Šta je novo?

GeForce GTX 590 Thread

Baš glupo što čoveka spuštaš na taj način. Nebitno da li on ima ili ne mogućnosti za najnovijim HW-om, u generalnoj diskusiji ne vidim kako to igra ulogu? Još si nacrtao smajlije kao da se šališ. Tužno.

Nespustam coveka sta ti je🙂 samo se zezam znam da ne planira da kupi ni jednu od ove dve dvoglave azdaje 😀
A drugo covek znati mogucnosti novijeg HW ako nema ni i5 ili i7 masinu i nijednu noviju karticu😉

Nespustam coveka sta ti je🙂 samo se zezam znam da ne planira da kupi ni jednu od ove dve dvoglave azdaje 😀
A drugo covek znati mogucnosti novijeg HW ako nema ni i5 ili i7 masinu i nijednu noviju karticu😉

Ok, izvini, delovalo mi kao da si rešio da ga napljuješ zbog njegovih izjava. cheers
Ovo za HW se slažem 🙂

Ok, izvini, delovalo mi kao da si rešio da ga napljuješ zbog njegovih izjava. cheers
Ovo za HW se slažem 🙂

Ma nikad to nebi uradio🙂 covek ima pravo da misli sta god hoce a ja sam hteo da mu ukazem da gresi cheers

quadsli.png

GTX 590 Quad SLI Efficiency Test :

http://en.expreview.com/2011/03/31/geforce-gtx-590-quad-sli-review/15791.html/5

Review :

http://en.expreview.com/2011/03/31/geforce-gtx-590-quad-sli-review/15791.html

Kablovi na napajanju su kao na CM silent pro 😀 Ko zna sta je u stvari ovaj CM??

MOD-48330_GeForce_GTX_590_074-Edit.jpg

Nvidia's new high-priced, dual-GPU GeForce GTX 590 sold out in less than a week.

Softpedia reports that Nvidia's just-released dual-GPU GeForce GTX 590 graphics card has sold out here in the States.

Sporting two GF110 GPUs, the GTX 590 is Nvidia's answer to AMD's monster dual-GPU Radeon HD 6990. Both are packed with DirectX 11 support and geared to gamers with big, big wallets. The AMD solution is priced at an impressive $700 whereas the Nvidia card is asking nearly $650.

Given the card's high price point, Nvidia reportedly launched the GTX 590 in modest, limited numbers, just a few thousand cards in Europe alone. Presently Best Buy, Newegg and TigerDirect show to be out of stock here in the States, but cards are still available to purchase overseas.

It's speculated that the European price may be set too high, prompting reports of Nvidia dropping prices to get the cards moving off shelves. Price tags are now hovering around 603 to 610 euro although that seems way too steep still... perhaps reports meant USD? There's also indication that Nvidia is even offering rebates to some European customers which may justify current reports of the 603 euro pricetag.

Nvidia's new 11-inch dual-GPU, dual-slot card packs some pretty impressive hardware, using a 12 layer, 2-oz copper printed circuit board (PCB) designed with a 10-phase power layout. There's also dual vapor chambers, 3 GB of GDDR5 memory (1.5 GB per GPU) running at 1707 MHz, and a PCIe dual x16 custom bridge chip. To round out the package, Nvidia slapped on the two GF110 GPUs with a total 1024 (2 x 512) CUDA cores, and four individual video outputs for a max resolution of 5760 x 1080.

"The GTX 590 is the best dual GPU product ever built," said Drew Henry, general manager of GeForce GPU business at NVIDIA. "With leading performance, support for multi-monitor 3D gaming, Quad SLI, and an acoustic envelope that begs to be heard for how quiet it is, the GTX 590 epitomizes what a perfect dual graphics card looks, performs, and sounds like."

Given that Nvidia's GeForce GTX 590 was officially announced last Thursday, the sell-out is definitely quick. But based on our experience with high-end graphics cards, we reckon this has to do with limited supply and yield.

Poslednja izmena:
za ovu prvu boldovanu recenicu mislim da je kljucna ova poslednja

Uopste nije toliko bitno da li su i da li ce biti limitirani isporukom kartica koliko sama pojava istih potvrdjuje da je karta odlican produkt i da je
stekla popularnost na samom pocetku za kratko vreme.
U svakom slucaju interesovanja su veca nego sto su mnogi ocekivali.

Kako to sama pojava dokazuje da je karta odlican proizvod? Ta recenica je nonsens. Inace, ako su istinita pisanja po par ozbiljnih foruma, karta sve manje izgleda kao odlican proizvod.

Kako to sama pojava dokazuje da je karta odlican proizvod? Ta recenica je nonsens. Inace, ako su istinita pisanja po par ozbiljnih foruma, karta sve manje izgleda kao odlican proizvod.

Nastavili da pokušavaju sa 1.2v na ozbiljnim forumima ili je nešto drugo u pitanju? 🙂

Pa zar popularnost nekog proizvoda za kratko vreme ne cini isti dobro ocenjenim kroz korisnike?Zbog cega je to glupost?
Drugo po cemu GTX 590 nije odlican proizvod?I sta podrazumevas pod pricom na ozbiljnim forumima tj koji su to ozbiljni forumi?
Ako aludiras na przenje karti tj anti kampanju pogledaj Linusov OC test i koje je vrednosti dobio za kartu .810 Mhz max voltage u afterburneru.1.050v,milina 😉
A isto tako citam i ja forume i mogu ti reci da je karta itekako cenjena kao odlican produkt a da ne pominjemo sveukupno dosadasnje review-e.
E sad bi voleo da mi ukazes gde sam ja to pogresio?Mozda nesto ne znam sto ti znas 😛

Poslednja izmena:
Pa zar popularnost nekog proizvoda za kratko vreme ne cini isti dobro ocenjenim kroz korisnike?Zbog cega je to glupost?

Napisao si...
...koliko sama pojava istih potvrdjuje da je karta odlican produkt...
a to je nonsens. Tvoja recenica implicira da je sve sto se pojavi na trzistu odlican proizvod. Mozda nisi to hteo da kazes, ali si to napisao 😉

Drugo po cemu GTX 590 nije odlican proizvod?

Pazi, napisao sam jos prvog dana da je pametniji izbor od 6990 ako kostaju slicno. Trenutno ili ne kostaju slicno, ili GTX 590 uopste nema u prodaji. Problem je sto je nekoliko korisnika prijavilo crkavanje na defaultu, a to svakako nije dobro ako je istina. Na kraju krajeva, pravite razliku... nije crkao cip od preteranog napona, vec otkazuje naponska sekcija. Karte ubija nesto sto nije trebalo da ih ubije, buduci da je za to (navodno) implementirana zastita.

Napisao si... a to je nonsens. Tvoja recenica implicira da je sve sto se pojavi na trzistu odlican proizvod. Mozda nisi to hteo da kazes, ali si to napisao 😉

Zvucalo je drugacije nego sto sam mislio.Definisao sam u drugom postu na sta se odnosi..
Pazi, napisao sam jos prvog dana da je pametniji izbor od 6990 ako kostaju slicno. Trenutno ili ne kostaju slicno, ili GTX 590 uopste nema u prodaji. Problem je sto je nekoliko korisnika prijavilo crkavanje na defaultu, a to svakako nije dobro ako je istina. Na kraju krajeva, pravite razliku... nije crkao cip od preteranog napona, vec otkazuje naponska sekcija. Karte ubija nesto sto nije trebalo da ih ubije, buduci da je za to (navodno) implementirana zastita.

Vidis da izuzmemo ta "desavanja" za koja se ne zna jos razlog (mozda su karte bile defektne) voleo bih samo na jos ovo da mi odgovoris.
Ako su cene priblizno iste kako i na koji nacin 6990 moze da bude bolja kupovina?Bas da cujem konstruktivan i objektivan odgovor.

Zvucalo je drugacije nego sto sam mislio.

Verujem, ali to sto si inicijalno napisao nije bilo tacno.

Ako su cene priblizno iste kako i na koji nacin 6990 moze da bude bolja kupovina?Bas da cujem konstruktivan i objektivan odgovor.

SBBKBB. Tamo gde je cena formalno slicna GTX 590 ne mozes da kupis (SAD), u Evropi kartica ima, ali su skuplje u odnosu na 6990... a ponegde razlika uopste nije mala, kao kod nas 😉.

Verujem, ali to sto si inicijalno napisao nije bilo tacno.

Hebi ga,kasni sati,pad koncentracije,a i desava se to meni ponekad 😛

SBBKBB. Tamo gde je cena formalno slicna GTX 590 ne mozes da kupis (SAD), u Evropi kartica ima, ali su skuplje u odnosu na 6990... a ponegde razlika uopste nije mala, kao kod nas 😉.

Dao si mi odgovor na ono sto te nisam pitao😡 Inace kad smo kod cene,cene padaju..GTX 590 ide ispod 600 eur 😉
Za mesec-dva cemo moci da ga nadjemo i po ceni od 550 Eur .I telling you 😉

Poslednja izmena:
Ne znam kakav odgovor ocekujes? Referentna GTX 590 za istu cenu je (makar za mene) pametnija kupovina od referentne 6990 jer je niza buka. Ne znam sta ti tu nije jasno, to pisem vec 10 dana. Naravno, pitanje je da li cemo ikada doci do situacije da kostaju identicno 😉 I dalje ne vidim razlog da NV zbog karte koja se prodaje u malim kolicinama rusi celokupnu cenovnu strukturu ostalih proizvoda.

Mislim da 590 vise nece biti toliko popularan.

Sta reci. Tuga i zalost. Sto je najgore ni to ne resava problem jer ove takozvane GTX590 burnout-uju i na default naponu, sta ce sa tim? Jedino potpuno povlacenje sa trzista(ako ih uopste i ima igde na stanju) Isti problem su imale i 570ke, ali tu su budzili revidirane naponske, ovde pomoci nema. nVidia NIJE bila u stanju da napravi dual GPU kartu, kao sto su mnogi i prognozirali i kraj price.

