Šta je novo?

GeForce GTX 1070 (Ti) Thread

ma bole me vise *****, koja je cena oce li vise doci i jedna u prodavnice...

Asus mi odgovorio na mail, sto se njihovog custom modela tice bice available sledece nedelje.

Da li je u ovom trenutku pametna kupovina GTX 1070 Founder's Edition modela?

Ne, zasto bi kupovao kartu koja je bucna, greje se dosta i pri tome skupo kosta? Mislim generalno nije pametno sem ako nisi neko ko je bas nestrpljiv da je proba...

Nestrpljiv jesam, ali ne bacaju mi se pare još uvek

ma bole me vise *****, koja je cena oce li vise doci i jedna u prodavnice...

Pa lagano, tek je proslo 2 nedelje od launcha 1070 graficke. Paper launch mora da se valjano ispostuje sa jos makar 2 nedelje epskih nestasica, i onda da se prebacimo u period samo "ozbiljne" nestasice.

A za to vreme, Nvidija ce fino da profitira od magaraca koji su nestrpljivi i voljni da bace pare za FE.

Poslednja izmena:
^
Magarac je onaj ko ima pare i želi da ih da za FE ili npr. još uvek skup Strix jer hoće da je ima sad i odmah? Zanimljivo... A šta smo mi koji kalkulišemo jer nemamo pare? :)

Ne, zasto bi kupovao kartu koja je bucna, greje se dosta i pri tome skupo kosta? Mislim generalno nije pametno sem ako nisi neko ko je bas nestrpljiv da je proba...

kakve veze ima da li je bučna, kakve su to sad fancy gluposti? ako je karta za gaming, znači da ću koristiti slušalice i teamspeak, a to znači da će u sobi ionako biti suviše bučno da bi moglo da se spava.
sigurno nije glasnija od mene kada me pukne adrenalin.

Brate ala si ti sad zaredjao po ovim temama sa nekim razlozima samo da se kupi sve sto prodaju... Kako bre nije bitno da li je bucna i koliko se greje i pri tome kosta vise nego sto treba samo zato sto se zove "founders edition" a u stvari je to ista nekadasnja jeftina referentna karta koju je retko ko kupovao i svako izbegavao a sad je kao neki premium? Pa buka i grejanje dolaze u nekim proporcijama obicno jer mnogi zele i overclock i da izbegnu throttling, plus ako igras tihu igru, kakav moze da bude dozivljaj u nekoj tihoj igri, recimo sunjalici pored poletanja aviona iz kucista iako imas slusalice? Sta sad trebaju i neke "founders" edition slusalice kao jos jedan premium feature uz sve to? Jel ti to mozda cepas neke hardcore pucacine/akcione igre gde je non stop buka pa nista ne primecujes dok se igras?

Ako moze jeftinije i bolje zasto bi kao prosecan kupac uopste kupovao ovako nesto sem ako nisi neko kome je do bacanja para i zeli sve da proba cim izadje? Mislim ne znam ni sam zasto objasnjavam neke stvari koje su (skoro) svima jasne.

kakve veze ima da li je bučna, kakve su to sad fancy gluposti? ako je karta za gaming, znači da ću koristiti slušalice i teamspeak, a to znači da će u sobi ionako biti suviše bučno da bi moglo da se spava.
sigurno nije glasnija od mene kada me pukne adrenalin.
Ja mislio to ozbiljan covek, a ti adolescent koji urla preko interneta :)

ja sam adolescent u ozbiljnim godinama koji urla preko interneta :)

m - ne pada mi na pamet da teram bilo koga na bilo šta, i što se tiče grejanja stvar mi je sasvim jasna jer i sam mučim muku s time, ali objasni mi ZAŠTO gaming grafička treba da bude tiha? u par reči. svi se nešto lože 0db i slične gluposti, a meni to nikako ne ide uz mašinu oko koje se ionako pravi puno buke kad se koristi.
glasne igre naravno, slušalice na max :) puštao bih ja i zvučnike na max, nego ima mnogo stanova u zgradi :)

Seriously? Pa zar vec nije objasnjeno gore?
Nizak nivo buke = nizak nivo obrtaja ventilatora jer je manja potrosnja i manje emitovanje toplote i manje su mogucnosti za pad performansi aka throttling kad se udari temp threshold. A uz sve to nereferentna karta (non FE) u 90% slucajeva ako ne i uvek ima sve to bolje odradjeno. O gejmingu na zvucnicima/slusalicama i igrama koje su tihe da i ne govorim. Je li ovo dovoljno?

