Šta je novo?

GeForce GTX 670 Thread

Da tu si u pravu, odvrnuće cenu kao i uvek. Ja se lomim na dve 670-tke, ali opet se mislim koji će mi q....ma videću šta će na kraju ispasti....

Da je GK110 nebi sad tako pricali :p
Inace i ja vas podrzavam mada cu ja sebi uzeti jedan Kepler,ne mogu da izdrzim vise :D

690 a ? :D

Ako cemo posteno taj asus bi trebalo da ide po ceni sadasnje referentne 670, ali celokupno st/ranje je takvo kakvo je...

690 a ? :D

Ako cemo posteno taj asus bi trebalo da ide po ceni sadasnje referentne 670, ali celokupno st/ranje je takvo kakvo je...

Od tog koncepta Dual Gpu izvdedbi onboard sam odustao jos od GTX295.
Ne zato sto je lose resenje ili kartice vec zato sto takva karta na kraju mnogo gubi i teze se prodaje.
GTX690 bih rado posedovao,karta je san snova i zbog nje bih presao preko stava koji sad zastupam ali sto se tice cene..Mnogo je kume:trust:

Moj izbor ce biti najverovatnije na GTX680 ili ako GTX670 bude povoljan pa cu da napravim neki SLI malo kasnije..

Sto se tice trzista,slazem se..Sr kroz gusto granje!Mi smo svakako nahebali!

P.S.Ne verujem da ce Asus pogotovu Top izvedba biti tako povoljna!
Ocekujem cenu od 400 eur pa na dalje!

Poslednja izmena:
@rAMA, Kal-El
Prodao sam AMD kofiguraciju pre 2 meseca i od tada vozam sve na laptopu sto mi se ne svidja preterano. Sutra mi stizu sve komponente osim grafike i sada se jaaako lomim oko MSI-ja ili ostanka neko vreme na intel integrusi iz 3570K. Osecam da sam u situaciji: sta got uradim- pogresicu.

@manve
Ne mozes mnogo 'omasiti sa GTX670.
U krajnjem slucaju uvek mozes da je prodas sa manjim gubitkom i
da uzmes neko non referentno izdanje.
Bar bih ja tako uradio da sam na tvom mestu.
A generalno smatram da ces i sa tom izvedbom koju je uzeo rAMA i jos par korisnika biti u globalu zadovoljan.

Poslednja izmena:
Od tog koncepta Dual Gpu izvdedbi onboard sam odustao jos od GTX295.
Ne zato sto je lose resenje ili kartice vec zato sto takva karta na kraju mnogo gubi i teze se prodaje.
GTX690 bih rado posedovao,karta je san snova i zbog nje bih presao preko stava koji sad zastupam ali sto se tice cene..Mnogo je kume:trust:

Moj izbor ce biti najverovatnije na GTX680 ili ako GTX670 bude povoljan pa cu da napravim neki SLI malo kasnije..

Sto se tice trzista,slazem se..Sr kroz gusto granje!Mi smo svakako nahebali!

P.S.Ne verujem da ce Asus pogotovu Top izvedba biti tako povoljna!
Ocekujem cenu od 400 eur pa na dalje!

Ma znam, zezam se za 690... da asus 400e pa navise, pa on je out of the box za dlaku brzi od standardnog 680, ali kazem po samoj fizickoj konstrukciji karte ona ne vredi te pare, ali trziste kaze drugacije :S:...

@manve
Ne mozes mnogo 'omasiti sa GTX670.
A generalno smatram da ces i sa tom izvedbom koju je uzeo rAMA i jos par korisnika biti u globalu zadovoljan.
Gledao sam ocene ljudi koji su kupili MSI karticu. Otprilike 50% je reklo da zuji/pravi neku buku. To me odbija.

Ma znam, zezam se za 690... da asus 400e pa navise, pa on je out of the box za dlaku brzi od standardnog 680, ali kazem po samoj fizickoj konstrukciji karte ona ne vredi te pare, ali trziste kaze drugacije :S:...

Slazem se.Ja cak idem i malo dalje,mene u malom mozgu "pece" konstantno, koje pare dajem za mainstream chip!
Najradije bi se vratio na Fermi jer cu dosta manje da ulozim ali kad vec postoje neke nove tehnologije nebih da idem korak unazad.
Pogotovu sto Kepler sad ima nativni DP a meni to odgovara da iscupam max kvalitet grafickog prikaza zbog monitora!

Gledao sam ocene ljudi koji su kupili MSI karticu. Otprilike 50% je reklo da zuji/pravi neku buku. To me odbija.

Pa jel imas nekog da odes da proveris koliko se karta cuje.
Ipak buka je subjektivi utisak (hehe kako me napadose davno za ovo sto sam ponovo rekao) .
Sve zavisi od praga tolerancije..Mozda sam bezobrazan sto ovo predlazem ali rAMA je recimo NS-a,mozda bi covek mogao
da ti izadje u susret da ti prezentira kako karta radi..Dajem samo predlog ako te to toliko muci.

Au, tek ja što sam sa ušima osetljiv, navikao sam se na accelero extreme . Bojim se da šta god posle toga stavim a da je referentno imaće zvuk mešalice...

Hehe.Vidim da se svima svidja Asus Top,ja sam je odmah izdvojio kao favorit.
Jedino se plasim da ce cena biti malo jaca,blizu cene GTX680.
U tom slucaju je bolje ici na referentni GTX680.

Posto i sam cekam neku nereferentnu 670-ku da dodje, mislim da bi mi i Palit-ov JetStream bio dovoljan u slucaju da je ASUS previse skup. Po nemackim sajtovima razlika izmedju referentnog i nereferentnog modela u ceni je mizerna, plus sto je jedan od modela koji su skoro najvise fabricki OC-ovani. Jedina zamerka je 6+6, ali i ASUS dolazi sa istim (ali iskreno nisam previse lud oko OCa graficke).

Poslednja izmena:
intro.jpg

Our Gigabyte GeForce GTX 670 would consistently boost to about 1.293GHz with perfect stability and zero visual artifacts!

Core increase 31.939% !

Link:

http://hothardware.com/Reviews/NVIDIA-GeForce-GTX-670-Reviews-EVGA-and-Gigabyte/?page=2

evga2.jpg

Link :

http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=2236&pageID=11917

Evo i moj najbolji skor sa istom tom kartom, vise od toga nece, mada mi se cini da je kod mene memorija malo "bolja" :)

Prilozi

• gtx670.jpg
    gtx670.jpg
    402.9 KB · Pregleda: 76
Evo i moj najbolji skor sa istom tom kartom, vise od toga nece, mada mi se cini da je kod mene memorija malo "bolja" :)

Memorija je stvarno extra a GPU clock i nije neki..
Jel to karta za test ili si uzeo sebi?
P.S.Jel GPU ne moze vise,ni sa naponom?

Poslednja izmena:
da, ali je prvo rasklopi u paramparchad pa islikaj, ovako samo fotoseshan spolja i nije neshto :D

shalu na stranu....ooopako se dvoumim da zemim jednu 670....al ima samo MSI referentna...mada ja lichno preferiram generalno referentne sve karte....bolje sachekati josh malo...

Club 3D

Neverovatno koliko je brendova plasiralo GTX6xx kartice..

attachment.php

attachment.php

P.S.Zasto su sad male slike kad ih importujem ?

Prilozi

• RVJbg.png
    RVJbg.png
    196.9 KB · Pregleda: 266
  • 2a5TE.png
    2a5TE.png
    394.2 KB · Pregleda: 264
Poslednja izmena od urednika:
Mala kata, pa zbog toga :D...

:D

ja chekam Diamond da izbaci kartu.... ili mozda ELSA ...ili BFG da vasrsne :d

Poslednja izmena:
Memorija je stvarno extra a GPU clock i nije neki..
Jel to karta za test ili si uzeo sebi?
P.S.Jel GPU ne moze vise,ni sa naponom?

