Cao,
Interesuje me da li neko ima iskustva sa 4K HDR? Uzeo sam nedavno EVGA SC GTX1070 (Black) a umesto monitora koristim 4K HDR TV, medjutim u nekim igrama za koje Nvidia kaze da podrzavaju HDR nemam opciju da ga ukljucim ili iskljucim? Windows Creator update je doneo podrsku za HDR i u control panelu mogu da ukljucim/iskljucim po potrebi. Konkretno Rise Of the Tomb Raider koji kao podrzava HDR, ne detektuje i ne prebacuje sliku u HDR. Cak i ako u windowsu ukljucim HDR mod, pri pokretanju igrice, slika se promeni u standard mod. U nekim drugim igrama ima da se izabere HDR, ali nudi samo Off, 1000 ili 2000 nits, sto moj TV ne podrzava pa ako to izaberem slika se izoblici pa onda moram da drzim na Off.
Takodje, default mi stoji RGB 8bit, ali imam i opcije za YCbCr 4:2:0 8bit, YCbCr 4:2:2 (8/10/12bit) i YCbCr 4:4:4 8bit? Sta je od ovoga najbolje da izaberem, RGB i YCbCr 4:4:4 daju najostriju sliku teksta i zapravo izgleda kao monitor, nema zamucenja ili boje oko teksta.
Jos jedna stvar, igrice optimizujem da rade u 1440p na High ili Ultra pa ih TV upscaluje, jer ako stavim 4K ne mogu da izvucem dobre performanse, i moram da spustam na Low. Da li ovde mogu da ostavim da TV radi upscaling ili da promenim na graficku? Znam da 1070 i nije za 4K gaming pa mi je ovo kao neki workaround. Jos me tu zeza GeForce Experience one mi sve optimizuje za 4k rezoluciju, cak i kada mu kazem da hocu za 1440p, on odradi jednom i sledeci put opet vrati na 4k. Pa uglavnom moram rucno jer me sad vec nervira GeForce Experience. 🙂