@ [SAJ]ber Kurajber: Sve je to ok sto kazes druze, i ja isto tako gledam. Ali ovaj komentar mi je zapao za oko - reci da karta debelo zaostaje za drugom u igri gde je mozda cak i obrnuta situacija...
Mislis da moze kao 670 na 1300 Mhzi omg na 670 nije memorija klokovana kako treba
I jos nesto 7950 jaca od 680 taj mora da je pijan radio test :-devil-:
Nije normalno, to se zove "nogokuc", da posle 15 godina intenzivnog razvoja 3D grafike i dalje nisu resili kako da iscrtaju dim-maglu bez drasticnog pada FPS, bruka i sramota!Tek od skoro igram BF3 pa nisam najbolje upucen, ali mislim da je u default mapama Caspian Border (kad se krene nizbrdo sa RU base spawn-a) najbolje mesto za merenje minimalnog fps-a.
Tenk+dim+ispaljen projektil ispred sebe... Da li je to normalan fps drop za ovu rezoluciju na konfi iz potpisa ili je BF3 bas zahtevan?
GTX 680 minimalni framerate 28 fps. :/
www.youtube.com/watch?v=zdB1YySTqCw#t=3m20s
Tek od skoro igram BF3 pa nisam najbolje upucen, ali mislim da je u default mapama Caspian Border (kad se krene nizbrdo sa RU base spawn-a) najbolje mesto za merenje minimalnog fps-a.
Tenk+dim+ispaljen projektil ispred sebe... Da li je to normalan fps drop za ovu rezoluciju na konfi iz potpisa ili je BF3 bas zahtevan?
GTX 680 minimalni framerate 28 fps. :/
www.youtube.com/watch?v=zdB1YySTqCw#t=3m20s
Nije normalno, to se zove "nogokuc", da posle 15 godina intenzivnog razvoja 3D grafike i dalje nisu resili kako da iscrtaju dim-maglu bez drasticnog pada FPS, bruka i sramota!
Ja mislim kad je memorija na istom kloku recimo na 1700, HD7950 na 1200mhz = gtx670 1300mhz (znaci kad je gtx670 na 1300 stvarni klok, tada gpu-z pokazuje base klok oko 1100/1180 boost klok), stvarni klok u igrama kod gtx670 ide uvjek preko 100mhz vise od onoga boost kloka koji pokaziva gpu-z.
Znaci moje misljenje je da Gtx670 na 1300mhz overall nije nista brza od HD7950 na 1200mhz, pod uslovom da se i memorija klokuje na isti nivo ili bar priblizan.
HD7950 naklokana lagano pralzi gtx680 na def, takodje bez problema je jaca od HD7970 ghz edicije najbrze singl gpu graficke na trzistu.
Ja ovde vidim da je sve braon od dima, bukvalno se nista ne vidi. Mozda tu i ima realizma ali nista veceg od onog 2000 godine, a sa 10x vecom zahtevnoscu. Pogledaj sliku onog dima na trecoj slici sto je Rajke okacio, tuzno i istinito da se nipocemu ne razlikuje slika od necega sto smo gledali 2000 godine na 100x slabijim grafickim kartama.Jeste, 4xmsaa je ekstremno zahtevan u bf3, pa takvi padovi uz hbao i ultra senke uopste nisu neobicni. Problem je navodno koliko sam citao u neoptimizovanisti tog aliasinga u radu sa deferred shadingom. Probaj da igras bez AA ili da koristis spoljasnji smaa ili fxaa injector sa quality podesavanjima, ili eventualno onaj iz igre. Imaces mali downgrade vizuelnog kvaliteta, na staticnim slikama neces da ga toliko primetis, ali primetices ga u pokretu. I taj postprocesing aa bolje radi u ovakvim igrama i uklanja aliasing nego obican msaa (ako uopste negde i radi sa defered). I iskljuci taj motion blur i vrati rezoluciju monitora na defaultnih 60hz.
A da, nvidia driveri imaju jednu specificnu karakteristiku da ne detektuju refresh rate monitora kako treba i izbacuju neke leve rezolucije i mute sliku, pa sam se sa tim napatio od 295 drajvera pa na dalje kada nisam znao zasto mi je igra delimicno mutna, sve dok nisamo otkrio da mi refresh rate radi na nekim cudnim decimalama od 59.88hz.
Eh da je to tako prosto a da tehnologija i realisticnost dima/cestica ne evoluira... sta cemo recimo sa motion blurom cestica dima u Crysis 2, njihovim sencenjem u 3, cesticama dima koje imaju realisticna fizicka svojstva kao u Metro 2033, Batmanu, kako to da se optimizuje? Optimizacija moze donekle da bude dokle postoji neki odnos visual quality/performance, a ove nove tehnike samo podizu realisticnost svega toga a samim tim i zahtevnost.
Pa moze vise da se klokne memorija vise od te mizerije sigurno i ko ti je rekao da 7970 najbrza karta kad je jednaka 680 razlike su akademske u okviru statisticke greske![]()
Ja ovde vidim da je sve braon od dima, bukvalno se nista ne vidi. Mozda tu i ima realizma ali nista veceg od onog 2000 godine, a sa 10x vecom zahtevnoscu. Pogledaj sliku onog dima na trecoj slici sto je Rajke okacio, tuzno i istinito da se nipocemu ne razlikuje slika od necega sto smo gledali 2000 godine na 100x slabijim grafickim kartama.
Jeste, 4xmsaa je ekstremno zahtevan u bf3, pa takvi padovi uz hbao i ultra senke uopste nisu neobicni. Problem je navodno koliko sam citao u neoptimizovanisti tog aliasinga u radu sa deferred shadingom. Probaj da igras bez AA ili da koristis spoljasnji smaa ili fxaa injector sa quality podesavanjima, ili eventualno onaj iz igre. Imaces mali downgrade vizuelnog kvaliteta, na staticnim slikama neces da ga toliko primetis, ali primetices ga u pokretu. I taj postprocesing aa bolje radi u ovakvim igrama i uklanja aliasing nego obican msaa (ako uopste negde i radi sa defered). I iskljuci taj motion blur i vrati rezoluciju monitora na defaultnih 60hz.
A da, nvidia driveri imaju jednu specificnu karakteristiku da ne detektuju refresh rate monitora kako treba i izbacuju neke leve rezolucije i mute sliku, pa sam se sa tim napatio od 295 drajvera pa na dalje kada nisam znao zasto mi je igra delimicno mutna, sve dok nisamo otkrio da mi refresh rate radi na nekim cudnim decimalama od 59.88hz.![]()
To je navodno bag u nvidia drajverima, da ne detektuje refresh rate monitora kako treba. Kod mene se pojavio od 295 ili mozda 286 serije i uvek kada mi je desktop na 60hz igre imaju poremecaj da refresh rate radi na nekim cudnim vrednostima. Resenje sam nasao tako sto sam morao da napravim custom rezoluciju sa native rezolucijom monitora i timingom postavljenim na cvt reduced blank i tek tada je igra defautlno prihvatala 60hz i blago zamucenje slike u igrama se uklonilo.
Hijerarhijski posmatrano i kao sto se uvek poredilo nVidia ima u svakoj klasi jacu kartu.
Npr..
GTX680 -> 7970
GTX670 -> 7950
GTX 660 Ti -> 7870
To je ono od prilike o cemu najj govori.
trenutno ide ovako za top tri single GPU karte iz NV i AMD-a, za sve koji nisu slepi pored ociju:"Žalim one koji nisu videli pored očiju i nisu shvatili pored razuma!"
trenutno ide ovako za top tri karte iz NV i AMD-a, za sve koji nisu slepi pored ociju:
7970 GHzE > gtx680
7970 > gtx670
7950 > gtx660ti
A da se manemo vise bajki i da postanemo ozbiljniji ,moze?
jedini bajkasti postovi sa nerealnim i nebuloznim zaključcima su ovde tvoji. Nisam ja kriv sto je ovaj put NV ispod AMd-a pa moras da mastas.
Cenis a? :d Ja bih pre rekao da ja jedini imam balls-ove da iznesem istinu a da cu u vasim fanbojevskim ocima uvek biti nerealan sto je i logicno.
Posmatrano sa strane izlomiste se u odbrani a apsolutno nista ne postizete.
Ja vas svaki put argumentima pobijem sasvim smireno bez i malo tenzije jer konveraziju i vodim na jedan civilizovan nacin bez potrebe da nekog prozivam na licnoj osnovi kao neki
Najveci decacki san u okviru ultimativne maste i jeste da jednog dana AMD bude bolji i brzi od nV :smoke:
Sto se mene tice slobodno samo zivite u tom svetu kako ste ga sebi kreirali ,ako je vama lepse meni je drago
@goldi
Ulozi malo paznje i koncetrisi se na ono sto pisem jer sam itekako precizan.
Govorio sam o referentnim kartama kako su predstavljene prvi put a detaljnije sam pojasnio ovde
http://forum.benchmark.rs/showthrea...60-Ti-Thread&p=3004043&viewfull=1#post3004043
P.S.Da li ja to samo primecujem ili ste vi promasili thread..Konstanto pisete u nV temi kako je nVidia losija,skuplja i razne nebuloze?
Ja se i dalje nalazim u konstruktivnoj polemici vezano za temePazi se,trol je iza ugla
![]()
Cenis a? :d Ja bih pre rekao da ja jedini imam balls-ove da iznesem istinu a da cu u vasim fanbojevskim ocima uvek biti nerealan sto je i logicno.
Posmatrano sa strane izlomiste se u odbrani a apsolutno nista ne postizete.
Ja vas svaki put argumentima pobijem sasvim smireno bez i malo tenzije jer konveraziju i vodim na jedan civilizovan nacin bez potrebe da nekog prozivam na licnoj osnovi kao neki
Najveci decacki san u okviru ultimativne maste i jeste da jednog dana AMD bude bolji i brzi od nV :smoke:
Sto se mene tice slobodno samo zivite u tom svetu kako ste ga sebi kreirali ,ako je vama lepse meni je drago![]()
Naravno samo ti pisi ali ne mozes nekog nazivat fanboyem ako to nije jedino zeleni fanboy u Srbiji si ti, stekene nekad covjek utisak da si mnogo u zivotu propatio zbog amd-a, mislim sto se tice mene da uvjek pobijam argumente ako nisi u pravu, za razliku od tebe kad ti nestane argumenata povlacis se iz teme ili jednostavno pocnes pisati da ne kazem gluposti tipa
"Nvidia daje vise za ulozeni novac, gtx670 sije HD7970 itd itd" sve bez ijednog argumenta naravno to je kad ti nestane argumenata ovo su ti glavne reci.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari