Šta je novo?

GeForce GTX 1070 (Ti) Thread

Ja merkam taj gainward, da ide oc na nekih 2050 mhz boost i temp do 70 i ja bi bio happy.

Razmisljao sam da uzmem 470 ili 1060 zbog mog cpu, al ono nekako su mi obe mali upgrade posle 280x, 1070 bi mi bio taman, pa jednog dana sledece godine kad zamenim cpu bar cu neki osetni skok dobiti. A do tada ne bi trebalo da 8350 bude problem da se izvlaci 60 fps svuda sa max podesavanjima, right ?

Ovako nesto gledam na ovu Gainward GTX 1070.:trust:

Sve te 1070 se slicno overklokuju, tako da su po meni temperature presudne u izboru kartice. Mislim, da ova kartica nije bez veze nesto jeftinija od ostalih 1070 karti. Verovatno su temperature nesto losije od ostalih custom kartica.

Ovde su testirane Gainward GTX1070 & GTX1080 GLH Phoenix karte.
http://www.overclock3d.net/reviews/gpu_displays/gainward_gtx1070_gtx1080_glh_phoenix_review/2
Temperature su odlicne za obe kartice, medjutim, vidi se da su kod ove 1070 Phoenix kartice, nesto drugacije odradjeni ventovi u odnosu na obicnu Gainward 1070. Deluju ventovi nesto masivniji i kvalitetniji, i verovatno je odradjeno bolje hladjenje i temperature su sigurno bolje od ove obicne 1070....

Kolike mogu da budu temperature za ovu Gainward 1070 ?
Pa, valjda ne bi trebalo da budu vise od nekih 70 - 75C. Znaci, pricam napamet, nisam video neki test na netu za ovu karticu. Pogledaj malo po netu, mozda nadjes neki test ove kartice...

Inace,
taj 8350 bi trebalo u gpu bound scenama, izvuce otprilike oko 60fps na full HD i grafika maximum. U cpu bound situacijama, tesko ce se izboriti sa 1070 kartom, i moze da se izgubi odredjeni boost u perfomansama.
Ovo je situacija ako kloknes taj 8350 na oko 4.5 - 4.7ghz.....

Mali problem ce biti i memorija na 'samo' 1.600mhz. I tu moze da se izgubi na perfomansama.
Malo slabiji proc. ( slabiji IPC i manji klok ), plus nesto sporija memorija, sa 1070 kartom ce biti odredjeni bottleneck u cpu i memory situacijama, ......koliko, sigurno u odnosu na neki I5 ili I7 proc novije generacije, minimalno 15-20%.......

Poslednja izmena:
Da li se ocekuje neki "budzet" model gtx 1070 koji ce imati cenu od 400e ( iliti "magicnih" 399e :d ), ili da li ce neki od postojecih modela uskoro doci na tu cifru ?

То би било лепо... ;-)

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

U skorije vreme sigurno ne - dok AMD ne uzvrati.

Trenutno za 430 evra imas Gainward GTX1070, koja je poslala GTX980Ti u zaborav. :d

GTX 980ti je bolja karta moze da sljaka na 1600mhz i kao takva brza je, pogotovo u kombinaciji sa i4 procesorom.... :d

Teško da svaka ide na 1600mhz...

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

EVGA Hybrid može, ali obavezan je 4790K na 4.8GHz i memorija na 2400 inače nema ništa od igranja. :d

Pa nego kako

MEBPhym.png

Ne igrajte se sa vatru....:D :d......moz' da flasjujem onaj 1.274 bios i da poteram ovaj proc na 4.9 i onda ce da bidne' svasta.....;) :wc:

EDIT: I, naravno, zaboravih, ...malo da zategnemo i memoriju...:eyebrows: :)

Poslednja izmena:
Kloknuo memoriju na nepunih 9000 MHz, GPU na 2088 MHz i dobio 10534 score u Fire Strike 1.1 testu.
Interesantno da nije presla pod opterecenjem 59C na 30% fan-a.
Graphics score 19630. Da mi je jaci CPU dosao bi graphics score sigurno preko 21000. U svakom slucaju dosao sam do limita moje platforme. Sad da se izigram na 1280x1024p do novog CPU i novog monitora.

http://www.3dmark.com/3dm/14092102

Prilozi

• 3d mark 05.jpg
    3d mark 05.jpg
    449.2 KB · Pregleda: 115
Kloknuo memoriju na nepunih 9000 MHz, GPU na 2088 MHz i dobio 10534 score u Fire Strike 1.1 testu.
Interesantno da nije presla pod opterecenjem 59C na 30% fan-a.
Graphics score 19630. Da mi je jaci CPU dosao bi graphics score sigurno preko 21000. U svakom slucaju dosao sam do limita moje platforme. Sad da se izigram na 1280x1024p do novog CPU i novog monitora.

http://www.3dmark.com/3dm/14092102

brate pod hitno uzimaj drugi cpu i monitor mislim da je steta sto ces igrati na toj rezoluciji.

