Šta je novo?

GeForce GTX 1070 (Ti) Thread

brate pod hitno uzimaj drugi cpu i monitor mislim da je steta sto ces igrati na toj rezoluciji.

Ne mogu samo nov CPU, sa platforme stare punih 9 godina treba i nov CPU, ploca i memorija, sto iznosi oko 600 evra. Umesto sadasnjeg monitora za neke igrice PC prikljucim na moj Sony TV na 50'' i izgram se ko covek jer velicina jeste bitna. Ako pogledas detaljnije moju konfiguraciju videces da je skoro svak bila vrhunska u svoje vreme. Samo sto ja guram veoma dugo dok nesto ne promenim. Imam i druga ulaganja. A i s godinama se menjaju prioriteti. Mada prva ljubav zaborava nema...
A ako bude nov monitor bice neki ISP, minimum 144 MHz, G-sync.

Poslednja izmena:
Kojih 600 evra?

i5 6500 + ploca + 2x8GB DDR4 = 300-340 evra

Poslednja izmena:
To je vec njegov "problem" (kao i samo teranje 1070 na skoro 10 godina starom procesoru). Moze to i za ispod 550 evra uz neku normalniju plocu. :D

Poslednja izmena:
To gadjanje plocama od 200 ojra mi nikad nije bilo jasno:)1

To gadjanje plocama od 200 ojra mi nikad nije bilo jasno:)1
Pa upravo sto me ova ploca verno sluzi vec punih 9 godina po 10h dnevno onda itekako znaci da je kvalitetna a samim tim i skuplja.
Racunao sam i6600k-230 e
Hero VIII-220 e
DDR4-2x8GB 3000MHz-100 e
oko 600 e

E sad cu, kad vec nisam do sada, da sacekam Kaby Lake, znaci pred NG prelazim na novu masinu.

naravno matori. za svoje pare mozes da uzmes sta ti najvise odgovara, ono je bilo neko moje misljenje (glasno). isto tako mislim da je ova 1070 odlicna karta i pridruzujem vam se za jedno nedelju, dve:D

Kupio klincu Inno3D iChill GeForce GTX 1070 X3. Odlična kartica.
U kutiji se nalaze podloga za misa, serijski brojevi za 3DMark i VRMark, metalna naljepnica, CD s drajverima i hex kljuc. :D
Interesantno je da nema nikakvog kabla (recimo 6 na 8-pinski).

Neke specifikacije (obratite paznju na velicinu same kartice):

GPU Engine Specs:
CUDA Cores 1920
Graphics Clock-Base Clock (MHz) 1620
Boost Clock (MHz) 1822

Memory Specs:
Memory Clock 8.2Gbps
Standard Memory Config (MB)8192
Memory Interface GDDR5
Memory Interface Width 256-bit
Memory Bandwidth (GB/sec)262.4

Standard Graphics Card Dimensions:
Length 302.2 mm
Height 108.7 mm
Width 2.5-slot

Prilozi

• IMG_0478.JPG
    IMG_0478.JPG
    917.6 KB · Pregleda: 133
  • IMG_0479.JPG
    IMG_0479.JPG
    977.3 KB · Pregleda: 173
  • 20160816_094307.jpg
    20160816_094307.jpg
    632.1 KB · Pregleda: 154
Poslednja izmena:
Svaka čast na kupovini a i svaka čast za Inno3d, odavno nisam video da neko konačno napravi kršteno pakovanje.

Daj malo utiske o radu, buka?

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

****te, ovo je pakovanje. Ova MSI stigla samo sa grafikom, nema ni list toalet papira. :D

@Carnivore
Dobra je Inno3D iChill GeForce GTX 1070 X3 samo ipak je malo glomaznija za moj ukus.
Sigurno dobro hladni ali i MSI X Gaming u kompaktnijoj formi isto tako dobro hladi i veoma tiha u aktivnom rezimu, do 60C je pasivna.
U svakom slucaju GTX1070 serije bilo kog proizvodjaca vecina ima backplate dok kod GTX970 su bili u mnogo manjem broju.
Naravno da je i nova serija dosta i skocila u ceni u odnosu na proslu. Sta je tu je barem nema nekih falinki kao recimo neupotrebliva celokupna memorija na istoj brzini rada kao kod GTX970.
Sad na igranje drugari. Jedva cekam Battlefield 1 na jesen da ga opicim na 50'' TV.

Svaka čast na kupovini a i svaka čast za Inno3d, odavno nisam video da neko konačno napravi kršteno pakovanje.

Daj malo utiske o radu, buka?

