Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

@abacus
Problem je u tome sto se ovde mesecima prodaju zaostali lageri po naduvanim cenama... PDV je kod nas vise nego duplo nizi nego u madjarskoj a kod njih karte debelo jeftinije, zato i treba da se ljutite kad neko iznese realne cene jer ugrozava vas monopolisticki nacin poslovanja nasledjen iz komunistickog doba :)

Pa i nije bas. Jedino ako sutra ne nadjem 50 evra dok budem spartao po gradu. To bi me utesilo jako dobro :D

Mogao bi da prestanesh da dajesh te "fantastichne" cene iz Madjarske....ili daj link gde tachno a ne ovako ima....uostalom shta ,ti se teleportujesh u HU i niti jedesh niti pijesh kada si preko grane...ma daj...tako da te ta karta kosta bar 140e kada vratish porez....uh kakve nebuloze....cena 114e...ma daj...onda nabavi svima na forumu i neka sve radnje u Srbiji pozatvaraju a ti otvori radnju i eto svi cemo kupovati samo kod tebe.

drugar mi radi u toj veleprodaji i donosi mi...tamo je 5 dana u nedelji i donosi mi za vikend ako mi nesto treba..nema potrebe da budes gnevan...nisam ja kriv sto su kod nas vece cene,a sto ja mogu da kupim (i jos nekima sa ovog foruma da posaljem ako im nesto treba)...i ti bi isto kupio da mozes u to sam siguran i ne bi te pekla savest zbog toga...sad sam trebao da lazem da sam je kupio za 170e da bi nekima bilo lakse...kad bi sad video nov(ovonedeljni) cenovnik tek onda ti ne bi bilo po volji...sad je ta graficka 111e dok je sa 1gb cena 145e,a drugi hw necu ni da spominjem

Poslednja izmena:
ja rekoh,niko me ne slusa.
Kod nas je GTX460 sa pdv-om 140e,ako oduzmemo pdv dobijamo cenu 129e sto i nije velika razlika poredeci sa madjarskom.

2 uvoznika su dobila nove veleprodajne cene i kartice su jako brzo rasprodate.
Nema jos uvek tih cena jer svi na lageru imaju stare cene sa prethodnom nabavkom robe i to se mora rasprodati.
Pogledajte PC berzu sa najjeftinijom GTX460 pa pogledaj tu istu karticu prodaju i za 19500-20500 din.
Uskoro ce svi imati po toj najnizoj ceni,cak i jeftinije.

Treba mi pomoc.
Uzeo sam Gainward GTX460 768MB ram-a,standardnu verziju ne Golden sample.
U igrama komp se sam restartuje,nema nekog momenta kada se to desi,moze posle 5 a moze i posle 50 min.
3d markovi,Unigine i slicno prolazi testove.
Gde sumnjam da je problem,ali se usput i pitam zasto... napajanje je Thermaltake Purepower 460w gde prosto ne verujem da nemoze da izdrzi jedan GTX460,cak je CPU vracen na default 3.16Ghz,ili jednostavno ne daje dovoljno struje na toj grani posto grafika kao sto znate ima 2x 6 pin konektora za napajanje...
Ne bitno da li je sve klokovano ili default,isto se desava.

Moram samo da javim da sam resio problem,bilo je napajanje u pitanju,zeljko je bio u pravu.
Stavio sam LC power 600w titan2 i sve radi u fullu,nema nikakvog restarta vec satima.

Moram samo da javim da sam resio problem,bilo je napajanje u pitanju,zeljko je bio u pravu.
Stavio sam LC power 600w titan2 i sve radi u fullu,nema nikakvog restarta vec satima.

Koliko ti je staro napajanje? Ne verujem da je u snazi problem ali snažno napajanje je uvek dobra investicija.

Krajnja cena kartice je stvarno 114€ (sa odbijenim porezom i bez carine i ostalih džidća) i ne vidim zašto bi u toj ceni bio ikakv problem, ali baš ne vidim. Ko može, kupuje po toj ceni, ko ne može kupuje po dosta većoj i tu je kraj priče.
Drago mi je zbog matrixxsu-a koji ju je kupio i zbog rezova koje je dobio (kartica je +-20% brža od HD 5770, a još kada se klokuje ode u tačku)...

Tamo gde je on kupio njegovu karticu HD 5770 je 90€ i sada hajmo svi da plačemooooooo...:p

Srećno matrixxsu!!!
:wave:

Krajnja cena kartice je stvarno 114€ (sa odbijenim porezom i bez carine i ostalih džidća) i ne vidim zašto bi u toj ceni bio ikakv problem, ali baš ne vidim. Ko može, kupuje po toj ceni, ko ne može kupuje po dosta većoj i tu je kraj priče.
Drago mi je zbog matrixxsu-a koji ju je kupio i zbog rezova koje je dobio (kartica je +-20% brža od HD 5770, a još kada se klokuje ode u tačku)...

Tamo gde je on kupio njegovu karticu HD 5770 je 90€ i sada hajmo svi da plačemooooooo...:p

Srećno matrixxsu!!!
:wave:

hvala druze...znas da je i za tebe ta cena pa ako ti treba samo se javi...
ps telefon koji si narucio stize ti ove nedelje(za vikend) pa ti ga saljem u ponedeljak

Ja sam mislio da je kartica jaca ~40% od 5770...
@matrixxsu
Gde si kacio rezove... koliko sam razumeo, dobio si da je jaca -+20% od 5770?

nisam kacio nigde...imam svesku gde pisem u zadnjih dosta godina(pocev od agp kartica) rezultate i direktno sam u heaven-u 2.0 na istom compu kod 5770(950/1350mhz) dobio 664 bodova dok sam sa 460-kom na 850/1700/2000mhz) dobio 1065...narvno nije taj test merodavan bas toliko jer nvidia bolje "stoji" kod teselacije dok je u igrama verovatno nesto malo manja razlika

ja moju Gainward gtx 460 1gb pazario za 230E tj vratio ati koji sam platio 150E + 80E doplata :)

Pa nisi se bas proslavio. :S:

Trebao si sacekati jos malo...

evidentno je da je dosta brza ali nisam merio procente,a to kazu i ovi testovi koje si postavio

Poslednja izmena:
hvala druze...znas da je i za tebe ta cena pa ako ti treba samo se javi...
ps telefon koji si narucio stize ti ove nedelje(za vikend) pa ti ga saljem u ponedeljak

Thx a lot. cheers

Jedva cekam za mob. a kupices mi i grafu cim skupim lovu i zasigurno GTX 460 mozda i 465, ko zna...

@neogeo
GTX 465 je losa investicija,totalni promasaj na trzistu..
Skartiran chip GF100 sa losim osobinama i sasvim drugacijom strukturom ne moze da parira GF104 nikako a pored svega je jos i sporiji od GTX460.To ni u ludilu ne treba porediti nikako!

@neogeo
GTX 465 je losa investicija,totalni promasaj na trzistu..
Skartiran chip GF100 sa losim osobinama i sasvim drugacijom strukturom ne moze da parira GF104 nikako a pored svega je jos i sporiji od GTX460.To ni u ludilu ne treba porediti nikako!

+1

Pa nisi se bas proslavio. :S:

Trebao si sacekati jos malo...

ili da doplatim za gtx 460 ili šta da čekam s obzirom da mi je hd 5770 bila na reklamaciji a prošlo je par nedelja tj. a pre toga me je urnisala jedno 3-4 meseca pre ovih par nedelja tako da je za mene ovo jako dobro rešenje :party: i best buy jer mi je strpljenje već došlo kraju i što se mene tiče dalje ili ispod od toga ne bi valjalo jeste da me izašla skupo al šta je tu je ne možeš i da stisneš i da :wc: tako kaže naš narod :)

bar nema više krešova i ostalih problema

Koja je najbolja Gtx 460?
Da li je to mozda Palit 1gb Platinum?

ona koja je najjeftinija ako te ne zanima neki oc preko 900 mhz
ondsa je tu msi hawk i asus cu core ;)
to je sto se moze naci kod nas ima jos extremnih modela ali toga nema kod nas

Ovako stoji stvar. Bez kompa sam vec mesec dana i odlucio sam sada da uzimam komp sa dve gtx 460. E sada hteo sam da uzmem gigabyte model jel ima dobro hlađenje i uklapa se boja pcb sa maticnom(imam providnu stranu pa da lepo izgleda) ali gigabyte modela nece biti narednih 10 dana a vec se nerviram jer nemam komp. Da li da uzimam obicnu palit 460(ne platinum) il da cekam gigabyte? Kolko je hladjenje losije na palit i kolko je glasna kartica? Koja su opste misljenja o njoj? Malo me nervira sto ima crveni pcb al ajde.
1gb kartice su u pitanju

Pa kakav si hteo ozbiljan odgovor na neozbiljno pitanje?!Trazis grafiku da bi se slagala sa bojom pcb-a maticne ploce?WTF?Kupi bilo koju GTX 460 ,onu najjeftiniju ili kupi najkvalitetniju ali se i malo isprsi..

Aj procitaj malo bolje post. Pitao sam kolko je losije hladjenje u odnosu na gigabyte i kolko je glasan fan kao i uopste vase misljenje o kartici

Nazad
Vrh Dno