Šta je novo?

GeForce GTX 570 Thread

Pa zar ne vidis koliko si druze nerealan.Ti bukvalno svim silama hoces coveku da izbijes pare samo da bi presao na AMD!
Drugo da li ti shvatas o cemu se ovde prica i kako se porede arhitekture?Pa naravno da ce klok za klok i Yorkfield je bolji i brzi od Deneb-a!
Pa cak i taj Q9550 na 2.8 Ghz da mu radi bolje od Phenom-a na 3.2 Ghz stim sto potvrdjujem da su ti klokovi i kod jednih i kod drugih niski da bi se iz karte izvukao potencijal!
Javice se usko grlo svakako!I opet ponovicu kada kazes i pominjes arhuitekture zna se kako se porede..Najbolje nasviraj AMD na 4.5 Ghz pa uporedi sa Intelom na 2.5 Ghz samo da bi Intel bio sporiji.
A taj tvoj Phenomcic i da ide na 4.3 Ghz a koliko sam ispratio retki su primerci OC potencijal mu je stvarno za respekt.700 Mhz,Bruka.Intel ide na 4.3 Ghz i to skoro svaki ;) u proseku od 1000 do 1300 Mhz..
Bolji primerci idu na 4.4-4.5 Ghz.Sve ima lepo dokumentovano ;)
Ako bas hoces mogu da ti kacim i testove i poredjenja sve sa xtremesystems-a pa ces da vidis da si ispao smesan samo zato sto si previse vatreni navijac ;)
A takodje u raspravu mogu da povucem ljude koji imaju i jedno i drugo pa da ti pokazem koliko zapravo nemas argumenata da vodis ovu raspravu.
Generalno nemam nista od toga niti zelim.
AMD je bolji i svi srecni..Ko razume shvatice.Toliko od mene.Pozdrav.
Meni zapravo nije smesno vec tuzno..

Ja u klin ti u plocu. Ajde da se vratimo na temu: tvoja je tvrdnja da AMD quad sustinski inferioran u odnosu na Yorkfiled, do te mere da jedan ne moze a jedan moze da isprati Fermi. Za takvu tvrdnju ti treba dokaz, jedan i drugi lepo u masinu, sa 570 kartom pa da vidimo. Ja tvrdim da ako tu 570ku ne moze da isprati Phenom X4 nece ni Yorkfield, ako moze York, moci ce i Phenom, i da ce razlike u svakom slucaju biti minorne. Ti vestacki nastojis da napravis razliku tamo gde je nema, ajde da si uporedio i7ice i sandije, niko ti ne bi odgovarao ali za preterivanje sa yorkfieldom nemam reci. Jel tebi, da te pitam, i netburst arhitektura superiornija u odnosu na Denebe i Thubane? Bio je lik na ovom forumu koji je i tako nesto izjavio.

I gde sam to coveku preporucivao da kupuje AMD??? Lepo sam rekao u proslom postu da posto ima tu plocu uzme neki 9550(ako se moze naci po oglasima).

Druze,ubodi GTX295 na Yorkifield 9650 i AMD Phenom II 940 i provrti testove znaces o cemu pricam.Ovde situacija nije nista drugacija..Jel mislis da sam stvarno toliko zadrt i opterecen po svaku cenu da ovde iznosim neistinu!Iskreno mrzim lazi po svaku cenu ali jesam tezak po pitanju realnosti vezano za bilo koju tematiku rada hardvera i poredjenja.
I dodacu jos nesto,vidim da se po malo nerviras,nema potrebe,ja nemam nista licno protiv tebe ;) AMD ili Intel.Sve jedno.Nek smo mi zivi i zdravi a hardvera ce biti.Ko sta voli pa nek izvoli :)

Ako poredimo q9550 na 2.83 i phenom 965 na 3.4, znaci oba na def tu su negde. Klok za klok Yorkifield je sigurno bolji.

Ovo je tema o grafičkoj kartici, ne o procesorima i njihovom IPC. Ovde završavamo priču o procesorima, a tačno je da je Yorkifield oko 10-20% brži na istom kloku u odnosu na Phenom II (Daneb).

to niko nije osporio...

Nego sto decko lepo ne bi uzeo q6600, digne ga na 3.6, realno svaki ide bar na 3.2ghz, a mislim da je dosta jeftiniji od q9xxx i lakse ga za naci, a u ostalom skoro sam negde video q8xxx za 100 jura... Drugar ima q6600 na 3.2ghz i MSI GTX570 TFII i sve radi zmajski ...

Ja imam Q6600 koji ide na 3G6 ali to nije opušteno već nategnuto i na kraju nije dovoljno. Za GTX 570 treba ići na i5 750+, i7 920+ ili SB. Može da posluži i Phenom II 955 ali svakako ne izvlači maksimum iz ove karte pa je šteta upariti sa njim.

Poslednja izmena:
Sve zavisi od rezolucije i samih igara - mislim da je o sintetici glupo pricati. U full HD-u i naravno nekim malo vecim detaljima mislim da je 3.6GHz sasvim dovoljno da se izvuce skoro sve iz karte. U 1680x1050 mozda i dodje do malo manjeg iskoriscenja - mada kao sto rekoh opet zavisi od samih podesavanja, igre itd.

