a, vec obrnuto ;)

Shto se Palit karti tiche, imam (imao sam) tri njihove grafichke - GTS250, GTX260 i GTX470, sve rade dobro i nikada nisam imao problema sa njima.

Realno, jedina karta sa kojom sam imao problema u poslednjih 5 godina je bila Powercolor 4870 512mb PCS+ i to zbog toga shto se pregrejavala...

Nema tu sta da bude problema kada se svi drze istog standarda u toj visokoj klasi,sve je to referentno.
Non referentno mora da odstupa od referentnog ali na bolje..

Slazem se - imam Palitovu GTX260 sp216 Sonic i sluzi me vec 3 godine bez problema, posle nje sam imao referntnu GTX470 koja je bila prva u SLi (tj. ona koja se vishe greje jer je iznad) i koja i dan danas radi kod prijatelja u kompu (na monitoru sa rezolucijom 2560x1440 :d). Iz principa ne klokujem karte, ali ove su radile i dalje rade u dosta surovim uslovima, tako da valjaju.

Sada imam MSI referentnu GTX570 i sa njom uparenu Sparkle nereferentnu SLi. MSI je opet "odozgo" pa se malo vishe greje, dok je Sparkle "ladna kao shpricer".

Mislim da ce sledeci setup verovatno biti GTX670 SLi ili mozda jedna GTX690 (bash zbog reshenja problema s microstuteringom). Bedak je shto josh nema GK110, osecam da bi on bio prava stvar za mene sa max detaljima i AA u 2560x1600 :D

Odlicno.
Mislim da za 360 eurona nema bolje.Samo me odbijalo ime,do sada sam imao sve drugo samo "Palit" ne.

Ili koliko je ko osetljiv :D

Meni je kušićte ispod stola, tako da ne čujem ništa. Ali kad se sagnem i prislonim uši, otvorim vrata kućišta, i pogasim sve ventove u kušićtu, čuje se to slabo kliktanje, ali čim se zatvore vrata kućišta, već se ne čuje. Ne bi ni primetio da se ljudi nisu žalili i da nisam znao šta da tražim.

Da zavisi i od toga koliko je ko osetljiv. No, s obzirom da svirkam već jedno 14-15 god, da sam Kal-El i čujem miša kad prdne, rekao bih da spadam u kategoriju osoba osetljivog sluha, ispravi me ako grešim....NOT!:D Kliktanje i zujanje nemam , ventova imam 7 u kućištu, otvoreno mi je i naravno da će se čuti uveče kada je sve pogašeno, ali i dalje imam čist zvuk tihog strujanja vazduha, ništa iritirajuće...JER DA JE IRITIRAJUĆE SREDIO BIH DA NE BUDE:D

oket, Ramo Ramo druže moj da li čuješ jecaj moj?:)

Jel neko probao u Duocomu da kupi/potvrdi da Asus zaista postoji kod njih?

Ja sam zvao juce ,nemaju na stanju tek treba da stigne za 7 dana.Jos se lomim dal uzeti asus 670 ili cekati dc2 680:mad:

Jelo moze neko da izmeri rastojanje izmedju rupa za kacenje samog hladnjaka na referentnoj, odnosno MSI 670? ne mogu nigde da nadjem...

ASUSa i Gigabyte 670 je bio po jedan primerak - nema više. ASUS je stvarno odradio odličan posao ovaj put...

Koga interesuje, Gigabyte OC sa 3 fana na stanju u Emmiju. Realnom stanju, ne samo u cenovniku :D

I Duocom prima narudzbine za Asus Direct CU II, 45k, stizu 6. juna. Obicna verzija koliko mi rekose, nije TOP.

E sad, da li je bolje uzeti Direct CU II ili Windforce, nemam pojma...

@Kal-El
Ovo za svirkanje predpostavljam da si zeleo da kazes kako imas osetljiv sluh na amplitudu zvuka.
Ne znam sa kakvim svirkanjem se bavis ali ako radis na pravu razglasnu opremu kompjuter neces ni cuti tj sum i kliktanje ce ti
doci kao cvrkut ptica ;)

@Rapture
Jesi ti to uzeo kartu i koju?
P.S.Koja je to Jela koju trazis na forumu ? :D

Nisam uzeo kartu, cekam jos malo, ciljam na 670, mada mozda bude i 7850, ili nesto izmedju :p...

P.S. Al si me zbunio :d, typo...

Koliko je bucan MSI GTX 670 oc referentni? Jel moze ko da ga poredi sa atijevim turbinama na 6870, 6950 i sl? Prodao sam stari 6870 i dvoumim se izmedju 7950 i GTX 670. NE bih ih klokovao, tako da ce izbor vjerovatno pasti na 670-tku. Samo gledam tog MSI referentnog, izgleda prilicno fizicki osakacen u odnosu na ASUS DirectCU II ili ovu Gigabyte sa testa. I u testu ovdje spominje se slabija naponska jedinica. Koliko je bitno uopste?
Prilicno sam osjetljiv na buku, 6870 mi je bio nepodnosljiv, pa sam morao mijenjati hladjenje. Sad se bojim da ne uzmem MSI-a i da se ne zeznem....

Mislim da možeš pogledati review na Bench sajtu - neke velike prednosti nema... Ono što je mana jeste da se kod jednog procenata ljudi dešavalo da kartice imaju određen zvuk koji može da smeta (klikanje, mlevenje, huk) - pogledaj Manveove postove u ovoj temi, a možeš videti i thread u MSI forumu - googlaj za gtx 670 msi clicking - zavisi koliko si osetljiv. Neki kažu da je zvuk nepodnošljiv posle 70%, da je iritirajući već na 55%...

