Šta je novo?

GeForce GTX 660 Ti Thread

Realno ljudi te dve karte nisu ista klasa e sad sto nvidia drzi veliku cenu to je druga stvar.

pa cekaj, i nije da nisu... ako pricamo o defaultu, out of the box performansama...

istina 7950 kad se clockuje donosi mnogo vise jer nije ogranicena memorijskom magistralom ali isto tako sa tim klokovanjem dolazi i temperatura pa onda buka sto je za mene realno neprihvatljivo. da udarim paralelu, ja ovaj 2500k mogu da furam na 4.8Mhz a da mi se noctua na proc vrti na 1000RPM sa Megahalemsom i onda udara u ne tako jakih ~70C na najtoplijem coreu leti... milina! voleo bih da postoji kartica koja ce tako crankovana da da iste termalne rezultate ali to trenutno nije moguce sa (ne)referentnim kartama i bez ultra mega blokova za vodeno, gubitka garancije etc etc... actually nema katice koja ce tako da se ponasa ni na default clockovima... poenta ove price je da postoje i oni kojima oc kartice ne predstavlja faktor pri kupovini, ako moram da trpim jet engine da bih imao 5 frejmova vise zaista ne vidim poentu toga...

out of the box 660Ti i 7950 su "tu negde" i sada im je cena ista... ja sam u proslosti imao "so so" iskustva sa atijem pa sam se odlucio za nvidiu i ni u jednom trenutku ne mislim da sam pogresio. kartica je tisa od bilo cega sto sam do sada koristio i ispunjava sve moje trenutne potrebe, kad ne bude ispunjavala nacicete je na bench oglasima a ne overclockovanu na milion stepeni :)

@ [SAJ]ber Kurajber: Sve je to ok sto kazes druze, i ja isto tako gledam. Ali ovaj komentar mi je zapao za oko - reci da karta debelo zaostaje za drugom u igri gde je mozda cak i obrnuta situacija...

@ [SAJ]ber Kurajber: Sve je to ok sto kazes druze, i ja isto tako gledam. Ali ovaj komentar mi je zapao za oko - reci da karta debelo zaostaje za drugom u igri gde je mozda cak i obrnuta situacija...
HD7950%20oc.gif
vs
GTX660 oc.gif
Dvije kartice kad se kloknu na prihvatljivu razinu gdje ni buka ni temperature ni jednoj ni drugoj kartici nije problem.
HD7950 brza oko 6 fps-ova u igri koja pogoduje nvidia karticama sta bi bilo da su izvrtili neku koja lezi amd-eu.
gtx660 vs HD7950 oc.gif
I ovde slicna situacija HD7950 ima veci oc potencijal vidi se da ravnopravno ulazi u borbu sa Gtx670 naklokanom. GTX660ti ostaje u prasini kad se naklokaju dolazi se do toga da je gtx660ti klasu ispod HD7950.

Poslednja izmena:
Mislis da moze kao 670 na 1300 Mhz :p i omg na 670 nije memorija klokovana kako treba :)

I jos nesto 7950 jaca od 680 taj mora da je pijan radio test :-devil-:

Poslednja izmena:
when in doubt, follow the money!

po 100ti put, da je 7950 mogla da parira 670 ne bi amd spustao cenu. end of story. amd nema dovoljno poverenja u svoj proizvod da kaze "znate sta, ovo je isto toliko dobro koliko i suparnicka ponuda".

a sta nekome predstavlja prihvatljivu temp i buku to smo vec imali prilike da raspravljamo, nekome i ventovi na 100% "nisu toliko bucni", za mene to spada u industrijski nivo buke... kao recimo u nekoj pilani ili na aerodromu :D

Mislis da moze kao 670 na 1300 Mhz :p i omg na 670 nije memorija klokovana kako treba :)

I jos nesto 7950 jaca od 680 taj mora da je pijan radio test :-devil-:

Ja mislim kad je memorija na istom kloku recimo na 1700, HD7950 na 1200mhz = gtx670 1300mhz (znaci kad je gtx670 na 1300 stvarni klok, tada gpu-z pokazuje base klok oko 1100/1180 boost klok), stvarni klok u igrama kod gtx670 ide uvjek preko 100mhz vise od onoga boost kloka koji pokaziva gpu-z.
Znaci moje misljenje je da Gtx670 na 1300mhz overall nije nista brza od HD7950 na 1200mhz, pod uslovom da se i memorija klokuje na isti nivo ili bar priblizan.
HD7950 naklokana lagano pralzi gtx680 na def, takodje bez problema je jaca od HD7970 ghz edicije najbrze singl gpu graficke na trzistu.

Tek od skoro igram BF3 pa nisam najbolje upucen, ali mislim da je u default mapama Caspian Border (kad se krene nizbrdo sa RU base spawn-a) najbolje mesto za merenje minimalnog fps-a.
Tenk+dim+ispaljen projektil ispred sebe... Da li je to normalan fps drop za ovu rezoluciju na konfi iz potpisa ili je BF3 bas zahtevan?

GTX 680 minimalni framerate 28 fps. :/

www.youtube.com/watch?v=zdB1YySTqCw#t=3m20s

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    200.5 KB · Pregleda: 47
  • 2.jpg
    2.jpg
    313.3 KB · Pregleda: 47
  • 3.jpg
    3.jpg
    148.8 KB · Pregleda: 51
Tek od skoro igram BF3 pa nisam najbolje upucen, ali mislim da je u default mapama Caspian Border (kad se krene nizbrdo sa RU base spawn-a) najbolje mesto za merenje minimalnog fps-a.
Tenk+dim+ispaljen projektil ispred sebe... Da li je to normalan fps drop za ovu rezoluciju na konfi iz potpisa ili je BF3 bas zahtevan?

Nije normalno, to se zove "nogokuc", da posle 15 godina intenzivnog razvoja 3D grafike i dalje nisu resili kako da iscrtaju dim-maglu bez drasticnog pada FPS, bruka i sramota!

Jeste, 4xmsaa je ekstremno zahtevan u bf3, pa takvi padovi uz hbao i ultra senke uopste nisu neobicni. Problem je navodno koliko sam citao u neoptimizovanisti tog aliasinga u radu sa deferred shadingom. Probaj da igras bez AA ili da koristis spoljasnji smaa ili fxaa injector sa quality podesavanjima, ili eventualno onaj iz igre. Imaces mali downgrade vizuelnog kvaliteta, na staticnim slikama neces da ga toliko primetis, ali primetices ga u pokretu. I taj postprocesing aa bolje radi u ovakvim igrama i uklanja aliasing nego obican msaa (ako uopste negde i radi sa defered). I iskljuci taj motion blur i vrati rezoluciju monitora na defaultnih 60hz. :D
A da, nvidia driveri imaju jednu specificnu karakteristiku da ne detektuju refresh rate monitora kako treba i izbacuju neke leve rezolucije i mute sliku, pa sam se sa tim napatio od 295 drajvera pa na dalje kada nisam znao zasto mi je igra delimicno mutna, sve dok nisamo otkrio da mi refresh rate radi na nekim cudnim decimalama od 59.88hz. :D

Nije normalno, to se zove "nogokuc", da posle 15 godina intenzivnog razvoja 3D grafike i dalje nisu resili kako da iscrtaju dim-maglu bez drasticnog pada FPS, bruka i sramota!

Eh da je to tako prosto a da tehnologija i realisticnost dima/cestica ne evoluira... sta cemo recimo sa motion blurom cestica dima u Crysis 2, njihovim sencenjem u 3, cesticama dima koje imaju realisticna fizicka svojstva kao u Metro 2033, Batmanu, kako to da se optimizuje? Optimizacija moze donekle da bude dokle postoji neki odnos visual quality/performance, a ove nove tehnike samo podizu realisticnost svega toga a samim tim i zahtevnost.