Nema sanse, cak ni sa +100mV nazalost, sta god da sam radio ne moze da bude stabilno u celoj bateriji testova... :(
Memorija je suluda, ne izbacuje artifakte na ovom taktu i super je stabilno kroz sve testove, mozda moze jos malo vise, ali nazalost ne utice toliko na krajnji skor...

Karta je za test, ide u cetvrtak, ovaj Windforce, ASUS DC II i referentni MSI koji sam uspeo da nabavim iz retail-a...

Poslednja izmena:
da, ali je prvo rasklopi u paramparchad pa islikaj, ovako samo fotoseshan spolja i nije neshto :D

shalu na stranu....ooopako se dvoumim da zemim jednu 670....al ima samo MSI referentna...mada ja lichno preferiram generalno referentne sve karte....bolje sachekati josh malo...

:D :D :D

Inace, bice i MSI u sledecem testu, uspeo sam da nadjem tri proizvodjaca :)

Sta mu sad dodje onaj boost umesto shader-a ? Znas li mozda na koliko se min. vrti fan na referentnom modelu ? (RPM i procentualno na koliko najmanje moze da se stavi s fabrickim BIOS-om, to bi me zanimalo).

@bojsa
kul, ajde jedva chekam testove. i obavezno klokuj sve do jedne, nemo bez. i bez slika se je navljaj :D:D:D

Sta mu sad dodje onaj boost umesto shader-a ? Znas li mozda na koliko se min. vrti fan na referentnom modelu ? (RPM i procentualno na koliko najmanje moze da se stavi s fabrickim BIOS-om, to bi me zanimalo).

Pa to ti je boost boost-a..
Osnovni boost i frekvencija koja se dobije prilikom oc-a!

Sa nvidia foruma vezano za keplera:

We are able to replicate issue. Only occurs on GTX 600 series. It is likely some how caused by polling code in our drivers since it occurs on a cycle and should be fixed in a future driver.
We have a fix for the VSYNC stutter bug. Unfortunately it won't be in the next driver scheduled for this month but should be out in the following driver.

Znači ono što su neki opisivali sa 680/670 nije samo do obaranja klokova ispod base kloka (o čemu smo već pričali) izgleda nje pravi problem i razlog stuttera. Pošto ja igre uglavnom igram bez vsynch-a, ovo sam primetio samo u FIFA 12 (ta igra ima baš, baš izražen tearing), i to u slučaju kada je vsynch forsiran kroz drivere, dok kada je forsiran iz igre sve je ok.

Inače forsirao sam iz drivera, jer je kod 570 bio suprotan problem, bio je sttuter sa vsynchom iz igre, dok je onaj iz drivera radio bez problema.

Poslednja izmena:
Pa kada je cela koncepcija prikaza slike nakaradna i predstavlja zaostavstinu nekih davno proslih CRT dana. Tada je trebalo da postoji frekvencija osvezavanja, a danas to NICEMU NE SLUZI, ali je eto tu. Umesto da se slika osvezi samo kada graficka karta ima nesto novo da prikaze na ekranu, jer TFT monitor "ne gasi" sliku kao CRT ako se ne osvezi. Mislim da industrija hitno mora krenuti u ovom pravcu i da to ne bi bilo nikakava problem da se ostvari i istog trenutka bi prestala potrebad a bilo kakvim Vsync podesavanjim, Adaptive VSync mogucnostima, poreblemima "sta sa osvezavanjem" kada je fps vise od "frekvencije" ili kada je nize, ma 100 gluposti... cemu to vise?????

Djavo odneo salu: na neweggu sve rasprodate osim Galaxy stock a na amazonu su sve cene porasle preko noci znacajno, uglavnom su blizu 500$ a ima i par komada preko 500$. Ovakve cene za 670 su skroz u rangu preporucene cene za GTX 680.

Poslednja izmena:
Mene nešto štrecalo u kolenu juče pa sam naručio jednu, danas treba da stigne. Ako bude bučna za moje standarde i ako je dobra za OC uzeću artic i do qrca.....

Poslednja izmena od urednika:
Javi utiske sa stock kulerom!

Vrh Dno