Šta je novo?

GeForce GTX 1070 (Ti) Thread

Neverovatno da moj vremesni i5 750 sa GTX 1060 daje bolje rezultate nego 1070 sa FX6300... zaista sam mislio da je 6300 match za ovaj moj CPU.

recimo kod mene je CPU score 5926 i combined score 4379

Tomb Raider, 87 prosek

Prevelik je zalogaj gtx 1070, ali uprkos tome mogu da se igraju stvari samo ponekad se bas oseti pad fps-a, ali to sam i znao da ce se desiti. Ove nedelje ce stici 6700k pa ce prodisati grafa i postavicu rezultate opet.

Zanima me vase misljenje, Gigabyte G1 ili MSI Gaming X? Drugar je odlucio da bude jedna od njih, vase misljenje i razlog zasto bas taj model?:d
40e mu je jeftinija Gigabyte G1, sto bez obzira na sto vec daje skoro 450e, nije zanemarljivo. Ja koliko gledah testove, sa temperaturama su tu, u loadu MSI-jev model je tisi 3-4dba, ali i dalje sve je to veom tiho. Backplate je tu takodje na G1, opcija da ventove ne rade dok je temperatura ispod 60stepeni itd..Prakticno identicne, osim te male razlike oko buke.
Ili ja nesto propustam?

Treca opcija koju sam ja preporucio je Gainward Phoenix GTX 1070 GLH, ona ide za 465e ili tacno izmedju G1 i Gaming X. Ali on u fazonu, kao ne svidja mu se, sad kako zeli.

Poslednja izmena:
Gainward Phoenix ili Palit Jet Stream No1 (fizichki iste karte sem malo drugachijih ventialtora, boje i duzine garancije, palit mozda malo lepshi)
Sve ostale su male bebe za nju...jedino shto gainward ima ochajnu kombinaciju boja, ali karta kao karta je brutalis...2 x 10mm, 1x8 i 2x6mm pajpovi... 3 slota zauzima...
...kuler prekriva i memoriju i vrm pride...ledena i tiha, klokuje se ko blesava.
Ovo naravno pricham za izbor koji ima kod madjara.

Poslednja izmena:
Sta znam, sve je to subjektivno, meni recimo je bitno da ovaj Gainward GLH ima fenomenalan hladnjak(isto kao i taj Jet Stream),a i def clockovi su im najvisi. E sad njemu je ta kozmetika bitna, isto kao ti kaze ne moze da smisli ovog Phoenixa, sta znam vidjao sam i ruznije karte:d Meni je licno ona sasvim ok ovako vizuelno.
Samo ja ovaj Palit ne vidim kod Madjara u ponudi?

Poslednja izmena:
Gainward Phoenix GTX 1070 GLH, MSI Gaming X i tek na kraju Gigabyte. Gigabyte je tu najsiromasnija verzija i najgora.
Kozmeticki je karta i najruznija :D

Hvala, videcemo jos. Ali bice verovatno ovaj MSI Gaming X, nece Phoenixa pa nece:d

mozda drugar hoce da proda, ima dve msi, jedna je doamca garancija, druga madja, pa da zameni za dva gejlorda, ako hocesh da ih povezemo?

ili nek uzme drugar fenixa, pa da se trampe :D

Poslednja izmena:
mozda drugar hoce da proda, ima dve msi, jedna je doamca garancija, druga madja, pa da zameni za dva gejlorda, ako hocesh da ih povezemo?

ili nek uzme drugar fenixa, pa da se trampe :D

Da ja kupujem, uzeo bih odmah ili bi napravili bilo kakvu opciju oko trampe, on hoce novo...Tvrdoglav covek sta ces.

@Dark_Messiah
Predlozicu mu i nju, eto opcija vise svakako. Hvala.