Poslednja izmena:
Ja mislim kad je memorija na istom kloku recimo na 1700, HD7950 na 1200mhz = gtx670 1300mhz (znaci kad je gtx670 na 1300 stvarni klok, tada gpu-z pokazuje base klok oko 1100/1180 boost klok), stvarni klok u igrama kod gtx670 ide uvjek preko 100mhz vise od onoga boost kloka koji pokaziva gpu-z.
Znaci moje misljenje je da Gtx670 na 1300mhz overall nije nista brza od HD7950 na 1200mhz, pod uslovom da se i memorija klokuje na isti nivo ili bar priblizan.
HD7950 naklokana lagano pralzi gtx680 na def, takodje bez problema je jaca od HD7970 ghz edicije najbrze singl gpu graficke na trzistu.

Pa moze vise da se klokne memorija vise od te mizerije sigurno i ko ti je rekao da 7970 najbrza karta kad je jednaka 680 razlike su akademske u okviru statisticke greske ;)

Poslednja izmena:
Jeste, 4xmsaa je ekstremno zahtevan u bf3, pa takvi padovi uz hbao i ultra senke uopste nisu neobicni. Problem je navodno koliko sam citao u neoptimizovanisti tog aliasinga u radu sa deferred shadingom. Probaj da igras bez AA ili da koristis spoljasnji smaa ili fxaa injector sa quality podesavanjima, ili eventualno onaj iz igre. Imaces mali downgrade vizuelnog kvaliteta, na staticnim slikama neces da ga toliko primetis, ali primetices ga u pokretu. I taj postprocesing aa bolje radi u ovakvim igrama i uklanja aliasing nego obican msaa (ako uopste negde i radi sa defered). I iskljuci taj motion blur i vrati rezoluciju monitora na defaultnih 60hz. :D
A da, nvidia driveri imaju jednu specificnu karakteristiku da ne detektuju refresh rate monitora kako treba i izbacuju neke leve rezolucije i mute sliku, pa sam se sa tim napatio od 295 drajvera pa na dalje kada nisam znao zasto mi je igra delimicno mutna, sve dok nisamo otkrio da mi refresh rate radi na nekim cudnim decimalama od 59.88hz. :D

Eh da je to tako prosto a da tehnologija i realisticnost dima/cestica ne evoluira... sta cemo recimo sa motion blurom cestica dima u Crysis 2, njihovim sencenjem u 3, cesticama dima koje imaju realisticna fizicka svojstva kao u Metro 2033, Batmanu, kako to da se optimizuje? Optimizacija moze donekle da bude dokle postoji neki odnos visual quality/performance, a ove nove tehnike samo podizu realisticnost svega toga a samim tim i zahtevnost.
Ja ovde vidim da je sve braon od dima, bukvalno se nista ne vidi. Mozda tu i ima realizma ali nista veceg od onog 2000 godine, a sa 10x vecom zahtevnoscu. Pogledaj sliku onog dima na trecoj slici sto je Rajke okacio, tuzno i istinito da se nipocemu ne razlikuje slika od necega sto smo gledali 2000 godine na 100x slabijim grafickim kartama.

Poslednja izmena:
Pa moze vise da se klokne memorija vise od te mizerije sigurno i ko ti je rekao da 7970 najbrza karta kad je jednaka 680 razlike su akademske u okviru statisticke greske ;)

Pa istina da moze memorija i preko 1700mhz ali ima dosta primjeraka pa nece ni preko toga sve zavisi od primjerka do primjerka.
HD7970ghz i gtx680 stvarno jesu blizu po performansama, samo je steta sto gtx680 kosta neki 50e vise, kad se uklope u istu ili pribliznu cjenu onda ce gtx680 biti dobra kupovina.
Takodje i obicna HD7970 je jako slicna po performansama sa gtx670, isto je i slucaj sa HD7950 u odnosu na gtx660ti, ali je poenta da HD7970 i HD7950 ima veci oc potencijal od Gtx670 i gtx660ti i automatski se sa oc potencijalom dizu u klasu iznad gtx670 odnosno gtx660ti.