Realno, meni smeta i buka i temperatura u full LOAD-u. A posebna je priča što pojedini proizvodjaci, poput MSI, Gigabyte, Strix će ubrzo obradjivati FE modele i biće niže cene i uvećani clockovi. Nestrpljiv jesam da probam 1070, ali sadasnja cena za FE od 550 eura je ipak previše

@mmike

Druze ako imas za GTX 1070 FE, imas i 200e za klimu, kakvi vruci dani.

kad radim, ceo dan sam pod klimom. kod kuće više volim da organizujem promaju nego klimu.

btw, ovo stvarno nije toliko skupa karta ako bude oko 550 eura, šta vam je ljudi...

kad radim, ceo dan sam pod klimom. kod kuće više volim da organizujem promaju nego klimu.

btw, ovo stvarno nije toliko skupa karta ako bude oko 550 eura, šta vam je ljudi...

pa ima par modela samo, sad kad dodju asus g1 bice oko 500 mozda 470 to mi je nekako realno za ovu kartu...

Potpuno se slazem, 550e je slightly "mnogo", 500e savrsena cena. Ne kapiram ljude koji ovo porede sa GTX 970 (monitori i rezolucije su bili "isti" kada je izasla 9xx serija), pa kazu "Platices 500e za mid range kartu". Kakvu crnu mid range kartu, kako moze mid range karta da bude druga najjaca (da ne kazem "najbrza") na trzistu? Ili kad' krenu da placu kako ce za 3 meseca da bude 50-70e jeftinija, pa nek bude, ja sam svog Maxwell-a prodao na vreme, a Fanta prodaje NOVU GTX 970 za 270e,pre 3 meseca je GTX 960 bila 260e, od istog proizvodjaca. I onda kao "bezobrazna" NVIDIA sa cenama, sta bezobrazna daju ti karticu koja moze i 4k da gura za 500e sa 150W TDP, pre 3 meseca si morao da das 800-900e za neki dobar Ti koji ima slican performans i trosi struju ko bojler.

Poslednja izmena:
dečko je totalno u pravu i govori o činjenicama. ovo su trenutno dve praktično najbrže karte na tržištu, i teško da će se to u skorije vreme promeniti. ima samo jedna koja kao može da im parira a košta nesrazmerno više. to zapravo znači da su oni pojeftinili top kategoriju karti a ne poskupeli mid range kategoriju.

e sad... razlika između mene i njega je u tome što bih ja izvruo još 50 đunti da ne moram da čekam "da se cena slegne" a makingplays ne bi. jasno je - kad bih imao raspoloživih 550 u vreme mora i festivala :(

Kako bi onda ti, koji se razumes u materiju, prokomentarisao cene GTX 980Ti? U smislu da to nije izivljavanje sa cenama?

Edit: Ja ne cekam da se slegne cena, ja cekam da izadje Asus ROG, prva koju Fanta proda ce da bude kod mene u racunaru.

Edit2: Postoji tu jos "jedna" stvar, a to je da nije tvoj deda direktor NVIDIA i da se ove kartice ne proizvode u Srbiji, pa ni u Evropi. Dakle u tu cenu je uracunat shipment+shipment+carina+pdv+marza, NVIDIA nije odgovorna za to i na kvalitet njenog proizvoda to ne utice. Bas nekog briga da ti za dzabe donese GPU ovde i proda za MSRP 379$. Kada sam pre nekih mesec i po dana bio u Monit*ru da pitam da li ce i po kojim okvirnim cenama biti Pascal kod njih, neka legenda mi kaze: "To sto je kod njih u $ pretvori u evre i dodaj jos 40% za ove lopove kod nas". Ja napravim onako facu u fazonu "skupo pobratime", kaze on "Doduse s druge strane kad pogledam, idi ti u Ameriku pa kupi za 380$, ako ti se isplati".

Poslednja izmena:
Brate ala si ti sad zaredjao po ovim temama sa nekim razlozima samo da se kupi sve sto prodaju... Kako bre nije bitno da li je bucna i koliko se greje i pri tome kosta vise nego sto treba samo zato sto se zove "founders edition" a u stvari je to ista nekadasnja jeftina referentna karta koju je retko ko kupovao i svako izbegavao a sad je kao neki premium?

Premimum sigurno nije. Podlo od Envidije da to prodaje pod takvim okolnostima. Ali da su referentne karte za izbegavanje bas i nisu. Da su sve bucne i to nije bas tacno.
Poslednjih nekoliko generacija sve te referetne iz te vise klase x80 su sve kvalitetnije, cak i tise..

Po guru3d 40 decibela ostvaruje ova karta pod opterecenjem dok MSI Gaming X nereferentna 39 decibela. Nista znacajno.
Sto se tice temperature tu je vec razlika poprilicno veca i tu se slazemo. Mada 5-6c nekom ne znaci nista.
Ali buka sigurno ne igra presudnu ulogu i ta karta ce isto raditi kao i ova nereferentna a za tople dane
je cak i bolja zbog turbine koja izbacuje temperaturu napolje dok karte sa obicnim ventilatorima sire topao vazduh po kucistu bez obzira sto im je kapacitet za rashladnjivanje veci.
Za njih ti treba veliki prostor i dobro rashladnjeno kuciste. Ove sa turbinom mozes da stavis i u manja kucista.

Ovo sam samo naveo jer mi se ucinilo kao da su referentne karte neupotrebljive po tvojoj prici.