Sta reci. Tuga i zalost. Sto je najgore ni to ne resava problem jer ove takozvane GTX590 burnout-uju i na default naponu, sta ce sa tim? Jedino potpuno povlacenje sa trzista(ako ih uopste i ima igde na stanju) Isti problem su imale i 570ke, ali tu su budzili revidirane naponske, ovde pomoci nema. nVidia NIJE bila u stanju da napravi dual GPU kartu, kao sto su mnogi i prognozirali i kraj price.

Ko o čemu ti opet o tome? Zaista si neverovatan iako smo raspravili to milion puta, kad se dešava i zašto. Nisam video većeg trola od tebe, strašno...

Poslednja izmena:
Sto se tice vesti jedino je tech report izbacio ..Nema nigde vise da moze pouzdano da se nadje inffo o svemu tome..
Da li je Hype ili je zaista problem bi bas voleo da saznam.Obidjoh ceo net,youtube ,nigde ni reci vise o tom crkavanju posle one prasine koju su digli svedjani.
Sve u svemu nekoliko spaljenih karti preko nedozvoljene granice u odnosu na default!

"NVIDIA has released new drivers with a better OCP management: R267.84 and R287.85.

The default GPU voltage (or Vcore or VDDC) of the GTX 590 is around 0.93V (+/- 0.04V). NVIDIA recommends to not overvoltage the GPU (for example Vcore=1.200V) during overclocking
"

Sve u svemu i da je capovan napon kartu ne cini promasajem.OC je cist entuzijazam a razlika je izmedju OC mogucnosti i dodavanja napona.
Karta ce moci sve jedno da se OC-uje.

Poslednja izmena:
Covek navija za AMD😀
A ovo drugo su glasine posto na ovim novim beta drajverima se moze pomerati voltaza.

Videcemo kako ce ovo da se razvije, tj. da li ce to biti konacna odluka ili samo privremena 😉

Sto se tice magny_cours-a, ja razumem da neko navija za jednu firmu, ali ovolikog trola nikad nisam video do sada. Nisi se meni previse obracao, ali jos par ovakvih postova i ides na ignore, ne zelim da citam trolovanje u bukvalno svakom tvom postu.

Ne vidim zasto i ovde ne mogu da pojacaju naponsku, dodaju jos 1 fazu i mislim da bi to bilo resenje.

Sumnjam da je vest o zakljucavanju napona tacna, time bi izgubili dosta ugleda kod kupaca (pogotovo sto je to nacin da se uz neko vodeno hladjenje prestigne ati).

Ovde ne pomaze vodeno hladjenje, nisu problemi karte u samim GF110 cipovima, vec sto OCP ne radi kako treba. Onim svedjanima je karta crkla na 1.025, neke su izdrzale i visi napon (1.05), a rumunima (Lab501) je jedna crkla na defaultu (ispod 1V). Da li je problem bio u drajverima ili BIOS-u, nije ni vazno, ali kao sto napisah pre par dana, karte je ubilo nesto sto nije smelo da ih ubije.

Bas su na Lab501 uradili lepu analizu VRM sekcije na GTX590. Automatski prevod je los, ali se moze shvatiti poenta... i nivo razocaranja.

Gde ima vatre ima i dima..

Bice da je ipak potrebna jaca naponska sekcija za neki extremniji OC.
E sad,buni me to sto se sa odredjenim primercima postizu odlicni rezultati od maksimalne moguce granice 1.05v dobije 810 Mhz stabilno-Linus-ov test!

Malo je cudno da za sad pored zvanicnih pocrkalih karti u malom broju nema vise takvih primera a karte se prodale u rekordnom roku.

Vise mi lici na pojacan Hype tj kontra kampanju.
nVidia kako god da okrenes je napravila dobar proizvod,izbalansiran sa odredjenim prednostima u odnosu na konkurenciju.

Ako se ispostavi tacnim da je cap-ovano dodavanje napona i da je VDDC jedini izbor za OC (sto ce zavisiti od primerka do primerka) opet takvu kartu ne cini promasajem.
OC ce svakako biti moguc ali na def naponu a potencijal ce da zavisi od primerka do primerka..

Apro po ovom o cemu sad pricam uradjen je test na hardocp-u :

http://www.hardocp.com/article/2011/04/03/asus_geforce_gtx_590_overclocking_followup/2

Postignute vrednosti su 723 Mhz-a na def naponu sto i nije toliko lose.
Preleteo sam one bitnije stvari tako da mi se cini da sam procitao da je ipak na ovom Asus primerku dodavanje napona bilo cap-ovano sa def vrednostima..
Koga interesuje moze i sam da procita..

Sto bi neko klokovao GTX 590, ko da budzis Ferrari...

Nego znam ja, nema sta da se pise, pa aj bilo sta :d

I to bas zeleni ferrari😀😀😀

Nazad
Vrh Dno