Šta je novo?

GeForce GTX 570 Thread

istestiraj malo veci krug igara (arma II,cod nov, battlefild, itd), neke DX9 zahtevnije CPU igre pa ces videti gde sve gafika stuca zbog dual core-a.. u principu nece igre tek tako stucati ali nikako neces moci da izvuces maximum iz nje... takodje obrati paznjiu na min fps koji ce ti u najvise kvariti uzitak pri igranju nekih igara
mozes provrteti i far cry 2 bench pa ces videti veliku razliku izmedju onog sto postizu ostali sa GTX560 i quad core procesorima

Sve je velika prevara. Iz najmanje 10 razloga.

Uzeh GTX570 - posle dve GTX470 mogu samo da kazem jedno: TISHINA :d

Shto se tiche performansi, nisam primetio neku razliku (nisam je testirao na kolichinu fps-a), jednostavno karta je dovoljno jaka da vozi sve shto imam trenutno na kompu na max detalja sa 4X AA, bez da shtucne. Ako se pojavi neshto shto ce da je muchi, dodacu josh jednu ;)

Uzeh GTX570 - posle dve GTX470 mogu samo da kazem jedno: TISHINA :d

Shto se tiche performansi, nisam primetio neku razliku (nisam je testirao na kolichinu fps-a), jednostavno karta je dovoljno jaka da vozi sve shto imam trenutno na kompu na max detalja sa 4X AA, bez da shtucne. Ako se pojavi neshto shto ce da je muchi, dodacu josh jednu ;)

Ajd posteno, napisi sledece.
1. Kolika je temperatura u Idle.
2. Do koliko je auto fan u furmarku na ocpiji benchmark stigao i kolika je max temperatura koju je postigla posle 600 sec rada ?
3.Kolika je temperatura posle par minuta full hd videa ?
4. Na koliko ti radi fan po def.

hvala.

@zerbah
Kako se ponasa karta?Kakav joj je render?Jel FPS ravnomeran?Ajde ako ti nije tesko proveri i GPU usage i FPS i da li imas smooth gaming ili stuttering?

^ A sto bi to sada svako radio ? Podigao se bezveze hype na forumu da nema pravila da li ce neka GTX 5xx karta biti falicna i sa problemima ili ne :S:

Ocigledno je probao par naslova i iz posta se moze zakljuciti da je zadovoljan :)

@Bora

Jel ti prodajes kartu zato sto nisi zadovoljan ili je nesto drugo u pitanju ?

1) 36c idle - 24c u sobi, relativno je provetreno kuciste i nema prasine
3) Evo trenutno posle ~5min. 1080p snimka - 39c.
4) Svima radi na 40% i to je min. % na koji moze da se namesti i tih 40% mu dodje nekih 1350-1380RPM.

Sto se tice odgovora na drugo pitanje, necu to da pustam posto bi karta sigurno dosla ili presla nekih 90c.
Bas sam pre neki dan zaboravio da povecam fan i usao sam u TDU 2 gde posle 4-5min. cujem neki huk, gledam sta je bre sada, kad ono fan otisao na max. posto je karta dosla do 97c pri 40% fana.

Inace ja kod sebe fan drzim na manual i u idle je uvek na def. tj. 40%, kada ulazim u neku igru stavljam ga na 55% do 65% u zavisnosti od same igre tj. koliko ista greje karticu.
Kada gledam neki HD film, nesto ceprkam po Photoshop-u i slicno, fan je takodje na def. i temperatura u tom low power 3D-u obicno skoci za nekih 4-6c.

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    427.1 KB · Pregleda: 56
Probacu vecheras neke stvari (verovatno furmark i heaven), ali mogu reci da u TDU2 radi odlichno na istom settingu kao shto je bilo i na GTX470 SLi (1920x1080, 4X AA, sve Very High), karta se jednostavno ne chuje! Mozda je to posledica poremecaja sluha posle "mlaznjaka" koji su bila 2 GTX470, ali da je tiha, tiha je poshto se i GTX260 mnogo vishe chuje kada se igra neka igra. Inache ne klokujem nishta u kompu.