Pa buka i grejanje dolaze u nekim proporcijama obicno jer mnogi zele i overclock i da izbegnu throttling, plus ako igras tihu igru, kakav moze da bude dozivljaj u nekoj tihoj igri, recimo sunjalici pored poletanja aviona iz kucista iako imas slusalice? Sta sad trebaju i neke "founders" edition slusalice kao jos jedan premium feature uz sve to? Jel ti to mozda cepas neke hardcore pucacine/akcione igre gde je non stop buka pa nista ne primecujes dok se igras?

Ako moze jeftinije i bolje zasto bi kao prosecan kupac uopste kupovao ovako nesto sem ako nisi neko kome je do bacanja para i zeli sve da proba cim izadje? Mislim ne znam ni sam zasto objasnjavam neke stvari koje su (skoro) svima jasne.

Prosecan kupac nije onaj koji daje za kartu 800 evra ili 600 evra ;) Prosecan kupac ne kupuje tu klasu.

Ovde se prica menja zato sto su referentne skuplje ali da su jeftinije bile bi svakako odlicne za razmatranje.
I ja sam za nereferentne svakako, uvek, jer su mogucnosti vece i bolje ali ja spadam u one zahtevnije kupce.

Poslednja izmena:
Cenim da je 700e za dobar 980Ti koji moze da se poredi sa 1070 odlicna cena.

Kako bi onda ti, koji se razumes u materiju, prokomentarisao cene GTX 980Ti? U smislu da to nije izivljavanje sa cenama?

Edit: Ja ne cekam da se slegne cena, ja cekam da izadje Asus ROG, prva koju Fanta proda ce da bude kod mene u racunaru.

Edit2: Postoji tu jos "jedna" stvar, a to je da nije tvoj deda direktor NVIDIA i da se ove kartice ne proizvode u Srbiji, pa ni u Evropi. Dakle u tu cenu je uracunat shipment+shipment+carina+pdv+marza, NVIDIA nije odgovorna za to i na kvalitet njenog proizvoda to ne utice. Bas nekog briga da ti za dzabe donese GPU ovde i proda za MSRP 379$. Kada sam pre nekih mesec i po dana bio u Monit*ru da pitam da li ce i po kojim okvirnim cenama biti Pascal kod njih, neka legenda mi kaze: "To sto je kod njih u $ pretvori u evre i dodaj jos 40% za ove lopove kod nas". Ja napravim onako facu u fazonu "skupo pobratime", kaze on "Doduse s druge strane kad pogledam, idi ti u Ameriku pa kupi za 380$, ako ti se isplati".
980Ti je bila TOP maxwell karta, skupa, najbrza, nema brze itd. Premium proizvod. 1070 to nije - kada izadje 1080Ti bice treca po redu (ili cetvrta ako racunamo Titana), dakle jasno je da je u visoj srednjoj klasi. ona bi morala da bude tu negde oko 350e, koliko je i 970, 770, 670 itd. bila. Sve ove su bile i brze i jeftinije od generacije pre, 1070 to nije. 500e je cista pljacka. To sto neki od vas to ne mogu da shvate, to je drugo. 1070 je brza i od Titana, dakle realno onda vredi 1100e po tebi.

980Ti je stari model i u nedostatku 1070/1080 neko ce i to da kupi, spustila nVidia cene.

1070 je donela veći skok u performansama u odnosu na 970, nego što je to svojevremeno učinila 970 u odnosu na 770, a pogotovo u odnosu na skok koji je donela 770 u odnosu na 670. Što i opravdava 50$ veći msrp, pošto je ipak karta za nijansu više klase, a trenutno druga najbrža single gpu karta na svetu.

Taj netipični skok u odnosu na prethodnu generaciju je i jedan od razloga ovakve popularnosti ovih karata, na šta i prodaja ukazuje, čak i pored trgovaca koji su iskoristili ovakvu prodaju da dodatno zarade na maržama.

Poslednja izmena:
takodje, 1070 dolazi sa 8GB, dakle 4GB vise od 970. i to nesto kosta.

1070 je donela veći skok u performansama u odnosu na 970, nego što je to svojevremeno učinila 970 u odnosu na 770, a pogotovo u odnosu na skok koji je donela 770 u odnosu na 670. Što i opravdava 50$ veći msrp, pošto je ipak karta za nijansu više klase, a trenutno druga najbrža single gpu karta na svetu.

Taj netipični skok u odnosu na prethodnu generaciju je i jedan od razloga ovakve popularnosti ovih karata, na šta i prodaja ukazuje, čak i pored trgovaca koji su iskoristili ovakvu prodaju da dodatno zarade na maržama.
Ne slazem se. 970 je tu negde sa 780Ti, u novim igrama je i brza, bas kao i 1070. 770 i 780 su bili isto posledica delimicno pogresne procene nVidie i buduceg 290X - otuda i 780Ti. Prema tome..

Nazad
Vrh Dno