Šta je novo?

GeForce GTX 1080 Thread

Nema ovde nista sustinski lose sem cene...

Slazem se, apsolutno. Ali goldi kad pise o nvidia kartama sve mi to izgleda lose hehe. Cak i kada je dobro.

@goldi A sta je tu lose na tom grafikonu? Dve gtx 1080 su brze od jedne u proseku +60% u SLI sa alpha drajverima u igricama u kojima je implementirana podrska za sli. Negde i vise tj onoliko koliko bi i trebalo >80%.

Poslednja izmena:
Lose je to sto je skaliranje 37% sveobuhvatno- znaci u svim testiranim igrama i to na 4K, na nizim rezolucijama nije vredno ni pomena.

ne moze se samo posmatrati u igrama u kojima je stanje dobro/super, sta cemo tamo gdje nikako ne radi?
Najbolje da se biraju igre i tako prave testovi sve divno krasno e ne moze tako...

poredjenja radi skaliranje GTX 980=66%
perfrel_3840-833575.gif

imamo sa jedne strane GTX 980 koja skalira 66% sveobuhvatno, dok sa druge strane GTX 1080= 37% i vi kazete dobro je to, ja kazem nije nego lose.

Poslednja izmena:
I ne kontas da je do drajvera i da nije vredno pomena jos neko vreme posto je svez proizvod ?

Kako kod GTX 980 tada nije bilo do drivera, ko garantuje da je do drivera?
I GTX 980 je tada bila svjez proizvod pa je skaliranje bilo ok, ako je do drivera to samo znaci da su se opustili umjesto da konstantno rade na unapredjenju SLI, oni to drze opusteno "hajde sredicemo"

Kroz drivere su sredjivali i asinhrone shedere kod maxwela pa znamo kako je zavrsilo, ili alokaciju memorije kod GTX 970...

Kako kod GTX 980 tada nije bilo do drivera, ko garantuje da je do drivera?
I GTX 980 je tada bila svjez proizvod pa je skaliranje bilo ok, ako je do drivera to samo znaci da su se opustili umjesto da konstantno rade na unapredjenju SLI, oni to drze opusteno "hajde sredicemo"

Kroz drivere su sredjivali i asinhrone shedere kod maxwela pa znamo kako je zavrsilo, ili alokaciju memorije kod GTX 970...

@Goldi,
moram jos jedanput da ponovim
"Statistika, nasa dika, sto pozelis to naslika."....:type:

U ovom testu za 980 SLI, 16 igara na testu, od toga samo jedna nema skaliranje, ostale imaju.
U onom testu za 1080 SLI, 15 igara, od toga cak cetiri nemaju skaliranje, a koriste se za izracunavanje opsteg proseka. ( zato se i gubi na procentima ...:trust: )
Dakle, kada bi se koristile igre za 1080 SLI koje postoje u 980 SLI testu, onda bi imali isto sklaliranje za obe SLI konfe, jasno ko dan....,)

Poslednja izmena:
@goldi
Pa eto tako kod 980 tad nije bilo a sada jeste, a videcemo za najdalje mesec dana da li ce tako i da ostane, svakako je rano praviti oko toga toliku dramu i toliko potencirati na tome... Inace 980ti sli skalira daleko bolje od tih +66% ako ne gledamo prosek, treba obratiti paznju na zahtevne igre gde SLI dolazi do izrazaja, tu je skaliranje preko 80%, a tamo gde sa jednom kartom ima preko 100fps sli nije ni potreban.
Pa kako se zavrsilo ? Sta se do desilo sto je unazadilo te proizvode ili ne znam sta spektakularno a negativno po nas korisnike ? Karte su brze tihe u radu i nema pregrevanja, sve je bolje nego kod konkurencije, a sta ce oni da rade sa kartama da bi se to postiglo i ako znam sustinski mene ne zanima, zanimam me stabilan i sto veci fps... Vec duzi niz godina Nvidia ima dobre proizvode na trzistu a ako gledamo performanse mozda su tek nesto skuplji od AMD ponude slicnih performansi i dosta skuplji tamo gde AMD ne moze da im parira, pritom nije potrebno vodeno hladjenje po defaultu da bi se karta ohladila... Mozemo da filozofiramo ovde u nedogled al to je jednostavno kratko i jasno bas ovako kako sam naveo zato i imaju tako veliki udeo na trzistu.

@reviewsrb
Zamisli kad mu je to promaklo hahah :D

Poslednja izmena:
I na to sve uzmes presudni faktor, listu igara koju korisnik preferira i svaka polemika tu prestaje.
Neko bas i ne igra te igre u kojima je lose skaliranje. Sve je individualno.

Ima li gdje test Gainward GeForce GTX 1080 Phoenix GS, gledao sam GLH verziju hladjenje djeluje super bar sto se tice gpua...zanima me kakvo je stanje sa ostalim komponentima na pcbu , i kakva je konkretna razlika izmedju GS i GLH verzije osim naravno klokova...mislim se da li da uzmem kartu ili ne, dosadilo mi vise cekati.

Koliko vidim, velika je nestasica ove karte.... Gdje god sam gledao pise 3-4 sedmice. Neko je bas ovde prije par mjeseci pisao o ovom scenariju i izgleda da se upravo to desava. Naravno o totalno nenormalnim cijenama da i ne govorimo.

^

Nije. Karte su tu ali u manjim kolicinama. Sve sto dodje u radnje ode u momentu. Velika potraznja a nedovoljan kapacitet.
Neko vreme ce sigurno biti tako dok se ne omasovi proizvodnja. Verovatno koci memorija.

Poslednja izmena:
Koliko vidim, velika je nestasica ove karte.... Gdje god sam gledao pise 3-4 sedmice. Neko je bas ovde prije par mjeseci pisao o ovom scenariju i izgleda da se upravo to desava. Naravno o totalno nenormalnim cijenama da i ne govorimo.

Paper launch. Naravno, zbog toga i takva cijena.

^

Nije. Karte su tu ali u manjim kolicinama. Sve sto dodje u radnje ode u momentu. Velika potraznja a nedovoljan kapacitet.
Neko vreme ce sigurno biti tako dok se ne omasovi proizvodnja. Verovatno koci memorija.

Nije u pitanju paper launch, več potražnja epskih razmera.

Kakva nestašica, jel rekao Peca da je ima na stanju u Bench prodavnici?! :p

Nije to care paper launch jer je GTX1080 vec dostupna javnosti... :)

i onda sam ja lud kad savetujem da radi 'dizajnerske' konfe. :)

[YOUTUBE]5Jb5Tvy-n4M[/YOUTUBE]

Kupicu ja nju, to nece biti problem ali opet, ovo nije paper launch

JER, KARTE SU IZASLE NA TRZISTE
Wink-Emoji-PNG.png

Jesu, ali ne možemo je kupiti sad. Kupićemo je kad bude dostupna.

Pa kupi je, care! [emoji12]
Ovo je najuspešniji/najprodavaniji launch neke high-end karte u istoriji, tako da ne može biti paper launch.

Paper launch je situacija kada su karte dostupne u jako limitiranim količinama, kada do nje praktično mogu isključivo recezenti, a ne kada se obore svi rekordi po prodaji, pa iz tog razloga dođe do nestašice.

Razlog nestašice je razlog koji može da raduje jer svedoči o jačanju i širenju pc gaming tržišta, što će svakako imati i uticaj na odnos velikih igrača prema pc gaming tržištu. :)

Ovo je najuspešniji/najprodavaniji launch neke high-end karte u istoriji, tako da ne može biti paper launch.

Paper launch je situacija kada su karte dostupne u jako limitiranim količinama, kada do nje praktično mogu isključivo recezenti, a ne kada se obore svi rekordi po prodaji, pa iz tog razloga dođe do nestašice.

Razlog nestašice je razlog koji može da raduje jer svedoči o jačanju i širenju pc gaming tržišta, što će svakako imati i uticaj na odnos velikih igrača prema pc gaming tržištu. :)

Iskreno, osim informacije da je to "najuspesniji" nemamo nista drugo. Da li kolicinski, po jedinici robe, ili nVidia proda sve sto proizvede? Mogu da se kladim da je ovo drugo. Nema dovoljno GDDR5X memorije, niti dovoljno potpuno ispravnih GP104 cipova. Naprosto nije moguce da su prodali vise 1080, nego recimo, sta ja znam, G92 koji je bio high-end sa popularnom cenom u prvoj varijanti kao 8800GT.

8800gt high-end :d

Imaš informacije već u ovoj temi na lega se odnosi...

Nazad
Vrh Dno