- Učlanjen(a)
- 20.05.2006
- Poena
- 349
...au, kako sjeb***e auto.
Isto kao i GTX 590 :d
...au, kako sjeb***e auto.
I to bas zeleni ferrari😀😀😀
Bice da je ipak potrebna jaca naponska sekcija za neki extremniji OC.
E sad,buni me to sto se sa odredjenim primercima postizu odlicni rezultati od maksimalne moguce granice 1.05v dobije 810 Mhz stabilno-Linus-ov test!
Malo je cudno da za sad pored zvanicnih pocrkalih karti u malom broju nema vise takvih primera a karte se prodale u rekordnom roku.
nVidia kako god da okrenes je napravila dobar proizvod,izbalansiran sa odredjenim prednostima u odnosu na konkurenciju.
Ako se ispostavi tacnim da je cap-ovano dodavanje napona i da je VDDC jedini izbor za OC (sto ce zavisiti od primerka do primerka) opet takvu kartu ne cini promasajem.
Postignute vrednosti su 723 Mhz-a na def naponu sto i nije toliko lose.
A 1.2V je daleko od defaulta. 😀
To je koliko, 2-3 snimka/slike?
Konacno je i Lucko priznao da je Nvidia Ferrari za graficke karte 😛
GTX 590 monster 😀
![]()
Neka bude i dva-tri snimka, ali stvarno je neverovatno da neko iz nv nije seo i istestirao kartu valjano, to je 10/15 minuta posla, ili su videli sta se desava pa rekli ajde nema veze neka ide prva tura ovako, prodace se u svakom slucaju a kasnije ce ispraviti gresku.Ocigledno je da su falinku uocili tek kad su istancali odredjen broj komada.
Kao sto sam rekao, pitanje je sta i zasto je crklo, takodje uzorak je previse mali da bi se izvlacili neki generalizovani zakljucci.
Sto se testiranja tice, ne mislis valjda ozbiljno da to nije testirano? 😀
Bice 😉
Ne znam sta te buni, nije li tako sa svakim parcetom hardvera... imas bolje i losije primerke. Uzgred, NV je rekla da se ne ide preko 0.05 u odnosu na default, odnosno svakako ispod 1V.
Ili su se svi koji ih imaju uplasili pa drze karte na defaultu, a NV je od predstavljanja karte izdala drajvere koji implementiraju OCP kako treba? Sa druge strane, simptomaticno je sto kartica nema u prodaji u SAD.
Generalno, sa jednom prednoscu, ali veoma vaznom... buka. Da je AMD bolje resio hladjenje, 6990 bi bio bolji po prakticno svakom parametru.
Naravno da ne, karta je izuzetno brza kako god da okrenes. Na zalost, generalno nije namenjena onima koji drze hardver na deafultu 😛
Nije default, karta je radila na 0.963, u odnosu na osnovnih 0.925... koristili su stare drajvere. Sa defaultom su stigli do 678MHz, sto je i dalje OK, jer neki nisu mogli dalje od 660.
Uzgred, smoriste sa ovim automobilima.😀
Da, posle tog dana (predstavljanja) ne vidim da je bilo puno "problema".Sada ce jos ispasti i da uopste i nije bilo problema, vec su glupost pravili testeri/korisnici. Makar 5 kartica je crklo na dan predstavljanja, ili neposredno pred njega (tokom testiranja), i sve na isti nacin... (samo)spaljivanje naponske sekcije. Verujem da bi neko naglasio da je crkao cip, da je doslo do toga.
Bolje i losije primerke
Gde si nasao da je nVidia usmeno propisalo koliko sme da se dodaje napon?
In the web release driver of GeForce GTX 590, we have added some important enhancements to our overcurrent protection for overclocking. We recommend anyone doing overclocking or running stress apps to always use the latest web driver to get the fullest protection for your hardware. Please note that overcurrent protection does not eliminate the risks of overclocking, and hardware damage is possible, particularly when overvoltaging. We recommend anyone using the GTX 590 board with the reference aircooler stick with the default voltage while overclocking, and avoid working around overcurrent protection mechanisms for stress applications. This will help maintain GTX 590's great combination of acoustics, performance, and reliability. NVIDIA has worked with several watercooling companies to develop waterblocks for GTX 590, and these solutions will help provide additional margin for overclocking, but even in this case we recommend enthusiasts stay within 12.5-25mV of the default voltage in order to minimize risk.
These are guidelines only - any overclocking/overvoltaging can void your manufacturer's product warranty.
Druga stvar ponovicu,oc je za entuzijaste pa cak i oni koji kupuju ovakve karte kupuju zbog sirove snage tako da veliki broj njih nece ni klokovati kartu
a kamo li dodavati napon.U to budi uveren da je tako!
Karte su prodate u rekordnom roku.
Ja kao napredniji korisnik zapazam mnogo stvari u korist GTX590 (razlog i zbiog cega je GTX590 popularniji u svetu nasuprot vecoj ceni)
1.Dizajn karte kao i sama duzina PCB-a tj ukupna duzina kartice.
Znaci ovo cemo da zaokruzimo pod sistemom hladjenja!
3.Takodje manje trosi,ako se oslonimo na review-e ozbiljnijih sajtova. (Vec treca prednost za redom)
4. 99% je brza u rezolucijama 1920x1200/1080p
nvidia ce zbog dobrog resenja hladjenja da ide opusteno i na vise klokove i da ima sasvim prihvatljivu temperaturu dok ce 6990 imati mogucnost smesnog OC-a uz
vece temperature i NEPRIHVATLJIV nivo buke tj probijane zvucnog zida!
Opet i uprkos jacoj ceni ,karta je definitivno popularnija.
Izgleda da meris usere po entuzijastima kao npr ovde na benchu a i njih je jako mali broj (ja sam jedan od njih)
Necu ni navoditi, ni drzati se reda. OC potencijal je potpuno nevazan faktor za prodaju neke (bilo koje) karte, jer ga vecina ljudi nece ni iskoristiti, nebitno da li je high end ili mejnstrim. Nikada nista drugo nisam ni napisao, niti cu.
To sto kartica nema u prodaji ne znaci da je popularna, mozda je jednostavno proizvedena manja kolicina.
Za 1080p je dovoljna i GTX 570/580, 6970, sve preko toga je overkill. Gomila ljudi ce se naigrati i sa kartama nize klase (560 i 6870) u 1080p.
Navod o naponu je sa NV FAQ sekcije.
Ono sto si rekao da popularnost nije vezana sa prodajom je jos jedan nonsens.
Drugi je onaj o kvalitetu izrade...
GTX 590 su otkazale tokom testiranja kao ni jedna karta do sada, a to bas ne korelira sa odlicnim kvalitetom proizvoda (nebitno sta je uzrok otkaza).
Mrzi me dalje da kucam, a ni nemam bas vremena...
@ PC Beast
Vazi, sve si u pravu... drugi neka prosudjuju koji su argumenti validni. Samo bih te molio da pazljivo procitas ono sto napisem i vise puta ako treba, pre nego sto mi stavis reci u usta. Uvek sam vrlo precizan u onome sto pisem, sto se za tebe ipak ne moze reci, i to verovatno stvara mnoge probleme.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari