Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

83'C je sasvim ok temperatura, ne moraš da se brineš. Do nekih 87-88'C je sve ok, a trpe one i 90-95'C, koliko je išla prva generacija fermija...

OK, hvala. :)
Ne brine mene temperatura nego buka koju kuler stvara. No resavam tako sto sam fiksirao GPU voltazu u Afterburneru na 0.875V i sada polako dizem takt grafickog procesora i memorije da vidim koliko mogu izvuci na pomenutoj voltazi.

MSI nVidia GeForce GTX 460 1GB HAWK uzet kao zamena za 9600GT na AM2 sistemu, Athlon x2 5000+, 4GB DDR2.. Pa sad, ok to radi dok se ne poteraju malo jace igre koje ne da koce, vec se racunar ponasa kao da pati od manjka RAM-a, znaci totalno se ugusi (CPU ode na 100%).. jasno da je CPU tu bottleneck, ali uopste mi se ne svidja kako je to lose optimizovano. Uglavnom, koji upgrade uraditi da to dodje na svoje, da li bi DD3 platforma i Phenom II X4 955/965 bilo dovoljno ili ova karta pati za nekim X6 1100T ili i7? :trust:

MSI nVidia GeForce GTX 460 1GB HAWK uzet kao zamena za 9600GT na AM2 sistemu, Athlon x2 5000+, 4GB DDR2.. Pa sad, ok to radi dok se ne poteraju malo jace igre koje ne da koce, vec se racunar ponasa kao da pati od manjka RAM-a, znaci totalno se ugusi (CPU ode na 100%).. jasno da je CPU tu bottleneck, ali uopste mi se ne svidja kako je to lose optimizovano. Uglavnom, koji upgrade uraditi da to dodje na svoje, da li bi DD3 platforma i Phenom II X4 955/965 bilo dovoljno ili ova karta pati za nekim X6 1100T ili i7? :trust:

Phenom II X4 955 bi bio vise nego dovoljan, nemas potrebe za i7/X6 ;)
Normalno je da taj Athlon X2 5000+ gusi, ipak je to davno prevazidjena arhitektura, neki maksimum za taj CPU je 4850(i to da kloknes cpu na 3GHz) ne treba ti simptomi da te cude, gledaj da uzmes neki quad, a taj 955 X4 ti je najisplativija varijanta.

Uzet 955 i MSI 870A-G54, pa ce vidimo razliku i nove mogucnosti :wave:

Jel postoje jos neke razlike izmedju Asusove GTX460 DirectCU Top 1gb i one bez oznake 'Top', osim toga sto kod ove prve je veca default brzina 775mhz naspram 670 cini mi se nisam siguran? Kod ove prve plastika kulera je plava a ova crna ali da li u samom kuleru ima nekih izmena?

razlike nema,eventualno u oc dometima sobzirom na nesto visi gpu takt i nizu def voltazu al ni to nije sigurno
imao sam ih obe i lepsa mi je ta top :D

Meni je lepsa ne-TOP :p

Uzeo sam od ortaka gtx 460 hawk. On ju je imao 3 nedelje , prodao mi ju je za 130e. Pa vas pitam kakva je ta graficka ? Posto vidim da sam u ceni dobro prosao , al reko da pitam u vezi nekih mana. pozdrav!

Uzeo sam od ortaka gtx 460 hawk. On ju je imao 3 nedelje , prodao mi ju je za 130e. Pa vas pitam kakva je ta graficka ? Posto vidim da sam u ceni dobro prosao , al reko da pitam u vezi nekih mana. pozdrav!

Eh, što i ja nemam takvog ortaka? :D

Grafička je vrh, jedna od najboljih gtx 460 modela, prošao si odlično.

@smolcha
Pitao si kakvih ima mana?
Ako ti se bude desilo da ti usred surfovanja na netu zakuca komp, pa ga moraš restartovati, ili ti se slika skroz pobrka, pa se pojave neke kockice raznih boja, ili ti se nekada pojavi crni screen, ili ljubičasti, bilo tokom igranja Battlefield 3 ili na desktopu, onda znaš da ćeš morati čekati kao i svi mi drivere koji će ispravit ovu grešku TDR-a, jer kada je kartica u 2d režimu pod klokom 51/135/101 mhz onda dolazi do zapucavanja kada se pokreće flash player u browseru. I Nvidia već radi na tome 6 meseci da ispravi to, ali još uvek nije ispravljeno kod svih.

Poz,

Imam HAWK i danas po prvi put su pocheli da mi se deshavaju tripovi kao shto ovaj lik iznad reche. Pucaju texture u igricama, artefakti na sve strane. Skinuo sam Furmark i opalio jedan krug i ista stvar kao i u igricama (Splinter Cell Conviction). Bash kao shto chovek reche, danas je prvi put puklo sve kad sam upalio Youtube. Sad shta tachno ovo znachi sad odjednom, poshto se nije deshavalo ranije, vec godinu dana od kako imam ovu grafiku. Jel ima neko iskustava ovakvih kao ja jer me zanima da li je pukao hardware ili je neshto drugo u pitanju?

thanks

Poslednja izmena:
Ovo se počelo dešavati posle 280.xx drajvera. Tako da ćemo imati problema dok ne izađu sledeći WHQL drajver.
Noćas sam ostavio da se skidaju filmovi, i jutros sam se probudio sa BSOD screen-om. Poludio sam. Sada ću staviti 290.53 drajvere, jer mi se čini da oni rade najbolje. Probaj i ti možda će i tebi raditi najbolje, ali ne zaboravi da dobro očistiš drajvere sa DriverSweeper. Ako ne znaš kako se koristi program samo pitaj.

meni povremeno puca drajver za grafiku kada surfujem, jednom u par dana recimo, uz info da je "gpu driver crashed". kao sto je neko napomenuo, uglavno su u pitanju web strane sa flash player-om..

Ubedljivo su 290.53 najbolji drajveri. Srušio sam sistem i na svež sistem sam ih instalirao i da neureknem, do sada nije nijedanput pukao drajver. A i Battlefiled 3 radi bez crnih screen-ova, ali ne baš najbolje. U onom delu igrice kada bežimo od aviona, i kada ubiju Matkovića i Campo-a, e tamo mi je radilo jako čudno. Kada se okrenem npr preko severu igra radi perfektno, tečno, a kada se okrenem za 180 ° samo odjednom padne FPS, i počne da cepka. Kao da nisu odradili te drajvere do kraja za Battlefield 3. A sa najnovijim beta drajverima mi battlefield 3 ne radi nikako, odnosno svake dve sekunde cepka, što je nepodnošljivo za igrati. Zato sam ustanovio da su 290.53 najbolji drajveri, bar za mene.
Nego da pitam da li neko ko poseduje EVGA GTX 460 1 GB, FPB (Free Performance Boost) kartu, da li je radio BIOS update za istu karticu. Video sam da je izašao 1.3 BIOS update, ali nisam pokušavao da radim update. Da li je neko radio možda?

Ja sam na mojoj Palit GTX 460 1GB DDR5 promenom takta procesora sa 700 na 850MHz i memorije sa 1800 na 2000MHz dobio 20-25% vise na FPS-u. Ove vrednosti su pri default naponu. Bez problema ide i preko 900 za Core i 2100 za memoriju.

Ljudi kakve su ono Gainward 460 modeli za male pare sa samo 1 godinu dana garancije, jako me privlace da sebe pocastim sjednom takvom.

Pocasti se, to su reparirane kartice, ako izdrze 1god trebalo bi da su ok ;)

@Ateluv
Kontam da porucim jednu u ponedeljak pa sta joj bog da, valjda ce tu godinu da pregura a posle bi je ionako vec menjao za neku sledecu, takve performanse za tu kolicinu novca nema leba da nadjes bilo gde :)

koliko ja znam(a znam :d) garancija na te reparirane gainward karte je 2 godine...

I dalje je 2 godine, sad sam proverio. I ja sam razmisljao da uzmem jednu za sebe

Ja posedujem 2 grafe (SLI) Gainward GTX460 Golden Sample
Naravno kupio sam ih nove i presrecan sam sa njima.

Gledao sam brojne testove gde se uporedjuju GTX460 SLI, sa 480 i sa 580.
Testovi su pokazali da su ove 2 grafe, bolje od GTX580 single.

Za eVGA kartice GTX 460 "Free Performance Boost (FPB)"
eVGA FBP

FPB_logo.png

Stigla danas Goes like hell edicija karte, 2 godine garancije, posto sam morao na posao jos je nisam probao, veceras se bacam na testove ove zveri :)

Stigla danas Goes like hell edicija karte, 2 godine garancije, posto sam morao na posao jos je nisam probao, veceras se bacam na testove ove zveri :)

Ako imaš taj procesor dobiceš samo glavobolju. Il menjaj procesor il zameni tu kartu za neku amd.Trebaceti i još malo memorije. 2 gb je malo ako ciljaš na ultra podešenja.

Zasto bi menjao za AMD ? Nemam taj procesor iz potpisa, al me zanima zasto to kazes ?

Pa dobro to je jasno da za danasnje grafe da bi skroz iskoristio treba dobar cpu, al smesna mi je preporuka da menjam za ati :D

Vrh Dno