Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

@Uruk

Lepi rezovi, onda oni testovi sto sam ja gledao nisu dobri, npr. guru3d lazira nevidjeno... Bas se vidi razlika, jaci je GTX460 dosta, mislim da ne vredi cekati nista, strasno brzo opada cena GTX-u 260, ima ga i za 100e:)

Naravno da je los upgrade tj.veoma je mizarno ubrzanje preci sa GTX260 na GTX460 to je vise hir nego potreba naravno podrazumevam da ljudi koji imaju GTX260 se igraju u 16x10rez eventualno nesto u HD rez a nek se nadje neki pametnjakovic koji ce da kaze da nesto secka na GTX260 u 16x10 ako secka iskljuci se AA AF i mora da radi osim Crysisa koji smo svi obrnuli i Metroa2033 sto nemoze Higest realno ne postoji igrica na svetu koja ne radi kako treba.

Naravno da je los upgrade tj.veoma je mizarno ubrzanje preci sa GTX260 na GTX460 .

Kako mizerno ubrzanje? ...dobije sa 22fpsa(neigrivo) na 40 fpsa(itekako igrivo)... za koji mesec nece moci da proda 260 ni za tepsiju ribe

Poslednja izmena:
Svaki naredni flejm i svadjanje ce biti sankcinisani. :smackbum:

@B-ZiGER
Trebao bi da doda oko 80-100 eur zavisno od toga da li je 768mb ili 1GB model.
Izgubio si nit u svemu tome a bitna cinjnica jeste da za ovaj novac nisi nikad mogao da dobijes ovoliko graficke snage.Ovakav upgrade je neophodan jer ce GTX260 da spadne veoma brzo na neku mizernu i jadnu cifru cak ispod onog koliko realno vredi.
GTX280 je karta koja se ubedljivo najbolje snalazi na rezoluciji od 1680x1050 i bila je najjaca karta sve do pojave GTX285 tj sledece serije 5xxx od ATI.
Ako se secas isti GTX280 kada se pojavio je kostao oko 400 eur a zamenio je prethodnu generaciju karti 8800 G92!Da li se tada takav upgrade isplatio?
Naravno kad covek pominje upgrade mora da ima na umu i rezoluciju i danas bi to bio neki standrad
1680x1050 ili ti cak i 1080p posto su sada full HD monitori jeftini.
Obzirom da ovo spada u visoke rezolucije potrebno je i dosta graficke snage za lagodno igranje.
Dodacu i cinjnicu da svako ima drugaciji prag tolerancije na fps tj igrivost ali ne moze mi niko reci da 15-20 fps igrivo.Na Guru3D ima ona tabela i po mom dugogodisnjem gaming-u i testiranju u toku igara ispostavila se kao 100% tacna!

Svaki nov upgrade iziskuje dodatnop ulaganje novca uglavnom malo vise.
Za ovakav upgrade shodno performansama smatram da itekako nije mnogo cak ovo je nesto najnize sto je moglo ikad da se ulozi u odnosu na ono sta dobijas.
Problem je sto narod nema para pa se stisne maximalno ali kakva bi prica bila da je sada ova karta nekih 250 eur recimo (izuzmimo celokupnu scenu i segment,mislim samo na kartu kao jedinku,proizvod o kome bi se pricalo)
Tad bi bilo eh da je samo malo jeftinija a evo sad kad je pristupacna opet je skupa :D

Ovo je 100% sasvim tacno!

uopste nije sasvim tacno, nije ni delimicno :)
imali smo krajem prosle godine i jos vise snage kada je 5850 bio manje od 200e ;) ko ga je tada kupio nije izgubio ni centa igrajuci se godinu dana a i karta je jaca od danasnjih za 200e. dakle, trostruka korist, em je jaca za iste pare, em je izasla pre godinu dana, em nista nije izgubila na vrednosti.
i ovo nije flame vec cinjenica. 5850 je u vreme kada je izasla bila mnogo veca "jaw drop" karta nego danas GTX460. ali i GTX460 odlican, nema sta.

Poslednja izmena:
imali smo krajem prosle godine i jos vise snage kada je 5850 bio manje od 200e ;) ko ga je tada kupio nije izgubio ni centa igrajuci se godinu dana a i karta je jaca od danasnjih za 200e. dakle, trostruka korist, em je jaca za iste pare, em je izasla pre godinu dana, em nista nije izgubila na vrednosti.
i ovo nije flame vec cinjenica. 5850 je u vreme kada je izasla bila mnogo veca "jaw drop" karta nego danas GTX460. ali i GTX460 odlican, nema sta.

Kao prvo nije godinu dana, nego 10 meseci. Kao drugo 5850 nikad nije kostao 200 evra, osim ako ne racunas onu akciju na benchu koja je bila izvanredna i koju sam ja u to vreme okarakterisao kao mozda najveci bang for the buck ikada. Najjeftinije 5850 u to vreme su bile ~21000 sto je tada bilo oko 220 evra.
Ponavljam, 5850 je tada bio odlicna kupovina, bolja nego sto je sad GTX 460, ali ne treba preterivati.

Pa necemo da pricamo u proslosti!Bilo i ne ponovilo se :D.Sala.Tad jeste bila povoljnija kupovina nego sad ali kad pricamo o GTX460 i sadasnjem vremenu nema trenutno bolje kupovine!
Takodje sve zavisi i do afiniteta,render (min,average),PhysX,skaliranje,OC potencijal SLI itd.. Catfish ?