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Moj utisak je da je necujna, mada je to iz 2 razloga. Prvi je sto se ventilatori aktiviraju tek kad je kartica pod opterecenjem, a drugi razlog je to sto su u samom kucistu i 4 druga ventilatora - 2 na procesorskom hladnjaku, i 2 na kucistu - usisni i izduvni, koji su glasniji od kartice.
BTW, LED mijenja boju u zavisnosti od opterecenja (ako je nekom bitno).

A sto ovako gpu-z cita memoriju na 1070 i uopsteno na pascalu.
Tipa memorija 2000MHz. gpu-z cita 1900mhz, opet neka nvidija marketinska greska ili?

ja bih ga preskocio, sigurno se cuje kao mesersmit pod opterecenjem. bolje dodaj jos koji ojro i kupi neku sa krstenim hladjenjem. ranije nisam cenio decibelazu, medjutim, kada jednom uzmes tihu kartu, nema nazad:) a taj dcii je tih.

Ne mora da znaci, Gainward phenix je najtisa karta od svih 1070 zajedno sa palit gamerock, itd
ova je po tom pitanju slabija i bucnija ako se tako moze reci

"And the second benefit of strapping a huge hunk of metal on top of a mainstream GPU is near-silent operation. The sample's fans switch on at 55°C or so and then can barely be heard after 10 minutes of full-on gaming. Our logs show the pair to run at under 1,000rpm, and you have to place an ear next to the Fractal chassis to even know if it's on. Very impressive."

Poslednja izmena:
Smatram da je taj Gainward od 430e odlična kupovina. U pitanju je referentni PCB sa boljim kulerom, isto kao EVGA GTX 1070 SC, samo što Gainward nema backplate.

Ne mislim da je Gainward kuler toliko lošiji od onog na EVGA SC da bi karta bila bučna ili vruća, jer blower na mojoj FE bez problema drži temp pod kontrolom na Auto fan profilu.

Ako VEGA 10 izadje u oktobru 2016. (ranije par kvartala), i bude konkurentna, koliko moze maksimalno pasti cena gtx 1070, da li kupovati 1070 sada ili moze biti jeftinija u novembru i do 100 evra?

Tesko da moze biti jeftinija za 100e

Vidim popunjava se polako ponuda za GTX 1070 na KP.
Ima (pored one Gainward Blixx) za 430e i Gygabyte Windforce. Za 445 Galaxy EXOC za 445e(ima recimo karta backplate), Gainward Phoenix za 455e(izgleda da je mozda i najbolji izbor) i G1 za 460e.
Sasvim ok, ako mene pitate.

Je l' ima neko Strix model da podeli iskustva? Iskocila mi je kombinacija da mi drugar donese iz Amerike. Strix i MSI ista cena. Vidim da svi hvalite MSI ali mene odvraca kombinacija crno-crveno posto bih radio neki mod u bliskoj buducnosti pa mi je Strix nekako vise neutralnija po tom pitanju. Razmisljao sam i o farbanju crvenih delova na MSI ali ne znam kako bi izgledalo sa onim crvenim detaljima koji sijaju kad bi se to ofarbalo. Takodje modeli nisu Gaming X i Strix OC nego Gaming i Strix. Da li to predstavlja razliku po pitanja manuelnog OC-a ili to ima veze samo sa automatskim OC-om? I jedno pitanje koje malo odskace pitao sam ga u drugom podforumu ali ovaj podforum prati vise ljudi i aktivniji su pa da pitam i ovde. Da li neko ima iskustva sa donosenjem robe iz Amerike? Da li ce to sigurno morati da se carini i lupa PDV ili postoji sansa da prodjem bez toga? Graficka bi bila doneta bez kutije u koferu sa ostalim stvarima.

Koliko sam video ta Asus Srix je mozda najbolja sto se tice temperatura i buke ventilatora.
Svaka karica boostuje na odredjene klokove po defaultu, skoro je nebitno, male su razlike. I kod overkloka je slicna situacija, sve kartice imaju slican potencijal, tako da je po meni, najbolje da uzmes kartu koja ima najbolje temperature.

Sto se tice carine, logicno je da se carini svaka roba, ako, stavis karticu bez kutije, valjda moze da prodje, otkud oni znaju da je nova roba, kazes da je tvoja licna grafika, treba ti za neki posao u Srbiji i slicno ( ovo pricam napamet, :trust:, mozda neko zna kako stoje stvari na granici sa tim stvarima )....

Poslednja izmena:
Tesko da ce kartica sa imenom NV 1070 proci carinu tek tako, cim ukucaju u google videt ce 400+$

A postoji i sansa da prodje bez carine :) pa ko voli nek izvoli

Obavezno nek baci ambalazu, trebalo bi da prodje.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Ne mogu valjda da je zaplene ako se plati carina ili gresim? Veca mi je steta da je zaplene nego da platim carinu :D

Nazad
Vrh Dno