Ja ovde vidim da je sve braon od dima, bukvalno se nista ne vidi. Mozda tu i ima realizma ali nista veceg od onog 2000 godine, a sa 10x vecom zahtevnoscu. Pogledaj sliku onog dima na trecoj slici sto je Rajke okacio, tuzno i istinito da se nipocemu ne razlikuje slika od necega sto smo gledali 2000 godine na 100x slabijim grafickim kartama.

Kao sto rekoh msaa u bf3 neverovatno unistava performanse, sto se sa dimom dobro iskusi. A naravno imas u igri opciju za efects quality pa moze da se smanji volumtricnost istih... a i ti si verovatno zaboravio igre od pre 12 godina i kako je (ako je uopste) imalo gustog i volumetricnog dima u njima.

Hvala na detaljnom odgovoru. :)

Igram sa motion blur i sa MSAA na off uz forsiranje FXAA iz drivera, nije to problem probao sam vec sve moguce varijante. U principu odgovara mi i na Ultra jedino ti frejm dopovi smaraju kad ima mnogo dima i eksplozija. Average fps je i vishe nego dobar, da je bolje ne bi valjalo :d. Monitor mi stoji na 60Hz u Windowsu a zasto je u igri na 59.95 pojma nemam?!

To je navodno bag u nvidia drajverima, da ne detektuje refresh rate monitora kako treba. Kod mene se pojavio od 295 ili mozda 286 serije i uvek kada mi je desktop na 60hz igre imaju poremecaj da refresh rate radi na nekim cudnim vrednostima. Resenje sam nasao tako sto sam morao da napravim custom rezoluciju sa native rezolucijom monitora i timingom postavljenim na cvt reduced blank i tek tada je igra defautlno prihvatala 60hz i blago zamucenje slike u igrama se uklonilo.

To je navodno bag u nvidia drajverima, da ne detektuje refresh rate monitora kako treba. Kod mene se pojavio od 295 ili mozda 286 serije i uvek kada mi je desktop na 60hz igre imaju poremecaj da refresh rate radi na nekim cudnim vrednostima. Resenje sam nasao tako sto sam morao da napravim custom rezoluciju sa native rezolucijom monitora i timingom postavljenim na cvt reduced blank i tek tada je igra defautlno prihvatala 60hz i blago zamucenje slike u igrama se uklonilo.

Uradio sam to sto si napisao i stvarno ne primecujem nikakvu razliku. Ne znam da li se to moze primetiti preko shotova ali u svakom slucaju hvala za savet ako mi nekad bude trebalo.

oH0KC.jpg

HzS14.jpg

GGvcF.jpg

7UcHb.jpg
Izvinjavam se za offtopic.

Na slikama izgleda ok da nije do monitora :)

Mislim da neces moci tako da primetis na slikama... ako ti bf3 i dalje defaultno pri startovanju vraca na 59.95 iako si ti u prethodnom ulasku u igru namestio na 60, onda znaci da taj "problem" i dalje postoji. Meni je defaultno bacao 59.88 i drzao jos neke leve od 59.75 pa je zbog nje pravio mutniju sliku nego nativnih 60. Ako ti ne primecujes razliku onda je dobro, posto je meni taj problem zamucenja bas bio ocigledan i upadao je u oci.

btw sorry za offtopic i moglo bi da se prebaci u temu o drajverima

Poslednja izmena:
Da sumiramo..

U principu kada se stanje na trzistu smiri ponekad dodjem da se nasalim po malo kao juce ili ti prethodnih dana,sedmica i sl..
E sad ono sto u zaru strastvenog navijanja pomuti jeste realno stanje kakvo je bilo i kakvo jeste..
Evo cisto da se podsetimo na neke stvari koje su bitne jer samo tako trziste i funkcionise..

