Šta je novo?

GeForce GTX 1080 Thread

Ovo je najuspešniji/najprodavaniji launch neke high-end karte u istoriji, tako da ne može biti paper launch.

Paper launch je situacija kada su karte dostupne u jako limitiranim količinama, kada do nje praktično mogu isključivo recezenti, a ne kada se obore svi rekordi po prodaji, pa iz tog razloga dođe do nestašice.

Razlog nestašice je razlog koji može da raduje jer svedoči o jačanju i širenju pc gaming tržišta, što će svakako imati i uticaj na odnos velikih igrača prema pc gaming tržištu. :)

Zapravo paper launch je kada se proizvod predstavi i lansira po odredjenom datumu na trziste ali ga na trzistu fizicki uopste nema pa se ceka neko vreme, nekad i mesec, dva. Bilo je takvih primera.
Ova karta je bila dostupna na samom startu pocev od referentnih do sada nereferentnih modela ali se zbog velike potraznje desi nestasica.

Pitanje je da li imaju ili ne. I da li imaju samo jednu, recimo. Hajde da priznam da ovo nije klasični paper launch, evo tehnički je. Kao KO, suština je ista.

Vidiš, nisam znao, kod njih se pojavila i G1. Naravno, bolje da ni nisam video cenu...

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

I? Sta je ispalo na kraju? Nvidia "preterala" sa fabrickim klokovima i otud slab OC potencijal bez obzira na dizajn i power delivery ili se jos ceka neko detaljnije testiranje, drajveri itd?

Ja koliko videh ne stize se bas tako lako do 2200Mhz pa cak ni sa HOF i recimo Zotac Extreme modelima... Ovo ostalo sve standardno.
Definitivno trebaju cene jos dole da bi kupovina bila realna ali sigurno nedovoljno dobra u odnosu na 980Ti, mislim na cena/performanse u overall rezultatima na svim rezolucijama...

mYpnW3E.gif

I nije neka čka, dobro je njoj i pozadi. :D

Bitno je da su grafe bezbedne.

Više sati zabave, to je sigurno! :p

Zvoncica, a Petar pan za volanom :D

G1 je sada bulja od karte :D "extreme is the way to go"

[YOUTUBE]k6g-JjpezB8[/YOUTUBE]

XTREME je i cena...

G1 je makar bio best-buy sa odnosom cena/performanse.

Uvek bio ;) Kod mene dva favorita. Zotac i Galax. Sve ovo ostalo mi je klasa ispod. Ni Asus sa Matrix modelima mi se ne svidja posebno sto je oklop od plastike.
Premium cena a kineska izrada. Njihovi Strix modeli i DCU imaju aluminijumski oklop a na top kartu su stavili plastiku. Veze sa vezom nema.

Poslednja izmena:
...
We have created some wrong claims regarding ASUS STRIX GTX 1080 OC, where we have told customers that we can not deliver the graphic card any time soon, because of no cards in production from ASUS because of a high RMA rate. So we recommended customers to cancel their orders.

This is a misunderstanding from our side, and it is not the truth. It was an assumtion based on no deliveries.

ASUS STRIX GTX 1080 OC is in production and delivery is only limited at this moment.

We regret the misunderstanding and look forward to offer our customers the graphic card.

Al' će da pljušte tužbe...

Uvek bio ;) Kod mene dva favorita. Zotac i Galax. Sve ovo ostalo mi je klasa ispod. Ni Asus sa Matrix modelima mi se ne svidja posebno sto je oklop od plastike.
Premium cena a kineska izrada. Njihovi Strix modeli i DCU imaju aluminijumski oklop a na top kartu su stavili plastiku. Veze sa vezom nema.
Ti ko oni sto vole metalne telefone :) Jeste lepo znati da se na izradi nije stedelo, ali oklop od kulera, meni nebitno. Matrix serija je meni super, jedino su failovali sa Strix 390 serijom i onim groznim temperaturama. Nazalost, to je nekako uvek bilo izvan mog ranga a i nisam kloker, sve ostalo je zato vrhunsko a i mnogo je bitnije.

Sa druge strane, steta sto kod nas nema vise Zotaca, Galaxa, EVGA i XFXa od proizvodjaca, imaju super neke serije.

Ti ko oni sto vole metalne telefone :) Jeste lepo znati da se na izradi nije stedelo, ali oklop od kulera, meni nebitno. Matrix serija je meni super, jedino su failovali sa Strix 390 serijom i onim groznim temperaturama. Nazalost, to je nekako uvek bilo izvan mog ranga a i nisam kloker, sve ostalo je zato vrhunsko a i mnogo je bitnije.

Sa druge strane, steta sto kod nas nema vise Zotaca, Galaxa, EVGA i XFXa od proizvodjaca, imaju super neke serije.

Tacno je da obracam paznju na sitnice i da mi je svaki detalj bitan, pogotovu zavrsna obrada. Ali meni je to logicno da tako treba da bude i zato tako i funkcionisem.
Ako kartu platis 700-800 evra a dobijes plastikanera to mi je van svake pameti. Kapiras? Ako vec odvajas toliki novac onda bar nek sve bude tip top a ne da gledam u jeftinu plastiku.

Veruj mi da bi misljenje promenio kada bi imao u rukama jedan Galax HOF, Zotac Extreme. Jednostavno se oseti klasa, vidis da je to premium kvalitet a ne ovamo, premium cena ali su zato stedeli na elementima,
iz ko zna kojeg njima poznatog razloga.

Meni je ta estetika, kvalitet, zavrsna izrada veoma bitna ako vec pucam na veliko. Kompromis bi pravio u nekoj nizoj klasi, tu me toliko ne bi ni zanimalo mada bi i tu gledao da uzmem ono sto se meni dopada a ne bilo
sta, samo da radi i da se vrti.

Neko kupi karticu, zatvori kuciste i ne zanima ga vise nista. I ne otvara dok ne resi da kupuje novu. Kilo prasine i kudje i kojecega, ma nije ni bitno :)

Naravno da je bitna estetika, kvalitet izrade i sama doza inovativnosti pri izradi odredjenog proizvoda a ne da u 2016oj dobijemo X99 nigh end plocu sa STIKERIMA u raznim bojama koje mozes naljepiti na hladnjak ili kao prosle godine GTX980Ti od 700€+ sa plasticnim oklopom!

Sve se slazem, ali koliko je meni poznato, Matrix ima vrhunske elemente na stampanoj ploci, i plasticni hladnjak, koji je tri puta laksi od metalnog (manje savijanje karte). Kvalitetna plastika i Bog da te vidi. Imao sam MSI varijantu sa metalnim hladnjakom, ajde da poboljsava hladjenje ali nije. No, kazem, kako ko voli. Meni su bitne performanse i kvalitet a plastican oklop eto, ima neke prednosti. No, razumem sta hoces da kazes :)

Ma ne mogu preci preko cinjenice da neki seljo iz Tajvana hoce da mi proda m*da pod bubrege i to je to :) Kad vec naplacujes premium, hajde potrudi se i ponudi premium majku mu...

^ Tako je.

Nevis je jos mlad. Ima vremena naucice :p a mozda ce i shvatiti na kraju :d

Mnogo je to, ja videh za ravno 100k.

Stigla :d, btw 500e jer ide preko firme tako da sam dobio dobar popust :d bilo je par verzija, ova GS, par FE i G1 ali ova mi se nesto najvise svidjela. Radio sam mali benchmark (15 min) valley, vrti se stalno oko 2000mhz, i temperatura je negdje izmedju 50-55c, dok je moja 980 referentna isla preko 75 u istom testu xD

par slicica:

20160630_134832.jpg20160630_135532.jpg20160630_140429.jpg

Vrh Dno