Kao prvo nije godinu dana, nego 10 meseci. Kao drugo 5850 nikad nije kostao 200 evra, osim ako ne racunas onu akciju na benchu koja je bila izvanredna i koju sam ja u to vreme okarakterisao kao mozda najveci bang for the buck ikada. Najjeftinije 5850 u to vreme su bile ~21000 sto je tada bilo oko 220 evra.
Ponavljam, 5850 je tada bio odlicna kupovina, bolja nego sto je sad GTX 460, ali ne treba preterivati.

da li je 10 ili 12 meseci nije toliko bitno, bitno je da smo se slozili da je 5850 u svoje vreme bila "veci hit" od GTX460 sto se potvrdjuje time da joj je cena vremenom ista samo navise sto se sa GTX460 nikako nece desiti.
da, mislio sam na tu legendarnu BH akciju (koju sam ja napravio) ali mislim da je u to doba mogla da se nadje bez problema i za manje od tih 220e, ali dobro, danas je GTX460 1GB 220e, pa...

Poslednja izmena:
zeljko je napisao(la):
Slazem se ja u svemu sa tobom, ali MNOGO ce vode proteci dunavom dok se ATI kao kompanija koja nudi i software i GPU ne opameti... za pasionirane igrace koji igraju samo igrice na PC-u i kojima nesmeta da se PC zapucava rekao sam vec neka kupe PS3 ili xbox360 njima ni netreba bolje
To MNOGO moze biti diskutabilno, ko to zna... Jeste da nije sofverski na nivou nV, slazem se. Ali nemoj misliti da svi imaju tolike probleme sa Ati kartama i daleko od toga da nisu konkurentne. Potpuno je drugacija koncepcija poslovanja izmedju Ati i nV, za drugacije su se puteve opredelili i to je skroz ok. Bitno je da konkurencije ima.
Kazu ljudi ranije, gle koliko ima problema sa 5xxx serijom. Mozda, ali koliko je komada prodato i koji je to procenat?
Isto mozes otici na nV forum i 3 dana citati o svakakvim problemima ali to ne menja nista. Vecina problema je do samih korisnika, nesto ipak stoji kao problem ali za sve ima resenja na ovaj ili onaj nacin.
Nisu ludi svi sto imaju Ati karte. Meni je ovo druga po redu posle gomile nV grafickih. Da sam imao nekih problema sa 4850 prethodno mislis da bi kupio 5850? Nema teorije toliku pusku da nadju da bi me naterali :d

da li je 10 ili 12 meseci nije toliko bitno, bitno je da smo se slozili da je 5850 u svoje vreme bila "veci hit" od GTX460 sto se potvrdjuje time da joj je cena vremenom ista samo navise sto se sa GTX460 nikako nece desiti.
da, mislio sam na tu legendarnu BH akciju (koju sam ja napravio) ali mislim da je u to doba mogla da se nadje bez problema i za manje od tih 220e, ali dobro, danas je GTX460 1GB 220e, pa...

Svaka cast! :wave:

Steta sto se sa bench-house-om desilo to sto se desilo inace ne sumnjam da bi bilo jos slicnih akcija.

Subjektivni osecaj nakon 5 dana igranja na GTX460 je da malo tecnije radi Assassin Creed, tj fraps ne pada ispod 46, dok na 5770 u cross-u zna malo vise da padne odnosno mislim da u min fps definitivno pobedjuje 460ka, za max fps ne znam jer mi je ukljucen vsync. Takodje GTA4 sam siguran da bolje radi nego u crossX 5770. Dok naprimer Crysis malo bolje radi na 5770 u cross-u.
Neki ce se mozda ljutiti ali ovo su moja licna zapazanja, ne zanima me sta su govorili testovi po internetu.

Hvala Snake1989!!

Sve 4 karte su identicne, referentne nV kartice sa drugacijom nalepnicom. ;)
Uzmi najjeftiniju.:)

Da li je moguce da nema nikakve razlike u kvalitetu izrade? Ja licno bih se dvoumio izmedju msi i evga..

Da li je moguce da nema nikakve razlike u kvalitetu izrade? Ja licno bih se dvoumio izmedju msi i evga..

Ja isto mislim da bi trebalo biti neke razlike,ne znam po cemu i zasto,ali vecina kazu i ovde i na stranim forumima,da su "najbolje" karte Asus,evga i xfx!E sad koliko je to tacno...

Ja isto mislim da bi trebalo biti neke razlike,ne znam po cemu i zasto,ali vecina kazu i ovde i na stranim forumima,da su "najbolje" karte Asus,evga i xfx!E sad koliko je to tacno...
Konkretne 4 sa gornjih linkova su nv referentne, i identicne su.
Naravno MSI, eVGA, ASUS imaju i svoje modele.

Obzirom da su sve referentne, uzmi najeftiniju sa 3 godine garancije. Od navedenih MSI ili Asus.

...

Cekam oktobar za kupovinu nove graficke.

Ima li smisla da ostavim 9800GTX+ da radi fiziku ?

Ja moju ati 4870 menjam u decembru objektivno nemam potrebe ranije a tada ce biti dobra ponuda 6xxx fermi ce se valjda dotle urediti pa sta bude povoljnije :)

Kojom forom ce raditi na P5Q-E dve nvidia karte ? Jel to znachi da ce morati da "hakuje" plocu da bi obe radile ili ce raditi out of box ? Nisam u toku..

Ja tek malopre videh da novo cudo iz nVidie ima dva power konektora. Hoce li LC 6600 od 600W moci da gura ako su i proc i grafa kloknuti?

Nazad
Vrh Dno