Šta je novo?

GeForce GTX 660 Thread

Evo konačno sam se ponovio sa ovim Gainward-om za koji sam Vas pitao i evo malo screenshot-ova:
Zanima me zašto u Vantage-u imam lošiji rezultat na 4. screen-u nego na 3. a memorija je na višem taktu?
Ako ne koristim user defined fan profil u AB onda temperature ide preko 70C i to mi se baš ne sviđa.
Sa kartom sam inače prezadovoljan jer Crysis3 jako lepo radi na Very High kad se isključe AA i AF i VSync naravno.
Fraps prijavljuje od 30-40 fps-a(katkad ima i oko 50fps, u zatvorenom i sl.) ali imam utisak da je igra mnogo fluidnija nego što fraps kaže.
Jedina je "mana" što ako opteretim GPU na 100%(npr.igram Crysis3) bez AB fan controla temperatura je previsoka,preko 70C.
Pretpostavljam da je na ovim dual fan kartama situacija ipak puno bolja što se tiče temperatura.
Ne mogu da se načudim kako ovako mala kartica(nikad nisam imao manju:D) ovako moćno melje igre, stvarno respect za NVidia!

Prilozi

Poslednja izmena:
u je ala je mala i samo 1 vent :D kakav je sa temp? Ja nesto i ne gotivim Gainward ali nek te lepo sluzi :)

Stvarno mala kartica, nema sta. nek te lepo sluzi!

Ne znam sta mi je ciniti... Da li mi se isplati da prelazim sa SLI 2x GTX660 na jednu GTX780...? Pa mozda kasnije, ko zna kada, da se uzme jos jedna. Predpostavljam da ce performanse biti veoma slicne sa jednom gtx780 kao sto sada imam sa sli gtx660. :(

Nisam bas neki strucnjak, iskreno, ne komentarisem puno po forumu, ali citam dosta, pa bih te posavetovao da ne kupujes novu komponentu ako nije neka velika razlika u performansama. Kazu da nema potrebe menjati ako boljitak nije 30% i veci.

Kupih MSI 660 i ne daju mi kod, kazu podeljeni pre mesec dana.
edit: ipak su dali kod za Splinter Cell :)

Poslednja izmena:
Koliko sam ja video nista nisam dobio uz Gigabyte GTX 780...

Salji im mejl sa brojem racuna ako si uzeo u Em ili Win. Samo igrica izlazi tek za mesec dana.

Nisam tu, vec u A lavirintu... :) Ne znam kako je moguce za tako nesto (gtx780...) da se ne dobijaju code-ovi nekih aktuelnih igara... Ili je to mozda samo kod nas tako...

Kako tebi radi GTX780 u odnosu na 660 SLI? Kolika je realna razlika? Mislio sam da se ponovim ovih dana, prodao sam GTX 660Ti, pa razmisljam sta i kako. Uzecu 4670K i neku krstenu plocu.

Trebalo bi danas da napravim kratki uporedni test GTX660 SLI vs GTX780. Ukratko 15-20% brza kada se OC, sa time da su i ove u SLI-u bile klokovane. Npr. 3DMark (13) FireStrike 1080 GTX660SLI max sto sam postigao ~8080 vs ~9500 koliko sam postigao sa clock-ovanom GTX780 (200MHz offset za GPU i 510MHz (1020MHz kada se duplira zbog DDR) za memoriju).

Sto se tice samog SLI stuttering problema, ja moram priznati da sam primecivao tu i tamo, mada i sam nisam siguran da li je to to. Jednostavno, cak i kada su u nekim trenucima visoki FPS rate-ovi osecaj je kao da nije sve tako glatko i fluidno. Sa druge strane to se nikako ne javlja sada kada sam presao na GTX 780, tako da pretpostavljam da je to bio problem same SLI konfiguracije.

Jos par uporednih testova kao i screen shot-ova cu postaviti danas kada dodjem kuci sa posla.

Pozdrav

retke su igre gde se stuttering primeti, ali Ok,za cca. 350 eur spram 550eur reklo bi se da 660 SLi lepo radi.

Da li se nekom dešava sličan problem ''Glitch in Windows 7 64-bit loading screen'' imam instalirane 320.49 drajvere probao sa novijim drajverima isto se pojavljuje probao sa starijim takodje se isto pojavljuje. Glich traje kratko sekund pre nego se pokrene dalje sistem, nakon toga crna ekran (dioda ekrana trepce) komp radi i posle nekog kratkog vremena pojavi se slika nastavlja sa ucitavanjem wina? Drugih problema nema sve radi stabilno kad se podigne sistem. Nesto poput primera sa slike dole ali samo u jednoj liniji

7558.glitch.jpg-550x550.jpg

Poslednja izmena:
da nije do same karte?

Mislim da je to pre svega do drajvera slican prob sam imao ranije na 460ki ali se to kasnije ispravilo sa novijim drajverima. Kad se podize čist win bez drajvera nvidie taj glič se ne vidi kad inst drajvere pojavi se. Da li je još neko primetio isto?

Mislim da je to pre svega do drajvera slican prob sam imao ranije na 460ki ali se to kasnije ispravilo sa novijim drajverima. Kad se podize čist win bez drajvera nvidie taj glič se ne vidi kad inst drajvere pojavi se. Da li je još neko primetio isto?

Pa jesi li resio to sa 460? :-D probaj grafiku na drugom raciunaru sa istim driverima, potom probaj neku nvidiu na tvom kompu sa tim, ja ipak mislim da ovo nema veze sa driverima,kao da je vram na izdisaju, kako se ponasa u full load?

Jel neko možda kupio ovu karticu:

GeForce GTX660 MSI OC 2GB/DDR5,/DVI/HDMI/DP/192bit/N660-2GD5/OC

Zanima me koliko je ovo dobra varijanta, koliko je dobro hlađenje, kakve su performanse itd. Hvala unapred.

Poslednja izmena od urednika:
Jel neko možda kupio ovu karticu:

GeForce GTX660 MSI OC 2GB/DDR5,/DVI/HDMI/DP/192bit/N660-2GD5/OC

Zanima me koliko je ovo dobra varijanta, koliko je dobro hlađenje, kakve su performanse itd. Hvala unapred.

Ja sam je kupio i veoma sam zadovljan njome. Odlične performanse igram bf4, bf3, dayzz i naravno war thunder. Tamperatura kad igram kreće se oko 62, 63. U idle je ispod 30 i kreće se oko 23, 24C. Mala zamerka je sto se čuje vent kad sam u igri ali obzirom da imam sluške to onda i nije problem. Odlična cena za odličnu karticu.

Poslednja izmena:
Imam je i ja :) OC mozes da zaboravis sa njom ili neki vrlo vrlo mali oc sa najnovijim driverima. Ali grafa radi dobro, isto ne prelazi 65c, skoro se i ne cuje dok vent ne dodje do 55%

Zanima me da li neko od vas drugari koji imate GTX 660 grafiku igrate BF4 i kako vam je podešen video settings. Znam da grafa može da tera sve na high sa uklučenim vsincom, ali bih ipak voleo neka optimalna podešavanja jer mi se čini da ova grafika ipak pored sve dobrre volje ne može da se izbori sa high podešavanjima. Ako podešavam preko nvidinog panela onda su dosta šarena podešavanja nešto je na low a nešto na ultra sa uključenim SSAO??? Veoma bih cenio da ako može da okači sliku podešavanja.

koliko se secam meni je sve bilo na high bez problema, nista nisam dirao u ncp

Probaj sa GeForce Experience, tu se daju optimalna podesvanja.

Sto se tice crta kad je boot (jeste proslo dosta vremena, ali sad tek videh), to mi se desavalo na 460 i sad na 660ti i nikakvih anomalija nema.

sta mislite da li da uzmem powercolor hd 7850 ili msi gtx 660. Slab mi je budzet .Od igara wot i assassin creed 4 . Inace imam i5-3450 8 gb rama......
edit: rezolucija ekrana je 1920x1080

Poslednja izmena:
Narucio sam ovu grafiku MSI GTX 660 gaming 2 gb.Zanima me dal neko zna precizno da mi kaze kakav je potrosac struje ova grafika?Nasao sam na netu 2 potpuno razlicita podatka.Na techpowerup sajtu kaze da je u full load potrosnja struje oko 130 W.Dok na youtube videu kazu da je u idle potrosnja 150W a u full load nekih 300W.Iskreno vise mi je logican podatak sa techpowerup.Na sajtu proizvodjaca ne pise nista.Takodje me zanima dal ce moje napajanje Chieftec CTG-500-80P - 500W biti dovoljno jako za ovu grafiku?

Grafika je mali potrošač, o čemu svedoči jedan šestopinski PCIe konektor kojim se napaja. Taj podatak na techPowerUp je ispravan.

samo jedno pitanje msi 660 oc model na netu pise boost clock 1072
ja sam power digao na 115% i ona sad digne taj clock na 1150 da li je to ok

temp su smesne idle 22-24 stepena a u full load nemoze da dohvati 65 stepeni

inace da dodam da sam jedno 2 nedelje imao 7850 i cak i nasvirana na 1200mhz je sporija od ove 660 :)))
tako da za sve koji se dvoume 7850 vs 660 moj glas za 660

Vrh Dno