Najgore sto sada ne mogu da se predomislim vec sam uplatio novac firmi koja nabavlja iz Madjarske (Subotica) ali sam poslao mail o ovom problemu a vidim po forumima uk. itd da su u opticaju znam da ce mi biti zamenjeno ali dok stigne do mene pa ja vracam pa u krug ***.

Inace hvala borate na podrsci vec sam umislio u glavi da sam ja -one of the million- da sam ja bas taj odabrani za ovu fail graficku mozda i ne bude tako.

Inace hvala borate na podrsci vec sam umislio u glavi da sam -one of the million- da sam ja taj odabrani za fail graficku inace izbegavao sam msi od pentiuma 3 pa nadalje da ne pricam da tad cak ni cd nije radio nov kako treba ali vidm da su ljudi vec sazvakali ovu grafu i nisam imao nimalo sumnje pa sam se odlucio za nju inace razmisljao sam izmedju nje i asus strix.

Inace hvala borate na podrsci vec sam umislio u glavi da sam -one of the million- da sam ja taj odabrani za fail graficku inace izbegavao sam msi od pentiuma 3 pa nadalje da ne pricam da tad cak ni cd nije radio nov kako treba ali vidm da su ljudi vec sazvakali ovu grafu i nisam imao nimalo sumnje pa sam se odlucio za nju inace razmisljao sam izmedju nje i asus strix.

pa mora biti koji skart, svaka marka ima neke koji su skart, samo je pitanje oce li tebe dopasti :D

Znaci -one of the million- ok nista javljam kad stigne da li sam ubo 7 na loto mislim u negativnom smislu pa pocinje igra od mene do tebe od tebe do mene ***. vidim da cu igrati neku igru oko nove godine pozz..

Je l' moze jos ko da postuje Heaven 4.0 benchmark score?

Ultra quality, 8XAA, Tessellation extreme, 1080x1920.

Ja se jos nisam iscimao oko onog min fps u heavenu jer sam instalirao witchera i sad ne mogu da se opasuljim. Bitno je da igra leti, sve vreme preko 60fps sa sve hariworks 8x.

U pitanju je ta verzija sa micron chipovima. Probao sam OC, gpu je imao boost na 2100, a memorija na 8700. Sad sam to spustio jer mi ne treba.

U Hevaen 4.0 minimalni fps nije 100% tacan, jer, postoje par 'spajkova' u tom testu, tj. kada pri promeni scena, dolazi do pada fps-a. Tako da nije realan taj minimalni fps, i ne utice na avrg. fps score ( ako odradis par puta test, dobices realniji minimalni fps )....:rtfm:

Da, Witcher 3 je zakljucan na 60fps na maximum grafika i sve druge igre, na full HD, tako da, uzivaj :p u gamingu....

Jel si siguran da je zakljucan? Prilicno sam siguran da postoji opcija da se otkljuca, odnosno 30, 60 i off opcije. Kad sam stavio off i pustio preko nvidia shadwplay-a da meri fps bio je izmedju 60 i 70 uglavnom.

A da, uzivanje je igrati se sa ovom grafom. Morao sam da izlecim komplekse iz detinjstva sad kad mogu da uzmem ovakvu zver. :)

Mislio sam da je zakljucano na 60fps, kada ukljucis V-sync,... znaci, kada klokujes 1070, sve igre na full HD sljakaju na minimalnom fps od preko 60f.....

Poslednja izmena:
Ja sam sa OC-om na 2154MHz izvukao Witchera (sve max, 1080p) na 74 FPS-a avg, sto mislim da generalno nije moguce sa bilo kojom 980Ti. Gledao sam da ljudi izvlace oko 69-70 sa onim najekstremnijim verzijama 980Ti, nisam video preko 70.

Doduse CPU bound je igrica...mozda i gresim.

Najvise je cpu bound u Novigradu, u ostalim delovima igre je pretezno gpu bound ( i mozda manje cpu bound ).

Kolko se secam, sa 980Ti na kloku oko 1.500 - 8.000mhz, imao sam zakljucano na 60fps ( max 1080p), znaci nije fps bio ispod 60f. To je to, kartice su poprilicno izjednacene, osim u slucajevima kada 980Ti sljaka na klokovima preko 1.550 - 8.100mhz., onda je nesto malo jaca od klokovanih 1070 kartica....;)

Poslednja izmena:
jedino i7 moze da izvuce maksimum iz ovih novi nvidia gpu-ova,koliko vidim po stranim forumima.

Pa, recimo, u tom Novigradu, gde je igra cpu i memorijski najzahtevnija, I7 procevi, zbog tih vise jezgara imaju prednost i izvlace visi fps od I5 proceva........takva je otprilike i situacija u svim cpu zahtevnim delovima svake igre......

Ajte vi recite na kojim monitorima i rezoluciji igrate sa gtx 1070? Izgleda da većina igra na 1080p..

27" 1440p, mada je Freesync a ne Gsync. Ali nema veze, bitno je da ide na 120Hz...

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno