Šta je novo?

GeForce GTX 1070 (Ti) Thread

Ne, uvek mozes da je OC-jes a to je na drugom modelu fabricki Oc

Ajde malo postujte koju memoriju imate na karticama(Samsung ili Micron) i koliko izvlacite stabilan clock sa memorijom?

Danas su 99% sve Micron idu duplo slabije od Samsunga, jedino neko da ti proda svoju koju je kupio pre mesec dana
Micron 2200
Sasmung 2450-2500

Sa Samsungom 2050 (nakon trottlova) i 9000mhz na memoriji. Sve preko toga artifakti u Spy ili Crysis 3 (verovatno za mnoge neprimetni medjutim ulovim po tackicu). Temp 60-61c lock.

Prva kartica gde eto ima vec 2-3 meseca nisam imao ni jedan crash, ni jedan problem huh :)

Danas su 99% sve Micron idu duplo slabije od Samsunga, jedino neko da ti proda svoju koju je kupio pre mesec dana
Micron 2200
Sasmung 2450-2500
Pretpostavljam da si mislio:
Micron 4200
Samsung 4450-4500

Na mojoj Gigabyte 1070 G1 je Micron memorija, trenutno je testiram na 4200, nisam primetio artefakte.

Pozdrav ljudi,

Zanima me razlika kod ova dva modela: https://www.asus.com/us/Graphics-Cards/ROG-STRIX-GTX1070-8G-GAMING/specifications/ i https://www.asus.com/us/Graphics-Cards/ROG-STRIX-GTX1070-O8G-GAMING/specifications/

Razlika u klokovima je:
OC Mode - GPU Boost Clock : 1721 MHz , GPU Base Clock : 1531 MHz
Gaming Mode (Default) - GPU Boost Clock : 1683 MHz , GPU Base Clock : 1506 MHz,

naspram,

OC Mode - GPU Boost Clock : 1860 MHz , GPU Base Clock : 1657 MHz
Gaming Mode (Default) - GPU Boost Clock : 1835 MHz , GPU Base Clock : 1632 MHz.

Presecno je razlika oko 130Mhz. Zanima me koliko ce to prosecno npr. doneti FPS pri 1080p gamingu. Da li vredi razlike od 30-ak evra?

Hvala puno :)

U sustini nema razlike izmedju te dve kartice, jedino sto imaju drugaciji bios pa je ova fabricki OC. Sto se tice sam kartice ja sam prezadovoljan. Na default radi 2012mhz, ne prelazi 65c dali radio testove ili igrice a fanovi na auto 45%. Sto se tice OC-a mali kao i kod ostalih kartica. Licno kod mene max 2088mhz. Memorija je samsung.

I Mazi cim napise na benchu pojavi se problem. Samo mi nije jasno kako i kad napisem jednom u 3 meseci.. Ajd pls ako neko ima access za For Honor, nek proba sa najboljim stabilnim klokom da sedi u main meniju i da vidi da li se javljaju artifakti ?

Samo u toj igri za 3 meseci a naigrao sam ih se, ima artifakata na +500 mem, tek na +350 se gube. Jeste da je to oko 1.5% gubitak u performansama recimo u SoM-u, ali opet iritantno. Na +500 su jake ljubicaste/crvene tacke, na +400 siroke razlivene, na +350 sve cisto.

Bez razloga ili ce ispasti da je igra losa za klok ili da je ultimate bench posto ni jedan bench do sada mi nije dao artifakte..

Po nekim komentarima ispada da nijedna 1070 "ne valja" baš kako treba. :D Stvarno nije moguće više ubosti samsung memoriju? Mene recimo interesuje g1 od koje bi pošao jer je 440e, ali znam da je gb ovaj put izradu odradio lošije nego npr prošlu generaciju. Mada po testovima, hladi ko luda i to je najbitinije, jer se izgleda manje više sve isto klokuju, prosto je takav pascal.

E sad mnogo mi se sviđa asus strix, najbolje su uboli rgb lightning, baš mi se sviđa izgled i hlađenje se čini da je solidno...međutim. Verzija koja nije OC je 465e, ajde da prežališ sa 440 još 25, ali OC verzija je već nebuloza, 485e. Problem koji ovde imam je taj da ja mislim da oni kad izbacuju OC i non OC, ove koje su OC su ustvari dobri primerci koji su se lepo klokovali, dok non OC clock nije uspeo, loš je primerak i zato se prodaje za manje. Možda nije tako... xd

Najbolje bi bilo kad bi kupio g1 jer je on ipak pristupačan sa 440e. Koči me to što sam sa 970 g1 dobio jako loš primerak za oc, još lošiju hynix memoriju, i na početku je kidao coil whine ko lud i zato me sad odbija... :(

Nemam pojma sad šta da radim tačno i koju to više 1070 da kupim. Približno ~500e nije malo da se sad zaebem... :S

I ja sam imao 970 g1 sa coil whine-om i slabim klokom, ako se dobro secam 1468/7000 jer memorija nije mogla ni 50mhz :( Onda sam uzeo 980Ti G1, coilwhine opet, klok ok 1520/8000 (memara jok) ali solidan klok na core manje vise.. Sad uzeo 1070 g1, klok na 2040/9000 bio do danas.. eto artifakti u For Honor i onda sam poceo da smanjujem klok da bih nasao nesto stabilno da se ne nerviram. Naravno coilwhine prisutan, srecom 5 fanova na kucistu to neutralisu u neku ruku medjutim cuje se. Sada ispada da mogu samo 2010/8900 bez artifakata (mozda cak i pronadjem neki..), ali prvi put bez voltaze, totalna 0 jer mi voltaza ne pomaze uopste.

E sad..imao sam coilwhine i na 960 i na r9 380, nisam imao na 7950 i na 770.. Vecinu koju znam nemaju ni na gore pomenute kartice a dobavljaci su isti, madjari ili emmi/winwin tako da moras na srecu. Btw da, pre g1 970 imao sam msi, coilwhine isto prisutan, klok do 1490mhz, memorija samo +100. Hladjenje je vrh na sve g1 kartice za te pare.

Cista kocka..

Ne kockam se smojim parama vec trazim sta cu da kupim za njih odnosno idem uvek na polovno,nisam od onih koji kupuju macku u dzaku :D

Sad ko ide na novo nema sta da kuka,kako mu se zalomi sto kaze kolega Mazi7...

ovo je neka teska prevara... zaobilaziti u najsirem mogucem luku!

I meni tako lici, ostavljen kontakt - 065 mobilni telefon :D Kako ih neko ne pohapsi nije mi jasno.... :(

Ja se razmisljam da uzmem strix1070 od nekog Madjara, ali mi non stop kroz glavu prolazi pitanje, sta ako padne? Dodavanjem 50e nasim distributerima se otvaraju razne pogodnosti u vidu zamena, povracaja novca, svidja mi se ne svidja mi se itd, bukvalno gospodarite sa ulozenim novcem 36 meseci i uvek mozete da budete nezadovoljni... Uh sta da radim :D

To sa svidja mi se ne svidjami se moze samo najvise 2 nedelje. Posle toga ako ti se nesto desi na grafickoj mesec dana cekas. tvoje pare i tvoja odluka nema tu sta mnogo da pitas.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Ja se razmisljam da uzmem strix1070 od nekog Madjara, ali mi non stop kroz glavu prolazi pitanje, sta ako padne? Dodavanjem 50e nasim distributerima se otvaraju razne pogodnosti u vidu zamena, povracaja novca, svidja mi se ne svidja mi se itd, bukvalno gospodarite sa ulozenim novcem 36 meseci i uvek mozete da budete nezadovoljni... Uh sta da radim :D

A ti zato lepo kupis kod proverenih ljudi koji ti prvo donesu robu pa tek kada je donesu das pare. Ko u danasnjem vremenu da pare pa ceka robu?

Nezadovoljan sa cime? Ako kupujes nesto prvo se informises o artiklu koji zelis da nabavis pa tek onda narucujes.

Zamenu robe ces dobiti i kod madjara ako nije uredu. Povracaj novca to vec nisam siguran kako ide.

Poslednja izmena:
Da... Treba imati sve u vidu kao sto kazete. Da li mozda neko zna u slucaju kvara kartice, da li se dobija novih 36 meseci garancije na zamenu? Naravno ovo pitanje se odnosi na kupovinu od Madjara.

Poslednja izmena:
Trebalo je, bila je prica, da ce da uvaze reklamaciju za dan kada sam kupio 980TI G1, ( 660E), ali, su ipak prihvatili cenu na danasnji dan, sto je oko 500E, tako da, tako stoje stvari kod Madjara i kod ove situacije.....

Trebalo je, bila je prica, da ce da uvaze reklamaciju za dan kada sam kupio 980TI G1, ( 660E), ali, su ipak prihvatili cenu na danasnji dan, sto je oko 500E, tako da, tako stoje stvari kod Madjara i kod ove situacije.....

"Nasi" su izgleda sto se toga tice mnogo korektniji. Mislim iz tvog primera, kod nas prihvataju cenu sa racuna.

Sto se tice Madjara isto su jako korektni. Gledajuci primer koji si naveo od @reviewsrb sve je ispalo superu u korist njega. Takodje su mogli da odbiju reklamaciju iz razloga sto su primetili da je kartica fizicki dirana (po sarafima).

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Nasi su "korektni" kad se pozoves na zakon o zastiti potrosaca(pazi "zakon" u ovoj "drzavi"), onda podignes ton i zapretis inspekcijom:d
Ali dobro to vec postaje tradicija i deo folklora, slicno kao i obavezno cenkanje sa Berberima na pijacama na severu Afrike. Ko je bio na moru u Tunisu recimo, zna o cemu pricam :)

Poslednja izmena:
Nema nikakih problema ni kod "madjara",ja slao grafu dobio novu,slao kod drugog plocu+ CPU dobio nove tako da je sve ok sa njihove strane :)

Poslednja izmena:
Ljudi, doslo je vreme. Uzimam 1070. Koje su vase preporuke. Ne gledajte cenu, stix, msi, g1, evga ftw? Xd

Sent from mTalk

Vrh Dno