Ljudi, polako bre, sa tim 2K i da ne govorim 4K rezama, i 144hz i 60hz....
Pustite te sajtove i neke video testove.
Vec dve - tri godine, od gtx780, preko 980 i 980Ti, igram se na 60fps.na 1080p., 1440p i 4K ( preko DSR-a ) i znam dosta dobro, koliko je potrebno graficke snage za sve te rezolucije kroz razne igre. Znam i vrlo dobro, koliko znace AA postavke i koliko dobro izgledaju igre na 2K i 4K , kada se grafika postavi na maximum ( kod manje zahtevnih igara), nije fora, terati igre bez AA postavki,.....recimo, neke igre na fuull HD sa 8XMSAA, bolje izgledaju nego 2XMSAA na 1440p, dakle, ima smisla taj AA u svakom slucaju, ne dobijas nista u takvom slucaju zbog vise rezolucije ( probao sam, pa znam :type
...
Onak ko kupuje 2k i 4K monitor, neka dobro analizira i pogleda, koje perfomanse moze da ocekuje od 1070 i 1080 na ovim rezolucijama( tu pre svega mislim na overklok potencijal), da bi znao sta tacno moze da ocekuje.
Gtx 1080 nije kartica za 4K, za 2K je skoro pa odlicna, ali, ipak mora kod dosta igara da se smanjuju graficke postavke. Znaci ovo pricam iz licnog iskustava ( valjda je to najmerodavnije ), i znam dobro kakva je situacion' sa tim high gamingom.....