Šta je novo?

GeForce GTX 1070 (Ti) Thread

nije ni to los score... da moze vise da se kloka, bilo bi i vise... mada za svaki prosecan gaming na high i ultra podesavanjima i defaultni clock je odlican i na 2k rezoluciji a kamoli na FULL HD... Mene je malo vise us*alo te imam uslova da guram gpu na +165 a mem na +1752 (9760 mhz i to ukoliko smanjim GPU ide i preko 9800) ...

Armor ima isti PCB kao i Gaming verzija ali ima slabije napajanje i slabije hladjenje (manji je boost). Power limit je max 108%. I na sve to dodati lutriju sa samim GPU-om. Inace, karticu drzim na stock tako da mi nije bitno. Za Assetto Corsa i DCS World mi je sasvim dovoljna u 2560x1440.

eee Lukija bro, a na koliko si OC procesor (cpu) ..? i na kojoj voltazi..?

Procesor je na 4.6GHz a voltaza je podesena na auto (+ LLC na Level 3 kako napon ne bi divljao) ali max koji sam video 1.280V prilikom 24h Prime95, small FFT i FMA3. Realno, mogao bih i malo vise uz vecu voltazu i da ne koristim Prime95 ili Linx za stress, ali i ovo mi je sasvim dovoljno. Imas ovde i nekih rezultata:

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?336180-Intel-Skylake&p=4479844&viewfull=1#post4479844

Armor ima isti PCB kao i Gaming verzija ali ima slabije napajanje i slabije hladjenje (manji je boost). Power limit je max 108%. I na sve to dodati lutriju sa samim GPU-om. Inace, karticu drzim na stock tako da mi nije bitno. Za Assetto Corsa i DCS World mi je sasvim dovoljna u 2560x1440.

Procesor je na 4.6GHz a voltaza je podesena na auto (+ LLC na Level 3 kako napon ne bi divljao) ali max koji sam video 1.280V prilikom 24h Prime95, small FFT i FMA3. Realno, mogao bih i malo vise uz vecu voltazu i da ne koristim Prime95 ili Linx za stress, ali i ovo mi je sasvim dovoljno. Imas ovde i nekih rezultata:

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?336180-Intel-Skylake&p=4479844&viewfull=1#post4479844

Ee hvala na informaciji.. ocigledno imas bolji primerak ... Meni je sada na 4.6ghz ali na 1.395v da kazes pretestirano za svaki dan.. ali 4.7 ne moze bez 1.430v... Da bude stabilno.. mada ima tu jos sto sta a da nisam probao.. al' neka .. da ne s' krecemo sa teme... :)

Ja flesnuo ovaj BIOS sa zvanicnog sajta, dal sam pogresio? :(

image.jpg

Nisam dobio nista bolji OC ni memorije ni GPU-a. Wiedzmin 3 konstantan stabilan boost 2114/9200, mislim da ne moze bolje, jedino ako probam neki drugi BIOS.

image.jpg

Verovatno je sada idle napon 0.650V umesto 0.625V? To je jedina razlika koju sam primetio kod "Micron" vBIOS-a.

Edit:
Vidim da još uvek koristiš Beta 14 AB, već neko vreme postoji finalna 4.3.0 verzija.

Poslednja izmena:
Verovatno je sada idle napon 0.650V umesto 0.625V? To je jedina razlika koju sam primetio kod "Micron" vBIOS-a.

Edit:
Vidim da još uvek koristiš Beta 14 AB, već neko vreme postoji finalna 4.3.0 verzija.

Dal cu dobijem nesto sa tim? :)

PS

Sace probamo :)

Ja flesnuo ovaj BIOS sa zvanicnog sajta, dal sam pogresio? :(

image.jpg

Nisam dobio nista bolji OC ni memorije ni GPU-a. Wiedzmin 3 konstantan stabilan boost 2114/9200, mislim da ne moze bolje, jedino ako probam neki drugi BIOS.

image.jpg

Cudi me da jos nisi probao druge BIOS-e,sve isprobas i koji je najbolji njega ostavis :)

Ima samo 4 za tu kartu, 86.04.1E.00.21 i 86.04.1E.00.AF su originalni za Samsung VRAM i ne znam koja je razlika, 86.04.26.00.62 je na kartama sa Micron memorijom i na kraju su izbacili Micron fix 86.04.50.00.63, taj valjda sad koristi.

ludilooo

Ljudi, krajnje nesvesno stavljam gpu na default i penjem VRM na 10.000, palim valey i heaven i prolazi test... nisam mogao da verujem... do duse ne svaki put stabilno, ali od 10 pokusaja 2x sam prosao sve testove.... desavalo mi se da pukne na pola pa na jednom testu i artefakti, ali rekoh vec 2X prolazi lagano... prvi put i posle restarta jos jedan put... Zaista ne mogu da verujem.. Do duse kada sa nultog polozaja povecam gpu na 1 ili na neki veci klok odmah pukne.. dok je na gpu +0 memorija prodje na 10k.. na 9900mhz bez problema.... min fps je za nijansu veci ali max je manji nego na testovima gde i gpu stavljam na +165 a mem na 9780mhz.. samim tim i score nije bolji nego tada, ali mi je bitno daznam da sama cinjenica da memorija prodje na 10.000 je dovoljna nagrada... :)

Prilozi

• viber image.jpg
    viber image.jpg
    98.8 KB · Pregleda: 115
  • viber image1.jpg
    viber image1.jpg
    99.6 KB · Pregleda: 117
  • viber image2.jpg
    viber image2.jpg
    97.1 KB · Pregleda: 95
  • viber image3.jpg
    viber image3.jpg
    97 KB · Pregleda: 91
  • viber image4.jpg
    viber image4.jpg
    99.4 KB · Pregleda: 123
Poslednja izmena:
Druze, tebi bas tesko da opalis jedan printscreen za neke stvari, a?

Druze, tebi bas tesko da opalis jedan printscreen za neke stvari, a?
naravno da ne, ako si pratio u poslednjih 10-12 strana na ovoj temi, od kad' sam aktivan bilo je i printscreen.ova "druze" ....
Klokovi koje licno slikam su dobijeni zadnjim atomom snage iz vise puta pokrenutog bencha, bez pozadinskih programa jer paljenjem istih nestabilnost je veca i manja je verovatnoca da upecam maximum, koji ponavljam nije stabilan al je bar dobijen...
i zaista bih voleo da me skeptici sa nevericom kontaktiraju na pm. gde bi se lepo razmenili kontakt telefonima, profilima, teamviwer.ima, pa izvolte... probajte isto sto i ja... SHARE.ovacu vam screenove u toku testa. Ako nekome ni to nije dovoljno, domacin sam u dovoljnoj meri, da imam svoju licno pecenu rakiju i odimljeno meso, pa nek izvole i na kucnu adresu gde uz isto meze mozemo prozboriti i testirati do mile volje... :D

@Srbijaner

Imas TOP klokera na svetskom nivou, realno ,)

@KOLOS

Dal sam pogresio sto sam pregazio taj BIOS. Da si na mom mestu, koji bi flesovao ili bi ostao na ovom?

^
Koristio bih originalni za Samsung, tj. onaj sa .1E u nazivu.

Inače, pronašao sam bolji BIOS od Sea Hawk X za moju FE. U pitanju je Inno3D Gaming OC karta, referentni PCB, 210W PL(+123).
Ali verzija je .50 odnosno Micron fix, ne mogu nigde da nađem prvu Samsung verziju za tu kartu.

Malo sam ga testirao i vidim da više ne obara clock kada je Core Voltage slajder na 100%, PL više nije problem za maksimalnih 1.093V.

Edit:
Odličan je za EVGA SC jer Inno takođe ima dual fan kuler, 170W vs 210W ipak pravi razliku, ko želi može da ga proba.