Apsolutno u 1920x1200 stvar nije dramatična i bilo koji Quad preko 3Ghz je prihvatljiv. Govorimo načelno o tome koji nivo procesorskih performansi upariti sa GTX 570 kartom. Treba izbegavati situacije u kojima su komponente jedna drugoj usko grlo i nastojati da sistem bude izbalansiran. U tom smislu treba protumačiti moj prethodni post.

ja bi sve da picim u rezoluciji 1920x1080 sa detaljima na max i aa4x,8x koliko ide. da kloknem malo grafu i da mirno docekujem crysis 2.

ja bi sve da picim u rezoluciji 1920x1080 sa detaljima na max i aa4x,8x koliko ide. da kloknem malo grafu i da mirno docekujem crysis 2.

Sad cu da ti navedem jos jedan fenomen koji se desava pri nedovoljnoj snazi CPU-a.Klokovanjem karte dobijas kontra efekat,pocinje da trotluje ili ce u krajnjem slucaju pomak biti mizeran.
Ovo cisto navodim na primer sta moze sve da se desi jer smo kroz temu provukli kakav CPU je potreban da bi se izvukao potencijal iz Fermi chipa.
Sve ono sto sam do sad pricao je realno i cisto kao suza,cinjnice a to potvrdjuju i drugi napredniji korisnici poput Paradigme,post iznad..

Moj savet.probaj sa OC pa vidi kako se karta ponasa i koliko ces dobiti.Svakako ti treba jaci CPU to je neminovno.

Imamo sličan cpu Krousnik, samo sam ja uzeo MSI 560. Očekujem isto što i ti pristojnih 30-40fps. Ako ne bude bilo moguće onda na leto ili zimu Sandy.

Svakako obijica bi trebalo da planirate Sandy za tu kartu moze i onaj bez K oznake da izvuce sve iz karte :)

Uzeo sam da probam Asus-a Gtx570.

Buni zasto mi MSi Ab ne pokazuje za memoriju 950Mhz ili 3800Mhz . a gpu-z , pokazjuje kako treba ?

Karta je super. Jel moguce da je bas toliko bolja od 5850 ? Imao si ih obe @borab pa me zanima tvoje misljenje.

Pa 1900 x 2 = 3800 :wave:

To znam, ali zasto mi sa 5850 pokazuje 1000Mhz a posto je kao i kod 570-ice GDDR5 , znaci 1000x4=4000

Tom analogijom za 5850 treba da stoji 2000Mhz.

Karta je super. Jel moguce da je bas toliko bolja od 5850 ? Imao si ih obe @borab pa me zanima tvoje misljenje.

Rezultati sami govore.
Fizika i cuda su tu.
Imao sam neku kombinaciju i zato sam je uzeo na probu.
Realno , mislim da nema potrebe za bilo kakvom zamenom 5850. Ko ima istu kartu, a dodje jeftino do druge 5850, ihaj .

Ati mi se cini da ima lepsu sliku u video materijalima sa ffdshow-om od nvidije. Kod atija sam primetio da kod premotavanja filmova hoce ventilator da poveca broj obrtaja ?
Driveri su tu negde.
Temperature su slicne.
Kod Atija je po def, 21%, a kod nViidije 40% ( auto). Obe se ne cuju.
Da li treba onaj ko ima 5850 da menja. Odgovor je: Ne ... sve dok se ne vidi da igre stucaju sa njom.
Skoro svaka moze da se klokne na 5870.
Oc na GTx570 nisam jos probao.

Uzeo sam da probam Asus-a Gtx570.

Buni zasto mi MSi Ab ne pokazuje za memoriju 950Mhz ili 3800Mhz . a gpu-z , pokazjuje kako treba ?

U kojoj rezoluciji i sa kojim podesavanjima je radjen Unigine test?

Imamo sličan cpu Krousnik, samo sam ja uzeo MSI 560. Očekujem isto što i ti pristojnih 30-40fps. Ako ne bude bilo moguće onda na leto ili zimu Sandy.

Napraviste od e8400, e8500/600 neki e2xxx :D

Ajde, logicno je da ce uz gtx 570 bolje ''leci'' neki i5 ili i7 ali nisu ovo slabi procesori, daleko od toga jer pucaju od sirove snage i nikada neki stariji c2d klokovan na 3,5Ghz npr ne moze da se poredi na e8600 koji je na default na 3,3Ghz.
Kapiram da na nekom matorom c2d gtx560/70 ne moze da radi ''punim plucima'' ali na na ovim najjacim e84/5/600 moze bre, jos kada su preko 3,5Ghz nema frke.
Ja planiram gtx560 jer nemam nameru da dajem pare za komp jos 1,5god bar.. Lepo ulozim u ovu i miran sam, a cpu i dalje jede sve najzahtevnije programe.
Uostalom, sve stize sa raspalih konzola tako da je ova kombinacija super, zver c2d i 460/560, 6850/70 ili 6950.
A ko se bavi video obradom i nekim ultimejt zahtevnim programima a plus igra igre na full hd- pa logicno neki i5 bar ludacki o-klokovan :smoke:

Poslednja izmena:
@HSVstoned
Zivis u zaludi dual core je u gamingu sa jacim GPU kartama pregazen odavno... GTX570 ce sa dual core biti debelo limitiran nece moci u vecini igara da premasi 50% svog potencijala, moguce da je situacja nesta malo bolja sa ATI kartama (jos nije tacno dokazano koliko i gde)...

Te raspale konzule kako ih zoves imaju 3 jezgra x 2 smp (znaci 6 jezgara)!

Poslednja izmena:
Te raspale konzole ne mogu da budu jace od e8500 npr Oc na 4 GHZ.
I kada na ovo dodas gtx560 dobijes ultimativnu masinu.
Gta IV i mafia2 u sustini zahtevaju x4 ili neki i ali ja sam obe igrao na 1680x1050 na max, jednino je problem bio sa gta IV koji trazi 1gb vrama na grafickoj.
A mafia 2 radi sve na max sa medium fizikom.
Pusti ti to sto test ekipe testiraju graficke karte na i7 oc @ 4,5Ghz i sa 8 gb najbrzeg ddr3 :trust: :smoke: to je samo marketing za kupovinu..
Ovo ne pisem da bih nekome solio pamet ili da bih se svadjao nego sam i sam ukapirao da danasnje igre ne zasluzuju ulaganje od 800+ e u kuciste, ko se bavi vide obradom itd neka kupi naravno i5,i7 ili amdx4 ili x6. Ili ko ima para za bacanje.
I ja sam tako razmisljao i hteo da prodam ovaj komp i ulozim xxx e u novu masinu a onda sam ukapirao da ako warhead, just cause 2, metro 2033, gta IV, mafia 2, dirt 2 i jos neke najzahtevnije igre lete :eyebrows: na ovoj konf na 1680x1050, sve sa min 2x AA [koje imaju to u opcijama] jednostavno ne treba ulagati u preskupe procesore.
Ko ima kesa, nemam nista protiv.
Zato sam i mislio da pazarim gtx560, sa 3,6Ghz mozda kloknem na 4Ghz uz dobar kuler i za 200e upgrade-a opet 2 god imam vrhunsku masinu za sve moje potrebe. [ racunam oko 170 za graficku plus prodaja moje 4870, i 20-30e za kuler]
A onda za 2 god kada neke stvari postanu standard i ove konzole ce valjda konacno otici u penziju, po mnogo povoljnijim cenama sklopis fjucr masin :)

A inace se slazem da ko sastavlja novu konf treba da uzme ddr3 i i5 npr i ogdovarajucu graficku, nece sigurno uzimati c2d jer ce verovatno drzati tu konf oko 2 god.
I licno ne bih ni 570 stavio na e8600 makar bio ocovan na 4,6Ghz, neka granica za c2d su gtx560 i 6870 ili neotkljucana 6950 :)

Poslednja izmena:
Pa kad bi video test GTX 570 an e8600 mislim da bi ostao bez reci... za delimicne dokaze imas ovde teme o GTX4xx i low gpu usage kako ga zovu... ti imas brdo linkova u zadnjim postovima kako ne bi trovali ovu temu
e sad koliko su krivi driveri, win7, neoptimizacija engina igre nije toliko vazno, koliko je bitno da GTX570 bi radila veoma lose sa dual core procesorom u igrama.. u principu bolje bi prosao sa na primer 5750 ili gtx 9800

e vidis, to nisam znao, a mozda i namerno rade kroz drajvere :D kako bi trovali ljude da kupuju skuplje procesore,
ali nisam pricao o gtx570, rekoh da je nikada ne bi stavio na e8600 ili slabiji c2d.

Ja sam batalio kupovinu fermija bas zbog loseg proce... nema smisla kupovati GTX570 kada ce raditi sporije od 6850. Ako padne neki sandy ili buldozer kasnije onda cu tek razmisljati o grafici...

Poslednja izmena:
Evo i ja nešto da kažem iz ličnog iskustva. Ranije sam imao c2duo e8400 i 8800gt i tu procesor nije bio bottleneck.
Uradio sam upgrade grafičke na GTX460 i smorio se kada sam video da, npr. u Crysis-u imam par frame-ova više(1680x1050) nego sa 8800gt.
Kasnije sam prešao na i5 2500K i razlika je više nego uočljiva, GTX460 je pokazao svu svoju snagu. Jednostavno i bez potrebe za testiranje u sintetičkim
programima toliko je uočljiva razlika kao da sam stavio još jači GPU. GTA IV je posebna priča, poznato je da preferira četiri jezgra.
Ovo sve govorim iz ličnog iskustva i nije u pitanju subjektivni utisak, igre sa jačim procesorom na GTX460 rade neuporedivo bolje.

Poslednja izmena:
Vrh Dno