Šta je novo?

GeForce GTX 570 Thread

Ja mislim da tu nema nikakvog losijec chipa vec da se karta toliko i greje ako je fan na svega 40% ..

Rekoh, pusti na 5min. NFS HP, povecaj fan na nekih 55%, iskljuci vsync u igri pa vidi dokle karta dolazi. U igrama mora da se poveca brzina ventilatora ako mislite da karta ne ode u neke velike temperature ..

Ovo su testovi sa temperaturama gde je fan na automatici

Zvao sam servis uvoznika D-..... i njihov odgovor karta ispravna bla,bla, jedino da ti modujemo fan u biosu "bljak".

Mozda da probas zameniti termalnu pastu:) mozda pomogne;)

Ja mislim da tu nema nikakvog losijec chipa vec da se karta toliko i greje ako je fan na svega 40% ..

Rekoh, pusti na 5min. NFS HP, povecaj fan na nekih 55%, iskljuci vsync u igri pa vidi dokle karta dolazi. U igrama mora da se poveca brzina ventilatora ako mislite da karta ne ode u neke velike temperature ..

Ali njemu je vec fan na 59% na onim screenovima sto je okacio, a temp je 83 stepena.

A sorry, lose sam protumacio okacene screen-ove ..

Nije u redu, evo kod mene sam na brzaka stavio na 60% i temp. je dosla do svega 64c tokom 3DMark 11. Moguce je da je karta nekim cudom dosla sa losom/nedovoljnom kolicinom paste ili nekim drugim problemom koji sprecava adekvatan prenos toplote. Ne znam da li se secate slucaja pre ~2god. gde je neko sa GTX260 ili 280 imao problem sa velikom temperaturom. Kada je covek skinuo hladnjak sa karte izmedju chipa i baze hladnjaka je bio delic neke zicice ili nesto slicno tome ...shebao Kinez stvar kada je sklap'o :)

Poslednja izmena:
Interesuje me iskustvo korisnika ove karte koju i ja posedujem vezano za temperaturu.
Moja karka na default clock-u Idle 37-40` Load u igrama u zavisnosti od AA i AF
81-86` sto mislim da je vrlo visoka temp. gledajuci po forumima.
Tek kad setujem u MSI Afetrburner-u fan temperatura u igrama je 71-74`ali i fan
vrti na 70%.
Molio bih vas za vasa iskustva i savet.

Ne kapiram sto je to problem, meni karta po defaultu isla isto tako skoro do 90 na stock klokovima, i to bi kao trebalo da bude normalno... Tek kada sam je klokovao 850/2100, i namestio user define fan regulaciju za 24/7, stoji ispod 70C ali je daleko od tihe karte...

EDIT: au bre cekaj, meni drzi ispod 70% fan a karta oc-ovana i ne prelazi 70C, nisam obratio paznju na drugi deo tvog posta, se izvinjavam, ja bih onda isto preporucio, u servis pa da ti skinu hladnjake i stave novu pastu da te ne bi posle zezali za garanciju...

Poslednja izmena:
Hvala vam svimake na vasim sugestijama oko temperature grafike.
Temperature koje ova grafika ima nisu adekvatne.

Ipak ce ona morati u servis.
Pokusacu da je zamenim po svaku cenu.

Hvala jos jednom svima !

da li bi moj bottleneck problem bio resen sa phenom II X4 955 black? vdim da moze da se nabavi za 12k.

Zato sto ne moze da iznese Fermija na plecima :D
AMD je slabija arhitektura od Intela.Sa AMD-om ne mozes da iskoristis potencijal Fermi chipa i imaces manjak performansi.
Ili Intel neki besan Quad na 4.0 Ghz ......Yorkfield@i5@i7@Sandybridge i sl...
Imas u istom ovom threadu,vrati se u rikverc i pogledaj razlike na AMD platformi i Intel..

Poslednja izmena:
a sto ne AMD? i to je quad.

Krousik, predlazem ti da ne uzimas pojedine izjave koje ovde cujes, a koje vise necu ni da komentarisem, zdravo za gotovo, nego da sam konsultujes druge forume i sajtove na kojima mozes uporediti performanse procesora. Za pocetak uporedi Yorkfield i AMD X4 i shvatices o cemu pricam.
i5/7 i SB su vec nesto drugo ali to vec ne moze na tvoju plocu i pretpostavljam nije opcija.