Citao sam test pazljivo, a i ovu temu pratim od pocetka. Upravo tako, zavisi koliko je ko osjetljiv. Mene buka uzasno iritira, pa sam bas zato i pitao nekoga da napravi neko poredjenje sa Ati turbinama. Ima neko je rekao, da je spram MIS-a, 6850 bila necujna. Meni je 6870 i na 50% bio jako bucan. Nista, MSI otpada, zbor je suzen na directcu ili windforce. Ili pak na skroz drugi tabor - 7950 directCu.
Nisam dugo imao zelenu kartu, jos od 8800GTS-a, pa ne znam kakvi su im sada driveri.

Poslednja izmena:
Od tih svih najtisa ti je directcu mada ni windforce nije mnogo bucan inace 670 ti je mnogo bolji izbor ako neces da klokujes.

Citao sam test pazljivo, a i ovu temu pratim od pocetka. Upravo tako, zavisi koliko je ko osjetljiv. Mene buka uzasno iritira, pa sam bas zato i pitao nekoga da napravi neko poredjenje sa Ati turbinama. Ima neko je rekao, da je spram MIS-a, 6850 bila necujna. Meni je 6870 i na 50% bio jako bucan. Nista, MSI otpada, zbor je suzen na directcu ili windforce. Ili pak na skroz drugi tabor - 7950 directCu.
Nisam dugo imao zelenu kartu, jos od 8800GTS-a, pa ne znam kakvi su im sada driveri.

Kao što smo mnogi pričali u vezi MSI, u loadu je tiha, što se tiga tiče tiša je od 7950/7970. Ali postoje to kliktanje koje se čuje i u idle koje se kod nekih čuje. Kod mene samo ako se zavučem dole, skinem vratanca od kućišta i prislonim uši. Kod nekih očito jače, a neki uopšte ne primećuju to.

Koliko je bucan MSI GTX 670 oc referentni? Jel moze ko da ga poredi sa atijevim turbinama na 6870, 6950 i sl? Prodao sam stari 6870 i dvoumim se izmedju 7950 i GTX 670. NE bih ih klokovao, tako da ce izbor vjerovatno pasti na 670-tku. Samo gledam tog MSI referentnog, izgleda prilicno fizicki osakacen u odnosu na ASUS DirectCU II ili ovu Gigabyte sa testa. I u testu ovdje spominje se slabija naponska jedinica. Koliko je bitno uopste?
Prilicno sam osjetljiv na buku, 6870 mi je bio nepodnosljiv, pa sam morao mijenjati hladjenje. Sad se bojim da ne uzmem MSI-a i da se ne zeznem....

Nemoj me pogresno shvatiti ali da si rekao dvoumim se izmedju 7970 i GTX670 pa da i razumem bar sto se tice performansi jer su karte egal a sto se tice cene
tu tek nema poredjenja.GTX670 je best buy kartica definitivno.I 7950 koja je dosta sporija je skuplja.
O prednostima koje donosi sama nVidia nema potrebe ni pominjati,to se vec zna ;)

Smooth gaming :p

P.S.Asus je non referentna karta,ipak poredjenje nije na mestu.
Referento izdanje je uradjeno u skladu sa standardima i samo tako mozes da posmatras kartice.
Sto se tice buke,ipak se malo raspitaj ili nek neko snimi kamericom pa okaci ovde ;)

Kad vidim kakvu masinu imas ,greota je da tu pakujes nekog crvendaca :)

Od tih svih najtisa ti je directcu mada ni windforce nije mnogo bucan inace 670 ti je mnogo bolji izbor ako neces da klokujes.

Pa GTX670 se poprilicno dobro overklokuje.Nista nebi skodilo da nivo performansi podigne i iznad GTX680 ;)

Poslednja izmena:
hehe.... Znam da je GTX670 bas jaca karta od 7950, osim u Krizi 2 (ciji mp igram 90% od ukupnog igranja, al ajd:) ). Koliko sam ja gledao 7950 je 3000dindzi jeftiniji od gtx 670 koji tek treba da stigne (obe su direct cu modeli). Taj MSI bi mi sigurno smeta da ga slusam, tako da on otpada definitivno. Znam da bi na citavu konfu lijepo legla jedna zelena:) Nista, sacekat cu da se pojave GTX670 direct cu ili windforce ili ako bude od MSI ona sa dva venta, pa cu pazariti jednu od te tri. Hvala svima.

Uzmi GTX 670, narocito posto neces da ih OCujes.

A posto si osetljiv na zvuk, Direct CU II ili Windforce.

Ako sam dobro video GTX670 je jaca u Crysis 2 od 7950 sto opet i link dokazuje :

http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-670-review/22

Gigabyte cini mi se da ima na stanju.Za ASUS ne znam..
Imas i Gainward :
http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=881&lang=en

Moja greska, test koji sam gledao je bio crysis 1. Necu referentni model nikako. Sacekacu jos 15-20 dana da se pojave na stanju pa cu uzeti neku.

@Tomalak - upravo tako, jednu od te dvije cu.

Moja greska, test koji sam gledao je bio crysis 1. Necu referentni model nikako. Sacekacu jos 15-20 dana da se pojave na stanju pa cu uzeti neku.

@Tomalak - upravo tako, jednu od te dvije cu.

Pa Gigabyte koji sam ti predlozio je ova karta :

5965_big.jpg

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4211#ov

Imas je u tri firme..Proveri..

Poslednja izmena:
Covek nije odavle :D...

Pa ni Bijeljina nije tako daleko ;) Zavisi da li komponente nabavlja u Bosni ili u Srbiji.
Cini mi se da su cene u Bosni cak i malo jace nego kod nas ;)

Vrh Dno