Šta je novo?

GeForce GTX 1070 (Ti) Thread

Ako mu je ovo konfiguracija iz potpisa nisam bas siguran da li moze cpu da izvuce maksimum iz gtx 1080 bice bottleneck sigurno. Mozda i gresim nisam siguran.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Nece biti bottleneck. Igre kojima je neophodno vise od 4 threada su druga prica. A i opet je taj njegov i5 na 4.7Ghz brutalan.

Ako mu je ovo konfiguracija iz potpisa nisam bas siguran da li moze cpu da izvuce maksimum iz gtx 1080 bice bottleneck sigurno. Mozda i gresim nisam siguran.

Brzo postuj jos jednu poruku... :-devil-:

Gledao sam neke klipove po netu i video sam da i5 tesko moze da se izbori sa gtx 1080. Moze i on da pogleda pre nego sto kupi cisto da zna.
Evo pustio sam :)

Ako bi bili 'strogo' precizni, u odredjenim cpu situacijama, bice i odredjeni bottleneck, kao i sto je napomenuto, kod igara koje traze vise od 4 threada.
Sad problem je sto u svakoj igri postoje takve situacije.

Bilo je jedno pitanje zasto u Deus Ex: Mankind Divided i5 6600k na 4.5Ghz, zakucava ovaj procesor na 100% ?
Naso' sam jos jedan odlican sajt, i super test.
http://www.dsogaming.com/category/pc-performance-analyses/

Igra, Deus Ex: Mankind Divided,
grafa gtx980ti i Ivy Bridge i i7 4930K (turbo boosted at 4.2Ghz), znaci jos uvek jak proc., sa 6 jezgara plus HT.
Test 'putanja' odlicna i cpu zahtevna :

"For our CPU testing purposes, we used the following scene. In that scene there is a big firefight happening inside a bookstore. Given the increased amount of NPCs and enemies, this is a perfect scene to test the engine’s multi-threading capabilities."

Rezultat, kada je kod i7 4930K proca. HT OFF, svih sest jezgara su na 100%, kod HT ON cpu load je na svim 'simultanim' jezgrima na oko 60 - 80%. Kod cpu usage na oko 100% jezgara, javlja se bottleneck itd...

Poslednja izmena:
Izgleda da je igra cpu zahtevna ili mozda nesto nije uredu sa njom

Gledao sam neke klipove po netu i video sam da i5 tesko moze da se izbori sa gtx 1080. Moze i on da pogleda pre nego sto kupi cisto da zna.
Evo pustio sam :)

Ako bi bili 'strogo' precizni, u odredjenim cpu situacijama, bice i odredjeni bottleneck, kao i sto je napomenuto, kod igara koje traze vise od 4 threada.
Sad problem je sto u svakoj igri postoje takve situacije.

Bilo je jedno pitanje zasto u Deus Ex: Mankind Divided i5 6600k na 4.5Ghz, zakucava ovaj procesor na 100% ?
Naso' sam jos jedan odlican sajt, i super test.
http://www.dsogaming.com/category/pc-performance-analyses/

Igra, Deus Ex: Mankind Divided,
grafa gtx980ti i Ivy Bridge i i7 4930K (turbo boosted at 4.2Ghz), znaci jos uvek jak proc., sa 6 jezgara plus HT.
Test 'putanja' odlicna i cpu zahtevna :

"For our CPU testing purposes, we used the following scene. In that scene there is a big firefight happening inside a bookstore. Given the increased amount of NPCs and enemies, this is a perfect scene to test the engine’s multi-threading capabilities."

Rezultat, kada je kod i7 4930K proca. HT OFF, svih sest jezgara su na 100%, kod HT ON cpu load je na svim 'simultanim' jezgrima na oko 60 - 80%. Kod cpu usage na oko 100% jezgara, javlja se bottleneck itd...

Ljudi o cemu pricate? Ok sto imate 15 jezgara i 30 thredova, ja se samo igram i nista vise :)

dex_proz_2.jpg

Evo linka, tako je manje vise i za sve aktuelne full/extra zahtevne naslove...

@voki88

He, he, ....onda verovatno, sa mnogim igrama, nesto nije u redu.....:smack: :D

Nije problem u igri, nego su likovi sa ovog sajta, izabrali i nasli scenu u igri, koja je cpu intezivna i zahtevna, sa puno 'a big firefight happening ' i ' amount of NPCs and enemies' i to je 'a perfect scene to test the engine’s multi-threading capabilities' ;) itd...

Poslednja izmena:
Reviewsrb kupi igru pa da vidimo kako ce da radi kod tebe ili je mozda vec imas a ne pricas :) :)

Slicna je sitacija i u Witcher 3 igri, nju sam kupio...;)

Najzahtevnije scene u igri, koje zavise od procesora, su u Novigradu.
Pune ulice ljudi, trgovi, puno cpu kalkulacija, puno NPCs u ovim scenama, tj. puno stvari koje idu na obradu kroz Artificial intelligence, koja je i zavisna od snage i jacine procesora i broja jezgara itd.
https://en.wikipedia.org/wiki/Non-player_character
https://en.wikipedia.org/wiki/Artificial_intelligence_(video_games)

I, onda ljudi testiraju Witcher 3 u scenama u prirodi, koje su gpu bound i kazu, ma ne, moze da sljaka i sa nekim FX procom itd ....:d

Poslednja izmena:
Ok ima razlike, nije da nema.

bf1_proz.png

http://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/battlefield-1-alpha-test-gpu

TheTechnomancer_proz.jpg

http://gamegpu.com/rpg/%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D1%8B%D0%B5/the-technomancer-test-gpu

tr_proz_12.jpg

http://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/rise-of-the-tomb-raider-v-rezhime-directx-12-test-gpu.html

FCPrimal_proz.jpg

http://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/far-cry-primal-test-gpu.html

Ima jos dosta toga, gledam da nisu vezane karte u SLI-u jer tada stvarno ima razlike. Znaci samo single GPU setapovi za CPU test.

Update:

Stavio sam jedan primer greskom sa SLI setapom, tu se vidi veca razlika :(

Poenta je, za singl GPU setap ne mora i7, u 90% slucajeva nema razlike :)

Poslednja izmena:
Znam imam witchera poznat mi taj deo ali ovde u deus ex je mnogo vise zahtevnije nego kod witchera u tom delu tako mi bar cini.

Moguce, jer U Witcher 3, je u glavnom puno NPCs i AI proracunavanja, dok kod ove scene koja je testirana na onom sajtu, imamo i 'a big firefight happening inside a bookstore' i puno 'enemies', tako da deluju nesto kompleksnije scene ( ne znam tacno, na koji deo igre ti mislis )...itd.

Stavio sam oglas da menjam i5 za i7 pa ako naidje neka ok ponuda sto da ne, mada mi se najvise svidja kako radi 6700k :)

Poslednja izmena:
Stavio sam oglas da menjam i5 za i7 pa ako naidje neka ok ponuda sto da ne, mada mi se najvise svidja kako radi 6700k :)

Vauuuu, ...:shock:,.....reko' ajd cisto da pogledam, ,) ( mislio sam da si sarkastican :eyebrows: ) .....kad ono, stvarno , menjam I5 za I7 proc.

I ja postavio latencije na CR1 CL 10-12-12-15,:d, nekako mi na CL9, 1.7V nesto malo mnogo napona.....:exploder:

Poslednja izmena:
Vauuuu, ...:shock:,.....reko' ajd cisto da pogledam, ,) ( mislio sam da si sarkastican :eyebrows: ) .....kad ono, stvarno , menjam I5 za I7 proc.

Sta sa tim?

Ima dobar deal na oglasima za 6700k ali me mrzi da menjam i plocu i memoriju, mnogo *******cije... :(

Poslednja izmena:
Idem definitivno na GTX 1070. Sad koji model da izaberem, kartu 99% kupujem kod nas tako da... Sta mislite o ovom modelu za 59k? Garancija je 3 godine, coil whine, kako se klokuje, buka, temperature? Ili savet za neki konkretan model :)

Posalji upit za tu grafu, na kp je 2 godine garancija za istu.

Sta sa tim?

Ima dobar deal na oglasima za 6700k ali me mrzi da menjam i plocu i memoriju, mnogo *******cije... :(

ima ima :)
ako ides na gtx 1070 mislim da nemas potrebe na i7 da prelazis ili bas ako si resio od jace glava nece da boli :)

ima ima :)
ako ides na gtx 1070 mislim da nemas potrebe na i7 da prelazis ili bas ako si resio od jace glava nece da boli :)

I to sto kazes, radice ovo sasvim ok. Ima Abacus na malim oglasima 6700k za 250eur nego mrzi me da menjam i plocu i ram, pa da klokujem opet ceo sistem, izgubicu silno vreme dok ne nastelujem sve :( Ostacu na ovoj platformi dok ne izadje hexa cannon lake. A realno zbog prirode posla jos nisam posteno video ovaj CPU i ram kako rade u akciji sa nekom grafom, jedva cekam. Sutra porucujem grafu :happy:

Idem definitivno na GTX 1070. Sad koji model da izaberem, kartu 99% kupujem kod nas tako da... Sta mislite o ovom modelu za 59k? Garancija je 3 godine, coil whine, kako se klokuje, buka, temperature? Ili savet za neki konkretan model :)

Ta karta ne valja nicemu, vec smo rekli Gainward polonix (palit gamerock, itd), pa cak i Giga G1 nije losa...... MSI gaming za sad obidji ako nisu dobili novu reviziju gde je VRM sekcija bolja.... a pogotovo po toj ceni je itekako smesna, ja sam takve uzeo za mining (5kom) po 100e manje, pa sad vidi

Poslednja izmena:
Ta karta ne valja nicemu, vec smo rekli Gainward polonix (palit gamerock, itd), pa cak i Giga G1 nije losa...... MSI gaming za sad obidji ako nisu dobili novu reviziju gde je VRM sekcija bolja.... a pogotovo po toj ceni je itekako smesna, ja sam takve uzeo za mining (5kom) po 100e manje, pa sad vidi

Najverovatnije sam mislio da porucim MSI Gaming X, kakav problem ima ona, mislim nisam upucen. A koje si uzeo 5 komada za mining?

Poslao sam upit za par 1070 i 1060 i cene su skocile, u proseku 20-30€???

Gaming X prve verzije su crkavale, samo se zadime... ne znam jel su resili moja jedina je na servisu, Gainward bliss ti je isti palit ta bazna verzija kao i Gagabyte windforce, losa hladjenje i jeftina izrada sve su tu identicne....
trenutno kod madjara ima svasta sto se tice 1070 jedino je uvoz nesto otezan zbog problema u ipon-u

@ele problem sa madjarskim shopom gde svi kupuju, sacekaj sledecu nedelju najbolje, ja sam ih imao veoma povoljno pa sad cekam da mi jave kad se situacija normalizuje

Poslednja izmena:
@zeljko
mislis da ce se do sledece nedelje normalizovati ?
Taman krenuo da porucim 1060, kad vidim ove postove..

@zeljko to su i meni rekli, tacnije oko sredine sledece nedelje da ce biti sve ok.
@delarge Ako si se defitivno odlucio za 1060 cekam da mi javi jedan lik za redovnu cenu sutra mora da proveri, ako bude imao pusticu ti na pm pa i ti da uzmes. Naravno ako ti odgovara 1060 wf?

Nadam se, oni imaju vani i druge radnje ali treba da nadju kontakte, da sve legne na lager... itd... ja sam imao odlicne cene sledece nedelje cu znati da li cu moci po istim uzimat

@zeljko to su i meni rekli, tacnije oko sredine sledece nedelje da ce biti sve ok.
@delarge Ako si se defitivno odlucio za 1060 cekam da mi javi jedan lik za redovnu cenu sutra mora da proveri, ako bude imao pusticu ti na pm pa i ti da uzmes. Naravno ako ti odgovara 1060 wf?

Da, bas sam i planirao 1060 WF 6gb.
Ako ti nije tesko pusti na pm kad budes znao, hvala :)

Ako je do sledece nedelje, nije velika frka, ja sam mislio da ne potraje duze.

Pozdrav ljudi,

Zanima me razlika kod ova dva modela: https://www.asus.com/us/Graphics-Cards/ROG-STRIX-GTX1070-8G-GAMING/specifications/ i https://www.asus.com/us/Graphics-Cards/ROG-STRIX-GTX1070-O8G-GAMING/specifications/

Razlika u klokovima je:
OC Mode - GPU Boost Clock : 1721 MHz , GPU Base Clock : 1531 MHz
Gaming Mode (Default) - GPU Boost Clock : 1683 MHz , GPU Base Clock : 1506 MHz,

naspram,

OC Mode - GPU Boost Clock : 1860 MHz , GPU Base Clock : 1657 MHz
Gaming Mode (Default) - GPU Boost Clock : 1835 MHz , GPU Base Clock : 1632 MHz.

Presecno je razlika oko 130Mhz. Zanima me koliko ce to prosecno npr. doneti FPS pri 1080p gamingu. Da li vredi razlike od 30-ak evra?

Hvala puno :)

Vrh Dno