Šta je novo?

GeForce GTX 1070 (Ti) Thread

Licno bih isao na strix zato sto volim i preferiram asus, mada kontam ninsa jednom tu da neces da omanes.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

I ja najvise nju merkam, a sad gledam dalje kako da nabavim verziju sa samsung memorijom. Izgleda su bas bas bolje od danasnjih micron :(

Sent from mTalk

Jel su se stabilizovale cene kod Madzara ?

Jel su se stabilizovale cene kod Madzara ?
Nisu jos, cim se budu stabilizovale javice mi pa cu da prenesem, jos imaju problema sa dobavljacima. Taman ako kapne jos koja kinta pa se mozda otvorim i za 1070 :)

Ljudi, doslo je vreme. Uzimam 1070. Koje su vase preporuke. Ne gledajte cenu, stix, msi, g1, evga ftw? Xd

Sent from mTalk

Ako ne gledam cenu, sto je malo tesko, jer dosta kompanija prodaje maglu u ovom segmentu, a i da gledam, svejedno:
Gainward GTX 1070 Phoenix Golden Sample za 465, ako to nema u ponudi obican Pheonix za 455e, ako i to nema onda Gigabyte G1 za 440e. Nista ja dalje ne bih gledao, ove skuplje MSI i Asus varijante cisto pumpanje na ime, a ni Gaming ni Strix nisu na nivou Phoenixa, pogledaj vec sve na netu.

Mada ako cemo bas realno najbolja dostupna kod nas je Galax GTX1070 8GB GDDR5 Hall of Fame. Ali ona je 535e, sta znam 70e vise od Phoenix GS, dosta bas, a koji MHZ tamo vamo. Jedino sto ovaj Hall of Fame izgleda prebolesno dobro:d
http://www.galax.com/en/graphics-card/hof/galax-geforcer-gtx-1070-hof.html

Steta sto nema kod nas, odnosno kod Madjara Gainward Phoenix GLH koja bi cenim bila cenovno tu na nekih 480e kao MSI Gaming i Asus Strix OC koje lagano oduva u svemu, out of box clockovi najvisi od svih 1070 karti(+250mhz recimo na memari), bukvalno samo bocnes i izvukao si 97-98% maks manuelnog OC-a.:d
Evo review:
http://www.nikktech.com/main/articl...-gtx-1070-phoenix-gs-8gb-graphics-card-review

Poslednja izmena:
Jel moze neko da prebaci Fire Strike score 16000 sa svojom GTX 1070 Micron memorijom :) ? Karte sa Micron memorijom generalno ne mogu da postignu visok klok ni za GPU core(problem zbog memorije). Ima da se procita na internetu, ko hoce neka potrazi. Ovo svaki buduci vlasnik GTX 1070 treba da procita. Ja vise sada naginjem na GTX 1080, razlika izmedju 1070 i 1080 mi ispada 24k.

Update 1:

Te karte su najverovatnije sve sa Micron memorijom, razlika je samo u temperaturi, tisini, pakovanju, bojama, izgledu hladnjaka itd, razlike u OC-u ne bi trebalo da ima obzrom da sve dolaze sa mrtvackom Micron memorijom.

Update 2:

Steta sto nema kod nas, odnosno kod Madjara Gainward Phoenix GLH koja bi cenim bila cenovno tu na nekih 480e kao MSI Gaming i Asus Strix OC koje lagano oduva u svemu, out of box clockovi najvisi od svih 1070 karti(+250mhz recimo na memari), bukvalno samo bocnes i izvukao si 97-98% maks manuelnog OC-a.:d
Evo review:
http://www.nikktech.com/main/articl...-gtx-1070-phoenix-gs-8gb-graphics-card-review

Ovo su poslali non FE karte(custom resenja) jutjub rivjuerima i mogle su da se kupe samo u prvom talasu, posle toga samo FE sa Samsung memorijom i sve ostale sa Micron. Evo bas ovaj test Gainwarda je sa Samsung memorijom :) . Ako neko ima neke informacije u vezi nereferntnih karti sa Samsung memoijom "feel free to share" :) .

gpuz.jpg

Poslednja izmena:
Nekako mi se cini da se mnogo kuka na to. Ja imam kartu sa Micron memorijom i ona radi sjajno. Tiha, hladna, brza i naravno stabilna.

OC nije sjajan, ali i dalje postoji. Radila mi je stabilno na 2050 Gpu core i +250 memorija. Nije ni blizu oc-a samsung memorije, ali meni je to ok.

Nekako mi se cini da se mnogo kuka na to. Ja imam kartu sa Micron memorijom i ona radi sjajno. Tiha, hladna, brza i naravno stabilna.

OC nije sjajan, ali i dalje postoji. Radila mi je stabilno na 2050 Gpu core i +250 memorija. Nije ni blizu oc-a samsung memorije, ali meni je to ok.

Upravo to, nzm mislim lepa je ta prica oko OC-a, ali ovaj GPU Boost 3.0 toliko vec digne kartu da ne vidim potrebu nista vise osim eventualno OC profila proizvodjaca i cao. Zato bih i gledao Gainward Phoenix karte, koje realno i imaju verovatno najbolji fan.

GLH nema a GS verzija je 495e... Mnogo... Izgleda g1 se najvise isplati xd Ima li poente davati do 485e za neku strix ili gaming x ili jos 10 na to za gs sve dok je g1 440....

Sent from mTalk

GLH nema a GS verzija je 495e... Mnogo... Izgleda g1 se najvise isplati xd Ima li poente davati do 485e za neku strix ili gaming x ili jos 10 na to za gs sve dok je g1 440....

Sent from mTalk

Jesi proverio kod prodavca, vidim da je kod dva prodavca i dalje 465e i tako je bilo kad je jedan lik uzeo sto mu preporucio prosle nedelje. Naravno to stoji na sajtu, mora provera.
Ako je stvarno 495e to je stvarno dosta, G1 onda svakako. Ja licno nista ne vidim kod tih Strix i Gaming X modela.

spm.png moja trenutno 2073 boost u vecini igara, 4608 mhz za memoriju to je 9220 mhz sto ja mislim da je skroz ok, autofan, inace memoriju nisam testirao dalje...

Pogledajte prilog 210381 moja trenutno 2073 boost u vecini igara, 4608 mhz za memoriju to je 9220 mhz sto ja mislim da je skroz ok, autofan, inace memoriju nisam testirao dalje...

Bravo kolega - ti imas najbolju mogucu verziju karte. Ne radi se samo o kloku memorije vec i tajminzima i bendvitu. Primer - 2 identicne karte na difoltu - ova sa Samsung memorijom 1-2 fps-a vise u odnosu na ovu sa Micron memorijom. Bolje se klokuje kao sto se vidi u tvom slucaju, ne mora da znaci ali uglavnom je tako. Problem sa Micron memorijom je sto ogranicava i klok GPU-a koliko sam razumeo iz nekog razloga. Kazu na onom nVidia forumu da karte sa Samsung memorijom rade 5% brze od onih sa Micron, dakle povecava se razlika izmedju GTX 1080 i 1070 sa tipa 20% na 25%. Testovi koji su radjeni, poredili su GTX 1070 sa Samsung memorijom i GTX 1080 = 20% u korist GTX 1080....

Update:

Pominju tamo jos neke gluposti opet u korist Samsung memorije ali da ne ulazimo u dubioze, ovo je glavno.

@Borat

Kolega ako nije tajna, gde si kupio kartu i kada?

Poslednja izmena:
Da ova baš izuva u svim igrama za sad radi bez problema...a nisam bios dirao klok na suvo..

Sent from my GSmart Akta A4 using Tapatalk

Da ova baš izuva u svim igrama za sad radi bez problema...a nisam bios dirao klok na suvo..

Nije tajna gde si kupio i kada? Inace po meni najlepsa i najbolja izvedba GTX 1070/1080 ,)

Uzeo sam čim je izašla na KP preko nekih likova, a odakle oni nabavljaju nemam pojma, mogu te spojiti ako želiš javi se u pp

Uzeo sam čim je izašla na KP preko nekih likova, a odakle oni nabavljaju nemam pojma, mogu te spojiti ako želiš javi se u pp

Stvar je u tome da si ugrabio sasvim slucajno prvi talas sa Samsung memorijom, verujem da jedino mozda ovaj Gaming Z sto je juce odradjen rivju na Techpowerup-u mozda dolazi sa premium Samsung memorijom. Mislim ne smeta da me spojis, pusti mi njihov kontakt na PM, nemam sta da izgubim.

Cim izadje neki Pascal bios editor i taj micron ce da poleti. Stoji ono da je trenutno bolji samsung ali sta je tu je vecina sada valja micron.

I na polaris chipovima sada stavljaju micron, ali za polarsi ima bios editor i kad se taj micron zategne rame uz rame sa samusngom.

Cim izadje neki Pascal bios editor i taj micron ce da poleti. Stoji ono da je trenutno bolji samsung ali sta je tu je vecina sada valja micron.

I na polaris chipovima sada stavljaju micron, ali za polarsi ima bios editor i kad se taj micron zategne rame uz rame sa samusngom.

Samsung izmislja DDR standarde i vodi industriju napred, ostali kopiraju i prate. Njihov proizvodni proces i finansijski misici :zgran: , ko ce sa njima da se takmici :) Taj BIOS mod sa zatezanjem latencija ok ali bez dual BIOS-a mozes da brikujes kartu ;) Opet i Samsung je 100% jos potentniji na zatezanje latencija ako izadje taj BIOS editor za Pascal ;) Ja nisam ni na cijoj strani samo bih jako voleo taj GTX MSI Gaming Z sa Samsung memorijom ako je bude imao za sebe(1080p), ne kupujem kartu svaki dan i ne bih je menjao duze vreme ako zavrsava posao za full HD :(

Poslednja izmena:
700evra i nosite ovu moju :D

Samsung izmislja DDR standarde i vodi industriju napred, ostali kopiraju i prate. Njihov proizvodni proces i finansijski misici :zgran: , ko ce sa njima da se takmici :) Taj BIOS mod sa zatezanjem latencija ok ali bez dual BIOS-a mozes da brikujes kartu ;) Opet i Samsung je 100% jos potentniji na zatezanje latencija ako izadje taj BIOS editor za Pascal ;) Ja nisam ni na cijoj strani samo bih jako voleo taj GTX MSI Gaming Z sa Samsung memorijom ako je bude imao za sebe(1080p), ne kupujem kartu svaki dan i ne bih je menjao duze vreme ako zavrsava posao za full HD :(

To za dual bios si upravu, mada sam ja flesnuo bar 50-ak karti koje nemaju dual bios, ali istina postoji opasnost od brikovanja.
E sad sto se tice zatezanja tajminga na samsungu, na Rx 480 8 GB ima i micron i samsung znaci ono kako koga zalomi i tamo se pokazalo da se micron da bolje nastimati od samsunga i kad se i jedna i druga zategnu budu rame uz rame.
Na GTX 1070 stavljaju se indentici memorijski chipovi znaci ista oznaka (samsung i micron) kao na Rx 480 8GB tako da izadje li pascal bios editor i taj micron ce biti jako dobar siguran sam rame uz rame sa samsungom, ovako na defaultu treba juriti samsung memoriju ako je ikako moguce.

@goldi

Bas bih voleo da izadje taj BIOS editor za nVidia-u, samo jedno pitanje - da li je ikada do sada izasao bilo kakav BIOS editor za nVidia-u bilo koje generacije gde mogu da se utezu latencije(nisam pratio)?

Vrh Dno