Šta je novo?

GeForce GTX 1070 (Ti) Thread

Vratićeš se ti na gaming kad tad opet bar malo. Ja nisam pipnuo ništa na PC i PS4 skoro 2 godine pa sam zimus opet malo igrao. Ali nije to ko ranije da zabodem po ceo dan, sad sve više od 2,3h ne mogu nije mi dobro otprilike.

Vratićeš se ti na gaming kad tad opet bar malo. Ja nisam pipnuo ništa na PC i PS4 skoro 2 godine pa sam zimus opet malo igrao. Ali nije to ko ranije da zabodem po ceo dan, sad sve više od 2,3h ne mogu nije mi dobro otprilike.

To je i plan generalno, sa drustvom do igraonice da raspalim lol/dotu ili neki wot. Ovako izgubim ceo dan ispred kompjutera, ajde sto mi je i posao ovde ali ja umesto da radim sat-dva ja odsedim 10+ sati.. Igrace se po koja arkada i malo mobe sigurno, ali daleko manje. Ako nista drugo bicu aktivniji ovde samo bez 1070-ice :) Imacu vise vremena i volje da pratim hardver, ne kao sad.

Ja ne mogu da verujem da su trenutno 1070/1080 skuplji nego kada su izasli, bio sam hteo da uzmem 1070 secam se da je za 420e bio ja mislim gigabyte. Reko pasce cena vremenom ono samo skocile :/ Tako je to kada imas nula konkurencije.

E ovo i mene oduševljava :( Planirao sam da uzmem neki 1070 i gledam cene, ovo je užas. A kad pregledam nemačke cene, jeftinije je nego kod nas na KP.

Ja sam G1 pazario u avgustu kod mađara za 480e i to sam dobio popust u odnosu na oglasnu cenu koja je bila ~495e, tada se ispod te cene mogao naći jedan inno3d model i neki zotac, ne sećam se tačno koji, a recimo msi gaming je išao za 510-520e. Sada G1 ide za 440e. Tako da nikako ne stoji da su sada karte skuplje u odnosu na tada...

Poslednja izmena:
Pre šest meseci(kraj Jula) sam Zotac FE platio 455e, tada su MSI Gaming i Asus Stix bili preko 500e. I sada FE ima sličnu cenu, oko 460e, ali ima mnogo više modela za te pare nego pre pola godine.

Ljudi znam da smaram ali mi treba neki utisak iz druge ruke, valjaju li Gigabyte Xtreme Gaming i MSI Sea Hawk ili ne pruzaju nista vise u odnosu na Gigabyte G1 i Gainward?

^
Gainward GS bi bio moj izbor od navedenih.

Ljudi znam da smaram ali mi treba neki utisak iz druge ruke, valjaju li Gigabyte Xtreme Gaming i MSI Sea Hawk ili ne pruzaju nista vise u odnosu na Gigabyte G1 i Gainward?

Sta ti to znaci da li valjaju? Sta ti ocekujes od kartice? Sta ti prvenstveno preferiras? Ako preferiras dobro hladjenje onda Palit/Gainward imaju najbolje hladjenje, ako preferiras kvalitet komponenti i dugotrajnost onda
Asus, ako gledas na overclock potencijal onda su sve malte ne iste.

Kod Pascal-a ti se svodi da uzmes ono najjeftinije, konkretno mislim na neki non referentni model.
Pucati na Gigabyte Extreme i davati po 100 evra i preko vise apsolutno nema nikakvu logicnu potporu, pa cak ni taj MSI Sea Hawk koji kosta kao GTX 1080.
U tom slucaju odmah idi na GTX 1080.

Danke :) Uspeo za 400 da je rezervisem liku, tako da moram da vam kazem :wave: Dosta je bilo 20 godina i zamlacivanja igrama :d
Haha, vidim nisam jedini. Rasprodao desktop, prešao na dva laptopa i batalio gaming.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Ipak na kraju uzimam 1070. Na kraju koji se onda najvise isplati od tig sub 450e modela, tisina mi nije neki prioritet (samo da ne sviraju zavojnice barem), dugotrajnost manje vise posle max 2 godine cu je menjati, a toliko bi svaka morala da izgura kad su 3 godine garancije. OC i temperature onda preostaju, kontam da svaka moze da izvuce stabilnih 2050mhz za gpu ?

U ponudi su sledece (nisam proveravao telefonom)

410-440e Asus DUAL
410-433e Gigabyte Windforce OC
430e Gainward Bliss
437e Inno3D Twin X2
440e Gigabyte G1 Gaming
445e EVGA Superclocked
446e Galax (nemogu reci da sam cuo za ove karte ?)
452e Gainward Phoenix
459e Palit GameRock
465e Gainward Phoenix GS
474e Inno3D iChill X4
474e PNY (opet nikad cuo :))

Koju uzeti ?

Poslednja izmena:
EVGA superclocked je za izbegavanja, jako puno RMA imaju u US, nešto su zeznuli sa dizajnom.

@PCBeast
Prag mi je sto jeftinije a da OK prodjem :) Samo sam stao sa prekucavanjem tamo mrzelo me da idem dalje :D

Inace Galaxy mi nije poznat brand, promenio sam gomilu karti i ne secam se da sam ikada njih vidjao kod nas u ponudi.

OK gledam neke opise te Zotac AMP Extreme veoma lepo deluje karta, mozda se otvorim za nju, provericu da li je stvarno ima po toj ceni.

EDIT
OK tek sam sada izvalio koliko je ogromna ova karta :D Moze li to cudo stati u ovo moje FD kuciste :D A i nadam se da mi se nece iskriviti ova cheapo GB maticna :)
Planiram CPU/MB change tamo kada Zen izadje, valjda ce do tada biti OK :D

Poslednja izmena:
OK kada ih direktno kontaktiras kontas da je izbor mnogo gori, a i cene nisu te :D

Od ovih najjeftinijih se definitivno izdvaja Asus Dual za 410 eur. Da li je bas toliko losa ta karta, imao je neko prilike da je proba ?

https://www.asus.com/Graphics-Cards/DUAL-GTX1070-O8G/

@PCBeast
Ovo su trenutne realne cene za karte koje mogu da se nabave brzo.

Moj trenutni favorit je taj G1 Gaming 6+2 faze ima za OC, dok EVGA ima 4+1, mada mozda to kod Pascala i nije toliko bitno ?

Gigabyte G1 je 445 eur.
EVGA SC GAMING ACX 3.0 je 445 eur.
MSI Armor je 450 eur.
Gainward Phoenix 470 eur.
Palit GameRock 490 eur.
Zotac Amp Extreme 485-490 eur.

Poslednja izmena:
Bitno je da nije najgori kinez koriscen za mosfete i broj faza donekle za cistiji napon.

EVGA i MSI Armor preskoči, g1 je solidan. Zotac amp je tu najbolji model, mada lično mislim da se ne isplati razlike u ceni, jer se sve slično overklokuju, pričamo o možda 50mhz razlike, a i to je lutrija.

@Grunt

imas jos prostora ako skines gornji hdd cage. ako moze da stane u 250d kod tebe ima vise mesta po duzini.

@Grunt

Mislim da kod Fante mozes dobiti taj Zotac za 470 evra a onda ta razlika u odnosu na te ostale karte i nije neka.
Jesi zvao coveka da ga pitas?

G1 je prosecna verzija, nisam bas za taj odabir. Za 20-25 evra preko Gainward Phoenix opravdana kupovina.

Pozdrav drugari, ja pokusavam vec neko vreme da kupim neku finu 1070 ovde na benchu, ali mi nekako sve prolaze kroz ruke :) ako neko zna nekog da prodaje idealno polovnu, madjarsku nek mi baci pm. Izbirljivo sam za gainward phoenix, g1, asus strix, msi gaming x. Kad vidim da windforce i itx nemaju backplate za cenu koju su im roknuli digne mi se kosa na glavi :)

Ja mislim da prodajem milose ako se lik odazove da mi trampi laptop za i7/16gb/plojku. Javim ti se ako ne kupis dotle.

Ovih dana sam se malo igrao sa Inno3d IChill X3 i mogu vam reci da je karta odlicna.
Sto se tice buke, to me je najvise iznenadilo. Kada se setuje na 100% i dalje se ne cuje, ali uopste.

Evo nekih slika i nekih rezultata iz Far Cry Primal HD. Win je bio u katastrofalno losem stanju tako da su moguci padovi u performansama.

IChill 1.jpgIChill 2.jpgIChill 3.jpg

1920x1080:

FCPrimal 2017-02-12 22-18-37-85.jpg

2560x1080:

FCPrimal 2017-02-12 19-58-19-25.jpg

Uzeo sam dve GTX 1070 G1 Gaming za SLI konfiguraciju, i imam obicne SLI mostice, a vidim da Nv preporucuje HB SLI Bridge. Gde naci taj mostic? Reza ce biti 1440p @ 165Hz. Neki na netu govore da su dosta i obicni mostici, a HB ne mogu nigde kod nas ni da nadjem....

Znaci samo od Madjara moze... nista, kontam dok ne nabavim HB koristicu 2xflex koje sam narucio sa KP, posto vidim na redditu i ostalim forumima kazu da je moze da posluzi i tako. Uzeo bih odma HB (mislim, s obzirom na cenu 1070 sli ne bih se drkao oko mosta), ali kod nas nema nigde da se uzme. Hvala.

Jel ima neka gtx1070 koja ima odvojeno paskvno hladjenje komponenti od main hladnjaka ili ako nema, jel ima neka bez stikera na srafovima. Imam Arctic Cooling Accelero Xtreme koji bi vrlo rado namontirao. Founders Edition bi bila super, ali njoj je sigurno celo hladjenjen iz jednog dela.

Jel ima ovde neko Gainward Phoenix GS? Karta brutalno izgleda, ogroman hladnjak koji hladi sve komplet, istih klokova je kao čuveni msi i to gaming Z. Svi nešto zapeli za msi i asus, izgleda da su im reklame uspele. Nešto čitam da se na msi samo desi "puf" kod vrm i moš je baciti. Phoenix GS 465 e, gaming z 520e, asus oc 510e (kp). I ovaj inno3d iznad izgleda vrh, 475e.

Planiram da uzmem eventualno jednu 1070, za potrebe igranja u 4k sa HDR-om. Na ovu moju nesrecnu konfu.. Imam bar dovoljno rama, eto da se ne zalim. Ali iz svega sto sam do sad ovde procitao i dalje ce izgleda biti potrebna proba za taj 4k HDR dozivljaj, nadam se da ce moci da izgura, ne daje mi se jos 200e za 1080.. :trust:
@budaaa slazem se, cini se da je vrh karta a jeftinija od asusa i msi.

Vrh Dno