Sto se izgleda same karte tice meni je ubedljivo najlepsa ona Galax Hall of Fame, ali opet 535e ili ti 70-80e vise to ne vredi:d

Gigabyte G1 od tih je najbolja opcija. Jeftinija solidno a nimalo losija.
Takodje i najlepse izgleda:

gigabyte-geforce-gtx1070.jpg

Pusti ti te price, nemoj da baca pare bezveze na koje kakve Msi gejminge i slicno ;)

Sve ja to njemu pricam, ja bih licno pikirao Phoenix GLH od Gainward-a, dodao bih 25evrica, sve preko toga za Strix ili Gaming X je nepotrebno.
Videcemo zapeo covek za Gaming X, ja mu kazem dajes 40e vise za prakticno istu stvar. Ovaj Phoenix ima sigurno najboljih hladnjak i tu su clockovi najvisi(manje bitno), opet kazem to bi bio moj pick. A i realno najbolja karta u ponudi gtx 1070, kad se sve sagleda.
Na kraju ako vec nece da me slusa za Phoenix-a, kao sto me nije slusao i za cpu i umesto 4690K ili 4460, uzeo covek 4770K i drzao ga na default-u do pre neka 2 meseca:wall: uz to uzeo plocu od 150e i fan od 50e, na kraju ga jedva ubedih da mu clockujem CPU, kad je vec pukao jedno 200e vise nego sto mu realno treba, valjda ce me slusati i uzeti ovaj G1.

Mislim da je cena Feniksa kod madjara i niza od tih 465eur.
Ja imam gaming x, ali to vise nije vrh ponude MSI, sada su izmislili gaming z, tako da x ne vredi te pare a skuplji je od feniksa.
Takodje u novim serijama MSI 1070 vise nije samsung memorija nego micron koji se znatno losije klokuje a ima i nekih losih serija bas sa tom memorijom.

Poslednja izmena:
Jeste GS verzija 450e, GLH je 465e. Mada realno flash bios-a ili manuelni clock i vozi.
Dzabe sve covek ce uzeti Gaming X, kad je neko magarac nek placa vise, ovih 40e vise mu je jos i nista, kako je bacio 200e prosle godine..

kazi drugu da ce se zeznuti tj preplatiti kartu jer kao sto rece Waylander ima novi izmisljeni model GTX 1070 GAMING Z .

GLH deluje opasno ;)

Jeste GS verzija 450e, GLH je 465e. Mada realno flash bios-a ili manuelni clock i vozi.
Dzabe sve covek ce uzeti Gaming X, kad je neko magarac nek placa vise, ovih 40e vise mu je jos i nista, kako je bacio 200e prosle godine..

Moja greska GS je 465e, GLH nema u ponudi, nazalost. Kako god i ova GS je najbolji GTX 1070 kod nas, kad se pogleda. Phoenix default je 450e.
Sto se doticnog kupca tice, dzabe ja pricam:d

Dzaba nekim ljudima pare kada nemaju gram mozga u glavi i nece da slusaju misljenje i savete ostalih a takve ne treba zaliti. Kazi mu kada vec ima toliko para na bacanje da ti da malo kada vec ne zna sta ce sa njima jer ocigledno da neki ljudi koji imaju pare se vode politikom kupi sta je skupo i to je onda najbolje ali ta politika je nekada vazila danas vise ne.

Zalosno je kako neki ljui trose pare i ne znaju sta kupuju a oni koji znaju sta bi kupili ne mogu jer nemaju para.

Ja imam 20x Phenix-a rade ko sat, imao u mom kucistu Gaming X samo je zasmrdila pre neki dan, toliko :)
A phoenix standard (GS i GSH nema na stanju i zaboravite ih) moze i za nize pare od navedenih ovde :)

Poslednja izmena:
Ako neko nabavi (ili ima) onaj beli HoF i bude hteo da je menja za moj Strix (uz neku moju malu doplatu), nek'se javi na PM :)

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Mislim da je cena Feniksa kod madjara i niza od tih 465eur.
Ja imam gaming x, ali to vise nije vrh ponude MSI, sada su izmislili gaming z, tako da x ne vredi te pare a skuplji je od feniksa.
Takodje u novim serijama MSI 1070 vise nije samsung memorija nego micron koji se znatno losije klokuje a ima i nekih losih serija bas sa tom memorijom.

