Šta je novo?

GeForce GTX 570 Thread

postavljas isto pitanje po TRECI put. drugi put u ovoj temi, a jednom i u temi o repariranim, i dobio si odgovore.
zavisi temperatura od kucista, sobne temperature...
dokle god si ispod 80 u sigurnoj si zoni. taj cip moze svasta da izdrzi. a, mozda nisi trebao da klokujes kartu;)
cek cek. tebi sa ventilatorima na 80% ona ide preko 70 stepeni?

Onda mora da je prljava(prasnjava) do OO :d

Mogu zamisliti kako rade sad :p

Cao drushtvo, treba mi mala pomoc.... Neki provereni maksimalni klokovi za Asus gtx 570 DCU II

Da ide mi izmedju 70 i 77 sa fabrickim podesavanjima ventovima, a kada je malo undervoltujem(-40) i podesim fan onda je na 68,69C ali se vise cuje, na BF 3 multiplayer i black ops 2 obe na maxx podesavanjima.....

I kuciste i kartica su perfektno cisti.....

Poslednja izmena od urednika:
Ne pisi post za postom vec edituj postojeci . A ovo sto si pisao nista mi nije jasno . Ispada da kad uradis undervolt da ti se vise cuje vent a hladnija je kartica sto je nemogutje :D .

Nisam rekao da je nemogutj undervolt vec mi je nejasno da se sa manjom temperaturom vise cuje graficka ili ja nesto nisam dobro shvatio :D

Nisam rekao da je nemogutj undervolt vec mi je nejasno da se sa manjom temperaturom vise cuje graficka ili ja nesto nisam dobro shvatio :D

...da cuje sem malko vise jer sam podesio fan control da radi malo agresivnije(podesavanja sam video na forumima), znaci bez diranja fana 72-74, sa custom fan.. 68-69....da li zna neko tacno da mi kaze za ovaj model kartice koji je opseg temperatura kada je pod opterecenjem kao sto je BF 3...izvinjavam se ako sam dosadan:-D

Rekoh cisto da podelim iskustvo sa vama.

Moja referentna ASUS GTX 570 je ispustila plemenitu dusu pri OCu na 1.05V na 850-900MHz. Pre toga je radila na def. skoro 2 god. i jako me dobro sluzila nije bilo potrebe za OC. Sad sam hteo da je malo nagarim za Far Cry 3 i Hitman-a :D
Jednom pusten msi afterburner i ugasi se ceo komp, probam jos jednom na 850MHz isto, posle toga vise nije davala sliku a prednji deo grafe na dodir prst da opeces. Deda spalio Djenku, verovatno otisla naponska.

Reklamirao i u zamenu dobio ASUS GTX 660 Ti DirectCU II koja je sveukupno mnogo bolja kartica, brza, tisa, hladnija (idle 30 load 60), lepsa...

vec vidim u servisu gomil spaljenih 570 da bi dobili 660ti :D

Hvala turok. :)

ranije sam citao nesto da se to desavalo ljudima na referentnim kartama jer imaju oslabljenu naponsku u odnosu na 580 ali koliko se secam na naponu vecem od 1.1V i bas zestokom OCu, mislio sam ma nece meni ne silujem je mnogo. :p

Hvala turok. :)

ranije sam citao nesto da se to desavalo ljudima na referentnim kartama jer imaju oslabljenu naponsku u odnosu na 580 ali koliko se secam na naponu vecem od 1.1V i bas zestokom OCu, mislio sam ma nece meni ne silujem je mnogo. :p

referentne imaju 4+1 naponsku, skoro prekopiranu sa gtx560ti. i masa je ljudi po navici volt-modovala karte, i przili ih malo... vec na 1.15v su crkavale. premda ima i par slucajeva gde su crkle i u fabrickim granicama(do 1.1v).

Mislim da imaju osakacenu naponsku od 580, 560 su drugacije imaju dosta manji cip manje trose, ova moja nije ni videla 1.1V crkla na manje.

Odlicno si prosao Pike. Nek te sluzi nova grafa i da je odvalis od gejminga i OC-a. :)

Hvala dulsrules, odvalice se sa merakom a OC kasnije kad pocne da posustaje. U svakom slucaju su ovakve grafe kvalitetnije od referentnih.

Jedno pitanje, vidim po review-ovima da ova grafika trosi oko 220w max TDP. Da li je to njen maximum koji moze da dosegne u potrosnji struje pri najvecem OC-u ili toliko trosi na fabrickom kloku?

Npr, moj proc u specifikaciji pise max tdp oko 80w.. On trosi oko 60w kada ga klokujem na 4.2 ghz, a na def vrednostima oko 25w max..

Vrh Dno