^ A sto bi to sada svako radio ? Podigao se bezveze hype na forumu da nema pravila da li ce neka GTX 5xx karta biti falicna i sa problemima ili ne :S:
Pa upravo iz tog razloga zato da se istini stane na kraj.
Borab koliko mi se cini kartu nije jos ni kupio a ti ga pitas sto prodaje ? :D

Ocigledno je probao par naslova i iz posta se moze zakljuciti da je zadovoljan :)

@Bora

Jel ti prodajes kartu zato sto nisi zadovoljan ili je nesto drugo u pitanju ?

1) 36c idle - 24c u sobi, relativno je provetreno kuciste i nema prasine
3) Evo trenutno posle ~5min. 1080p snimka - 39c.
4) Svima radi na 40% i to je min. % na koji moze da se namesti i tih 40% mu dodje nekih 1350-1380RPM.

Sto se tice odgovora na drugo pitanje, necu to da pustam posto bi karta sigurno dosla ili presla nekih 90c.
Bas sam pre neki dan zaboravio da povecam fan i usao sam u TDU 2 gde posle 4-5min. cujem neki huk, gledam sta je bre sada, kad ono fan otisao na max. posto je karta dosla do 97c pri 40% fana.

Inace ja kod sebe fan drzim na manual i u idle je uvek na def. tj. 40%, kada ulazim u neku igru stavljam ga na 55% do 65% u zavisnosti od same igre tj. koliko ista greje karticu.
Kada gledam neki HD film, nesto ceprkam po Photoshop-u i slicno, fan je takodje na def. i temperatura u tom low power 3D-u obicno skoci za nekih 4-6c.

OC`z dao si mi odgovore koje sam trazio odgovore i mogu samo da kazem da je Hype oko gtx570 opravdan.
Mozda sam neobjektivan, u odnosu na 5850 karta je , em toplija cak i u leru, em stize do neverovatnih 91C uz poprilican hook.

@Zerbah je napisao da je karta mnogo tisa od onih koje je imao. To stoji, posle 2 u SLI.

Generalno, nisam zadovoljan. Znate, kada Vam nesto ne legne i kraj. Jeste , rezultati pokazuju sasvim drugo, ali....
Da ne objasnjavam kako se pojavila u mom kucistu, duga je prica ( ne, nije nista maznuto). Nosim se misljenju da je prodam i uzmem 6950.

Kod 5850 nisam nikada radio bilo kakvu gimnastiku, radi predostroznosti. Izes kartu, kada nije u stanju da radi o-o-b ( Out of the box).
Neznam, mozda fantaziram.

Poslednja izmena:
A sorry, lose sam protumacio okacene screen-ove ..

Nije u redu, evo kod mene sam na brzaka stavio na 60% i temp. je dosla do svega 64c tokom 3DMark 11. Moguce je da je karta nekim cudom dosla sa losom/nedovoljnom kolicinom paste ili nekim drugim problemom koji sprecava adekvatan prenos toplote. Ne znam da li se secate slucaja pre ~2god. gde je neko sa GTX260 ili 280 imao problem sa velikom temperaturom. Kada je covek skinuo hladnjak sa karte izmedju chipa i baze hladnjaka je bio delic neke zicice ili nesto slicno tome ...shebao Kinez stvar kada je sklap'o :)

Uspeo sam da zamenim pre 3 dana Gigabyte GTX 570, te sva sreca nisu imali Gigabyte-a nego sam dobio ASUS GTX 570
Ova karta je neuporedivo bolje odradjena,temperatura je dosta niza,u bilo kojim 3D aplikacijama ne prelazi 70`C a fan vrti na 60-65% na automatici GPU VID je 0,939 V tako da je moje subjektivno misljenje da je ASUS ipak bolje odradio karticu ili sam ja imao malo srece sa ovim primerkom.
Inace u servisu uvoznika mi kazu da generalno imaju probleme sa gigabyte karticama sto ati 6850;6870;6950 sto GTX 460;560;570.Imaju dosta reklamacija.

Poslednja izmena:
Uspeo sam da zamenim pre 3 dana Gigabyte GTX 570, te sva sreca nisu imali Gigabyte-a nego sam dobio ASUS GTX 570
Ova karta je neuporedivo bolje odradjena,temperatura je dosta niza,u bilo kojim 3D aplikacijama ne prelazi 70`C a fan vrti na 60-65% na automatici GPU VID je 0,939 V tako da je moje subjektivno misljenje da je ASUS ipak bolje odradio karticu ili sam ja imao malo srece sa ovim primerkom.
Inace u servisu uvoznika mi kazu da generalno imaju probleme sa gigabyte karticama sto ati 6850;6870;6950 sto GTX 460;560;570.Imaju dosta reklamacija.

Osim ako me ne lozis, daj podatak zasto su ti menjali Gigabyte-a. Sta je zezalo ?
U kojim 3d aplikacijama ne prelazi 70C ?

Ili mozda jednostavno nisi imao srece sa GB primerkom :)

Mada je na toj Asus primetno nizi VID od onih primeraka koji su do sada ovde vidjeni. Koja je to temperatura bila sa GB karticom i da li to poredis pri istom RPM ?

@Bora

OK, ja te razumem. Mada mi se na neki nacin cini da pogresno gledas na tu kartu (570). Fan u takvim nekim aplikacijama jednostavno mora da se poveca da bi se karta ohladila. A sto se tice buke, svi kazemo da je dosta tiha sto i jeste u poredjenju sa referentnim prethodnicima (GTX2xx i GTX4xx serija). U idle je karta skoro pa necujna - sto je meni najbitnije. Pri 55% fan se naravno cuje, ali vrlo diskretno, pri nekih 65% se vec cuje malo jace, ali ja to nikako ne mogu da primetim ako igram neku igru iz koje dopire neki zvuk.

Osim ako me ne lozis, daj podatak zasto su ti menjali Gigabyte-a. Sta je zezalo ?
U kojim 3d aplikacijama ne prelazi 70C ?

Na 16 stranici imas moja pitanja ; inace grejala se Gigabyte karta od 83-88`c na default clock i fan auto. i brljala u igrama posle 15- 20 min igre.

U bilo kojim 3D aplikacijama 1920x1080 u igrama 4AA 16AF bilo koji sint. test furmark ;3DMark11; Heven;Crysis nemam razloga da lozim kao sto nisam imao razloga da pisem da mi Gigabyte nije valjao.

Aaa to je ta karta tj. to si ti :p

Onoj karti definitivno nesto nije bilo u redu. A inace ni meni nista ne prelazi 70c, tj. nigde nije karta presla ni 65-66c ali naravno kada je fan na odgovarajucem RPM tj. kao sto rekoh ~55% do 65%.

Mada je na toj Asus primetno nizi VID od onih primeraka koji su do sada ovde vidjeni. Koja je to temperatura bila sa GB karticom i da li to poredis pri istom RPM ?

Poredim sa istim RMP .Kartica je podesena na fan auto. od 40-65% i do sada najveca izmerena temp 67`C

Gygabyte je morao da vrti na 75% da bi temp bila 75-80`C

Poslednja izmena od urednika:
Evo GPU-Z

Max napon na GPU default clock

Prilozi

• GPU-Z.JPG
    GPU-Z.JPG
    52.3 KB · Pregleda: 62
  • GTX_570.JPG
    GTX_570.JPG
    63.3 KB · Pregleda: 40
Ma ne moras to uopste da mi pricas, ona karta je nesto bila falicna. Kazem, evo i ovaj moja GB se zapravo greje isto kao i ta sada tvoja Asus-ova.

Ja sam batalio kupovinu fermija bas zbog loseg proce... nema smisla kupovati GTX570 kada ce raditi sporije od 6850. Ako padne neki sandy ili buldozer kasnije onda cu tek razmisljati o grafici...

Problem je sto ce ti tada trebati jaca karta i tako u krug.

Evo mojih slichica:

Heaven:

unigine_570.jpg

Temperatura posle istog:
afterburner.jpg

E sad, treba imati u vidu da je kod mene u sobi 25+ stepeni (greju Rusi ko ludi) i da mi kucishte nije idealno shto se tiche provetravanja + imam 6 hardova koji greju non stop...

Shto se tiche buke, ona je smeshna u odnosu na GTX470, kao shto rekoh ranije. Josh jedan interesantan podatak - GTX570 se nalazi po performansama tachno na pola puta izmedju jedne i dve GTX470 - 41.6 i 68.9 fps :)

@ zerbah

Kolika je razlika izmedju gtx 470 i 570 po tebi? Da li treba prelaziti na 570 samo zbog jednog klustera i manje buke?
Gtx 470 ima dosta nizak radni takt(600MHz), ali kod mene su vec 3 primerka isla do 800MHz, sto je 33% ubrzanja u odnosu na default....

@Bora

OK, ja te razumem. Mada mi se na neki nacin cini da pogresno gledas na tu kartu (570). Fan u takvim nekim aplikacijama jednostavno mora da se poveca da bi se karta ohladila. A sto se tice buke, svi kazemo da je dosta tiha sto i jeste u poredjenju sa referentnim prethodnicima (GTX2xx i GTX4xx serija). U idle je karta skoro pa necujna - sto je meni najbitnije. Pri 55% fan se naravno cuje, ali vrlo diskretno, pri nekih 65% se vec cuje malo jace, ali ja to nikako ne mogu da primetim ako igram neku igru iz koje dopire neki zvuk.

Ok, uklapa mi se u rezon, kao i temperature posle 3dMark 11 i Unigine Heaven-a. Posle markova nije fan nije presao 53%. Kazem, meni je u idleu oko 41C, a posle gledanja full HD-a, ne prelazi 53C.
Moguce je da u mom kucistu ipak treba bolje provetravanje. Imam jednu 12-icu za izduvavanje i jednu 9-ku koja je pored hardova i izvlaci vazduh napolje.

@Zerbah Imamo slicne masine...

@ zerbah

Kolika je razlika izmedju gtx 470 i 570 po tebi? Da li treba prelaziti na 570 samo zbog jednog klustera i manje buke?
Gtx 470 ima dosta nizak radni takt(600MHz), ali kod mene su vec 3 primerka isla do 800MHz, sto je 33% ubrzanja u odnosu na default....

Razlika je povelika ako se gledaju karte na default clockovima. Temperatura GTX570 je definitivno niza (kod mene su GTX470 bile oko 60-65 stepeni u idle i 90-95 stepeni u loadu), karta je bar 2 puta tisha u loadu i brza bar 20-30%.

I plus sto kod GTX 570 mozes da racunas na overclock.
GTX 470, iako mozda ima vecu OC marginu, to tesko moze da ostvari za svaki dan. Jedino sa vodenim hladjenjem, ili nekim boljim aftermarket kulerom.

I poslednje pitanje:
nvidia genericki driveri ili driveri proizvodjaca kartice ?

Dobih odgovor od Asusa da je bolje instalirati njihove drivere ?

Nvidia drajveri, sa nvidia sajta. Asus ih samo narezuje na cd/ili kaci na svoj sajt za download sa manjim zakasnjenjem.

@borab: stavi najnovije nVidia drivere

Stavio sam 266.58 whql.

gtx 570

konacno je pala
mali rez za pocetak sve default gpu cpu
utisci su sasvim ocekivani :)

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    679.5 KB · Pregleda: 97
  • Capture 2.PNG
    Capture 2.PNG