Posedujem MSI GTX1070 Gaming X preko mesec ipo dana i zadovoljan sa njome. Ima na sebi Samsung memorijske chipove jer je medju prvim serijama. Video sam da se krajem jula pojavila i GTX1070 Gaming Z model. Ne verujem da je neka sustinska razlika jer napajanje je isto kao i sve ostalo.
Inache sam MSI namerno izabrao yato sto ima naponsku jedinici kao i GTX1080 model i sto ima dva PCIe napajanja sto mojoj vremesnoj maticnoj ploci vise odgovra jer je PCIe 1.1 a ne 3.0.

Jedino EVGA GeForce GTX 1070 FTW (DT) GAMING ACX 3.0 mi se isto dopada cak je i nesto kompaktnijih dimenzija ( za 1 cm niza i za 1,5 cm kraca), odlicnu naponksu ima, dva BIOS chipa, dva prikljucka za napajanje i veoma tiha i hladna u aktivnom modu. Ali sredinom jula jos nije dosla kod Madjara i tad znatno je skuplja. Sad su se cene izjednacile.

Da li neko zna u cemu je razlika sem da ova MSI GTX107 Z ima logo koji je LED osvetljen i naravno dobrano skuplja?

Poslednja izmena:
Z ima factory clockove na visim freq.
Znaci 50 evra da platim vise sto sa MSI Afterburnerom mogu legalno za 10 sek. da podignem GPU i mem. frekfencije. Neka hvala. Ipak je po meni MSI GTX1070 gaming X jedna od najboljih kupovina. Samo da je malo niza cena.

Послато са GT-I8262 уз помоћ Тапатока

Чим кажеш, "Само да је мало нижа цена" аутоматски сам себе бацаш у контрадикторност. ;-)
Ако је најбоља куповина онда нема али...

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Maricu ljudski je teziti ka boljim i lepsim i skupjim stvarima, tako da nema tu ali ili ovo ili ono. Svi mi uvek zelimo vise samo neko moze a neko ne moze a nekada nema razloga ici na skuplje jer ustvari to vec imas samo malo drugacije izgleda.

Poslednja izmena:
Pa sad mozda ces ti i kupci prvih modela gaming X moci lepo da oc , pitanje je kakve ce u buduce biti gaming X karte... ma satarice msi X seriju ...

Znaci 50 evra da platim vise sto sa MSI Afterburnerom mogu legalno za 10 sek. da podignem GPU i mem. frekfencije. Neka hvala. Ipak je po meni MSI GTX1070 gaming X jedna od najboljih kupovina. Samo da je malo niza cena.

Vec dam istakao da ima razlike u LED osvetljenju samog backplate ali mnogo skupo naplacuju to.

Sta bi bilo bolje MSI 1070 Armor ili Gigabyte Windforce 2 1070 (ona sa 2 ventilatora). Ima li neko iskustva sa ovim kartama. Kakva je buka, kakav je ventilator, temperature? Posebno me zanima kada je karta full load koja je tomperatura i na koliko rpm i % je tada ventilator.

Verovatno Armor, tih je... giga windforce je verovatno losija

Sta bi bilo bolje MSI 1070 Armor ili Gigabyte Windforce 2 1070 (ona sa 2 ventilatora). Ima li neko iskustva sa ovim kartama. Kakva je buka, kakav je ventilator, temperature? Posebno me zanima kada je karta full load koja je tomperatura i na koliko rpm i % je tada ventilator.

http://forum.benchmark.rs/showthrea...-1070-Thread&p=4773713&viewfull=1#post4773713
http://forum.benchmark.rs/showthrea...-1070-Thread&p=4778142&viewfull=1#post4778142

U prvom postu postoji greska (nije 60% vec 60*C)

OK preformulacija pitanja...GTX 1070 armor ili Gigabyte G1 (ona sa 3 venta) ? G1 ladno 10eur manje od armora....

Nazad
Vrh Dno