Šta je novo?

GeForce GTX 660 Ti Thread

Pa i nisu za poredjenje nisu ista klasa jedino umesno poredjenje je sa 670 koja gazi 7950 :D i sad treba cekati da nvidia spusti cene pa navalite na djabanu :d

Pa i nisu za poredjenje nisu ista klasa jedino umesno poredjenje je sa 670 koja gazi 7950 :D i sad treba cekati da nvidia spusti cene pa navalite na djabanu :d

Razlika u ceni je 7950=310€ vs. GTX660Ti=290€, to je 7% razlike. Dakle cenovno jesu ista klasa jer je GTX670=365€, a to je vec razlika od 18% u odnosu na 7950.

Razlika u ceni je 7950=310€ vs. GTX660Ti=290€, to je 7% razlike. Dakle cenovno jesu ista klasa jer je GTX670=365€, a to je vec razlika od 18% u odnosu na 7950.
Danas ja gledao:
MSI HD7950 TFIII=294€
MSI gtx660ti=296€
Dvije vrhunske karte od istog proizvodjaca ista cjena tako da ih ja poredim i performansama na def. su blizu
Kad se uzme oc potencijal u obzir jasno je koja je karta bolja, jaca... medjutim svak ima pravo da kupuje sto misli da mu je bolje. Cinjenica je da karte kostaju isto i da ih treba poredit, pa nek uzme svak sta mu odgovara ;)

Pa moja poenta da netreba da kostaju isto nego 660 mora da bude jeftinija u klasi do 250 e ;)

Danas ja gledao:
MSI HD7950 TFIII=294€
MSI gtx660ti=296€
Dvije vrhunske karte od istog proizvodjaca ista cjena tako da ih ja poredim i performansama na def. su blizu
Kad se uzme oc potencijal u obzir jasno je koja je karta bolja, jaca... medjutim svak ima pravo da kupuje sto misli da mu je bolje. Cinjenica je da karte kostaju isto i da ih treba poredit, pa nek uzme svak sta mu odgovara ;)
I ja sam danas gledao, najjeftiniji 7950 je 310, Gigabyte.

@Goran nije ima MSI HD7950 TFIII za 294€ stavicu ti link u inbox ;)

Mora to jos dole. Bar na 250 e. Do nove godine ocekujem da cena ne bude preko 230 e.

Eno Gigabyte Wf2 ispod 290e tj. ispod 34.000. Kao da su krenuli malo dole s cenama, mozda ovo bude zanimljiva jesen ipak ako nastave ovako. Ako dodje do 250 ja odoh u neku kupovinu.

Ma ja sam na pocetku izlaska gtx660 ti napisao da je to prava stvar jer ce se zakuhat sa cjenama izmedju gtx660ti i HD7950 a cim u tom segmentu pocne pomjeranje ono ce se odrazit i na kartice u nizem segmentu, ne moze HD7950 ili gtx660 ti kostat recimo 250e ako HD7870 kosta 250, nesto tu mora da pojeftini ;)

Nemoze ni 660 Ti da kosta 290 pa opet kosta realno ne vredi vise od 250 e ma sta pricali :)

Slazem se za cene 660Ti, postoji realna sansa da ozbiljno spuste cene (osim ako nisu stoka). Poredeci fizicke karakteristike 7950 vs 660Ti se vidi da je 660Ti daleko jednostavnija kartica:
-GPU je manji, 294mm^2 naspram 352mm^2 uz isti proizvodni proces
-PCB je fizicki kraci (kod referentnih modela)
-Uza memorijska magistrala, 192bit vs 384bit
-Manje memorije, 2GB vs 3GB

Ako je 7950 pao na 300e, 250/260e za non-referentne 660Ti za par meseci po meni realno ocekivanje.

U USA, 660Ti i 7950 su cenovno iste, a zna se koja karta je brza. ;) Da su malo spustili cenu, sad bi bila best buy, ovako...join The Dark Side. :-devil-:

Nemoze ni 660 Ti da kosta 290 pa opet kosta realno ne vredi vise od 250 e ma sta pricali :)

Dakle misliš da 660Ti ne vredi više od 250e? A 670-tica jel onda vredi 370e ako 660Ti vredi 250e? Morala bi i njena cena dole jer je realno tek 10-tak % brža...

Dakle misliš da 660Ti ne vredi više od 250e? A 670-tica jel onda vredi 370e ako 660Ti vredi 250e? Morala bi i njena cena dole jer je realno tek 10-tak % brža...

Ma sve mora dole realno su preskupe i 670 i 660 TI mozda cak 680.

Ma sve mora dole realno su preskupe i 670 i 660 TI mozda cak 680.
Ma po meni i nekako gtx660ti oko 300e ( morala bi bar oko 270 da sleti ali eto), gtx670 negdje oko 350e, a gtx680 ne bi smjela preko 400e ona je precjenjena za ono sto nudi, pa svi znamo koliko je gtx680 jaca od gtx670, puno je skuplja definitivno precjenjea karta od svih iz gtx600 serije.

Kad GTX 660Ti bude 200-250€, GTX670 300€ i GTX 680 400€ tek tada će kartice imati realnu cenu ali ni to neće biti dovoljno da mene motiviše da kupim neku već naravno nešto što bi bilo ispod tih vrednosti za oko 50€.

Mislio je na klasu po performansama..GTX670 generalno spada na nivo 7950 ako hijerarhijski poredjamo karte po snazi
uporedjujuci ih na isti nacin sa konkurencijom..
To sto GTX670 overall dodje na nivo 7970 to je sad vec neka druga prica..

Kao sto rekoh nedavno..Kad krenu da peglaju drivere i ona papirna Ghz edicija ce biti zgazena :D
Taj trenutak se uveliko priblizio..

perfrel_1920.gif

GHZ edicija je u klasi gtx 680 u prvim testovima na techpoweru brza je bila 2% sada je brza 1% razlog je taj zato sto je iz testa izbacena igra AvP koja je donosila veliku korist amd grafickim karticama, mozda ce driveri nesto preokrenut ali sad za sad nisu nista popravili stanje.
Kad si vec okacio ovaj test od HD7950 vapora da kazem da je overclokom HD7950 poderala gtx660ti na njihovom terenu u igri BF3
HD 7950 oc = 74,8 vs GTX660ti = 69
HD7950 oc.gif
GTX 660 ti oc.gif
HD 7950 jednostavno ako je brza u bf3 igri koja pogoduje nvidia karticama onda je brza i u prosjeku, nema tu puno price HD7950 mora biti skuplja u odnosu na gtx660ti, eh sad vjerovatno amd nece dizati cjenu svojoj kartici nego je red na nvidiu da konacno pocne spustanje cjena ne samo za gtx660ti, nego i za druge karte pogotovo gtx680 (pretjerano skupu karticu)

Smesno je sto dan danas pominjes tu Ghz Ediciju koja postoji samo na papiru.
Opet meni ne smeta ali kad posmatram vas neke koji zucno branite i trazite kojekakve decije izgovore a realnost vam
izmice pred ocima smesno je mozda i blag osecaj koji sticem kad citam odredjene postove i reakcije usera.

Sto se tice defaulta GTX660 Ti je tu negde kao 7950 sa nizom cenom u non referentom izdanju..
E sad ne znam da li se u ovoj tabeli nalazi referentni GTX 660 Ti ili non referentni..
Ako je referentni a po svoj prilici jeste onda je situacija jos vise na strani GTX 660 Ti non referentne kao sto je MSI PE i opet
ista prica ,Jovo nanovo kao i sa GTX670 i sl..
Jednostavno u ovoj seriji nVidia nudi vise za manje novca i tu je stvar jasna.
Uostalom prodaja i popularnost govori sve..GeForce-i idu kao alva ,crvendaci stoje po rafovima.Cudno? :)

Smesno je sto dan danas pominjes tu Ghz Ediciju koja postoji samo na papiru.
Opet meni ne smeta ali kad posmatram vas neke koji zucno branite i trazite kojekakve decije izgovore a realnost vam
izmice pred ocima smesno je mozda i blag osecaj koji sticem kad citam odredjene postove i reakcije usera.

Sto se tice defaulta GTX660 Ti je tu negde kao 7950 sa nizom cenom u non referentom izdanju..
E sad ne znam da li se u ovoj tabeli nalazi referentni GTX 660 Ti ili non referentni..
Ako je referentni a po svoj prilici jeste onda je situacija jos vise na strani GTX 660 Ti non referentne kao sto je MSI PE i opet
ista prica ,Jovo nanovo kao i sa GTX670 i sl..
Jednostavno u ovoj seriji nVidia nudi vise za manje novca i tu je stvar jasna.
Uostalom prodaja i popularnost govori sve..GeForce-i idu kao alva ,crvendaci stoje po rafovima.Cudno? :)

U najmanju ruku smjesno cuj za istu cjenu nudi vise nvidia, gtx660ti kosta kao HD7950 a debelo zaostaje cak i u igrama kao sto je bf3 koja lezi nvidia kartama, to bas sve govori.
Dalje gtx680 jednaka kao HD7970ghz edition po svim testovima a karta skuplja bar 50e, nije nikad gora situacija bila po nvidiu gtx660ti u odnosu na HD7950 kupuju ljudi koji ne znaju ili nvidia fanboyevi koji su svjesni da kupuju slabiju kartu.
Ubrzo ce gtx660ti cjenom morati na dole ako misle da prodaju po koji primjerak po svim stranim forumima uvjek se za istu cjenu ljudima preporucuju HD7950 u odnosu na gtx660ti logicno bolja kartica hardverski jaca po istoj cjeni.

Ne znam sta oces da kazes ali evo iz tabele all resolution znaci sve rezolucije ukljucujuci one 1024 na kojima nece niko da igra ko kupi ove kartice, ali evo opet gledam
HD7970GHZ bolja od GTX680
HD7970 bolja od gtx670
HD7950 ne samo da je bolja karta od gtx660ti nego je unistava isto mungos zmije.

Ne znam sta oces da kazes ali evo iz tabele all resolution znaci sve rezolucije ukljucujuci one 1024 na kojima nece niko da igra ko kupi ove kartice, ali evo opet gledam
HD7970GHZ bolja od GTX680
HD7970 bolja od gtx670
HD7950 ne samo da je bolja karta od gtx660ti nego je unistava isto mungos zmije.
???

Ja mu predlazem da se zaposli u AMD da makar ima neke vajde od ove rasprave :D

Neverovatni ste, odakle vam tolika snaga da se preganjate, da budemo realni NV ima nesto sto ATI tj. AMD jos uvek nema a to je fizika koja ubija ako je igrica poseduje i GPGPU ako se zna upotrebiti ja sam uvek vise naginjao ATiju dok je bio ATI nekako su mi bili veci entuzijasti mozda i zato sto tamo rade neke moje kolege, ali posle JC2 i popravljenog kvaliteta slike apsurdno je da branim nesto sto ne moze da se brani, a da pricamo da li neka igrica ima par frejmova vise ili manje je smesno ili o rezoluciji 2056 kad kod nas mozda ima par ljudi koji poseduju takve monitore. Sto se tice cena ne bih da se ponavljam one su prenaduvane iz kog raloga verovatno jer TMSC ne moze da stambilja velike kolicine

@goldi: Aj mi samo pokazi kako to GTX 660Ti debelo zaostaje u Battlefieldu 3 za 7950. Evo gledam testove na nekoliko sajtova i negde su slicne (Techpowerup) a negde je Geforce brzi i to solidno (Anadtech, Hardwarecanucks.).

Crveni mungos :d Jao pa teme gde je rasprava o grafickim su uvek za 2 klase zanimljivije od ostalih.

@DAS Kao neko ko pegla BF jaaaaako dugo samo smem da kazem da je BF uvek forsirao nV. To je igra u kojoj nV pravi drasticnu razliku. Ali opet, ako bih kupovao 660TI ili 7950 odluka bi bila AMD jer je jednostavno brza karta bez obzira na BF gde 660TI moze da vodi ali ne za mnogo svakako. Jedna igra me nebi naterala da kupim sporiju kartu. Jeste da najvise igram BF ali ne igram samo to. Necu da zbog 5 fps u jednoj igri gubim 5 fps-a u svim ostalim. Meni je to zdrav razum, ne znam kako ostali gledaju na to.

Poslednja izmena:
@DAS post 438 u ovoj temi pogledaj kad su gtx 660 ti i HD7950 naklokane 5 fps-ova HD7950 bolja u bf3.

Vrh Dno