Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

A koja je bolji overclocker? Neko kaze verzija od 768mb a neko od 1gb.

Ma 10% je najveca razlika koju sam video na 1920, obicno je oko 5%. Jedino minimalni fps hoce da probije 10% razliku ali ne moze biti strasno nista cim je avg onako dobar.
Dali neko zna, najtisu i najjeftinuju 768 kod nas? Ne mora uopste OC varijanta, ne zelim.
Lako moze da se desi da odem u shoping neki dan :D
U pocetku sam bio malo skeptican o ideji za SLI ili Xfire ispod 1GB ali vidim da je 768 sasvim dovoljno i da ne vredi dati 50-60e vise samo zbog toga

Gde si video 30% razlike? Aj molim te pokazi mi jer ja to nisam nasao nigde, dali ne vidim ili si ti nesto prevideo.
Na istom clocku nije moguce tolika razlika da bude a da nije neka greska, to potpisujem.

A to si lupio za SLI plocu i ostao ziv :p
Evo ti moja ploca recimo podrzava i SLI i Xfire i placena je pre 11 meseci oko 170e. Sada ima i daleko jeftinijih resenja.

Poslednja izmena:
Izgleda da se onda vise isplati uzeti neku grafu tipa EVGAgtx460 768mb,nego od 1gb,a razlika u ceni od 2-3 hiljade(nije bas ni malo)!Gledao sam razne testove u igrama je najveca razlika bila do 4 fps,sto nije ni puno za pare koje moras da doplatis!Koji je bolji proizvodjac Leadteak ili EVGA?

Na 1920x1200 sa AA nasviranim razlika se itekako primeti izmedju 768 i 1gb. Mozda i do 20-30 procenata, u zavisnosti od igre.

Dajte testove, ja nisam toliku razliku video.
Koliko nasviran AA? Ne zanimaju me neke bolesne situacije u 2560x1600rez i 128xAA. Ako to radi na 5-6% razlike u 95% slucajeva na 1920x1080 to je vise nego dovoljno, te 2 igre u kojima je veca razlika garant necu ni igrati.
Ja sam definitivno pobornik da je 1GB bacanje para za tu kartu i da je ne treba uzimati.
Razlike izmedju 512 i 1GB su vidljive ali 768 odlicno zavrsava posao i definitivno je sweet spot.

Pa imas testove na netu, baci pogled na Dirt bench, Metro, Far Cry. Mislio sam na AA 8x i na 1920x1200. Nije bas 20-30 ali sve zavisi od testa do testa. Uglavnom je nesto preko 10-ak procenata. Mozda jeste nekome sweet spot, ali ja preferiram 1gb rama jer ipak mi je 768 previse malo za ovu rezoluciju i ukljucivanje nekih kvalitetnijih AA modova.

20% max razlika ali poenta je da u nekim igrama rade daleko preko 60fps-a pa neka je i veca razlika. Ako sljaka sa 100 FPS-a bas me briga dali ce 1GB drugo da ima 120 kad to ne mogu da primetim. Cak ni u onom ****** Metro-u nije vise od 10% razlike mada tu nista ne radi kako treba pa to ne treba ni gledati.
Mislim da je ovo jako lepa varijanta za SLI. Dok ti bude zastekalo cena ce pasti toliko da je bolje ustedeti 60e odmah nego ne iskoristiti performanse sada i dobiti 20e vise za godinu dana.
Kapiram ja i tebe, ima i to logike skroz. Samo sto ja imam ovog puta malo drugaciju racunicu u glavi.

Pa imas testove na netu, baci pogled na Dirt bench, Metro, Far Cry. Mislio sam na AA 8x i na 1920x1200. Nije bas 20-30 ali sve zavisi od testa do testa. Uglavnom je nesto preko 10-ak procenata. Mozda jeste nekome sweet spot, ali ja preferiram 1gb rama jer ipak mi je 768 previse malo za ovu rezoluciju i ukljucivanje nekih kvalitetnijih AA modova.

U pravu si, za Dirt, Metro i Far Cry, razlika ide do 15% (1920x1080, 8xAA), ali u većini testova razlika ne prelazi 10%. Naravno, ko hoće karticu koja je bolja oko 10-15% platiće bar 30e više, ali je činjenica da je verzija od 768MB bolja kupovina.

MSI GTX460 Cyclone OC 875/2100 extra tiha karta...

Prilozi

• vantage 875-2100.jpg
    vantage 875-2100.jpg
    89.9 KB · Pregleda: 93
Eto, u Starcraftu skoro vise od 20 posto razlike na 1920x1200 sa 4AA. I da napomenem, uglavnom je 1920x1200 rezolucija, a ne 1920x1080, a ona je od ove vec za nekih 10 procenata.
Naravno, kome ne treba tolika rezolucija, tj. ima manji monitor ili 16:9 24" monitor, a takodje ne voli forsiranje AA, moze slobodno da se odluci za 768mb model, dok npr. meni sa 16:10 monitorom vise odgovara 1gb model.

Prilacna mi je ta ideja za SLI 2xGTX460 768mb, ali vec sam porucio plocu bez SLI podrske
http://www.asus.com.au/product.aspx?P_ID=T2FxW2fXGZQgSn2V&templete=2
Kad bi hteo da uzmem Asus ovakav sa SLI podrskom i jos jednu 768mb izasao bi me komp skuplje min 220e. Za tu razliku mogu umesto ove GTX460 da kupim GTX480 i dobijem isto.

Ako si vec porucio, onda prodaj tu plocu za cenu 5e manju, i dodaj jos 30e i uzmi sa SLI podrskom.
Ne mozes nikako da dobijes isto, jer je GTX460 SLI brzi 30% od GTX480.

Poslednja izmena:
Ako si vec porucio, onda prodaj tu plocu za cenu 5e manju, i dodaj jos 30e i uzmi sa SLI podrskom.
Ne mozes nikako da dobijes isto, jer je GTX460 SLI brzi 30% od GTX480.

Mislim da si pogresio, pogledaj i sam razliku, nema vise od 10-15%.
http://www.anandtech.com/bench/Product/158?vs=181

Realno ne treba mi nista jace od GTX460 1GB OC, nisam pacenik za AA, a i trenutni monitor mi nije full HD, tako da bi mi bila dovoljno jaka i GTX260, a kamoli GTX460 koji je duplo jaci.
Ne znam ko radi te testove, jer je Crysis veoma igriv i na 15 FPS-a, a kamoli 30!
Znam da je ortaku sa 8800GT igra radila ko sat.
Prenaduvana je prica o zahtevnosti Crysis-a, cim izadje nesto jace od grafickih, svi odma teraju na neke ultra rezolucije i 60x AA. :D

SP u FPS igrama se predje sa AA, ali za MP ko pali AA taj mi nije jasan. Igrao sam Crysis MP na P4 2,66ghz i 1GB DDR1 i X1950pro. ;)

...

To 30% je kad su klokovane:)

evo na ovom linku pise 26%

http://www.tomshardware.co.uk/geforce-gtx-460-sli-geforce-gtx-480,review-31957-11.html

The GeForce GTX 460 SLI configuration absolutely obliterates the GeForce GTX 480’s performance scores, landing a 26% performance coup de grace upon its big brother after continuously battering it with wins in every benchmark at every setting.

i na vecini, e sad.. nzm...logicnije mi je da je vise, jer je karta poprilicno blizu 5970.

Pogledajte sta radi GTX460 1Gb sa GTX285, karticom koja je kostala 400e, ako ne i vise. Brise lagano pod.
Ovo samo dokazuje tvrdnje da se ne isplati kupovati high end kartice, osim za one sto vole da bacaju pare ili ih nisu samo zaradili. Postujem jedino za pro upotrebu.
Za 400e bi uvek pre kupio PS3 i 3,4 orginal igre i uzivao ko kralj.
Dzaba sto danasnji PC bruka jaki kad jedan Uncharted 2 ima bolju grafiku od Crysis-a. Da hoce malo da optimizuju softver sve igre bi radile kao sat na 8800GT, ali znamo svi zasto prave igre ovakve kakve su. Ko bi onda kupovao novi hardware. Drago mi je sto su konzole bar usporile taj trend izbacivanja nove generacije grafike svakih 6 meseci.

GTX 460 nije duplo jaci od GTX260... Nznm koja igra je bila ali uglavnom na GTX260 radi u 28fps dok na GTX460 radi na 36fps, jaka mi razlika:). Lako je praviti razliku u igrama koje i na GTX260 lete u 50fps dok GTX460 ima 80fps, to veruj se ne primeti. Aj molim te obrisi onu izjavu da U2 ima bolju grafiku od Crysis-a, ocigledno nisi ni igrao Crysis pa nemoj lupati molim te

Poslednja izmena:
Bob Marli je napisao(la):
Ne znam sto gledate non OC 1GB modele.
Manje vise svi modeli sto cemo uzeti ce biti OC, tu postoji razlika!
http://www.guru3d.com/article/msi-geforce-gtx-460-cyclone-oc-1024-review/16
Pa zato ti sinoc valjas tolike gluposti. Sva sreca pa su ti obrisali ono zajedno s mojim odgovorom. Nisam mogao da verujem da imas 3000 postova i takve gluposti odvaljujes.

A sto da se porede oc i non oc karte? Jel bi to bilo posteno u bilo kom trenutku i dali bi ti to bila realna slika o brzini. Eto kako si ti nasao 30% razlike, poredi 768 default i 1GB OC. Isto je to par vas radilo i sa 5850. I lepo sam napisao da je nemoguce 30% razlike na istom kloku.

Tebi na toj rez svakako ne treba vise od jedne karte, SLI ti je overkill i bacanje para. Ali isto tako ne treba ti ni 1GB u toj rezoluciji ali ok ako vec gledas OC varijantu, sto da ne ;)

Ja sam pravio racunicu sa sto jeftinijom SLI varijantom. Max performanse za sto manje para. Ali opet, to je oko 40.000 din. Sinoc sam se ozbiljno razmisljao ali danas vec kontam kako nemam nikakvu potrebu za SLI jos uvek. Jos nema nicega sto mi ne radi kako treba, pogotovu ono sto ja igram, bacicu pare bezveze. Tako da sam odustao od kupovine.

Mene zanima prvenstveno SC2, tu je razlika 20FPS na fullHD sva na max, izmedju 768mb i 1GB modela.
Plus GTX460 je SC2 jaca od te tvoje 5850.
End of story.
Koji ce mi AA, jedino ako bas mogu da se izivljavam u nekoj igri.
Stvar oko 1GB kloka je u tome, da je greota ne igrati se malo, jer se extra klokuju.
Predlazem ti da umesto SLI kombinacije kupis PS3 i Uncharted 2 pa da vidis sta radi 7800GT na steroidima. ;)

Poslednja izmena:
Pa sa AA je jos veca razlika, a i ovo je rezolucija za 10 posto veca od full hd-a.

obe karte su dobre kupovine u svojim kategorijama. 1GB model je malo vise nego skuplji nego sto je brzi ali to je zanemraljivo. ne treba uvek gledati svaki cent jer nikada nije nista bolje tacno u dlaku koliko je skuplje. kupice svako prema svojim potrebama.

obe karte su dobre kupovine u svojim kategorijama. 1GB model je malo vise nego skuplji nego sto je brzi ali to je zanemraljivo. ne treba uvek gledati svaki cent jer nikada nije nista bolje tacno u dlaku koliko je skuplje. kupice svako prema svojim potrebama.

+1
Nikad za manje para nismo imali vise graficke snage. :)

GTX 460 nije duplo jaci od GTX260... Nznm koja igra je bila ali uglavnom na GTX260 radi u 28fps dok na GTX460 radi na 36fps, jaka mi razlika:)
Po meni ne bi bio los upgrade sa 260 na 460 dok jos nije kasno za prodaju 260....racunam i da se 460 mnogo bolje klokuje...
crysis.png

Izadje:
gtx460->igrivo
gtx260->neigrivo(al kontam da je sve igrivo kad se spuste detalji malo)
+1
Nikad za manje para nismo imali vise graficke snage. :)
...bio je 5850 ~20% vise snage za manje para.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno