Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Ugradio sam 460-tku, prva stvar sto sam pustio je furmark, nisam bas odusevljen temperaturama vece su nego sto bi trebalo, al radi karta bez problema. Fan je automatski namesten i radio je na 70% kada je vec poprilicno glasan, a na 100% kada dodje usi da ti ispadnu :D A temperature su oko 80c sa 70% fan, full screen 1920*1080 8xAA, jedno 7-8 min sam imao zivaca da gledam :) Od igara nemam apsolutno nista da probam, to cu ovih dana.

Ako ti u furmarku karta izlazi na 80, u igrama nece na vise od 70 i to na 50-60% fana. To je ok,nista za brigu

Ako nije problem da neko posalje pm za tu kartu gde je kupljena i po kojoj ceni posto gledam da napravim neki sli. Hvala unapred!

Trenutno je nema, bar ne reparirane jeftine verzije, ako si na nju mislio. Bila je oko 10-11K

Ja sam pazario Geinwards GTX460 1gb SE za 9650 din a GS model je 10 200 din (2 god. garancija), i ne nisam lud kupio sam namerno SE model jer sam cuo/procitao da treba za nijansu slabiji CPU od punokrvne 460 karte. Ako nekome treba link nek se javi na pm koliko znam ima ih jos na stanju. BTW sta mislite koji je proc minimum za SE model i cime da je testiram ?

@Ximi
trebao si zaobici taj SE model, performanse su 30% losije od "öbicnog" 460 modela, a koliko se secam, prodajna cena te karte je bila manja od 9000 din(ukoliko je reparirana)! Ja bih je zamenio za GTX460 GS bez SE ili bi trazio novac nazad od prodavca. Pogledaj broj ROP's-a i shader procesora.

Poslednja izmena:
Ma meni je i ovo mnogo , razmisljao sam da kupim gts450 jer mi proc nije nesto preterano jak i kada sam video ovu karticu nisam mogao da odolim. A ja inace i kad stignem neshto da odigram to je ili Heroes 3 ili Dota , eventualno fm menager, a za sve to mi grafa i ne treba... Po review koje sam nasao na netu jeste slabija od 460 (to joj je valjda i bio cilj) ali je jaca i od gtx550ti i od 6770 , za mene puna kapa , samo me brine kako ce raditi sa kelerabom g530 ...

@Ximi
trebao si zaobici taj SE model, performanse su 30% losije od "öbicnog" 460 modela, a koliko se secam, prodajna cena te karte je bila manja od 9000 din(ukoliko je reparirana)! Ja bih je zamenio za GTX460 GS bez SE ili bi trazio novac nazad od prodavca. Pogledaj broj ROP's-a i shader procesora.

Ljudi interesuje me kakva su vaša iskustva sa NVIDIA FXAA Technology i kako su vam se pokazali ovi novi R300 DRIVERI na gtx 460 grafikama da li imaju neke nedostatke. Ne bih prelazio na ove nove drajvere ukoliko nema nekih značajnijih poboljšanja u odnosu na ove 295.73 drajvere koji su mi sada instalirani na mašini i koji rade sasvim OK i to bez greške. Poučen iz ranijeg iskustva ukoliko ti sve radi ok nemoj ništa čačkati tako da ukoliko nema potrebe ne bih da kvarim tu sad nešto.

Poslednja izmena:
Uvek sve jače i sve bolje... a za to samo pare pare... ali nema veze...
kad volim...

Ljudi interesuje me kakva su vaša iskustva sa NVIDIA FXAA Technology i kako su vam se pokazali ovi novi R300 DRIVERI na gtx 460 grafikama da li imaju neke nedostatke. Ne bih prelazio na ove nove drajvere ukoliko nema nekih značajnijih poboljšanja u odnosu na ove 295.73 drajvere koji su mi sada instalirani na mašini i koji rade sasvim OK i to bez greške. Poučen iz ranijeg iskustva ukoliko ti sve radi ok nemoj ništa čačkati tako da ukoliko nema potrebe ne bih da kvarim tu sad nešto.

Meni se ne svidja FXAA pa uglavnom ga ne forsiram osim ako je klasicni AA ne udara jako po performansama. FXAA pravi blago zamucene slike a ja hocu da mi je slika sto vise ostra tj. bez blura i onih gluposti sa konzola.
Probacu da vidim kako radi u Oblivionu jer tamo klasicni AA slabo radi.

Dobro izgleda FXAA u Oblivionu i mnogo manje ima performanse hit nego recimo AA x4, cudo jedno zamucene je skoro neprimetno ali bar nema izkrzalih ivica na sve strane.

Da li ce za ovu graficku sa 1gb memorije biti dovoljan AMD Phenom X4 9850?

Moze li Codegen 500W za MSI GTX460 OC 1GB DDR5 256BIT?

Poslednja izmena:
imas za 3500 TT koje moze da gura taj gtx

Da li ce moci ova graficka,na mom napajanju ima 2 konektora molex koja su zauzeta od strane HD 4830 i imam jos dva,jedan je obican,a u drugi je uboden ventilator i iz njega izlazi jos jedan molex.Napajanje je 500w Xilence,postavicu neke slike pa da vidite o cemu se radi!

Postavi slike obavezno! Postavi i pitanje opet jer te ja rec jednu nisam razumeo. Nemoj da se ljutis ali koriscenje tacki i zareza ti ocigledno nije jaca strana ;)

moze li neko da mi kaze koji cpu max moze da ide uz msi gtx460 768mb, bez overclocka, da ne budu ni cpu ni graficka bottleneck jedan drugom?

moze li neko da mi kaze koji cpu max moze da ide uz msi gtx460 768mb, bez overclocka, da ne budu ni cpu ni graficka bottleneck jedan drugom?

zavisno od igre minimum 3-4Ghz dual core za manji broj manje CPU zahtevnih igara, za dobar deo treba bar x3 ili i5 da izvuces sve iz gtx460

Uzeo bi polovnu 460 gtx preko oglasa, da li bi napajanje Thermaltake LT-500 bilo dovoljno za nju?
Ostatak konfiguracije je u potpisu.

Citam da je bolje uzeti 460 gtx 768mb nego 1gb SE verziju?

Poslednja izmena:
tačno.

se verzija ima 288 sp , 48 tmu i 32 rop , dok 768mb verzija ima 336 sp , 56 tmu i 24 rop

dakle kraća je za 8 raster outputa, ali je daleko moćnija i laganim overklokom dobiješ performanse gtx 560 / hd 6870 i sličnih .

Uzeh msi cyclone gtx460 i za sad radi dosta dobro.Napajanje mi je chieftec 450w ,i nema problema.Interesuju me vasa iskustva o driverima.Jel bolje instalirati poslednje ili imaju neki stariji koji su se najbolje pokazali na ovoj kartici?!

Uzeh msi cyclone gtx460 i za sad radi dosta dobro.Napajanje mi je chieftec 450w ,i nema problema.Interesuju me vasa iskustva o driverima.Jel bolje instalirati poslednje ili imaju neki stariji koji su se najbolje pokazali na ovoj kartici?!

Zadnji drajvri su ok. Ja uvek imam instalirane zadnje drajvere, ukoliko nesto nije uredu ja se vratim. Zadnji whql su ok.

Da i meni se cini.Sa starijim nece da pokrece neke igre,tipa NFS Rivals,kazi da moraju poslednji.Probao 314,22 ,one koje hvale na drugim sajtovima,i nikakav boljtak nisam primetio,sa tim sto ne mogu da igram sve igre.Juce vidim izasao najnoviji driver 332.21 tako da se vracam na nove.

Imam neki problem sa nekim igrama konkretno crysis 3 i battlefield 4.POkrecem i igram naravno ,ide dosta dobro,ali onda zakoci i izbaci iz igre uz ono standardno "dont send" i te stvari.Dva puta se desio i plav ekran uz ove podatke sa slika.Pa ne znam jel moze biti nesto do struje ,tj.da je ipak slabo napajanje(iz potpisa) za 460gtx cyclone ,ili nesto do crackova ,patcheva ili cega vec.Koristim trenutno w7 64-bit ,isto mi se desavalo i na w8 64-bit.Dok sam koristio 32-bitne verzije ,cini mi se da nisam imao ovih problema,ali nisam ni igrao ove igre tolko dugo doduse.Radio sam FurMark testove ,i prolazilo bez problema,temeratura dodje do 79-80 ,i onda ne prelazi tu vrednost i tako mozda i pola sata.Da je do napajanja ,valjda bi i tada pokazalo neki problem?Ili mozda imate neke relavantnije testove za ovo,mozda nesto grafika zeza,mada cisto sumnjam ...Mozda ram memorija,ali opet mislim da je do rama da bi pokazivalo stalno plave ekrane i manifestovalo se drugim problemima od samog ispadanja iz igre?!

1.jpg2.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno