Šta je novo?

GeForce GTX 1070 (Ti) Thread

Nekome je 400-450€ realno nista ljudi se zahebaju to im je sitnica... kupe kartu da bi ciljano vise vrtili testove nego se igrali, 100 ljudi 100 ćudi.

Meni je to sve normalno treba ljude podrzat nek uzivaju u onome sto vole.

Apsolutno. Nekad i tim ljudima dodje vreme kad je 400-450e apsolutno sve pa se izvinjavaju karti i pustaju je da dise ne bi li pozivela duze :d

Povećanje frekvencije nije nikakvo mučenje ni arčenje karte. Crkne iznenada i karta koja je sve vreme radila na stock jer je Marfi tako odlučio.

Ubice svakog čipa su temperatura i napon. Propisno ohlađenu kartu, koja u ovom slučaju ima limitirani napon na 1.093V, niko ne može da ubije čak i da hoće.

Kada eliminišemo navedene opasnosti, postoji samo stabilan i nestabilan clock i to je sve.

Uginula 980Ti koja se spominje je imala flešovan custom vBIOS i vazdušno hlađenje, ali to je neka druga priča...ja lično to smatram lošom srećom i ništa više.

Kada znaš šta radiš, nebitno je da li karta vredi 50e ili 5000e. Ovo se odnosi i na flešovanje vBIOS-a.

Niko ovde nije ubrao 500e sa drveta, bez obzira da li igra igre ili vrti Marka. ;)

^
To ona moja 980Ti G1, crkla nesto.

Flashovan bios koji ima cak i manji napon od default,... 1.243v default, radila mesecima na 1.212v i 'crkla'.
Ko zna sta je u pitanju ?

^
Kao što rekoh, loša sreća.

Meni samo nije jasno koji je cilj toliko natezanja kartica?
Jel igrate vi neke igrice ili samo vrtite sintetiku? Dati tolike pare da bi se zezao sa takvim stvarima mi je apsolutno smesno i ne shvatljivo.

I meni je neshvatljivo to da moj komšija voli dlakave žene! :)

Ranije je ipak bilo malo rizicnije overclock-ovati. Dosta je u razvoju uticao nanometarski proces pored arhitekture naravno ali se i kvalitet komponenti i razne zastite vremenom podigao na visi nivo.
Meni licno za moj staz od nekih 15-tak godina aktivnog overclock-a je crkao jedan Barton od procesora - mada to pripisujem vise ploci nego samom procesoru, ubio sam 7900 GTX - moja greska, nisam dovoljno zategao vodeni block pa je bilo lufta pa je odsvirala zbog temperature i u medjuvremenu je riknula jedna 6600 GT ali ona je odradila svoje u vremenskom roku, zato sam je i naveo posle 7900 GTX :) Sve su bile maksimum overclock-ovane.

A da ne pominjem hard modove koje sam radio na custom vazdusnom hladjenju sa vanserijskim overclock-om pa je graficka recimo ziva i dan danas ;)

Ovo sto KOLOS kaze i jeste i nije tacno jer zavisi ko pristupa i na koji nacin problematici.

Ljudi svasta eksperimentisu a da nisu upoznati u materiju, nesto procitaju na netu pa misle pokupili su svo znanje pa otud i veca mogucnost da se nesto pokvari kada se uhvate majstorije :d

Svakako moze se pripisati i losijoj sreci jer danas hardver ima gomilu naprednih zastita osim ako neko to ne radi namerno :)

U svakom slucaju overclock-om jedino sto moze da se dogodi, neki realniji scenario jeste da se vremenom degradira GPU ili CPU svejedno ali ni to nije pravilo a i to utice od faktora pod kakvim uslovima je takav hardver pri torturi.
Svakako da nije isti overclock setup za vazduh u odnosu na vodu i tako dalje..

P.S. A taj tvoj komsija ako vec voli Jetije, povedi ga u sumu, mozda ce mu se i medved svideti :d

Poslednja izmena:
I ja razmišljam da odustanem od prodaje karte tj apgrejda na 1080 :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

jedno pitanje sta mislite kako bi ovo radilo tj. ako uparim ovu graficku kartu: MSI GTX1070 8GB GTX 1070 GAMING X 8G
sa ovom plocom: Asus P8Z68-V PRO
i ovim procesorom: i5 -2500K

jedno pitanje sta mislite kako bi ovo radilo tj. ako uparim ovu graficku kartu: MSI GTX1070 8GB GTX 1070 GAMING X 8G
sa ovom plocom: Asus P8Z68-V PRO
i ovim procesorom: i5 -2500K

Bilo bi dobro da taj procesor klokujes bar na nekih 4.5ghz , da bi sto bolje iskoristio tu 1070 grafu. Radice dobro u gpu zavisnim igrama. U cpu zavisnim igrama, tesko ce se taj proc. izboriti sa ovom grafom. Ako bi gledali skroz objektivno i realno, najnoviji I5 7600K davace bolje perfomanse, da ne govorimo o nekim I7 procevima. U ovom testu, taj I5 2500K je nesto slabiji od I5 4690K na istom kloku, grafika je 1080, gde je klokovana 1070 vrlo blizu po jacini sa njom. Dakle, mozes videti, uporedjujuci taj I5 4690K sa ostalim procevima u testu, gde bi odprilike bio taj tvoj I5 2500K :

http://www.purepc.pl/procesory/test_procesora_intel_core_i5_7600k_kaby_lake_osiaga_5_ghz?page=0,36

Ako ti nije problem da izgubis odredjene perfomanse sa tim i5 -2500K na 1070 grafi, onda je okey itd.

Evo usporedbe svih i5 K procesora(izuzev 7600K koji nije bio dostupan u vreme izlaska prvog testa,ali razlika je jako mala u odnosu na 6600K).Prvi test je rađen i sa GTX 980Ti koja je ~GTX 1070,drugi test sa Titan X Pascal.
-Test 1:https://www.youtube.com/watch?v=DxGge0tR4IM
-Test 2:https://www.youtube.com/watch?v=WnIIlOF5D6U

Moramo da razjasnimo dve stvari. Gpu zavisne i cpu zavisne igre, kao sto sam napomenuo u prvom postu.

U gpu scenama nema velike razlike izmedju 6600K i 2500K. Medjutim, u cpu igrama, razlika postoji. Pogledaj , Fallout 4, GTA V, BF serial, i druge igre. U svim igrama koje su 'gladne' cpu snage, mozemo ocekivati slicne rezultate.

Postoji razlika i izmedju razlicitih I5 proceva. Ako ubacimo u pricu i I7 proceve, razlika ce biti jos veca. Znaci, radice 1070 sa svakim procesorom, ali, fora je, videti koliko mozemo izvuci sa odredjenim procom iz odredjene grafe. Kad vec kupujes 1070 , ako si dao veliku lovu, trebalo bi je i uposliti kako treba i izvuci neki maximum iz nje.

Kome ne smeta odredjeni gubitak fps-a zbog nesto slabijeg proca, ova cela prica nije ni bitna. U svakom slucaju, naigrace se svako i sa 2500K, ali, radi neke objektivnosti moramo preneti kako je realno stanje u gamingu, sto se tice perfomansi proceva.. Postoji dosta ljudi, koje interesuju ovi testovi, pa ce obratiti paznju kod izbora proceva za odredjenu karticu.

Znam da je kod nas problem u lovi. Svako bi voleo da ima neki I7 i 1070 i teraj. Ali, ako smo finansijski ograniceni, onda smo primorani da se nekako dovijamo. Zato kazem. Bilo bi dobro da klokne taj 2500k bar na 4.5gzh ( sto vise to bolje ), dosta bi popravio perfomanse sa nekom 1070 , nego da sljaka na default kloku.

Moramo da razjasnimo dve stvari. Gpu zavisne i cpu zavisne igre, kao sto sam napomenuo u prvom postu.

U gpu scenama nema velike razlike izmedju 6600K i 2500K. Medjutim, u cpu igrama, razlika postoji. Pogledaj , Fallout 4, GTA V, BF serial, i druge igre. U svim igrama koje su 'gladne' cpu snage, mozemo ocekivati slicne rezultate.

Postoji razlika i izmedju razlicitih I5 proceva. Ako ubacimo u pricu i I7 proceve, razlika ce biti jos veca. Znaci, radice 1070 sa svakim procesorom, ali, fora je, videti koliko mozemo izvuci sa odredjenim procom iz odredjene grafe. Kad vec kupujes 1070 , ako si dao veliku lovu, trebalo bi je i uposliti kako treba i izvuci neki maximum iz nje.

Kome ne smeta odredjeni gubitak fps-a zbog nesto slabijeg proca, ova cela prica nije ni bitna. U svakom slucaju, naigrace se svako i sa 2500K, ali, radi neke objektivnosti moramo preneti kako je realno stanje u gamingu, sto se tice perfomansi proceva.. Postoji dosta ljudi, koje interesuju ovi testovi, pa ce obratiti paznju kod izbora proceva za odredjenu karticu.

Znam da je kod nas problem u lovi. Svako bi voleo da ima neki I7 i 1070 i teraj. Ali, ako smo finansijski ograniceni, onda smo primorani da se nekako dovijamo. Zato kazem. Bilo bi dobro da klokne taj 2500k bar na 4.5gzh ( sto vise to bolje ), dosta bi popravio perfomanse sa nekom 1070 , nego da sljaka na default kloku.

Upravo to, ako cemo realno BF 1 MP, razlika izmedju 2500k i 6600K je ogromna, da ne govorimo od i7-icama, navodim samo tu igru(od nekih cpu bound) kao primer. Dalje, svaki iole zahtevniji MMORPG, mada ih nema mnogo, Total War serijal, itd... Ali sve u svemu, bice 2500K ok za GTX 1070, ako ga klokne. Mada svakako da treba da gleda u pravcu upgrade-a, kasnije.

Krece se od osnovne stvari a to je da graficka ne ostane u neiskoriscenom potencijalu tj. da procesor ne bude usko grlo.
Kako vreme prolazi a izlaze nove i mocnije generacije grafickih chipova jaz se svakako stvara. Jedno je imati procesor star 2 godine koji prati
graficku kartu poslednje generacije a drugo je imati procesor star 4-5 ili 6 godina koji treba da se bori sa grafickom kartom poslednje generacije.

Na sve to, za mene veoma vazno jeste ucinak samo procesora u igri konkretno mislim na napredak IPC-a, minimalni fps, visina clock-a koji opet utice na minimalni fps i sl.

2500k ce da "gura" GTX 1070 ali pitanje kako. Uvek je tehnologija pratila svoje korake, na kraju se sve svodi na to. Postoje izuzeci kada moze da se napravi kompromis i da ti masina radi odlicno
ali od toga svakako postoji bolje jer ima nesto naprednije i tehnoloski modernije.

Po meni, svako ko recimo sada vec ima 2500k trebalo bi da razmislja o 6600k ili 7600k. To je upgrade koji svakako donosi znacajni napredak i skok u performansama.

hvala svima na odgovoru.
Ja sam predpostavljao da ce cpu biti usko grlo, ali da li mi je neko rekao ili sam negde procitao kako nece biti problema. Tj. da ce sve super raditi...
Planirao sam da menjam i cpu ali sam hteo jedno po jedno. Posto sam mislio da cu sa ovim dobiti dosta, ali posto zavisi od slucaja do slucaja onda bolje da sacekam jos malo pa da zamenim sve kompletno. Posto mi jos uvek sve radi mozda nije na max i ultra ali radi u pristojnom rezimu :)

hvala svima na odgovoru.
Ja sam predpostavljao da ce cpu biti usko grlo, ali da li mi je neko rekao ili sam negde procitao kako nece biti problema. Tj. da ce sve super raditi...
Planirao sam da menjam i cpu ali sam hteo jedno po jedno. Posto sam mislio da cu sa ovim dobiti dosta, ali posto zavisi od slucaja do slucaja onda bolje da sacekam jos malo pa da zamenim sve kompletno. Posto mi jos uvek sve radi mozda nije na max i ultra ali radi u pristojnom rezimu :)

Pa da, sacekaj lepo da skupis pare, taman ce stici Ryzen i onda lepo odlucis.

Ako bi uzeo GTX 1070, nije neki K cpu i OC obavezna rabota, sasvim dobro to radi i na i5 6500 i i5 7500. Iako stoji prica da GTX 1070 itekako voli da vidi sto vise mhz.

Znam da je mao zahtevno pitanje, ali zanima me koji su najbolji GTX 1070 modeli bez obzira na cenu, a koji su najbolji bang for buck modeli i od svih tih koji se uopste mogu nabaviti kod nas?

Znam da je mao zahtevno pitanje, ali zanima me koji su najbolji GTX 1070 modeli bez obzira na cenu, a koji su najbolji bang for buck modeli i od svih tih koji se uopste mogu nabaviti kod nas?

Gainward Phoenix, Asus Strix i Galax Hall of Fame su najbolji ako mene pitas.
Za ulozen novac verovatno Gigabyte G1.

Jel Gainward i dalje ima GS i GLH serije i jel imaju one bolje hladjenje ili su samo bolje binovane? Kakav su onaj Gigabyte Xtreme Gaming(ili tako nesto model) i onaj MSI Sea Hawk?

hvala svima na odgovoru.

Posto si u 1080p nadji ti lepo polovnu GTX970, overklokuj taj CPU na bar 4Ghz i vozi to jos neko vreme.

Krece se od osnovne stvari a to je da graficka ne ostane u neiskoriscenom potencijalu tj. da procesor ne bude usko grlo.
Kako vreme prolazi a izlaze nove i mocnije generacije grafickih chipova jaz se svakako stvara. Jedno je imati procesor star 2 godine koji prati
graficku kartu poslednje generacije a drugo je imati procesor star 4-5 ili 6 godina koji treba da se bori sa grafickom kartom poslednje generacije.

Na sve to, za mene veoma vazno jeste ucinak samo procesora u igri konkretno mislim na napredak IPC-a, minimalni fps, visina clock-a koji opet utice na minimalni fps i sl.

2500k ce da "gura" GTX 1070 ali pitanje kako. Uvek je tehnologija pratila svoje korake, na kraju se sve svodi na to. Postoje izuzeci kada moze da se napravi kompromis i da ti masina radi odlicno
ali od toga svakako postoji bolje jer ima nesto naprednije i tehnoloski modernije.

Po meni, svako ko recimo sada vec ima 2500k trebalo bi da razmislja o 6600k ili 7600k. To je upgrade koji svakako donosi znacajni napredak i skok u performansama.

Ja imam x5460...trenutno :D

Koja je realna cena za g1 1070 sa 2 god garancije (6 meseci stara) kod madjara ? Mislim da je vreme da se udaljavam od kompa, zanima me sta mogu da ocekujem, uzmem nesto slabije tek toliko da ne prodajem komplet komp. It's time :-devil-:

Ja ne mogu da verujem da su trenutno 1070/1080 skuplji nego kada su izasli, bio sam hteo da uzmem 1070 secam se da je za 420e bio ja mislim gigabyte. Reko pasce cena vremenom ono samo skocile :/ Tako je to kada imas nula konkurencije.

Koja je realna cena za g1 1070 sa 2 god garancije (6 meseci stara) kod madjara ? Mislim da je vreme da se udaljavam od kompa, zanima me sta mogu da ocekujem, uzmem nesto slabije tek toliko da ne prodajem komplet komp. It's time :-devil-:

Onoliko koliko je neko spreman da je plati :d

Ima tu dosta faktora, nekima su ti madjari odbojni, i navodi pravu, domacu garanciju...sto je ok.
Sa druge strane nekima je nebitno ili cak kao i ja imaju toliko negativnih iskustava sa domacim uvoznicima(citaj Alti) da je to neverovatno kakav je to bezobrazluk, zato ako mene, pre bih uzeo kod madjara.

Kako god, nova sa 3 godine garancije je 440e trenutno, skini 20% od toga i i to je po meni, kad se sve uzme u obzir ok. Odnosno, ja bih je licno platio tu oko 360-370e. Opet to sam ja, nego je ne bi ni kupio, zbog HU garancije.

Onoliko koliko je neko spreman da je plati :d

Ima tu dosta faktora, nekima su ti madjari odbojni, i navodi pravu, domacu garanciju...sto je ok.
Sa druge strane nekima je nebitno ili cak kao i ja imaju toliko negativnih iskustava sa domacim uvoznicima(citaj Alti) da je to neverovatno kakav je to bezobrazluk, zato ako mene, pre bih uzeo kod madjara.

Kako god, nova sa 3 godine garancije je 440e trenutno, skini 20% od toga i i to je po meni, kad se sve uzme u obzir ok. Odnosno, ja bih je licno platio tu oko 360-370e. Opet to sam ja, nego je ne bi ni kupio, zbog HU garancije.

Danke :) Uspeo za 400 da je rezervisem liku, tako da moram da vam kazem :wave: Dosta je bilo 20 godina i zamlacivanja igrama :d

Bio bi tezak offtopic. Najbitnije da nisu finansije, vec ono sta cu da uradim sa tim novcem kao gratis :D Rekao bih debelo iskustvo i lekcija u zivotu :) A i uhvatio sam se skoro godinu dana bez da predjem igru, dok sam cekao 43" TV na servisiranju nekih 20-ak dana to je bio razlog cekanja, kada je stigao nakacio komp, sedeo sam 45min ispred njega u steamu (big picture) i igrao svega 3min random igru. Ostareo sam :d

Vrh Dno