Šta je novo?

GeForce GTX 670 Thread

Jedva čekam da se pojave nereferentne (po nekoj normalnoj ceni) pa da zamenim ovaj stari dobri GTX560ti, koji je inače prva karta koja je kod mene bila duže od 12 meseci....

Palit GeForce GTX 670 JetStream

imageview.php

54vuyc.png

Link:

http://www.guru3d.com/article/palit-geforce-gtx-670-jetstream-review/1

Ovaj JetStream i nije tako ruzan ;)

Ocigledno ce biti poplava ovih nereferentnih modela :)

Uh, pa to je bas dosta. Jesi probao u vise igara? Da li konstantno drzi taj klok?

Ne drži kosntantno, to su peak-ovi. Recimo u BF3 se drži na nekih 1100, u Crysis 2 na otvorenim delovima bude 1120-1130. A tih 1189 je maksimum što baca. Tako se barem ponaša ovaj moj primerak.

Dok u igrama koje lagano drži na konstanih 60 fps-a, tu drži base clock, a u onim baš nezahtevnim igrama baca i ispod base clocka, a taj prelaz u nekim igrama zna da se oseti kao što su neki sa 680 opisali, u nekim ne, ali to se da srediti tako što se promeni power managment mod u nvcp-u, u profilu za tu igru.

Poslednja izmena:
Nešto mi uopšte nije jasno, iz kog razloga nije moguće staviti power target preko 122 % ? Da li je to neko ograničenje u drajverima, programu PrecisionX 3.02 ili nešto treće ? Jer, nelogično je, na GTX 680 se može staviti power target na 150 %.

Inače, kartica jeste lepa, PCBeast, ali nije najbrža, najbrža je Zotac GTX 670 Amp Edition. Ako kupuješ, kupi nju. :)

Ma nisam gledao koja je kartica najbrza vec se divim samoj izvdbi.eVGA me je uvek impresionirala vise od svih ostalih.
Mislim da ce i moj izbor da padne na GTX670 jel manje ulazem za prakticno iste performanse a mogu da sastavim i SLI :)
Asus GTX 670 CUII Top mi je nekako zapao za oko,a i slaze se sa plocom :D

P.S.Nekim kartama nisu ni dodavali napon za GPU a rezultati su fenomenalni!

@rAMA, mozes li da proveris u Crysis2 sa dx11 on i Hi-res textures, setovanja na Ultra, motion blur na low ili medium, da li je igrivo sa vsync na ON i koja je frejmaza, ako nije problem?

Izgleda da sam pobrisao SSove iz C2 sa GTX680 a ne mogu da se setim da li mi je vsync bio on ili off, hteo bih da uporedim sa HD7970.

@kosta, power target na referentnim GTX680 nije 150 nego 132. Nije do drivera tih 122% na GTX670 vec pre do naponske i PCB-a, moguce i zbog toga sto je karta ionako preblizu 680ki, sa vecim power targetom bi bila jos bliza, sto vec previse ugrozava poziciju GTX680 koja je i ovako ugrozena.

magny, da li to znači da se na nereferentnim modelima može očekivati i veći power target, recimo 135 % ili više ? Šta ti misliš ?

To pitanje ipak adresiraj na nekog ko ima malo vise informacija o nV planovima, pitaj PCB-a ;)

Meni nije logicno da daju zeleno svetlo vendorima za veci PT, iz vec pomenutog razloga, ako je toliko puste s lanca, karta ce da smeta 680ki. Ili, ako vec dopuste na nekim nereferentnim modelima veci PT, morace ici i dosta veca cena,sve drugo nije logicno.

Poslednja izmena:
Pa to nije problem, onda nek puste veći power target, npr na 166 % i na GTX 680 i rešen problem. :)

Odlična kartica za svoju cenu, lagano kartice dobijaju svoje realne cene,
AMD sad mora ponovo da spušta cene za 7950/7970 po 50$-70$.

EDIT: sad sam gledao cene, sa spuštanjem cena za 7950/7970 moraće da spuste cene i za 7870/7850,
a još nisu ni izašle GTX 660/660 Ti kartice..

Nego kad će više GTX 660/660 Ti kartice? :)

Poslednja izmena:
@rAMA, mozes li da proveris u Crysis2 sa dx11 on i Hi-res textures, setovanja na Ultra, motion blur na low ili medium, da li je igrivo sa vsync na ON i koja je frejmaza, ako nije problem?

Sa vsync-om na tim podešavanjima i nije baš najigrivije jel vsynch često baca na 30 fps-a, posebno na otvorenim prostorima i pri većim akcijama, a pritom gpu usage pada na 50-tak %, a karta zvrji na base klokovima. Dok sa vsync-om na OFF igra radi odlično i sve je tečno i fluidno. Nisam još probavao kako radi sa adaptive vsync-om.

Poslednja izmena:
Testirao sam jedno vreme adaptive vsync i nije nista spec, tearing se konstantno javlja na niskim frejmovima posto se vsync tada iskljucuje, tako da je mnogo bolja opcija kada koristis regularan vsync + tripple buffering, ako ga nema u igri onda ga forsiraj iz drajvera...

