Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Odličan skor. :)

zeljko je serviser na terenu, on tamo svasta vidi :D

anyway:

NVIDIA GeForce GTX 260 Core 216 - 576MHz/1242MHz/1998MHz
vs
NVIDIA GeForce GTX 460 768MB - 675MHz/1350MHz/3600MHz

http://www.anandtech.com/bench/Product/170?vs=156

kao i
NVIDIA GeForce GTX 260 Core 216 - 576MHz/1242MHz/1998MHz
vs
NVIDIA GeForce GTX 460 1GB - 675MHz/1350MHz/3600MHz

http://www.anandtech.com/bench/Product/170?vs=180

Sa malim zakasnjenjem nije mi bilo mrsko provrteti test.
Kartica GIGABYTE GV-N26OC-896I@ 700/1500/2400 na tim kokovima prezivljavala leto na ispod 70 stepeni sa oko 50% fan-a ;)

Prilozi

• 3DMark-Vantage-GTX260OC-700_1500_2400-E6550@3.15GHz.jpg
    [email protected]
    421.3 KB · Pregleda: 90
  • JustCause2 2010-08-17 09-33-17-38.jpg
    JustCause2 2010-08-17 09-33-17-38.jpg
    199.2 KB · Pregleda: 77
@joza

Ti si i pre imao izlive tako da ni iz cega okacis rezultate tvoje GTX260, sto sad opet radis, covece pa to nikog ne zanima, kakva GTX260:bottle:

Pocele su da crkavaju..Useru je crkao Gigabyte GTX460 posle jedne noci igranja.Temperature po njegovoj prici nisu bile zabrinjavajuce posto je user pratio a karta je bila blago OC-ovana!Sa gornje strane PCB-a gde se nalazi chip karta je pocrnela..Eto ga prvi GTX460 mrtav:p

Plasim se da ovo nece biti prva i da je delom istina one cifre koje sam vec postavljao u drogoj temi vezano za statistiku..

P.S.User trazi savet u vezi reklamacije jer se plasi da ista ne podleze tome zbog koriscenja oc-a.
Takodje ovo je jedinstvena prilika za bolesne fanboy-eve crvenog tabora koji su jedva docekali da pljuju.
Izvor je sa drugog foruma,nema potrebe da linkujem.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ovo za sad ne treba uzimati zdravo za gotovo jer je pitanje koliko je taj user strucan i sta je zapravo radio i koliko njih takvih ima.Koliko je przio kartu i koje je klokove trazio i pod kojim temperaturama.Prica o blagom OC-u moze biti samo isforsirana jer je karta crkla tako da ovde nema toliko mesta za krivicu nvidia-e mada me opet brine sta se desava sa OVP i OHP?

Na netu jos uvek nisam nasao nista o kvarovima ovih kartica.Izgleda da smo mi jedinstveni u tome :)

Poslednja izmena:
Ili ovaj lik uspešno troluje sve redom...

Ili ovaj lik uspešno troluje sve redom...

Ovo je sasvim neko treci..Nije rec o istom useru zato sam i ostavio post.Verujem da je karta crkla u to nema sumnje samo se pozivam na strucnost usera prilikom tog OC-a ali posto zastupam stav da se OC-om ne moze ubiti karta ovde mora da je rec o defektnom primerku koji mu je zapao tj skartu.Ako se serija crkavanja nastavi onda definitivno je skart u samoj proizvodnji i to je do zelenih.
nVidia ili ATI sve jedno ali mislim da je fer prema svima da se zna javno istina,uvek sam za to bio.Vreme ce sve pokazati.

Poslednja izmena:
Diskutabilno je to sto kazes da se oc-om ne moze ubiti karta. Sam oc nije opasan ali dizanje voltaze jeste a to je dostupno svakome. Ajd da je nesto crklo pa da kazemo feler ali bas gpu da tako izgori... :(
Ne znam, malo mi je sumnjivo to. Svakako neka ode da reklamira i neka ne spominje ni OC ni nista. Na vam karta, izgorela. Dobro je makar sto se prvi dan to desilo pa bi mogli da se okarakterise kao neispravan primerak tako da ima sanse realno da mu zamene kartu ali ce sacekati neko vreme.

Pa moje iskustvo govori da ne mozes da ubijes kartu OC-om cak ni prilikom dizanja voltaze jer postoje zastite kao sto su OVP,OCP pa i OHP kada se chip pregreje.Ovde je volt mod iz sw-a ja sam cak radio i hw mod kada preko trimera korigujes voltazu i kada preteras karta se iskljuci jer joj odradi OVP.Zato smatram da je ovde bio defektan primerak koji je na najmanji korak pomeranja voltaze doveo do spaljivanja chipa usled defektnosti istog a takodje ne mogu da zalazim u detalje jer ko zna na kojoj temperaturi je radila karta.
Uzmimo u obzir da je user nestrucno lice i da je kartu mucio na 900 Mhz uz max voltaze ne obaziruci se na temperature a recimo da ima i malo i slabo provetreno kuciste.Ako je dobio defektan chip tj kartu dzaba sve,zastite nece ni stici da odrade svoj deo posla vec ce ga preseci u momentu kao sto mu se i desilo..
Nema dovoljno informacija za ovaj slucaj da bi se generalizovalo.Ja sam samo izneo njegove reci i to da je GTX460 otisao u vecna lovista.Takodje na netu nisam nasao da se ljudi jos zale a kartice su izasle pre nego li kod nas sto su se pojavile.
Ono sto ja tipujem jeste da su se kod nas pojavili skart primerci a nebi me cudilo da za ovo trziste dolazi najgora roba jer nam uglavnom tako zapadne vrlo cesto.

Poslednja izmena:
Tacno tako, ja sam na netu uglavnom video zalbe za Palit i HDMI port na prvim serijama i nesto malo RMA zalbi, nista cudno... jos ako predpostavimo da se kartice prodaju u enormnom broju....

...pratio sam guru3d forum i tamo niko nije pisao o crkavanju...jedan je pisao da ima problema i da je rma zato sto mu ne radi hdmi na palitu...

Tacno tako, ja sam na netu uglavnom video zalbe za Palit i HDMI port na prvim serijama i nesto malo RMA zalbi, nista cudno... jos ako predpostavimo da se kartice prodaju u enormnom broju....

U svetu se i prodaju u enormnom broju,ali mi nismo svet tako da ne treba da brinemo u svakom sluchaju...tj. ako je jedna crkla od tipa 10 ukupno prodatih u Srbiji ....to dodje 10% - MNOGO JE!!! :wall:

U svetu se i prodaju u enormnom broju,ali mi nismo svet tako da ne treba da brinemo u svakom sluchaju...tj. ako je jedna crkla od tipa 10 ukupno prodatih u Srbiji ....to dodje 10% - MNOGO JE!!! :wall:

Pa jeste da je Srbija bulja ali je smesno predpostaviti da je samo 10 komada prodato slozices se :)

Ma da ti ne pricam sta sam ja radio... Meni garancija vredi 2 nedelje onda obavezno lemim nesto po njoj :D
Verujem da je feler bio ali ko zna sta je covek radio. Svasta je moguce, mozda je pipkao , napravio kratak spoj necim pa nece da prizna :p
Jos ne postoji nista konkretno da potkrepi teoriju o felericnoj seriji.

Da joj je ne znam sta radio i klokovao, ne bi crkla tek tako....

Verovatno je falican primerak, desava se, mada nisam sreo GA modele, ni crvene ni zelene da nesto naprasno crkavaju.....

A da nije taj lik malo prchkao(citaj editovao:) ), po biosu karte i malo pomerio granicu dizanja voltaze, i tako je malo zeznuo?

@joza

Ti si i pre imao izlive tako da ni iz cega okacis rezultate tvoje GTX260, sto sad opet radis, covece pa to nikog ne zanima, kakva GTX260:bottle:

Ovo je bio moj odgovor i pomoc ljudima u postovima #953,#960,#962 i dopuna na postove PC Beast #963 i IzNogood #971 a ne neko moje izlaganje 260ke kao moje svemocne kartice ili ne znam sta si ti vec umislio...

Pozdrav

Ovo je bio moj odgovor i pomoc ljudima u postovima #953,#960,#962 i dopuna na postove PC Beast #963 i IzNogood #971 a ne neko moje izlaganje 260ke kao moje svemocne kartice ili ne znam sta si ti vec umislio...

Pozdrav

Bice da je ovo drugo, nije ti prvi put;)

Molim za hitan odgovor.
Kakva je gainward-ova verzija Goldne Sample sa 1GB, ima li je neko, kakvi su utisci. Imam ponudu za istu pa da li da je uzimam ili ne.

Mislim da su svi modeli odlična kupovina. Slabo se razlikuju.

Molim za hitan odgovor.
Kakva je gainward-ova verzija Goldne Sample sa 1GB, ima li je neko, kakvi su utisci. Imam ponudu za istu pa da li da je uzimam ili ne.

Bucnija je malo od ostalih proizvodjaca, izrada je dosta jeftina, zavojnice su kvaliteta kao recimo na Gainward 9500GT i slicno, uzmi nekog drugog proizvodjaca.

Fino naklokovana, kuler obecava, samo pitanje koliko jos moze da se pogura. :)

Vrh Dno