Prilozi

• Inno3D_GeForce_GTX_1070_Gaming_OC_86.04.50.00.1E.zip
    152.9 KB · Pregleda: 12
Poslednja izmena:
Kako ste krenuli sa tim memorijama i biosima, mozemo realno da ocekujemo pocetak proizvodnje GTX 1070 kod nas, a vi u vrhu piramide :)
Pa onda u bench shop, sa etiketom "Najbolje iz Srbije":d

Da li neko koriti 4K TV 10b kao PC Monitor i da li GTX 1070 podrzava 10bit 4K 4:4:4 @60Hz? EVGA na specifikaciji za svoje kartice stavlja da je HDMI 2.0b koji bi trebalo da podrzi ali je neko pisao ovde da je HDMI 2.0a i da mora da se koristi DP? Ne bih da uzimam bilo kakve adaptere za DP > HDMI. Trenutno imam EVGA GTX760 SC koja po specifikaciji na HDMI portu ne podrzava 4K mada mi Nvidia CPanel prikazuje drugaciji info 4K i to 60Hz ali TV prepoznaje kao 8bit. Pokrenuo sam ROTR i dozvoljava mi da podesim rezoluciju na 4K@6Hz ali je FPS 17 sto je i ocekivano. Svakako bih uzeo bolju karticu, verovatno 1070 pa me zato zanima jer kapiram da sa 1070 mogu da idem do 60FPS? Ne treba mi vise od toga.

Capture.PNG

Screenshot (1).jpg

Hvala unapred na odgovorima

naravno da ne, ako si pratio u poslednjih 10-12 strana na ovoj temi, od kad' sam aktivan bilo je i printscreen.ova "druze" ....
Ja ovu temu pratim od 26. maja 2016-e godine, tacnije od prve strane i prvog posta, koji je bio pre cirka 141. strane... "druze". Ne samo poslednjih 10-12.

A za printscreen-ove sam ti skrenuo paznju jer sam opazio tvoj "uradak", i to je bilo iz najbolje namere, i to dvostruke - em je tebi lakse da stisnes dva tastera na tastaturi nego sto se mlatis sa telefonom, em je nama lakse jer je preglednije, tj. bolje se vidi. Uostalom, najbolji primer za sve ovo moje pisanije ti je poslednja slika koju si okacio - ako ono nije moglo screenshotom bolje da se uradi, da bude i brze i preglednije, ja ne znam sta da kazem.
Klokovi koje licno slikam su dobijeni zadnjim atomom snage iz vise puta pokrenutog bencha, bez pozadinskih programa jer paljenjem istih nestabilnost je veca i manja je verovatnoca da upecam maximum, koji ponavljam nije stabilan al je bar dobijen...
i zaista bih voleo da me skeptici sa nevericom kontaktiraju na pm. gde bi se lepo razmenili kontakt telefonima, profilima, teamviwer.ima, pa izvolte... probajte isto sto i ja... SHARE.ovacu vam screenove u toku testa. Ako nekome ni to nije dovoljno, domacin sam u dovoljnoj meri, da imam svoju licno pecenu rakiju i odimljeno meso, pa nek izvole i na kucnu adresu gde uz isto meze mozemo prozboriti i testirati do mile volje... :D
Sto se tice ovog skepticizma, zaista ne znam na sta ciljas i da li je meni upuceno... kazem, ne kapiram, pa se ne pronalazim u tome.

Ali mogu da ti dam savet - ako ti je cilj samo da nategnes sto vise, a da pritom ne smes da se zakasljes ili pak prdnes, jer ce da ti pukne bench s obzirom da je sve na samoj ivici stabilnosti... *** onda. Necu da kazem "na pogresnom si putu", jer svako tera svoje, vec cu samo reci ono sto sam i rekao: ***.
A pomenuti savet bi bio da je bolje da se fokusiras na ustanovljivanje svakodnevnih klokova koje mozes da koristis, i to pre svega u *igrama*, a ne nekim bench programima... i da kada to najzad utvrdis - jednostavno uzivas u benefitima tih podignutih klokova u samim igrama. Tj. u krajnjoj liniji - da uzivas u samoj grafickoj karti koju si kupio.

@Kakashi

Sto se tice fps-a, ne mere' 1070 na 4K i 60fps sa novijim igrama.

Mogu vecina starijih igara na 4K i 60fps i to na maximum graficke postavke. Recimo, od novijih moze Alien Isolation. Mozes da pogledas u Screenshots temi moje postove, gde uvek postavim za svaku igru, koju rezoluciju koristim i koje graficke postavke za moju 980Ti koja je slicne jacine kao i 1070 karta.

Imas i ovu temu :
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?385381-Da-li-ce-moci-grafa-GeForce-1070-da-isprati-monitor-rezolucije-2560-x-1440

Zasto ne prebacis Output Color Format na RGB i Output Color Depth na 10 ili 12b ?

Poslednja izmena:
@reviewsrb

Nemam u opcijama, daje mi samo ovo sto je vec izabrano. Mislim da je do ogranicenja na kartici, to tek kad uzmem novu graficku, i to moram da vidim koju ako 1070 nije dovoljna za casual gaming. Hvala za info!!

@reviewsrb

Nemam u opcijama, daje mi samo ovo sto je vec izabrano. Mislim da je do ogranicenja na kartici, to tek kad uzmem novu graficku, i to moram da vidim koju ako 1070 nije dovoljna za casual gaming. Hvala za info!!

Pa, neki causal gaming na 4K , sa nekim maximalno smanjenim postavkama, je moguc, ali, pitanje je kakva ce grafika biti i da li se bas isplati kupovati 1070 za grafiku na 4K sa ostrom slikom i smanjenjim detaljima grafickog prikaza slike ( kao na nekoj konzoli ) ?

Koje bi igre koristio za ovaj 4K gaming ?

Ja ovu temu pratim od 26. maja 2016-e godine, tacnije od prve strane i prvog posta, koji je bio pre cirka 141. strane... "druze". Ne samo poslednjih 10-12.

A za printscreen-ove sam ti skrenuo paznju jer sam opazio tvoj "uradak", i to je bilo iz najbolje namere, i to dvostruke - em je tebi lakse da stisnes dva tastera na tastaturi nego sto se mlatis sa telefonom, em je nama lakse jer je preglednije, tj. bolje se vidi. Uostalom, najbolji primer za sve ovo moje pisanije ti je poslednja slika koju si okacio - ako ono nije moglo screenshotom bolje da se uradi, da bude i brze i preglednije, ja ne znam sta da kazem.

Sto se tice ovog skepticizma, zaista ne znam na sta ciljas i da li je meni upuceno... kazem, ne kapiram, pa se ne pronalazim u tome.

Ali mogu da ti dam savet - ako ti je cilj samo da nategnes sto vise, a da pritom ne smes da se zakasljes ili pak prdnes, jer ce da ti pukne bench s obzirom da je sve na samoj ivici stabilnosti... *** onda. Necu da kazem "na pogresnom si putu", jer svako tera svoje, vec cu samo reci ono sto sam i rekao: ***.
A pomenuti savet bi bio da je bolje da se fokusiras na ustanovljivanje svakodnevnih klokova koje mozes da koristis, i to pre svega u *igrama*, a ne nekim bench programima... i da kada to najzad utvrdis - jednostavno uzivas u benefitima tih podignutih klokova u samim igrama. Tj. u krajnjoj liniji - da uzivas u samoj grafickoj karti koju si kupio.

Care ako si pomno pratio temu, onda si video da sam naglasio, da sam pocetnik i u dobrim delom slucaja laik u klokovanju bilo koje od komponenti, ali da me sama sfera toga interesuje prilicno... Tvoje pitanje: "tebi bas tesko da stisnes printscreen druze,a" nije ni najmanje zvucalo ljubazno niti savetodavacko, mozda gresim... Iskreno ove rezultate bih najverovatnije sacuvao za sebe da me prethodno drug nije ubedio i insistirao na tome da ih izbacim jer su stvarno dobri... Tada je to njemu kao nekom ko to zaista zna i prati bio fantastican rezultat. Nisam ja neko kome treba "hvalospev", vec obican korisnik pc.a kome se potrefilo da kupi kartu sa sjajnim klokerskim karakteristikama... Stabilan, svakodnevni,igracki klok je odavno nadjen i iznimno je visok.. a ovo sto sam izbacio slike slikane fonom je krajnje informativno za ljude koje blize zanima maximalni klok vrm.a koji prolazi pa cak i nestabilno.. i daa..u tom trenutku (punom opterecenju) mi je svakako bilo lakse slikati to telefonom ... A isto sam tako rekao ljudima koje zanima sta tacno moze i koliko moze moja karta da mi se jave na PM gde bi sa zadovoljstvom zajedno ustanovili i iskalkulisali sve to... No, nije ni bitno.. Cinjenica je da Vip member.i treba da sugerisu ljudima koji su novi ovde na malo ljubazniji nacin... P. S. Nvala ti Care na skretanju paznje na tome sta je lakse i jednostavnije.. prihvaticu tvoj savet... ;-)

Meni samo nije jasno koji je cilj toliko natezanja kartica?

Vidim da u temi 980ti isto se takmice ko ce je vise nategnuti, jel postoji neka nagrada zato ili je to samo dusevna hrana i malo hvaljenje po forumu kakva si primerak ubo?

Ok klokujes karticu da radi stabilno za svaki dan i cao zdravo ali sada je toliko arciti i zezati pa na kraju budes kao sto je neko zeznuo 980ti pa je slao na reklamaciju i zarad cega sve samo zato da bi saznao dokle moze da ide i na kraju od toga nemas nista vise osim sto ce ljudi da ti kazu bravo. Pa i to menjanje biosa da vidis sa kojim ces je jos vise utegnuti i koji je kranji broj sa novim biosom.

Ok da to isprobas jedan dan pa da ti bude zanimljivo ali se time opterecivati toliko to mi vec nejde u glavu.

Jel igrate vi neke igrice ili samo vrtite sintetiku? Dati tolike pare da bi se zezao sa takvim stvarima mi je apsolutno smesno i ne shvatljivo.

Kome kako,neko voli da pusi,neko da pije,neko se drogira,neko vrti benceve,ima raznih jadi bi ih znali ;)

Nekome je 400-450€ realno nista ljudi se zahebaju to im je sitnica... kupe kartu da bi ciljano vise vrtili testove nego se igrali, 100 ljudi 100 ćudi.

Meni je to sve normalno treba ljude podrzat nek uzivaju u onome sto vole.

Nekome je 400-450€ realno nista ljudi se zahebaju to im je sitnica... kupe kartu da bi ciljano vise vrtili testove nego se igrali, 100 ljudi 100 ćudi.

Meni je to sve normalno treba ljude podrzat nek uzivaju u onome sto vole.

+1

Sve to OK sto pricate slazem se, samo Srbijaner ima NEBESKI primerak :)

Ma da se razumemo lepo je videti sve te testovi i onda znas generalno na cemu si ako planiras da kupis neku karticu, tacno znas sta da ocekujes od nje i koliko ces u kojoj igri imati fps-a.

Ali se samo zanimati sa time a ne odigrati neku igru kako dolikuje na svim max podesavanjima e to mi je vec neshvatljivo ali dobro, sto se kaze 100 ljudi 100 cudi a 100 zena 200 sisa. :p :wave:

Meni samo nije jasno koji je cilj toliko natezanja kartica?

Vidim da u temi 980ti isto se takmice ko ce je vise nategnuti, jel postoji neka nagrada zato ili je to samo dusevna hrana i malo hvaljenje po forumu kakva si primerak ubo?

Ok klokujes karticu da radi stabilno za svaki dan i cao zdravo ali sada je toliko arciti i zezati pa na kraju budes kao sto je neko zeznuo 980ti pa je slao na reklamaciju i zarad cega sve samo zato da bi saznao dokle moze da ide i na kraju od toga nemas nista vise osim sto ce ljudi da ti kazu bravo. Pa i to menjanje biosa da vidis sa kojim ces je jos vise utegnuti i koji je kranji broj sa novim biosom.

Ok da to isprobas jedan dan pa da ti bude zanimljivo ali se time opterecivati toliko to mi vec nejde u glavu.

Jel igrate vi neke igrice ili samo vrtite sintetiku? Dati tolike pare da bi se zezao sa takvim stvarima mi je apsolutno smesno i ne shvatljivo.

Ne brini se za igre. Ako prelistas temu sta igrate ljudi, neki natezu karte da bi vozili sve zivo od igara na max slatkisima za oci. I ja isto, nacepim je dok moze i to potraje par nedelja, a posle napravim profil u AB i uzivam u svemu sto mi padne pod ruke, na max naravno :d Ali ima kolega koji vole i to im je dusevna hrana da cede karte do daske posto po to, kao kolega Nenad i jos brojni u OC temama :D

Jebla te dusevna hrana :D,ti ko ne radis,sta ceti onda toliki radovi samo se pitam :D

Vrh Dno