Ja se nadam da je ovo sarkazam...
Pa imas i moje screenshotove, na par strana pre ovoga i razlike su fazon 5% u average fps izmedju mog proca i i5, i fazon od 10%-15% fps izmdju mog i i7 (sandy bridge) a ja sam na chipsetu od pre 3 godine i ddr2...
Tako da phenomII na novijoj ploci i ddr3 ti je i vese nego dovoljan, i NECE biti bottle necka
Iliti ajmo ovako, ako uzmes i7 sb od 600 eur ploca, ram i cpu, imaces 57 fps, ako uzmes to sto si ti naveo za 25k din, sa tim ces imati 50fps... sam izaberi sta ti se svidja, [fps sam naveo kao cist primer]
Ljudi jel sedite vi na usima ili sta>?Ja sam govorio o potencijalu Fermi chipa i AMD ne moze da izvuce maksimum kao sto to moze Intel (i5/i7) Quad Core itd.Sta sam ovde pogresio?
Ovu tematiku smo presli do sad vec mali milion puta.Mislim da ne treba da ponavljamo vise.
Predlazete coveku bespotrebno ulaganje u AMD platformu gde ce da gubi na performansama a ocito da mu je najbolje da uzme neki Quad i ubode na vec postojecu plocu i milina!
@s16
I sam si rekao da ces da predjes na Sandybridge
Evo sam tvoj post i "razocarenje"
http://forum.benchmark.rs/showthrea...X-570-Thread&p=2449106&viewfull=1#post2449106
@krousnik
Ja te druze savetujem na pravi put a ne na nacin koji to forsiraju fanboy-evi.
Evo i Pike je potvrdio ono sto ja govorim.
Najbolje je da nadjes neki polovan Q9550 i da udenes u tu tvoju plocu za najmanje ulaganja a najveci dobitak.
A ako vec hoces da prelazis na drugu platformu zasto da skaces sa konja na magarca i gubis performanse bez potrebe.
Imas jeftinu plocu za i5, malo skuplji je i5 760 recimo ali sve kad saberes se daleko vise isplati ..
Kako god hoces.
Meni licno ni AMD ne smeta ali je generalno slabija platforma (arhitektura) od Intela!
P.S.Prelistaj malo unazad i uporedi razlike..
@Miki D
Moras da naucis neke stvari da bi o tome polemisao!
Niko nije rekao da je AMD klasicno usko grlo ali da ne moze da izvuce potencijal iz Fermi chipa to je jasno kao dan!
Dzaba mu 4.0 Ghz kad je kao arhitektura slabiji,shvati to covece.Fermi i ovako trazi procesorske snage.
Drugo je to sto je karta bas jaka pa nekom mozda i nije bitno odredjen pad performansi ali u ovom slucaju kad covek treba da predje na drugu platformu je po meni apsurd da ide na AMD
ako vec hoce da prelazi na novu platformu a malo je jeftiniji.
U svakom slucaju vec sam objasnio gore sve.