Šta je novo?

GeForce GTX 670 Thread

Moze 7950 da se klokuje koliko hoces ,nema sanse da dostigne brzinu GTX670 koji je vec po defaultu jednak sa 7970.
Pored toga nije tacno da se slabo klokuje jer vecina testera nisu ni dodavali napon a overclock potencijal mu se izjednacava sa frekvencijama koje
dostize GTX680.Eno cak je i Rama dohvatio u piku oko 1200 Mhz i to bez oc-a .
Cena tek govori sve.Prema tome,te dve karte ne da nisu za poredjenje nego je pointless uopste o tome pricati.

dobra je karta za one koje vole brzu kartu out of the box. za klokovanje se i nije bas proslavila, dobije se 10-15%. ja bih pre isao na 7950 koja i referentna moze da se ubrza za 40% bez problema sto rezultuje sigurno 30% boljim performansama.

Istina je da se klokovanjem 670 zasad dobija nekih 13-15% perfromansi, i istina je da oc 7950 daje nešto tik ispod 30% performansi. Ali isto tako na defaultu je 670 brža nekih 15% u full hd rezoluciji. Tako da i kada se izvuku duše iz obe karte, 7950 može biti samo egal, sa svim propratnim posledicama po buku, temperature i potrošnju. Isto kao i sa odnosom 680/7970 :)

a verovatno ce i 50% biti moguce sa nereferentnim modelima za 24/7.

Ma 150% :d

Poslednja izmena:
Colorful GeForce GTX 670

FA3eo.jpg
VA99k.jpg

Idp8b.jpg
M2TPv.jpg

Istina je da se klokovanjem 670 zasad dobija nekih 13-15% perfromansi, i istina je da oc 7950 daje nešto tik ispod 30% performansi. Ali isto tako na defaultu je 670 brža nekih 15% u full hd rezoluciji. Tako da i kada se izvuku duše iz obe karte, 7950 može biti samo egal, sa svim propratnim posledicama po buku, temperature i potrošnju. Isto kao i sa odnosom 680/7970 :)

Ma 150% :d

rAMA reci mi samo kako ti racunas procente i u odnosu na sta?
Koliko je meni poznato GPU boost je radna frekvencija maksimalnog overkloka koji po potrebi cak varira i iznad
manuelnog setovanja.
Reci mi kako si i ti dosao do tih 13-15%.
Ako je defaultni takt 915 Mhz a boost 1226 Mhz to je OC od 34%.
Molim te pojasni mi ovo,kao da sam u drugom univerzumu,uopste ne znam sta vi racunate
kao radni takt!

Ako je defaultni takt 915 Mhz a boost 1226 Mhz to je OC od 34%.
Molim te pojasni mi ovo,kao da sam u drugom univerzumu,uopste ne znam sta vi racunate
kao radni takt!

Pa računamo boost koji karta postiže pri def vrednostima u odnosu na boost posle klokovanja. Nema neke svrhe računati u odnosu na tih 915 Mhz. :)

To je samo dok hakuju bios pa ce moci da se dize napon ovako ova powertarget ogranicava stvari.

Pa računamo boost koji karta postiže pri def vrednostima u odnosu na boost posle klokovanja. Nema neke svrhe računati u odnosu na tih 915 Mhz. :)

Ok.Sad mi je jasnije.Uglavnom onda procente ne treba ni racunati nego pricu svesti na maksimalnu radnu frekvenciju i to je to.
P.S.Overklok Kepler-a je definitivno promenio koncepciju dosadasnjeg overkloka.
Ovo je definitivno izazov za mene :p

i kada se naklokuju da kazemo da ispadnu iste. s'tim sto kod 7950 nema setanja klokova i slicnog nego sto podesis to ti je. osim toga, 7950 je i nesto jeftinija (govorim kod nas).

a sto je nerealno ocekivati da se iscedi jos 10% sa nekim npr. twin frozr 3 hladjenjem?

Poslednja izmena:
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814127675
'Cons: The fan on this thing is horrendous. The fan makes a low pitched sound...kinda like a little motor on a remote control car or something, even at it's lowest speed setting that is completely audible in my office even with the TV on. This is just not acceptable to me. I can deal with a little fan noise if I'm playing a game, but in normal web browsing/email/document creation, I just cannot handle it. The 7970 is perfectly silent. Yes, when you start gaming, the 7970 is louder than the 670, but I expect some noise when I'm playing games.'

Kod mene ništa takvo nisam primatio, ma idle je apsolutno nečujna. Karta mu je defektna, ili su mu ogromne temperature u kućištu.

Mada istina je da fan kada je gpu pod heavy load-om ima neku netipičnu frekfenciju, ali je sasvim tih, tiši od gotovo svih karti koje sam dosad posedovao.

Poslednja izmena:
Moja ima opisan zvuk mada meni ne smeta, dok se neki lik na Guru3D isto zalio da mu smeta.

Virtuelna poplava, u prodaji nema nista osim MSI :(

Mada, ako cemo iskreno, kod nas se pojavilo 8. maja u e**iju, 2 dana pre zvanicnog pustanja u prodaju (ja sam moju dobio 10. maja ujutru) dok se mnogi ameri i englezi jos cesu po glavi gde ce da nabave 670tku (zale se na Guru3D forumu). Tako da ovog puta nismo ispali poslednja rupa.

Poslednja izmena:
'Although we found the Windforce cooler to be a tad more audible than the reference cooler under load, the Windforce cooler does an excellent job of keeping temperatures in check. '

Izgleda je Asus CTU jedini necujan....

Poslednja izmena:
Gotivna karta, nema sta... Ali iskreno, ocekivao sam vise od celokupne 6xx serije, znam da nije bilo potrebe gledajuci konkurenciju ali opet... Mislio sam da ce biti potrebe preci sa 5xx na 6xx ali ovako ne vidim potrebu, jer te price "skoro duplo" u odnosu na gtx570 nemaju veze sa zivotom, cak i kada su obe klokovane. U mom slucaju su cak tu negde, no dobro, hvala im sto mi stede pare, i'm out do 7xx :D

daj bre, gde cesh vishe, karta unishtava, a troshi k'o upaljach. pri tom moze da se spakuje na ultra majushni pcb.

Bilo bi lepo samo da bude dobar izbor kod nas, tj da nema availability problema kao sa gtx 680 :(

Vecna dilema: da li uzeti ovaj MSI odmah ili cekati 7-70 dana da se pojavi npr ASUS TOP kartica koja je provereno necujna i hladna. Nvidia bas ume da muci!

Gotivna karta, nema sta... Ali iskreno, ocekivao sam vise od celokupne 6xx serije, znam da nije bilo potrebe gledajuci konkurenciju ali opet... Mislio sam da ce biti potrebe preci sa 5xx na 6xx ali ovako ne vidim potrebu, jer te price "skoro duplo" u odnosu na gtx570 nemaju veze sa zivotom, cak i kada su obe klokovane. U mom slucaju su cak tu negde, no dobro, hvala im sto mi stede pare, i'm out do 7xx :D

Ista stvar i kod mene. Niti nema nekog velikog boosta performansi, niti ima igara da opravdaju ulozen novac. Vozim ja ovaj GTX 570 barem do sledece serije ;)

Vecna dilema: da li uzeti ovaj MSI odmah ili cekati 7-70 dana da se pojavi npr ASUS TOP kartica koja je provereno necujna i hladna. Nvidia bas ume da muci!

Bolje onda sačekaj, kad već keširaš toliko, red je da budeš 100% zadovoljan :)

Hehe.Vidim da se svima svidja Asus Top,ja sam je odmah izdvojio kao favorit.
Jedino se plasim da ce cena biti malo jaca,blizu cene GTX680.
U tom slucaju je bolje ici na referentni GTX680.

Vrh Dno