AMD 7970 550$ Dec 21st 2011
AMD 7970 Ghz 500$ Jun 21st 2012
AMD 7950 450$ Jan 30th 2012
AMD 7870 350$ Mar 4th 2012
AMD 7850 250$ Mar 4th 2012

-------------------------------------------------------------
GTX 680 500$ Mar 22nd 2012
GTX 670 400$ May 10th 2012
GTX 660 Ti 300$ Aug 16th 2012
GTX 660 Ti 330$ - II -

Ovo su cene odnosno launch price svakog produkta sa datumom izbacivanja,dal bio paper launch ili ti zvanican release.
Iz prilozenog se vidi da standard sa jako visoko plasiranim cenama je postavila konkurencija.Nerealno u skladu sa napretkom u performansama
ali sta da se radi.
Odgovor je morao da sledi na adekvatnom nivou.
Prema tome,nVidia je ponudila karte po istim ili boljim performansama za manje ulozenog novca.
O ovom potezu mozete procitati na netu,svugde se pise da je nVidia konkutentnija od AMD.

Hijerarhijski posmatrano i kao sto se uvek poredilo nVidia ima u svakoj klasi jacu kartu.
Npr..

GTX680 -> 7970
GTX670 -> 7950
GTX 660 Ti -> 7870

To je ono od prilike o cemu najj govori.
Obzirom na populuranost Kepler produkta i same karakteristike i features-e normalno je da konkurencija
odreaguje spustanjem cena jer su bili ugrozeni pa se stanje tek od nedavno promenilo a opet se dize tolika buka kao da su
oni ti koji su ponudili bolje i brze kartice od samog pocetka.

Out of box svaka nVidia karta je ili equal ili brza od konkurentnih a opet se pominju neki parametri koji zapravo nemaju veze sa trzistem.
GTX 660 Ti kao takav parira 7950 sa kojom i nije u klasi (u cenovnoj jeste) mada cak po techpowerup je i brza karta a da ne pominjem non referentne primerke poput MSI PE koji
smo mogli videti i ovde na forumu prezentirano od strane nasih kolega.

Konkretno pratio sam razvoj dogadjaja vezano za GTX 660 Ti i u globalu ljudi su zadovoljni i kartice se dobro prodaju ali ima i onih cije je misljenje da cene trebaju malo nize.
U tu grupu ljudi se i ja ubrajam jer mi je cena za mainstream kartu 300 eur malo jaka bez obzira na performanse koje nudi takva kartica..
I evo nailazim na zanimljivu vest koja ce konkurenciju uzdrmati po ko zna koji put ove godine..

http://wccftech.com/nvidia-planning-announce-price-cuts-geforce-gtx-660ti/

Update :

Isekao sam research stanje na newegg sa videokardz .
Koliko ja vidim odnos cena performanse je sasvim realan cak opet za nijansu jeftinija nV ako
pogledamo GTX660 Ti naspram 7950.

3zea8.png

Poslednja izmena:
Dobro si napisao GTX660ti nije u klasi HD7950 niti ce ikad biti (cjenovno jeste u klasi, ali je sigurno da ce se i to promjeniti ubrzo mora gtx660ti biti jeftinija pa bar za 20$).
Kako si ih hijerarhiski poredao dosli bi do zakljucka da si u pravu, ali izbjegavas cinjenicu da je AMD prvi izbacio svoj produkt mislim na HD7970 sa opustenim taktovima 925/1375, naravno posto je nvidia kasnila i dotezala svoju gtx680 uvodjenjem koje kakvog bosta i pokusaja da pod svaku cjenu budu brzi od HD7970 u tome su uspjeli, medjutim amd je odogovorio dotezuci HD7970 i prestavljanjem HD7970GHZ edition kartice koja u svemu parira gtx680 sto je najbitnije ta je kartica jeftinija od gtx680.
AMD je izbacio HD7970 po visokoj cjeni, ali imali su potpuno pravo tada je gtx580 kostala ogromnu sumu, naravno HD7970 kartica je bila brza i jos skuplja poptuno normalana cinjenica, kad je izasala gtx680 koja je brza od HD7970 desilo se pojeftinjenje sasvim razumno.
Ono sto je najbitnije jeste sagledavanje trzista sada a ne pocetkom godine kada je izasala HD7970, sada HD7970 kosta 100e manje od gtx680 i jednostavno nije gtx680 toliko bolja kartica.
AMD- je dotegao svoju HD7970 karticu isto kao sto je i gtx680 poprilicno nategnuta i predstavio HD7970 GHZ ustvari nategnutu HD7970 sa vecom cjenom koja parira gtx680 kako performansama tako i nizom cjenom.

Pa tim gore sto spada u nVidia nizu klasu (mainstream) a brije po visoj klasi od konkurencije.:smoke:
Ko je prvi izbacio produkt je sasvim nebitno jer jedni na osnovu drugih kreiraju svoju ponudu.Ocigledno ti nije jasno kako trziste funkcionise.
To da je AMD izbacio karte na nizim taktovima je bled izgovor ,pre bih rekao da je defaultni klok takav zbog nekih drugih stvari kao sto su potrosnja i grejanje ;)
Drugo GTX680 ima veci potencijal kao chip (GK104) i nema tu sta da se doteze kad i non referentne kartice idu opusteno na 1300 Mhz.
Sta reci samo za ove GTX660 Ti,imamo primer na forumu.
Drugo ako vec tako posmatras zaboravljas cinjenicu da je serija GTX5xx izbacena pre Caymana i da se znalo tacno koliko ce doneti boost u odnosu na GTX4xx
a da su oni ti koji su natezali Cayman (fijasko sa izgrizenim konektorima naponske sekcije) nebi li sustigli koliko toliko nV a da o chipu vs chip tek ne pricam i tranzistorima
koji prde u prazno.Kazes nerealna cena GTX580 e pa nisam bas siguran.GTX 570 je kostao isto toliko koliko i 6970 a opet je bio za nijansu brzi a razlika izmedju serija kao sto su GTX570 i GTX 580 kao i u
prethodnim generacijama je uvek bila 100$=100€ .Jeste GTX580 imao jacu cenu ali nije ni imao konkurenciju a druga stvar nova serija se plasira i odnosu na poziciju u kojoj je bila stara tako
da je AMD odlucio da klepa po usima pomislivsi da su ovcice i dalje nalozene kroz generacije na generaciju pa su se koristili istom strategijom.Bicemo prvi,brze bolje da izbacimo nove kartice u 28nm,bubnemo cene i deremo narod.
Na srecu vise niko nije naivan pa se performanse malo i preracunavaju kroz napredak u odnosu na prethodnu generaciju ..

7970 Ghz odnosno Paper Launch..Bas neki dan citam i lik AMD neki cova kaze da i ne postoji referentna Ghz edicija a kao takvu su je predstavili i kao takvu se koristi za testove..
Marketing je opasna stvar ali opet previse providno.

Trziste se posmatra u odnosu sta ko nudi u datom trenutku.
Konkretno GTX 660 Ti out of box nudi vise za ulozen novac.
Sto se tice GTX 680 opet zaboravljas da nVidia ima jos jedan chip koji spremaju za novu generaciju dok ce AMD opet
da tweakuje postojeci uz 20% poboljsanja..

Imas li jos neki "argument" u odbrani ili da te predlozimo da radis za AMD tim ,odsek marketing:d

Poslednja izmena:
Hijerarhijski posmatrano i kao sto se uvek poredilo nVidia ima u svakoj klasi jacu kartu.
Npr..

GTX680 -> 7970
GTX670 -> 7950
GTX 660 Ti -> 7870

To je ono od prilike o cemu najj govori.

"Žalim one koji nisu videli pored očiju i nisu shvatili pored razuma!"
trenutno ide ovako za top tri single GPU karte iz NV i AMD-a, za sve koji nisu slepi pored ociju:

7970 GHzE > gtx680
7970 > gtx670
7950 > gtx660ti

Poslednja izmena:
trenutno ide ovako za top tri karte iz NV i AMD-a, za sve koji nisu slepi pored ociju:

7970 GHzE > gtx680
7970 > gtx670
7950 > gtx660ti

I ti volis marketing?:d:smoke:

Inace nemoj da vadis iz konteksta nesto sto se odnosilo na sasvim drugaciju problematiku.
Moj potpis procitaj vise puta nebi li ti to nesto znacilo,meni ne treba da kacis ;)

P.S.Ghz edicija postoji samo u Non referentnom izdanju i njeno postojanje se odlikuje samo u tom Ghz i nicemu vise.
Obicne OC edicije karti sa apsolutno istim chipovima..
A da se manemo vise bajki i da postanemo ozbiljniji ,moze?

Eto gtx680 ima veci oc potencijal tvoj referentna karta se klokovala 100mhz a kod kolege mdm HD7970 klokovala se za 325mhz stvarno neko ko ne zna rekao bi da si u pravu.
Sto se tice gtx 660ti nekoliko kolega na forumu ima karticu i klokovali su je u odnosu na base klok neki 250mhz, otidji pogledaj u temi HD7950 nekoliko korisnika imaju HD7950 koje drze na 1200+mhz to je cjeli 400mhz veci takt stvarno ne znam kako mozes pisati takve gluposti da GK 104 ima veci oc potencijal ko god cita ovaj forum vjerovatno zakljuci da pises gluposti.
Ovo uporno ponavljanje da je HD7970 GHz edicija papirna karta smjesno bolan u najmnaju ruku
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814125439
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814150632
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814202001
Postavi neke argumente nemoj samo pisati gluposti...
GTX 660ti je najgore prosla ona za ulozeni novac daleko manje daje u odnosu na HD7950, sto se tice novog chipa ti si pisao da je spreman cip ja sam mislio bice prestavljen do septembra mozda hoce iduce godine do septembra :p i opet ce amd prvi predstavit svoje kartice pa ce nvida dotezati svoj chip da bi bio malo brzi.

jedini bajkasti postovi sa nerealnim i nebuloznim zaključcima su ovde tvoji. Nisam ja kriv sto je ovaj put NV ispod AMd-a pa moras da mastas.

Cenis a? :d Ja bih pre rekao da ja jedini imam balls-ove da iznesem istinu a da cu u vasim fanbojevskim ocima uvek biti nerealan sto je i logicno.
Posmatrano sa strane izlomiste se u odbrani a apsolutno nista ne postizete.
Ja vas svaki put argumentima pobijem sasvim smireno bez i malo tenzije jer konveraziju i vodim na jedan civilizovan nacin bez potrebe da nekog prozivam na licnoj osnovi kao neki ;)

Najveci decacki san u okviru ultimativne maste i jeste da jednog dana AMD bude bolji i brzi od nV :smoke:
Sto se mene tice slobodno samo zivite u tom svetu kako ste ga sebi kreirali ,ako je vama lepse meni je drago ;)

@goldi
Ulozi malo paznje i koncetrisi se na ono sto pisem jer sam itekako precizan.
Govorio sam o referentnim kartama kako su predstavljene prvi put a detaljnije sam pojasnio ovde
http://forum.benchmark.rs/showthrea...60-Ti-Thread&p=3004043&viewfull=1#post3004043

P.S.Da li ja to samo primecujem ili ste vi promasili thread..Konstanto pisete u nV temi kako je nVidia losija,skuplja i razne nebuloze?
Ja se i dalje nalazim u konstruktivnoj polemici vezano za teme ;) Pazi se,trol je iza ugla :D

Poslednja izmena:
Cenis a? :d Ja bih pre rekao da ja jedini imam balls-ove da iznesem istinu a da cu u vasim fanbojevskim ocima uvek biti nerealan sto je i logicno.
Ja vas svaki put argumentima pobijem sasvim smireno bez i malo tenzije jer konveraziju i vodim na jedan civilizovan nacin bez potrebe da nekog prozivam na licnoj osnovi kao neki ;)

Najveci decacki san u okviru ultimativne maste i jeste da jednog dana AMD bude bolji i brzi od nV :smoke:
Sto se mene tice slobodno samo zivite u tom svetu kako ste ga sebi kreirali ,ako je vama lepse meni je drago ;)

@goldi
Ulozi malo paznje i koncetrisi se na ono sto pisem jer sam itekako precizan.
Govorio sam o referentnim kartama kako su predstavljene prvi put a detaljnije sam pojasnio ovde
http://forum.benchmark.rs/showthrea...60-Ti-Thread&p=3004043&viewfull=1#post3004043

P.S.Da li ja to samo primecujem ili ste vi promasili thread..Konstanto pisete u nV temi kako je nVidia losija,skuplja i razne nebuloze?
Ja se i dalje nalazim u konstruktivnoj polemici vezano za teme ;) Pazi se,trol je iza ugla :D

Naravno samo ti pisi ali ne mozes nekog nazivat fanboyem ako to nije jedino zeleni fanboy u Srbiji si ti, stekene nekad covjek utisak da si mnogo u zivotu propatio zbog amd-a, mislim sto se tice mene da uvjek pobijam argumente ako nisi u pravu, za razliku od tebe kad ti nestane argumenata povlacis se iz teme ili jednostavno pocnes pisati da ne kazem gluposti tipa
"Nvidia daje vise za ulozeni novac, gtx670 sije HD7970 itd itd" sve bez ijednog argumenta naravno to je kad ti nestane argumenata ovo su ti glavne reci.

Bitno je da ovde na forumu većina ipak nije slepa, pa se ne obazire na tvoje "argumente"... problem bi samo imali slabo upućeni, koji bi prošli kao bosi po trnju ako bi slepo poverovali nekom od tvojih bisera.

Naravno samo ti pisi ali ne mozes nekog nazivat fanboyem ako to nije jedino zeleni fanboy u Srbiji si ti, stekene nekad covjek utisak da si mnogo u zivotu propatio zbog amd-a, mislim sto se tice mene da uvjek pobijam argumente ako nisi u pravu, za razliku od tebe kad ti nestane argumenata povlacis se iz teme ili jednostavno pocnes pisati da ne kazem gluposti tipa
"Nvidia daje vise za ulozeni novac, gtx670 sije HD7970 itd itd" sve bez ijednog argumenta naravno to je kad ti nestane argumenata ovo su ti glavne reci.

Pa nisam ja taj koji u svakoj nV temi pise kako je AMD bolji i jeftiniji :smoke:
Evo cak cu se i sloziti da sam fanboj ali sa aspekta predanosti boljem,naprednijem i kvalitetnijem,brzem,stabilnijem i uvek cu i biti sve dok se taj odnos ne promeni ;) Uostalom samo bacis oko na Moja masina i
sve ce ti biti jasno ;)
Ko daje prave argumente a ko ne ce svesni ljudi primetiti i prihvatiti..Tebi i kad se brojke i tabele okace ti vrtis jednu te istu pricu kako je AMD bolji,brzi itd i to nazivas argumentima?
I na kraju,uze li ti tu karticu i reci mi koji monitor imas da rascistimo sa tim ko je realan,ko je ostrascen ..
Ja imam monitor sa 1920x1200 rez,ako imas 2560x1600 rez sto cisto sumnjam razumecu donekle napor koji ulazes da istaknes kako je NON referentna Ghz Edicija brza u tim visim rezolucijama.
Ako mozes udostoji se odgovora jer sam bas znatizeljan obzirom da si ovde glavni koji vodi polemiku o trzistu,nerealnim cenama,performansama i sl ;)

@ Uruk
To sam ja isto rekao i za vas "realne" .Svakako da postoje svesni ljudi koji ce razgraniciti sta je san a sta java .
A danas retko da ima slabo upucenih usera,bar ovde na forumu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno