Šta je novo?

GeForce GTX 660 Ti Thread

Ma, dal je moguce? Pohvale, saljem mail.

Ma to je stara vjest, nema nista dok AMD ne izbaci HD8xxx seriju tek ce onda nvidija da vidi koliko im treba jaci chip da bi prestigli HD8xxx seriju, to je vec postala tradicija natezu, natezu, natezu koje kakvim bosotovima turbo ovo ono dynamic samo da bi bili brzi od AMD-a.

u pravu, za to vrijeme dok NV ne izbaci nove kartice, amd ce da naduva cijene do bola (posto je ocigledno da je prilikom pojavljivanja 78xx i 79xx serije cijene formirala na osnovu nedostatka konkurencije a ne na osnovu troskova izrade kartice) i posle ce da moli boga da NV sto kasnije izda kartice, da bi prodala sto vise kartica sa naduvanim cijenama. sjeti se samo koliko je kostala HD7870 kad je izasla (330e do 350e), imao sam do sad sve kartice u kucistu od amd-a i planirao sam da uzmem 7870 ali kad sam vidio kolika je cijena prosto sam pomislio da ovi iz amd-a misle da smo mi koji kupujemo njihove kartice totalni zaludjenici koji ne vide pored svojih ociju . imao sam 300e i desetak dana sam se razmisljao sta da uzmem HD7950 ili GTX660ti, pogledao sam preko 20 testiranja i koliko sam vidio svaki sajt sto vrsi testiranja prikazuje rezultate i testira upravo one igre koje odgovaraju njihovim sponzorima, tacnije AMD-u ili NV. tomshardware za AMD, guru3d za NV i tako redom. kolicina para koja se da, direktno je srazmjerna broju naslova koji su oznaceni sa it's meant to be played ili gaming evolved koji ce se koristiti u njihovim testovima. za svoje pare sam odbrao ono , sto odgovara mojim potrebama, naslovima koje volim da igram, monitoru koji imam, godinama garancije, kvalitetu izrade i physx-u.

Ne znam koliko je ovo bitno ..Probao sam MOH Warfighter na maksimalnim setovanjima,19x12 u odnosu na default overklokom sa vrednostima koje
sam vam predstavio sto se tice mog primerka dobijam fantasticnih 11 fps-a + .E ovo se zove skok,vraca me u ona vremena kako je to nekad bilo ;)

http://www.hardocp.com/article/2012/10/30/galaxy_geforce_gtx_660_ti_gc_3gb_sli_review/8
GTX660ti SLI vs HD7950 CF - sa zadnjim driverima.
BF3 SLI vs CF.gif
Bilo je govora da SLI bolje radi od CF-a, ali ove brojke drugacije govore, izgleda da je AMD-e dobro ispeglao HD7xxx seriju, da li ce nvidija uspjeti kroz neke naredne drivere da ispegla GTX6xx seriju ostaje da vidimo.
Cesto se na ovom forumu potenciralo upravo da nvidija kroz drivere donosi veci boost, sada je situacija obrnuta, nadat se da ce neki naredni driver iz nvidija tabora vratit nvidiju na tron bar kad je BF3 u pitanju jer tu su izgleda izgubili dominaciju :sceptic:

Istina, CFX daje veci framerate, ali je jako vazno napomenuti nesto iz zakljucka teksta. Citiram:

We've beaten this topic into the ground in the past, but it has been a while since we brought it up. There is a smoothness to SLI we just can't put in words. We know for a fact that NVIDIA uses an algorithm that smoothes "frametime" in SLI. We don't know what it’s called, or even how it works, but we know it exists, and we know NVIDIA employs some special sauce when it comes to SLI. It is something that can only be felt, as you play a game, it is not something that shows up in a framerate over time graph. So what you see is AMD CFX winning in framerate, but not winning in frametime or overall game smoothness.

When you sit down, and play games on SLI, the gaming experience just feels smoother and more responsive at lower framerates compared to AMD CrossFireX. With AMD CrossFireX we find that the faster the framerate, the smoother it feels, and we often need higher framerates with AMD CFX for it to feel the same smoothness that NVIDIA SLI feels. So, in all our testing in this article this is why we say that technically AMD 7950 CFX is faster in framerate, but in terms of the actual experience, SLI wins hands down. Gaming with SLI, especially at NV Surround resolutions, just feels better, period.

Da citao sam, ali mi je malo cudno recimo pogledaj bf3 min fps kod GTX660ti sli je 33 kod CF-a 47 cisto sumnjam da moze biti ugodnije igranje kad fps padne na 33 u odnosu na 47 jedino ako im brojke nisu tacne.

Jeste da izgleda malo cudno, ali evo sta pise u tekstu (ako je verovati na rec):

The AMD Radeon HD 7950 with Boost CFX solution was also capable of maximizing this game's potential at 2560x1600 with 4X MSAA. As you will notice, once again we do see 7950 CFX giving us overall higher average framerates. In this case, 7950 CFX is 17% faster in average framerates. However, the gameplay experience is also once again exactly the same. Both solutions are able to play this game at the highest possible settings, and the game looks identical between them. Also, the GALAXY GTX 660 Ti solution once again felt smoother overall.

Jeste da izgleda malo cudno, ali evo sta pise u tekstu (ako je verovati na rec):

The AMD Radeon HD 7950 with Boost CFX solution was also capable of maximizing this game's potential at 2560x1600 with 4X MSAA. As you will notice, once again we do see 7950 CFX giving us overall higher average framerates. In this case, 7950 CFX is 17% faster in average framerates. However, the gameplay experience is also once again exactly the same. Both solutions are able to play this game at the highest possible settings, and the game looks identical between them. Also, the GALAXY GTX 660 Ti solution once again felt smoother overall.

Upravo to ako im je vjerovati kazu bolji osjecaj igranja na GTX660ti sli nego na CF- a svi znamo kolika je razlika kad je min fps oko 30 ili oko 50 (u ovom slucaju 33 vs 47), ma zato je zakon jedna grafa i furaj ;)

Sigurno je da 33 FPS nije mnogo, ali pitanje je kako CFX funkcionise sa 47 FPS. Poenta je da SLI sa 33 FPS mozda ne deluje najtecnije, ali pitanje je koliko tecno deluje CFX sa 47, s obzirom da se u tekstu spominje kako SLI sa nizim FPS deluje tecnije nego CFX. Za jednu grafu se slazem, uvek najbolje funkcionise. :)

Haha ja mislio ovo nesto ozbiljno..Pregledah testove u Ultra Smrz rezoluciji i razlike su minorne a jos su poredjenja vrsili sa "hibridnom" varijantom 7950 Boost ne sa obicnom..
Morace AMD mnogo da se potrudi da sustigne nVidia-u,dzabe im i ovi biosi,ovo je smesna razlika..
A naravno da je nVidia smooth gaming kad AMD kartice pate vec godinama od microstutteringa,dzaba im i 100 fps kad izgleda kao da igras na 40,frejmovi se rastezu..
Njima i single karte imaju slican problem kamo li u dual izvedbama,ma to nije ni za poredjenje..
P.S.Vidim da hardocp opet testira Batman sa fizikom i to uporedjuje sa ekvivalentnim AMD kartama..Neozbiljno..:smoke:

taj microstuttering postoji vec godinama... i to nije nikakva tajna.
ja se upravo igram na sli 570-ki... i nema nikakvih problema, skokova, padova, cega vec. jednostavno je... tecno. nemam bolju rec.

@pcb: pa mora da bude boost edicija, tako se stvari malo peglaju:) kad se samo setim koliko je pljuvan boost kod nvidia-e... :D

Haha ja mislio ovo nesto ozbiljno..Pregledah testove u Ultra Smrz rezoluciji i razlike su minorne a jos su poredjenja vrsili sa "hibridnom" varijantom 7950 Boost ne sa obicnom..
Morace AMD mnogo da se potrudi da sustigne nVidia-u,dzabe im i ovi biosi,ovo je smesna razlika..
A naravno da je nVidia smooth gaming kad AMD kartice pate vec godinama od microstutteringa,dzaba im i 100 fps kad izgleda kao da igras na 40,frejmovi se rastezu..
Njima i single karte imaju slican problem kamo li u dual izvedbama,ma to nije ni za poredjenje..
P.S.Vidim da hardocp opet testira Batman sa fizikom i to uporedjuje sa ekvivalentnim AMD kartama..Neozbiljno..:smoke:

Pa i ovaj galaxy GTX660ti fabricki je dobro kloknut tako da je ok sto je poredjen sa HD7950 boostom, a i razlika je velika na strani AMD-e setupa 11fps-ova u prosjeku odnosno 14 min fps u bf3, e sad ljudi kazu da bez obzira na to nvidija bolje radi ;)

jedno, vrlo jednostavno pitanje.
da se amd ne oseca ugrozenim, zar bi obarao cene svemu? tu nesto ne stima...
winston... mislite o tome...

i ne kazu ljudi, kazu SVI:)
Kako mislis obara cjene GTX660ti i HD7950 su cjenovno tu negdje pozicionirani ne vidim ja da je HD7950 jeftinija ili gtx660ti sve zavisi od proizvodjaca, ali definitivno su ista cjenovna klasa.

jel' nisu obarane cene 7950? kao i ostalih karata?
the way it's meant to be played:)

Naravno da jesu, ali to je i normalno konkurencija je kasnila pola godine, svakom proizvodu za pola godine sleti cjena potpuno normalna stvar.
Da je nvidija izbacila odma gtx660ti sigurno da HD7950 ne bi kostala koliko je kostala u momentu lansiranja, moglo im se nisu imali konkurencije, to sto je HD7950 vremenom pojeftinila ne znaci da je los proizvod.

ne cenim kartu kao "los proizvod". "lose" su stvari koje su lose napravljene, i stvari koje traze preveliko ulaganje za napredak koji donose(cela ati serija je bila "losa na izlasku, zbog cene).
cena je spustena zbog konkurencije, nista vise.

660ti je odlicna karta, inzinjerski odlicno izvedena, koja pokazuje da 192bita nisu malo ako se lepo iskoriste.
setih se sad neke reklame... davno bese. reklama je bila za kuler. glasila je: "sta je potrebno za dobar kuler? tri lopate bakra ILI jedan dobar inzinjerski mozak"?

ne cenim kartu kao "los proizvod". "lose" su stvari koje su lose napravljene, i stvari koje traze preveliko ulaganje za napredak koji donose(cela ati serija je bila "losa na izlasku, zbog cene).
cena je spustena zbog konkurencije, nista vise.

660ti je odlicna karta, inzinjerski odlicno izvedena, koja pokazuje da 192bita nisu malo ako se lepo iskoriste.
setih se sad neke reklame... davno bese. reklama je bila za kuler. glasila je: "sta je potrebno za dobar kuler? tri lopate bakra ILI jedan dobar inzinjerski mozak"?

Slazem se :wave:

Free 3DMark 11, sa mašinom iz potpisa, sve na defaultnim klokovima i svežim Windows-om imam P7944

link

OK ili malo? Uglavnom su rezovi na 9000+

Poslednja izmena:
Odlično, hvala.

Ne, u pitanju su 306.97

Prilozi

• Gpuz.gif
    Gpuz.gif
    24.4 KB · Pregleda: 64
Nakon instalacije 310.33 beta, skor je sada P7918, manje-više isti.

Prilozi

• Gpuz2.jpg
    Gpuz2.jpg
    217.3 KB · Pregleda: 56
dakle sve u svemu, djoka na biciklu? :)

Pa, u mom slučaju, ova beta daje za 0,33% :D manji skor nego "stabilna" poslednja verzija drajvera, mada taj rezultat spada u očekivane, koliko sam razumeo.

Možda je u igrama to bolje i napredak je evidentniji, ali mrzi me da sad skidam svaki 3D FPS izašao u poslednje 3 godine i proveravam.

Naigraću se sa njom, biće kod mene 2 godine (od 3 koliko je u garanciji), nakon toga ide u oglase i onda sve u krug.

Mada sam trenutno na godišnjem pa imam vremena, verovatno ću sutra ili prekosutra malo odvrnuti klokove i njoj i procesoru, provrteti opet 3D Mark i videti šta se zbiva i kakav je moj primerak kartice.

Nazad
Vrh Dno