Šta je novo?

GeForce GTX 1070 (Ti) Thread

Mogu da je donesu za 420-430e ako im oči nisu gladne.

https://ipon.hu/webshop/product/gainward_3750_bliss_gtx1070_8gb_gddr5_pcie/1477851

U principu sve cene na KP su umanjene za 30-50e u odnosu na ovaj gore sajt. Moj Zotac je bio 495e na ipon.hu, lik mi je doneo za 450e.

Edit:

Dobro sam odredio cenu :), od juče u ponudi:

https://www.kupujemprodajem.com/Gainward-GeForce-GTX-1070-36202660-oglas.htm?filter_id=72593603

Hehe, culi nas :D

Odlicna cena. Ako neko pronadje neki test ili custom review za istu neka pusti link.

Da li bi neko od vlasnika GTX1080/1070 odvojio minut vremena i taksativno mi napisao sta i koliko da podesim u MSI Aferburner-u da bi kloknuo moju MSI GTX 1070 X do max 2k MHz za boost?
A ako neko moze i screenshot kako da podesim da ventilator na graf. kartici hladi tako da nikad ne dostigne vecu tepmeraturu sam GPU, isto u Afterburneru.

Evo ode imas neka podesavanja, ( od posta #712 pa dalje ...)
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?307677-GeForce-GTX-780-Thread/page48

Ako imas jos neke nedoumice, citiraj neki moj post u 780 temi i postavi pitanje i cu' da ti odgovorim :alo:itd....

Koju verziju karte uzeti? Na brzinu sam pregledao, izgleda da je Strix najbolja, ali dosta skuplja od ostalih. Kakva je Giga G1?

@Zeljko

A gde da izvines da dignem base clock?

image hosting above 5 mb

Ovo je sve sto moze da se uradi u GPUT2?

Ispod ovoga kad se skrola ima jos samo za max temperaturu.

Poslednja izmena:
Ne koirsti taj tool, ne bi trebalo da bude razlike +100 na base i boost bi trebalo isto da se ponasaju

Postajem clan kluba sutra! Jao koja sreca boze boze... narucio sam MSI gaming iz emmija jer mogu bez pdv da uzmem. Cena 57 soma. Nije mi se davalo par hiljada vise na strix. Cenim da gaming nije nimalo za bacanje. Ako oce neko neke testove sa ovom konfom neka trazi.

@zeljko

Ne razumem? Koji tool da koristim?

Pa nemam pojma koji ti radi, vecina koriste Afterburner

Morala je neka glupost da se enable-uje, to je bio problem.

Evo OC socrea Heaven 4.0:

forum image hosting

Max boost 2124Mhz, temperatura 60C na 60% fanspeed-a.

Poslednja izmena:
Postajem clan kluba sutra! Jao koja sreca boze boze... narucio sam MSI gaming iz emmija jer mogu bez pdv da uzmem. Cena 57 soma. Nije mi se davalo par hiljada vise na strix. Cenim da gaming nije nimalo za bacanje. Ako oce neko neke testove sa ovom konfom neka trazi.

Vidi koju memoriju imas i odmah odradi burn in i memory testove. Jedna serija sa Micron memorijom ima problem.

Reci koje testove da odradim molim te.

Graficka stigla i teska je kao tuc. :D

Za sad pustih Shadow of Mordor i cepa totalno tecno. Skida se witcher, pa cemo videti kako ide. Pusticu joj i Heaven bench, cisto da uporedim sa ostalim rezultatima.

Ipak ide AA, sad videh. Sad cu odraditi test pa bacam SS.

Poslednja izmena:
Odradih Heaven i nesto mi cudno. Izmedju par scena pada fps na 9, sto se i vidi u statistici na kraju. Ne znam zasto.. Bio je heaven i na SSD-u, a sad je na hardu, ista situacija.

heaven.PNG

Koju verziju karte uzeti? Na brzinu sam pregledao, izgleda da je Strix najbolja, ali dosta skuplja od ostalih. Kakva je Giga G1?
Dobra je ali ipak mislim i tvrdim da je MSI GTX 1070 X Gaming malo jeftinija a i toliko isto i bolja jer ipak ima jacu naponsku jedinicu istu kao i GTX 1080 i dva dodatna napajanja tako da moze da se upotrebljava i na PCIe 1.1 kao kod mene. A i stvarno je tiha cak i kad rade umereno ventilatori.

Poslednja izmena:
Nove MSI gaming stizu sa micron cipovima, moja je sa samsungom i memrija ide 4700 (+900), micron treba neko da proveri jer je bilo problema u kini

Dobra je ali ipak mislim i tvrdim da je MSI GTX 1070 X Gaming malo jeftinija a i toliko isto i bolja jer ipak ima jacu naponsku jedinicu istu kao i GTX 1080 i dva dodatna napajanja tako da moze da se upotrebljava i na PCIe 1.1 kao kod mene. A i stvarno je tiha cak i kad rade umereno ventilatori.
Pricas u odnosu Strix ili G1? G1 je najpovoljnija i deluje mi bas ok i hladna.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Pricas u odnosu Strix ili G1? G1 je najpovoljnija i deluje mi bas ok i hladna.

U odnosu na Strix. Gigabyte ipak je rezervisao Xtreme Gaming seriju za bolju ( i skuplju) od G1 serije. Gigabyte Xtreme je debela 57 mm. Ja bi ipak preporucio MSI Gaming X kao zaokruzen proizvod sa umerenom cenom.

U odnosu na Strix. Gigabyte ipak je rezervisao Xtreme Gaming seriju za bolju ( i skuplju) od G1 serije. Gigabyte Xtreme je debela 57 mm. Ja bi ipak preporucio MSI Gaming X kao zaokruzen proizvod sa umerenom cenom.
Koja cena je u pitanju?

OC

Evo malo sam nategao graficku ( znam kolje me CPU).
10300 za ukupan i skoro 19000 za graphics score je sasvim dovoljno, dok ne predjem na znatno brzi CPU.
2075MHz za GPU i 8200 za mem, sve to ispod 60C dok su ventovi na 25% konstatnih ukljuceni preko MSI after burnera pod 3DMark Fire Strike 1.1.

http://www.3dmark.com/fs/9748308

Video sam na Netu da graphics score od 19000 postizu sa mnogo boljim odn, brzim CPU. 3DMark (13) je posteno odmerio score nezavisno od jacine CPU.

Prilozi

• 3d mark 02.jpg
    3d mark 02.jpg
    388 KB · Pregleda: 104
Na KP MSI 1070 se vec moze naci ispod 500 evropskih novcanica. Ja sam platio okrugli uznos u drugoj polovini jula.

Послато са GT-I8262 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Evo malo sam nategao graficku ( znam kolje me CPU).
10300 za ukupan i skoro 19000 za graphics score je sasvim dovoljno, dok ne predjem na znatno brzi CPU.
2075MHz za GPU i 8200 za mem, sve to ispod 60C dok su ventovi na 25% konstatnih ukljuceni preko MSI after burnera pod 3DMark Fire Strike 1.1.

http://www.3dmark.com/fs/9748308

Video sam na Netu da graphics score od 19000 postizu sa mnogo boljim odn, brzim CPU. 3DMark (13) je posteno odmerio score nezavisno od jacine CPU.
Au bas lepo ***, karta tiha i hladna, vredi uzeti tu kartu! Lepo se i klokuje, mada to je MSI, uvek se lepo klokuje.

Au bas lepo ***, karta tiha i hladna, vredi uzeti tu kartu! Lepo se i klokuje, mada to je MSI, uvek se lepo klokuje.

Odlicna je i EVGA GeForce GTX 1070 FTW GAMING ACX 3.0 ali je i za oko 50-60 E skuplja. Isto ima dva power prikljucka ali ima i jos jedan BIOS. DObro hladi, tiha ali zato i kosta vise.
Po meni je MSI GTX 1070 Gaming X najbolji odnos ulozeno - dobijeno.

Odlicna je i EVGA GeForce GTX 1070 FTW GAMING ACX 3.0 ali je i za oko 50-60 E skuplja. Isto ima dva power prikljucka ali ima i jos jedan BIOS. DObro hladi, tiha ali zato i kosta vise.
Po meni je MSI GTX 1070 Gaming X najbolji odnos ulozeno - dobijeno.
Ako kazes da tvoja karta ide na 60c na tom broju obrtaja, nema tu sta. Hladna je kao spricer.

@Roberto_Baggio: Gigabyte G1 je best buy u toj klasi. MSI i Asus su nabili bezobrazne cene za svoje Gaming i Strix modele i ne treba im dati toliko jer ne dobijes nista sto nemas sa Gigabyte-om a daces ~40 evra vise.
Ako hoces da prodjes sto jeftinije imas i Gainward-a za 430e, trebalo bi da je ok.

Ja merkam taj gainward, da ide oc na nekih 2050 mhz boost i temp do 70 i ja bi bio happy.

Razmisljao sam da uzmem 470 ili 1060 zbog mog cpu, al ono nekako su mi obe mali upgrade posle 280x, 1070 bi mi bio taman, pa jednog dana sledece godine kad zamenim cpu bar cu neki osetni skok dobiti. A do tada ne bi trebalo da 8350 bude problem da se izvlaci 60 fps svuda sa max podesavanjima, right ?

http://www.3dmark.com/fs/9755910

Nategao jutros graficku memoriju na 8800 MHz a GPU i dalje do max 2076 MHz, nisam zeleo vise i to sve bez povecanja core voltege.
Moja je karta iz prvih serija i ima Samsung memoriju. Koliko sam video nema problema kad se nategne do 8800 Mhz, nema artefakte niti tackice u stress testovima. Coil vine prvi put ne cujem. Prethodnoj Asus GTX560 su cvilele zavojnice kad se preoptereti stress testovima i bez OC.

Ukupan graphics score 19412. Dosta je. Ostaje da cekam kraj godine i vidim dali Kaby Lake ili pak AMD Zen. Videcemo.

Prilozi

• 3d mark 04.jpg
    3d mark 04.jpg
    268.1 KB · Pregleda: 85
Poslednja izmena:
Samsung memorija bi trebalo da ide na 9000(+500) bez problema, moja ide do +800, tj. na 9600MHz. Na ovim kartama visok takt memorije daje veliki boost u performansama, u mom slučaju preko 21000 graphics score zahvaljujući memoriji.

Samo mucite te karte igrajte nesto :)

Nazad
Vrh Dno