Krousik, predlazem ti da ne uzimas pojedine izjave koje ovde cujes, a koje vise necu ni da komentarisem, zdravo za gotovo, nego da sam konsultujes druge forume i sajtove na kojima mozes uporediti performanse procesora. Za pocetak uporedi Yorkfield i AMD X4 i shvatices o cemu pricam.
i5/7 i SB su vec nesto drugo ali to vec ne moze na tvoju plocu i pretpostavljam nije opcija.

resio sam da menjam plocu, memoriju, i procesor i da kupim nesto do 25k. video sam da je phenomII x4 dosta pristupacan, ploca za njega 6k, nabavim 2x2ddr3 1600mhz. al vise ne znam, ispada da ako hoces da se igras sa gtx 570 moras da kupis i7 ili i5.

Meni Q9550 na 4 GHz radi posao kako treba, imam iste rezultate kao ljudi sa klokovanim i5.

AMD je slabija arhitektura od Intela.Sa AMD-om ne mozes da iskoristis potencijal Fermi chipa i imaces manjak performansi.
Ili Intel neki besan Quad na 4.0 Ghz ......Yorkfield@i5@i7@Sandybridge i sl...
Imas u istom ovom threadu,vrati se u rikverc i pogledaj razlike na AMD platformi i Intel..

Ja se nadam da je ovo sarkazam...
Pa imas i moje screenshotove, na par strana pre ovoga i razlike su fazon 5% u average fps izmedju mog proca i i5, i fazon od 10%-15% fps izmdju mog i i7 (sandy bridge) a ja sam na chipsetu od pre 3 godine i ddr2...

Tako da phenomII na novijoj ploci i ddr3 ti je i vese nego dovoljan, i NECE biti bottle necka

Iliti ajmo ovako, ako uzmes i7 sb od 600 eur ploca, ram i cpu, imaces 57 fps, ako uzmes to sto si ti naveo za 25k din, sa tim ces imati 50fps... sam izaberi sta ti se svidja, [fps sam naveo kao cist primer]

Poslednja izmena:
Koje su optimalne vrednosti sa klokove i brzinu fana za GTX 570?
Nesto me ove brzine fana koje drzite, zabrinjavaju.

Fan ide max do 55% na fabrickom kloku i fabrickom podesavanju za fan, ako to mislis...

Ovim postom si samo potvrdio da sve pricas onako kako si ti umislio i da cesto nema veze sa realnoscu....

Ovim postom si samo potvrdio da sve pricas onako kako si ti umislio i da cesto nema veze sa realnoscu....

Ne mozes da kazes da u njegovom postu nema istine. Stvarno radi bolje na intelu, mislim da je to svima jasno. Nije razlika bas toliko velika, ali svakako postoji.

Ja se nadam da je ovo sarkazam...
Pa imas i moje screenshotove, na par strana pre ovoga i razlike su fazon 5% u average fps izmedju mog proca i i5, i fazon od 10%-15% fps izmdju mog i i7 (sandy bridge) a ja sam na chipsetu od pre 3 godine i ddr2...

Tako da phenomII na novijoj ploci i ddr3 ti je i vese nego dovoljan, i NECE biti bottle necka

Iliti ajmo ovako, ako uzmes i7 sb od 600 eur ploca, ram i cpu, imaces 57 fps, ako uzmes to sto si ti naveo za 25k din, sa tim ces imati 50fps... sam izaberi sta ti se svidja, [fps sam naveo kao cist primer]

Ljudi jel sedite vi na usima ili sta>?Ja sam govorio o potencijalu Fermi chipa i AMD ne moze da izvuce maksimum kao sto to moze Intel (i5/i7) Quad Core itd.Sta sam ovde pogresio?
Ovu tematiku smo presli do sad vec mali milion puta.Mislim da ne treba da ponavljamo vise.
Predlazete coveku bespotrebno ulaganje u AMD platformu gde ce da gubi na performansama a ocito da mu je najbolje da uzme neki Quad i ubode na vec postojecu plocu i milina!
@s16
I sam si rekao da ces da predjes na Sandybridge ;)

Evo sam tvoj post i "razocarenje"
http://forum.benchmark.rs/showthrea...X-570-Thread&p=2449106&viewfull=1#post2449106

@krousnik
Ja te druze savetujem na pravi put a ne na nacin koji to forsiraju fanboy-evi.
Evo i Pike je potvrdio ono sto ja govorim.
Najbolje je da nadjes neki polovan Q9550 i da udenes u tu tvoju plocu za najmanje ulaganja a najveci dobitak.
A ako vec hoces da prelazis na drugu platformu zasto da skaces sa konja na magarca i gubis performanse bez potrebe.
Imas jeftinu plocu za i5, malo skuplji je i5 760 recimo ali sve kad saberes se daleko vise isplati ..
Kako god hoces.
Meni licno ni AMD ne smeta ali je generalno slabija platforma (arhitektura) od Intela!
P.S.Prelistaj malo unazad i uporedi razlike..
@Miki D
Moras da naucis neke stvari da bi o tome polemisao!
Niko nije rekao da je AMD klasicno usko grlo ali da ne moze da izvuce potencijal iz Fermi chipa to je jasno kao dan!
Dzaba mu 4.0 Ghz kad je kao arhitektura slabiji,shvati to covece.Fermi i ovako trazi procesorske snage.
Drugo je to sto je karta bas jaka pa nekom mozda i nije bitno odredjen pad performansi ali u ovom slucaju kad covek treba da predje na drugu platformu je po meni apsurd da ide na AMD
ako vec hoce da prelazi na novu platformu a malo je jeftiniji.
U svakom slucaju vec sam objasnio gore sve.

Poslednja izmena:
Ne mozes da kazes da u njegovom postu nema istine. Stvarno radi bolje na intelu, mislim da je to svima jasno. Nije razlika bas toliko velika, ali svakako postoji.
Ne kazem da intel nije jaci. Jaci je i skuplji.

Ali reci da Phenom II X4 (pa jos i OC na skoro 4GHz) ne moze da isprati neku nvidia kartu je stvarno smesno....

Radi bolje na Intelu ali ako pod Intelom u ovom slucaju podrazumevas i5, i7, SandyBridge.
On je medjutim rekao nesto drugo, da AMD X4 ne moze da "iznese na plecima Fermija" a Intel Quad Yorkfield moze, cime je sugerisao korisniku "krousnik" da je Yorkfield superiornija arhitektura u odnosu na Deneb, sto je naravno teska neistina, jer su razlike izmedju tih quadova u rangu statisticke greske, o tom se radi.
Npr user Pike ima Q9550 na 4gHz, cpu koji je gotovo identican performansama Phenomu II 955 npr, pa je jasno da ako je za GTX570 dovoljan 9550 onda je isto toliko dovoljan i Phenom II X4 955.
Cak je na prointel naklonjenom anandtechu Phenom 955 mrvicu brzi, od 31testa u 16 je bolji Phenom, od 4 testirane igre u dve.

Intel 9550vs Phenom II X4 955

Poslednja izmena:
Kakav si ti AMD freak nemam reci.Poredis Q9550 koji radi na 2.8 Ghz i PhenomII 955 koji radi na 3.2 Ghz i kazes da su u istom rangu?:D
I tebi nije Yorkfield superirornija arhitektura?Au bre covece koliko ovde ima nerealnih ljudi pa to je strasno!
Prvi Phenom II koji je izasao jedva se borio sa Q6600 a kamo li sa Yorkfieldom.Posle su dizali klokove,izbacivali revizije i sl..Klok za klok AMD je uvek bio slabiji i bice.
A pored svega Intel se uvek vise klokuje i to daleko vise.Ovo vise zaista nema smisla.
A takodje si poredio i5 i Yorkfield.Ja sam imao i jedan i drugi.U igrama i5 na istom kloku ne daje nista veci FPS ;)
Sad cekam neki "pametan" odgovor pa da kacim polako slicice rezultata ;)

Poslednja izmena:
@s16
I sam si rekao da ces da predjes na Sandybridge ;)

Evo sam tvoj post i "razocarenje"
http://forum.benchmark.rs/showthrea...X-570-Thread&p=2449106&viewfull=1#post2449106

Da na SB, ne na yorkfield, ja imam 600 jura da dam za SB, on decko trazi do 25k upgrade, i amd mu je u tom slucaju daleko bolje resenje i mislim da ne mozes da mu kazes da amd ne moze da iznese 570gtx jer moze i to sasvim lepo... kao sto rekoh 600 eur za 5 frejmova se ne isplati vecini korisnika, drugo je sto sam ja bolesnik pa mi treba tih 5 frejmova, ali na moju srecu opet necu ici na SB vec na 1090T i crosshair IV i :p Uvek sam gotivio kako radi AMD cpu i Nvidia grafika...

Jos jedna stvar, i7 na default sa gtx 570 izbacuje identicno u sintetici kao moja konfiguracija... Guru3D je radio vantage, mark11 i mark06, dobijao cak i manje na sintetici nego ja trenutno, on u test masini drzi i7 950, sto bi po tvojoj logici znacilo da ljudi ne treba da kupuju ni i7 9xx jer i on ne moze da iznese max fermija...

Poslednja izmena:
Da na SB, ne na yorkfield, ja imam 600 jura da dam za SB, on decko trazi do 25k upgrade, i amd mu je u tom slucaju daleko bolje resenje... kao sto rekoh 350 eur za 5 frejmova se ne isplati vecini korisnika, drugo je sto sam ja bolesnik pa cu dati tih 350 eur, ali na moju srecu opet neci ici na SB vec na 1090T i crosshair IV :p

Mislim da gresis. PCBeast mu je dao dobar savet. q9550 je svakako bolja opcija za njega. I sam si rekao da su q9550 i x4 955 slicni. Sto bi neko menjao sve kada moze samo procesor?

Da na SB, ne na yorkfield, ja imam 600 jura da dam za SB, on decko trazi do 25k upgrade, i amd mu je u tom slucaju daleko bolje resenje i mislim da ne mozes da mu kazes da amd ne moze da iznese 570gtx jer moze i to sasvim lepo... kao sto rekoh 600 eur za 5 frejmova se ne isplati vecini korisnika, drugo je sto sam ja bolesnik pa mi treba tih 5 frejmova, ali na moju srecu opet necu ici na SB vec na 1090T i crosshair IV i :p Uvek sam gotivio kako radi AMD cpu i Nvidia grafika...
Ma kapiram ja tebe.Tebi je sad skupa investicija da ides na Sandy.Mada generalno gledajuci ako prodas tu platformu koliko treba da dodas?I5 2500k je oko 200 eur.Imas dobre ploce do 150 eur,a memoriju mozes cak i da prebacis,samo da joj skines napon do sledeceg upgrade za neku bolju..
AMD mu ne moze nikako biti bolje resenje jer su mu ulaganja daleko veca.Gde ti je tu logika?Pa mora covek da predje na drugu platformu a ovako moze da nadje negde neki Q9550 i da ubode samo u plocu.
Ja sam skoro prodao moj Q9650 koji je ubijao kako radi.4.3 Ghz za svaki dan i samo prede..Nek izgura za Q9550 i do 4.0 Ghz i milina.Jedino me njegova ploca brine nista vise.
A opet da zaobidje i Sandy koji nije tako skup kao sto ti kazes moze da ide na i5 (LGA1156) i opet ce imati bolju platformu a dodace nesto preko a dobice dosta vise..
Kazem lepo,meni je sve jedno sta ce covek da uzme ali nemojte tvrditi da je nesto bolje kad nije ..

Kakav si ti AMD freak nemam reci.Poredis Q9550 koji radi na 2.8 Ghz i PhenomII 955 koji radi na 3.2 Ghz i kazes da su u istom rangu?:D
I tebi nije Yorkfield superirornija arhitektura?Au bre covece koliko ovde ima nerealnih ljudi pa to je strasno!
Prvi Phenom II koji je izasao jedva se borio sa Q6600 a kamo li sa Yorkfieldom.Posle su dizali klokove,izbacivali revizije i sl..Klok za klok AMD je uvek bio slabiji i bice.
A pored svega Intel se uvek vise klokuje i to daleko vise.Ovo vise zaista nema smisla.
A takodje si poredio i5 i Yorkfield.Ja sam imao i jedan i drugi.U igrama i5 na istom kloku ne daje nista veci FPS ;)
Sad cekam neki "pametan" odgovor pa da kacim polako slicice rezultata ;)

Ti nekom da kazes da je brend freak? Da nije tuzno bilo bi smesno. Prvo si rekao da je Yorkfield u stanju da izvuce iz Fermija vise nego AMD Quad, sto nisi nicim dokazao, sad skreces pricu na klok za klok poredjenje. A 9550 se kazes vise klokuje? Na koliko to vise? Phenom II 975 ide na 4.3 na vazduhu.
Ti si jedini covek u planetarnim okvirima koji negira da su 9550 i phenom II X4 procesori skoro pa identicnih performansi. Sad ti ne valja ni anandtech koji je sve samo ne AMD pristrasan.

Naravno da mu je povoljnije resenje kad vec ima tu plocu da uzme 9550, ali on nije pitao to i to nije tema.

Poslednja izmena:

Jos jedna stvar, i7 na default sa gtx 570 izbacuje identicno u sintetici kao moja konfiguracija... Guru3D je radio vantage, mark11 i mark06, dobijao cak i manje na sintetici nego ja trenutno, on u test masini drzi i7 950, sto bi po tvojoj logici znacilo da ljudi ne treba da kupuju ni i7 9xx jer i on ne moze da iznese max fermija...

Prvo moze da uzme i i5-2400 koji brzi od tog P2 i plocu za 11k i sve ima da leti za nekih 28k :)

ja samo gledam po sebi, da sada uzimam celu novu platformu, tj menjam sve svoje, a da imam to sto on ima, otisao bih na amd x6 ili x4.. Da hocu da menjam samo cpu logicno je da idem na q9xxx na toj ploci... ali on ni u tvom slucaju sa i5 2500k ne moze da prodje bez 500 eur... ja licno nikad ne bih dao 500 eur za i5, kao sto rekoh pre bih dao za phenom x6 na najboljoj mogucoj ploci nego za i5 sa average memorijom na average ploci koja je jos i fabricka vremenska bomba...

ja samo gledam po sebi, da sada uzimam celu novu platformu, tj menjam sve svoje, a da imam to sto on ima, otisao bih na amd x6 ili x4.. Da hocu da menjam samo cpu logicno je da idem na q9xxx na toj ploci... ali on ni u tvom slucaju sa i5 2500k ne moze da prodje bez 500 eur... ja licno nikad ne bih dao 500 eur za i5, kao sto rekoh pre bih dao za phenom x6 na najboljoj mogucoj ploci nego za i5 sa average memorijom na average ploci koja je jos i fabricka vremenska bomba...

Moze i te kako da se prodje jeftinije nego 500evra moze za 320(bez memorije) da se uzme jedino ako neces neku preskupu plocu ;)

Ti nekom da kazes da je brend freak? Da nije tuzno bilo bi smesno. Prvo si rekao da je Yorkfield u stanju da izvuce iz Fermija vise nego AMD Quad, sto nisi nicim dokazao, sad skreces pricu na klok za klok poredjenje. A 9550 se kazes vise klokuje? Na koliko to vise? Phenom II 975 ide na 4.3 na vazduhu.
Ti si jedini covek u planetarnim okvirima koji negira da su 9550 i phenom II X4 procesori skoro pa identicnih performansi. Sad ti ne valja ni anandtech koji je sve samo ne AMD pristrasan.

Naravno da mu je povoljnije resenje kad vec ima tu plocu da uzme 9550, ali on nije pitao to i to nije tema.

Pa zar ne vidis koliko si druze nerealan.Ti bukvalno svim silama hoces coveku da izbijes pare samo da bi presao na AMD!
Drugo da li ti shvatas o cemu se ovde prica i kako se porede arhitekture?Pa naravno da ce klok za klok i Yorkfield je bolji i brzi od Deneb-a!
Pa cak i taj Q9550 na 2.8 Ghz da mu radi bolje od Phenom-a na 3.2 Ghz stim sto potvrdjujem da su ti klokovi i kod jednih i kod drugih niski da bi se iz karte izvukao potencijal!
Javice se usko grlo svakako!I opet ponovicu kada kazes i pominjes arhuitekture zna se kako se porede..Najbolje nasviraj AMD na 4.5 Ghz pa uporedi sa Intelom na 2.5 Ghz samo da bi Intel bio sporiji.
A taj tvoj Phenomcic i da ide na 4.3 Ghz a koliko sam ispratio retki su primerci OC potencijal mu je stvarno za respekt.700 Mhz,Bruka.Intel ide na 4.3 Ghz i to skoro svaki ;) u proseku od 1000 do 1300 Mhz..
Bolji primerci idu na 4.4-4.5 Ghz.Sve ima lepo dokumentovano ;)
Ako bas hoces mogu da ti kacim i testove i poredjenja sve sa xtremesystems-a pa ces da vidis da si ispao smesan samo zato sto si previse vatreni navijac ;)
A takodje u raspravu mogu da povucem ljude koji imaju i jedno i drugo pa da ti pokazem koliko zapravo nemas argumenata da vodis ovu raspravu.
Generalno nemam nista od toga niti zelim.
AMD je bolji i svi srecni..Ko razume shvatice.Toliko od mene.Pozdrav.
Meni zapravo nije smesno vec tuzno..

Poslednja izmena:
Vrh Dno