Šta je novo?

GeForce GTX 1080 Thread

Koje sam ja muljave sreće, izgleda da sam zabo model iz defektne serije:

http://forums.evga.com/GTX-1080-FTW-Black-screen-fans-spin-up-to-100-m2530081-p50.aspx

U zadnje dve nedelje se ventovi na grafici sami pojačaju na max, ali to se ne vidi iz Afterburnera, ili npr. iz HW Monitora. Temperature su sasvim korektne.

Tako se desi tokom igranja da se ventovi pojačaju na max a ekran se ugasi (ili se desi BSOD).

Najbolji citat mog problema:
Precision X says Fan Speed % and Fan Tachnometer, RPM are both 0. At the same time, the fans are actually spinning at full speed.

Danas je čak i drugi ekstrem prisutan - ventovi su na 100% i u na desktopu, ne samo tokom igranja.

Probao sam ovaj poslednji BIOS, poradovao se prerano. Čim sam ga ažurirao, istog trenutka su se smanjili obrtaji (a meni kez do ušiju). Ali avaj, čim sam restartovao komp, opet su se zakucali na maksimum.

Šta sam još probao - izbrisao sa DDU drajvere, i instalirao 375.63, nadajući se nečemu. Ista meta, isto odstojanje...

Muka mi samo i kad pomislim na RMA

Poslednja izmena:
EVGA se strasno obrukao u ovoj seriji, prvo ono pregrevanje a sad jos i ovo.

@Exodusbgd mozes li postovati link gdje se spominje taj problem sa br. obrtaja ventova? Npr. ja sam odradio update primarnog vBIOS-a i sve sljaka kako treba, jos cekam da mi stignu one termalne trakice. EVGA GTX1080 FTW je kod mene.

Ljubaznošću EVGA podrške sam (izgleda) rešio problem.

Naime, nakon što sam uradio update BIOS-a su mi ostali instalirani i MSI Afterburner i EVGA Precision XOC (instalirao ga dan pre toga, čisto dok sam debagovao probleme). Rekli su mi da probam da izbrišem jedan od ta dva, jer može doći do problema sa dva alata koji istovremeno rade.

Kad sam izbrisao oba alata nestao je problem, sad je sve ok.

Naručio sam i ja termal padove, ali neće oni još nekoliko nedelja...

p.s. ja koliko sam video FTW model je čak najproblematičniji od svih EVGA gtx1080

Kakve nedoumice mogu biti sa 6600K i 1080,molim te...?

Da li je dovoljan za GTX 1080. Sadasnji GPU-i su sve zahtevniji procesorske snage, tj. GPU-i daleko brze napreduju od CPU-a.
Sve dok nisam probao nisam bio uveren da cu iskoristiti sav potencijal graficke karte, mada sam ja zestoko oc-ovao CPU.
Ukoliko neko planira da menja CPU, nema potrebe da ide na i7. Za razliku moze da ulozi u GPU.

Poslednja izmena:
Izvini ako je post bio malo drcan,sad citam kako sam napisao...

Htedoh reci da se to znalo da nema potrebe za i7,tj da ovaj CPU odradjuje sav posao za nas "obicne" smrtnike...

Bas tako... sada pogledah tvoj setup i zavidim ti... ne na komponentama vec na entuzijazmu,koji sam ja negde izgubio... :)

Tako sam i ja mislio pa sam se jedno vreme malo povukao, pratio sam uglavnom i bio upucen ali bez nekog zara i volje za kupovinom komponenti.
Bilo je nesto, ali kratko.. Izgleda da iz ovog povlacenja nema :D

Najvise zbog toga (entuzijazma) sam i sastavio ovu drugu konfiguraciju koju kada izduvam cu najverovatnije prodati.
6600k je stvarno lep primerak, 4.9 Ghz za svaki dan u odnosu na vecinu koja je stabilna na 4.5 Ghz do 4.6 Ghz nije mala razlika.
Stvarno sam zadovoljan.

Zanimljivo, ali nepraktično skroz...4 slota! :)

Posto je sada najjeftinija kod Madjara?

PCB je identičan, razlika je u hladnjaku i kloku.

Pozdrav ljudi,

Imam 1080 Nvidia ref, dok igram H1z1:King of the kill, temperature idu do 75 stepeni nekad cak dohvati i 79.

Interesuje me je li to normalno ?

Do juna sam koristio GA GTX 970 koja nikada nije presla 60-61 stepen.

Sve do 80°C je normalno. Na 83°C će karta, štiteći sebe, oboriti clock i napon, tako da nemaš razloga za brigu.

To je pretpostavljam na auto fan profilu(ne prelazi 55%)?

Možeš da napraviš custom fan profil u MSI AB i biće nešto hladnija uz neznatno povišenu buku.

Ili da staviš fiksno 60-70% dok se igraš i rešen problem.

Poslednja izmena:
Da, sve ja na auto fan profilu.

Graficka je Nvidia-ina, non branded, mislis da ce MSI AB da radi sa njom ?

Nazad
Vrh Dno