Šta je novo?

GeForce GTX 1080 Thread

@Stilskinz
Nova igra koja deluje obecavajuce i kao nesto sto ce se igrati, a vidim i Deus Ex: Mankind Divided leti sa 25~30fps zavisno od podesavanja, ni ostale nisu bolje... Sve u svemu ostaje kao sto sam vec napisao.

http://www.guru3d.com/articles_page..._graphics_performance_benchmark_review,7.html

Ma nema poredjenja opet sa Mafia III igrom. Iako je DeusEx MD AMD naslov i nesto kao je vazio za neoptimizovan, bolji je 10 puta na tom polju od pomenute Mafije. Poredjenja radi 1070 kod mene u DeusEx ima ~30-35fps u 4k sve na ultra, komotno mogu da ga igram u 1440p 60+ fps a ovde u Mafia III koja btw izgleda 10 godina stara (izuzev cutscena) radi u tih ~30 na Titan Pascalu.....

Stoji da je "komotno" 4k igranje jos daleko cak i sa 1080ti jer se Titan Pascal tu negde muci oko ~60fps u 4k... ali opet kazem primer igre ne stoji za snagu koje ove kartice imaju, to sam nekako hteo da kazem. Ajde da Mafia izgleda nesto wau pa da ima razloga za 30fps na 1200$ karti..medjutim nije u broju ROPsa vec u programiranju ko nogama za PC....

Danas ovakvo plasiranje igara za PC je normalno, i uvek treba sacekati patch 2, 3, 5, sacuvati kintu i kupiti kasnije kad developer malo mrdne guzicu da napravi to da radi na PC barem priblizno kako treba.

Poslednja izmena:
^
Razumem ja tebe, nego gledajuci ovo sto je testirao guru3d mnogo je daleko taj 4K gaming sem ako se ne zrtvuju graficka podesavanja, da ne pricamo o tome da 60hz nije dovoljno za ugodno igranje, ne fali nista al 100~144hz je prava stvar...

Za cenu 109$ ne moze bolje...:d

Znaci najbolje da idem na EVGA GTX 1080 FTW Hybrid sto se tice vodenog,za vazduh sam mislio na classefid al toga jos nema ili ce mozda i stici dok zavrsim to sta mi treba.

Ili msi sea hawk x...videcu na kraju sta cu...

Ako su odradili tu EVGA GTX 1080 FTW Hybrid kao ovu 980Ti Hybrid, onda bi ta bila pravi izbor. Ova moja hladna i tiha, nema zujanja ventova ili bilo kakvih problema.

Ali, ne znam, sta ce ti sad 1080, ako imas 980Ti. Najbolje je sacekati 1080Ti, pasce cene 1080 i 1070 kartica ( za 50 - 100E ) sigurno, da bi napravili neku razumnu cenu za 1080Ti od recimo oko 750 - 800E ( neki custom modeli ) i onda pazaris grafu.

stigla je matrixica tako da odlazem uzimanje 1080,mozda 1080-ti kada izdje,nadam se da joj nece biti zakljucani bios :D

drustvo koju karticu uzeti ??

g1 ili strix

voleo bih da izbegnem coil whine
msi nikad vise nigde...

Imam gainward GS verziju, coil whine nula, temperatura ne moze biti bolja, mozda da razmislis :p

ok stigla GTX 1080 Xtreme Gaming ne prelazi 70c, u ovom djubretu od kucista( corsair 750D) sama se klokuje na oko 2000 2100 pa ovo leti covece.. jos kad sam namontirao 279q :D

Prvo si se pohvalio na OCN-u, pa tek onda ovde...ccc. :p

Neka te dobro služi. :)

Sramota... pravi domaci izdajnik...

Evo malo testova iz prve ruke kao sto dosta vas to ovde i voli:
2016-09-03 21 32 02.jpg 2016-09-03 20 14 11.jpg

U pitanju je Strix A8G kartica(ima 3 verzije Strix modela ali razlike su samo u Boost klokovima manje vise)

Testovi radjeni jos pocetkom Septembra, posle nisam ni dolazio nesto cesto na forum a i sredjivao sam celokupno kuciste tj. radio kao neki mod i imao dosta zezanja oko monitora dok ne uzeh onaj famozni PG279Q pa sam posle promenio i procesor i nekako sam se vise posvetio njemu jer je odlican primerak ali bez obzira na to... Mozda kasnije okacim jos neke testove sa klokovanim procesorom, cisto da se uporedi malo ili jos po neki game bench. Ako je uopste to nekome interesantno s obzirom da kartica sigurno vise nije nova na trzistu, ali mislim da su klokovi skroz solidni pa mogu biti i dobri rezultati. :d

Stigle su. Tek testiram prvu koliko mi vreme dozvoljava.

xwvnm.jpg

Kod mene sve normalno, nikada nisam imao problem sa temperaturama... Ne znam sta je ovo sad, mozda novije serije imaju problema...

Ne mozes ni da vidis temp pwm cipa. VRM senzor ako ima, je kod mosfeta.

Ma nije ni bitno, bitno je da zaista nikakav problem nisam primjetio do sad, vidjecemo... Bas mi je ovo sve cudno.

Aplicirao sam za one termalne trakice za svaki slucaj. Ne mogu da vjerujem da se ovo desava :) Tacno nacija za bijelog fosfora.

To je u planu. 4k, G-Sync, refresh rate od 100Hz pa na dalje. Moram i kuciste da menjam. Videcemo.

Ne postoji takav monitor na tržištu. Tek nove specifikacije Displayporta omogućavaju 4k rezoluciju u kombinaciji sa (do) 120 Hz refrešom. To dok dođe, proći će ihahaj, a kamoli dok postane iole dostupno...

Verovatno je mislio na ultrawide QHD monitore (3440x1440)

Nazad
Vrh Dno