Na prvi pogled moze da ugrozi i sam gtx680. Medjutim posto nvidia momentalno proda svaki gtx 680 koji uspe da dobije to nece biti neki problem. Pre ce biti da ce gtx670-ica biti mnogo vise od punokrvnih gtx680.
P.S. Ali boli me kad pomislim da ce mo onakav prdavac od kartice placati 400$/e.

To je već stvar ukusa :) j

Ja uvek izbegavam vsync ako nemam kosntantnih 60, a čak i to u nekim fast pace igrama gde se oseća imput lag (posebno u nekim igrama, poput onih u source engine-u), posebno sa tripple bufferingom.

Sa vsync-om na tim podešavanjima i nije baš najigrivije jel vsynch često baca na 30 fps-a, posebno na otvorenim prostorima i pri većim akcijama, a pritom gpu usage pada na 50-tak %, a karta zvrji na base klokovima. Dok sa vsync-om na OFF igra radi odlično i sve je tečno i fluidno. Nisam još probavao kako radi sa adaptive vsync-om.

To vec nebi trebalo da se desava jer Adaptive VSync je upravo zamisljen da se takve stvari izbegnu..
Ili nije dobra saradnja sa enginom igre ili je neki propust u driverima..Jedino kada bi bilo logicno da obori na 30 fps
je u igri gde karta ne moze da dobaci do 60 fps ali opet nebi trebalo da bude dropova.

To je sam običnim vsyncom iz igre, adaptive nisam još probao :)

Ja ga koristim u AC Revelations. I sasvim fino radi...tearing hoce da se desi na nizem fps-u, ali opet bolje nego da igram u 30fpsa ili 60 fpsa sa dropovima i skokovima konstantno, osecam mouse lag ili da slusam kako mi cvile zavojnice kad fps ode u nebesa...

Poslednja izmena:
To vec nebi trebalo da se desava jer Adaptive VSync je upravo zamisljen da se takve stvari izbegnu..
Ili nije dobra saradnja sa enginom igre ili je neki propust u driverima..Jedino kada bi bilo logicno da obori na 30 fps
je u igri gde karta ne moze da dobaci do 60 fps ali opet nebi trebalo da bude dropova.

Obara na 30 fps-a zato sto je to slucaj sa obicnim double buffered vsyncom gde je 30 sledeci delioc sa kojim 60 moze da se podeli, znaci imas situacije sa 60, 30, 20, 15 i tako dalje, taj target fps koji se gadja sa vsyncom da ne bi bilo tearinga ako ti on padne ispod 60 fps granice. Tripple buffering ne obara odma sa 60 na 30 vec ubacuje jos jedan buffer i zato je uvek prednost koristiti ga uz obican vsync.
A adaptive vsync kao sto rekoh nije nista spec, koristan je jedino u slucajevima gde je fps uvek oko 60 jer tada vsync iskljucivanje ce biti veoma minimalno a takodje uz njega i tearing, tako da opet kada se sve pogleda vsync + tb najbolje obavlja posao jer nikada nema tearinga, jedino sto moze negde da napravi malo vece oscilacije u fps-u.

Sorry onda,shvatio sam da je rec o Adaptive VSync posto to treba da se istestira,svi znamo kako radi obican ;)

Čisto sam hteo da odgovorim magny-u, pitao je kako se igra ponaša sa tim podešavanjima :)

Crysis 2 dx11 stvarno ocajno radi sa vsync, inace je odlicno optimizovana za grafiku koju pruza.

Koliko je dugacka ta tvoja gtx670?

Stvarno deluje kao best buy, posebno ce biti tako kada se malo srede cene :) A ako se dobro secam gtx570 su u sustini imale jadan oc iz nekog razloga, ovde to nije slucaj..

evo i ja da dodam da batman arkham city ide skoro duplo bolje nego na 570 i to sa nasviranim dx11 opcijama, samo je physix normal.optimizovali su je za 11icu bas

Odlicna karta. Ja sam u poslednje vreme koristio ATI karte, ali NVIDIA ove sezone radi za sve pohvale.

U svakom slucaju (i ignorisuci ATI/NVIDIA fanatike na Forumu) ovo je upravo situacija koja najvise odgovara nama, potrosacima - konkurencija i vise performansi za manje para. Naravno, nadam se da ce ATI ostati u igri na duze staze.

Interesuje me sta ce se od nereferentnih karata pojaviti kod nas, gledao sam par threadova na OCN-u o Gigabyte Windforce verziji i jako mi se dopada!

Ja razmisljam da uzmem Asus DC 2, kad moze da se ocekuje kod nas?

dobra je karta za one koje vole brzu kartu out of the box. za klokovanje se i nije bas proslavila, dobije se 10-15%. ja bih pre isao na 7950 koja i referentna moze da se ubrza za 40% bez problema sto rezultuje sigurno 30% boljim performansama. i da isto kostaju pre bih uzeo 7950 koja sa jos tih 30% postaje adzaja. a verovatno ce i 50% biti moguce sa nereferentnim modelima za 24/7.

Poslednja izmena:
Vrh Dno