Šta je novo?

GeForce GTX 1080 Thread

Moje misljenje je da su bukvalno iste kartice gledajuci na webu da je negde brza STRIX a negde MSI, posebno sto se tice performansi cela serija 10xx su iste. Mislim da je STRIX napravio bolje hladjenje nego MSI. Sto se tice cene kod cenjenog prodavca sa KP ispadne da je MSI skuplji nesto sitno. Koju god da uzmes neces pogresiti. Sve zavisi od tebe dali vise volis ASUS ili MSI.

Trebalo bi da uzmem 1080 karticu, ići će preko Mađara, budžet je 750-800e, koja je po vama najbolja po pitanju odnosa hladjenje/performanse? Svakako bih izbegao coil whine modele.

Zotac GTX 1080 AMP! za 650 evra.

Gde ima za te pare Zotac?

Potraži kod digitalnog izviđača :)

Te cene nikad nisu realne kao sto i on sam kaze, stalno variraju. Gledajuci na 2 web prodavnice u madjarskoj samo je jedna ima na stanju i cena Zotac kartice koje si naveo je 227.950 forinti sto dodje 737evra.

Te cene nikad nisu realne kao sto i on sam kaze, stalno variraju. Gledajuci na 2 web prodavnice u madjarskoj samo je jedna ima na stanju i cena Zotac kartice koje si naveo je 227.950 forinti sto dodje 737evra.

OK, nikada nisu uvek aktuelne, ali čovek je ionako rekao da mu je budžet 750-800 evra, dakle sigurno će se uklopiti.

Hvala na sugestijama, u principu gledajući review-ove, kod ovih "jačih" modela, razlike su mizerne, više se svodi na decibel-dva tiše ili glasnije, ili da li ima RGB i kakav je dizajn backplate-a i sl. Meni se lično najviše sviđa rešenje od MSI, plus mi je već i matična njihova, pa rekoh da uklopim, pošto nema već neke bitne razlike. Proverio sam cenu za MSI Gaming X, pala je na 740e, tako da će dotična da uće u build.
Još jedno podpitanje, ako može - koliko sam shvatio, za 1080 samo Micron pravi memoriju, Samsung nikad i nije (za razliku od 1070), zar ne?

Micron jedini ima GDDR5X, njihov tech.

MSI je trenutno 740€ kod njega. Mislim da ne opravdava razliku od 80+ evra u odnosu na G1.

Ja se smorio kad sam čuo da Fanta nema više Zotac na stanju, pa naručio na nemačkom ebay-u EVGA ACX3.0 (free shipping).

Razmišljao sam se o HoF-u, ali ajd' da je samo 700€... Tu je još 15-20€ troška na PP transakciju i još 10€ shipping, izađe na 730€.

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Posle citanja o problemima sa memorijom, razmisljam se da umesto 1070 uzmem 1080.
Kolika je uopste razlika izmedju modela, da li mislite da se isplati dodati nesto novca za 1080 (buduci da cu se igrati u 1080p) i koliko je sansa da uskoro izadje neki 1080ti koji nece biti dosta skuplji, a primetno brzi?

GTX1080 se cenovno nikako ne isplati u odnosu na GTX1070. Skuplja za ~45% a u igrama bolja za ~20%.
Takva karta ti pogotovo ne treba za 1080p. ;)

1080Ti najverovatnije pocetkom sledece godine.

Ok, zaboravio sam da kazem da imam 144hz monitor :).
Koji doduse ne bih koristio za sve igre, vec samo one gde mi je bitan visok framerate.

Ako koristis 144hz monitor onda ti je bolje 1080 ili sacekas pocetkom sledece godine 1080ti koja ce kostati sigurno oko 900evra

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

EVGA GTX 1080 GAMING ACX 3.0

72° max temperatura, u proseku nešto niža prilikom Heaven i Firestrike testova. Ne može da bustuje na 2100mhz, baca artefakte. U svakom slučaju, ja zadovoljan :smoke:

msi-afterburner.jpg

gpuz.jpg

firestrike_1.jpg

heaven.jpg

Ako se ne zuri sa kupovinom graficke, kad je najbolje vreme za kupovinu GTX 1080 ili GTX 1070?
Kada padaju cene?
Otprilike?

Poslednja izmena:
GTX 1080 neće skoro dole, tek kad se pojavi 1080ti. GTX 1070 možda oko novogodišnjih rasprodaja padne na 400€ ili koji evro ispod, ali neće u svakom slučaju ići značajnije dole sve do pojave Vege na proleće.

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Pozz drugari,koja po vama najbolja 1080 tipa 800-850e i zasto ?
Znam ja koje su najbolje ali ih jos nema nego od ovih trenutno dostupnih:)

^
Ona koja se ne dere previse pri maksimalnom opterecenju i da pritom ne prelazi 80c, sve ispod toga je suvisno za jednu kartu a sve iznad toga nije prihvatljivo. Ako planiras SLI nekada u bliskoj buducnosti onda trazi najbolji modele da bude hladna koliko moze na vazduhu ili vodi, posto SLI prvu kartu greje 10-15c vise i potrebno je nesto bolje ako zelis normalne temperature i normalan nivo buke...

Inace evo za one koji ocekuju neko pristojon igranje sa 1080/1080ti u 4K rezoluciji, cisto da se jasno vidi koliko je to daleko od realnog, ovo nece moci ni 1080ti SLI da potera sa 60fps, a kamoli jedna karta... Daleko je pristojan 4K gaming, mnogo daleko, bar jos 2god nedositizan.

http://www.guru3d.com/articles_pages/mafia_iii_vga_graphics_performance_benchmark_review,7.html

Poslednja izmena:
Pozz drugari,koja po vama najbolja 1080 tipa 800-850e i zasto ?

Najjeftinija FE koju nađeš ili eventualno Gigabyte G1 kao najjeftinija custom karta + vodeni blok. Zato što natrpan PCB i silne faze ničemu ne služe kod skupljih modela, a blokovi za navedene karte su jeftiniji od blokova za Strix, FTW ili MSI Gaming.

Pascal bios editor se verovatno nikada neće ni pojaviti, a i da se pojavi neće doneti ništa radikalno jer GPU boost 3.0 odlično radi posao. Jedino ti preostaje mogućnost da odradiš shunt mod sa CLU/CLP koji ću i ja odraditi na mojoj 1070 FE pre montaže bloka.

Asus Strix ili Gainward Phoenix u slučaju da nećeš vodeno hlađenje.

Inace evo za one koji ocekuju neko pristojon igranje sa 1080/1080ti u 4K rezoluciji, cisto da se jasno vidi koliko je to daleko od realnog, ovo nece moci ni 1080ti SLI da potera sa 60fps, a kamoli jedna karta... Daleko je pristojan 4K gaming, mnogo daleko, bar jos 2god nedositizan.

http://www.guru3d.com/articles_pages/mafia_iii_vga_graphics_performance_benchmark_review,7.html

Cekaj brate, cekaj... dajes Mafia III kao primer, jedino ako uopste ne znas sta se trenutno desava sa tom igrom? :D teksture rezolucije 512x512, nikad gora grafika, ne postoji gori console port, batman arkham knight mu nije ravan i to ona verzija koja je povucena sa steam-a. :d

Igra koja tehnicki nema veze sa zivotom pa je normalno da ce karta od 1200$ da daje 30 fps...

Jedino sto je danas ustvari realnost to da su igre za PC sve gore optimizovane, to stoji...ali Mafia III, to je kriminal i nije realan primer.

Poslednja izmena:
Znaci najbolje da idem na EVGA GTX 1080 FTW Hybrid sto se tice vodenog,za vazduh sam mislio na classefid al toga jos nema ili ce mozda i stici dok zavrsim to sta mi treba.

Ili msi sea hawk x...videcu na kraju sta cu...

Poslednja izmena:
^
Ona koja se ne dere previse pri maksimalnom opterecenju i da pritom ne prelazi 80c, sve ispod toga je suvisno za jednu kartu a sve iznad toga nije prihvatljivo. Ako planiras SLI nekada u bliskoj buducnosti onda trazi najbolji modele da bude hladna koliko moze na vazduhu ili vodi, posto SLI prvu kartu greje 10-15c vise i potrebno je nesto bolje ako zelis normalne temperature i normalan nivo buke...

A za takav zakljucak si uzeo neoptimizovano konsolasko djubre kao primer? Seems legit.

Ne znam ni sto takve igre izdaju za PC, to je tipicna igra za konzolase-dizelase, jos GTA, Fifa i CS:GO.

@Stilskinz
Nova igra koja deluje obecavajuce i kao nesto sto ce se igrati, a vidim i Deus Ex: Mankind Divided leti sa 25~30fps zavisno od podesavanja, ni ostale nisu bolje... Sve u svemu ostaje kao sto sam vec napisao.

http://www.guru3d.com/articles_page..._graphics_performance_benchmark_review,7.html
Deus EX je DX12 igra, nVidia nema pravu DX12 , a AMD nema dovoljno brzu. Zasto Doom nisi uzeo za primer ili samo trazis izuzetke, tj. dve igre sa najgorim performansama trenutno?

Zato što je to reprezentativniji pokazatelj. Doom je jedini u poslednje vreme doneo taj famozni Vulkan, a i njega pečem nakon 2-3 meseca od izlaska. Inače, da ne ostane ljudima u glavi ta lažna tvrdnja, i Nvidia ima pravi DX12, samo što se neke igre prave sa naglaskom na asinhrone šejdere, a neke ne.

Sve u svemu, DX12 je za sada fejl.

Jedna neoptimizovana a jedna ASync based igra koja ne odgovara nVidiji je reprezentativan pokazatelj? OK. Ja se slazem da smo daleko od 4K/60 igranja, ali se ne slazem sa metodologijom :)

Vrh Dno