Šta je novo?

GeForce GTX 660 Ti Thread

Ljudi imam jedno pitanje...primetio sam da su EVGA kartice veoma retke na nasem trzistu jedinu za sada koju sam nasao je gtx 670 ali je preskupa,zato me interesuje da li ce mozda ubudce uvoziti EVGA kartice jer bih voleo da uzmem gtx 660 Ti od EVGA,pozdrav!

@forsaken demon
Oba shoot-a sa resident evil su ti sa GTX260.

Pošto ne mogu da editujem post, evo opet screenshotova za variable i fixed testove RE 5. GTA IV ima tako malo frejmova jer sam ubacivao one teksture od 7 gigabajta i IceEnhancer, a i stari je patch (1.0.4.0).

Uzgred, može li neko da mi pojasni ko ima moju karticu kako da je overklokujem preko Afterburnera? GTX 260 je bio mnogo jednostavnija kartica za taj proces, ovo mi je sve novo :) Znam da se svaka kartica razlikuje, ali bi mi značile i neke sigurne vrednosti koje smem da isprobam.

Prilozi

• RE5DX10 2012-09-14 21-27-49-59.jpg
    RE5DX10 2012-09-14 21-27-49-59.jpg
    360.7 KB · Pregleda: 56
  • RE5DX10 2012-09-15 00-24-17-20.jpg
    RE5DX10 2012-09-15 00-24-17-20.jpg
    372 KB · Pregleda: 58
  • RE5DX10 2012-09-14 21-29-35-58.jpg
    RE5DX10 2012-09-14 21-29-35-58.jpg
    338.6 KB · Pregleda: 54
  • RE5DX10 2012-09-15 00-26-04-43.jpg
    RE5DX10 2012-09-15 00-26-04-43.jpg
    349.2 KB · Pregleda: 54
Pošto ne mogu da editujem post, evo opet screenshotova za variable i fixed testove RE 5. GTA IV ima tako malo frejmova jer sam ubacivao one teksture od 7 gigabajta i IceEnhancer, a i stari je patch (1.0.4.0).

Uzgred, može li neko da mi pojasni ko ima moju karticu kako da je overklokujem preko Afterburnera? GTX 260 je bio mnogo jednostavnija kartica za taj proces, ovo mi je sve novo :) Znam da se svaka kartica razlikuje, ali bi mi značile i neke sigurne vrednosti koje smem da isprobam.
Proces nije komplikovan - podigni core i memoriju i power limit i vidi dokle karta može da ide - s tim da obratiš pažnju kako karta radi, odnosno kako se kreće klok jezgra zbog boosta.

Pa ako je on uzeo posle tebe, onda su verovatno naisle takve ture. I ja razmisljam da uzmem jednu MSI 660Ti PE.

I ja i stankovic82 kupismo isti MSI 660Ti PE OC kod istog prodavca (EMMI), isti je i uvoznik (Alti), u razmaku od otprilike nedelju-dve dana. Ja nisam dobio BL2 on jeste.

Kontaktiraj MSi, objasni im situaciju, mozda ti pošalju code.. Nemaš ništa za izgubiti.

I ja i stankovic82 kupismo isti MSI 660Ti PE OC kod istog prodavca (EMMI), isti je i uvoznik (Alti), u razmaku od otprilike nedelju-dve dana. Ja nisam dobio BL2 on jeste.
I ja imam MSI 660Ti PE i nisam dobio kod - dakle, u pitanju je naš uvoznik.

pa kad trcimo da budemo prvi...

uvek se onaj sledeci bolje provede

nije losa analogija, zar ne? :D

ako nekom urodi plodom kontakt MSI nek javi, ne bi se bunio da dobijem code...

Poslednja izmena:
Ljudi, da li je ovaj 3dmark 11 skor sa podesavanjima od korisnika "HighOne" dobar? Razlika je sto ja koristim poslednji whql driver za koji citam da kod nekih degradira gpu skor ili sta vec.
Prvi put koristim 3dmark 11 pa ne bih znao reci je li to to. :)

P.S. Nema BL2 ni kod mene.

Prilozi

• 660Ti.jpg
    660Ti.jpg
    382.6 KB · Pregleda: 143
Ljudi, da li je ovaj 3dmark 11 skor sa podesavanjima od korisnika "HighOne" dobar? Razlika je sto ja koristim poslednji whql driver za koji citam da kod nekih degradira gpu skor ili sta vec.
Prvi put koristim 3dmark 11 pa ne bih znao reci je li to to. :)

P.S. Nema BL2 ni kod mene.
Skor je ok - možeš biti miran. Upozoravam te - to što karta prolazi 3DMark, ne znači da je stabilna na tim podešavanjima. Preporučujem Crysis 2 ili Crysis Warhead benhcmarke za testiranje stabilnosti. Mislim da je +695 za VGA RAM previše bez dodatne voltaže...

Poslednja izmena:
BL2 je NV bundle koji su oni ogranicili i nema veze sa MSI, shipmenti su kasnili pa se tek u drugom shipmentu pojavila igrica, u skladu sa tim ste i kupovali/dobijali BL2, obratite paznju na kutiji da li ima ili nema oznacene igrice...

Nemam ni ja code ali treba znati da u MSI Srbija rade najveći slepci u svom poslu. Srećno...
znamo li se??

Skor je ok - možeš biti miran. Upozoravam te - to što karta prolazi 3DMark, ne znači da je stabilna na tim podešavanjima. Preporučujem Crysis 2 ili Crysis Warhead benhcmarke za testiranje stabilnosti. Mislim da je +695 za VGA RAM previše bez dodatne voltaže...

Prekopirao sam podesavanja iz tvog afterburnera sa ove strane: http://forum.benchmark.rs/showthrea...60-Ti-Thread&p=2990982&viewfull=1#post2990982
Samo sam 3DMark11 pustio na tolikom overkloku, u igrama idem na +50gpu,+450mem, +40mv i power limit na 114. To valjda nije puno? U principu i default je dovoljan. :)

Hvala na odgovoru.

Prekopirao sam podesavanja iz tvog afterburnera sa ove strane: http://forum.benchmark.rs/showthrea...60-Ti-Thread&p=2990982&viewfull=1#post2990982
Samo sam 3DMark11 pustio na tolikom overkloku, u igrama idem na +50gpu,+450mem, +40mv i power limit na 114. To valjda nije puno? U principu i default je dovoljan. :)

Hvala na odgovoru.
Podešavanja su bila za prebacivanje 10000 na GPU u 3dMarku - ne mogu da garantujem da bi izvrtela Warhead :D. Mislim da ti klok uopšte nije visok - memorija sigurno može na +500 ili +600 - probaj. Ovo sve ostalo je ok - verovatno karta može više za svaki dan. Imaš u Afterburneu posebno da dodaš voltažu memoriji - mada mislim da je nepotrebno. GPU bi trebalo da možeš izvući +100 stabilno.

Poslednja izmena:
I ja sam se ponovio jednom Gigabyte GTX 660Ti Windforce kartom i prilično sam zadovoljan (da kucnem u drvo...). Prethodna Sapphire HD 6950 je bila tiha, ali ova je tiša. 35 °C na fanovima setovanim na 40%. Uz CM Hyper 612S i SSD imam skoro pa nečujnu konfu.

Jes' da trenutno igram Alan Wake i Overlord II :d ali šta sad :D

Poslednja izmena:
Kad kupci na 600 seriji dignu napon, nvidiji se dize kosa na glavi :d.......

Evo stigla i kod mene jedna MSI PE ..Karta je u fazi testiranja..
Ono sto mi se svidelo na prvi pogled jeste da je karta 'ladna kao vesticije sise :D i nije bucna..
Memorija se overklokuje brutalno ,preko 300 Mhz + ..GPU mi za sad nije bas jasan najbolje ,tj deo oko dodavanja napona,izgleda da to vise ne funkcionise
sa novim driverima..
Evo jedan blag OC 1070 Mhz + Mem na 1832 Mhz ..Idemo dalje ;)

m93c50.png

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno