ma bole me vise *****, koja je cena oce li vise doci i jedna u prodavnice...
Ne, zasto bi kupovao kartu koja je bucna, greje se dosta i pri tome skupo kosta? Mislim generalno nije pametno sem ako nisi neko ko je bas nestrpljiv da je proba...
Ja mislio to ozbiljan covek, a ti adolescent koji urla preko internetakakve veze ima da li je bučna, kakve su to sad fancy gluposti? ako je karta za gaming, znači da ću koristiti slušalice i teamspeak, a to znači da će u sobi ionako biti suviše bučno da bi moglo da se spava.
sigurno nije glasnija od mene kada me pukne adrenalin.
zapravo tvrdiš da će kartice koje prave manje buke lakše podneti ove vruće dane?Je li ovo dovoljno?
kad radim, ceo dan sam pod klimom. kod kuće više volim da organizujem promaju nego klimu.
btw, ovo stvarno nije toliko skupa karta ako bude oko 550 eura, šta vam je ljudi...
Potpuno se slazem, 550e je slightly "mnogo", 500e savrsena cena.
Brate ala si ti sad zaredjao po ovim temama sa nekim razlozima samo da se kupi sve sto prodaju... Kako bre nije bitno da li je bucna i koliko se greje i pri tome kosta vise nego sto treba samo zato sto se zove "founders edition" a u stvari je to ista nekadasnja jeftina referentna karta koju je retko ko kupovao i svako izbegavao a sad je kao neki premium?
Pa buka i grejanje dolaze u nekim proporcijama obicno jer mnogi zele i overclock i da izbegnu throttling, plus ako igras tihu igru, kakav moze da bude dozivljaj u nekoj tihoj igri, recimo sunjalici pored poletanja aviona iz kucista iako imas slusalice? Sta sad trebaju i neke "founders" edition slusalice kao jos jedan premium feature uz sve to? Jel ti to mozda cepas neke hardcore pucacine/akcione igre gde je non stop buka pa nista ne primecujes dok se igras?
Ako moze jeftinije i bolje zasto bi kao prosecan kupac uopste kupovao ovako nesto sem ako nisi neko kome je do bacanja para i zeli sve da proba cim izadje? Mislim ne znam ni sam zasto objasnjavam neke stvari koje su (skoro) svima jasne.
Potpuno se slazem, 550e je slightly "mnogo", 500e savrsena cena.
980Ti je bila TOP maxwell karta, skupa, najbrza, nema brze itd. Premium proizvod. 1070 to nije - kada izadje 1080Ti bice treca po redu (ili cetvrta ako racunamo Titana), dakle jasno je da je u visoj srednjoj klasi. ona bi morala da bude tu negde oko 350e, koliko je i 970, 770, 670 itd. bila. Sve ove su bile i brze i jeftinije od generacije pre, 1070 to nije. 500e je cista pljacka. To sto neki od vas to ne mogu da shvate, to je drugo. 1070 je brza i od Titana, dakle realno onda vredi 1100e po tebi.Kako bi onda ti, koji se razumes u materiju, prokomentarisao cene GTX 980Ti? U smislu da to nije izivljavanje sa cenama?
Edit: Ja ne cekam da se slegne cena, ja cekam da izadje Asus ROG, prva koju Fanta proda ce da bude kod mene u racunaru.
Edit2: Postoji tu jos "jedna" stvar, a to je da nije tvoj deda direktor NVIDIA i da se ove kartice ne proizvode u Srbiji, pa ni u Evropi. Dakle u tu cenu je uracunat shipment+shipment+carina+pdv+marza, NVIDIA nije odgovorna za to i na kvalitet njenog proizvoda to ne utice. Bas nekog briga da ti za dzabe donese GPU ovde i proda za MSRP 379$. Kada sam pre nekih mesec i po dana bio u Monit*ru da pitam da li ce i po kojim okvirnim cenama biti Pascal kod njih, neka legenda mi kaze: "To sto je kod njih u $ pretvori u evre i dodaj jos 40% za ove lopove kod nas". Ja napravim onako facu u fazonu "skupo pobratime", kaze on "Doduse s druge strane kad pogledam, idi ti u Ameriku pa kupi za 380$, ako ti se isplati".
Ne slazem se. 970 je tu negde sa 780Ti, u novim igrama je i brza, bas kao i 1070. 770 i 780 su bili isto posledica delimicno pogresne procene nVidie i buduceg 290X - otuda i 780Ti. Prema tome..1070 je donela veći skok u performansama u odnosu na 970, nego što je to svojevremeno učinila 970 u odnosu na 770, a pogotovo u odnosu na skok koji je donela 770 u odnosu na 670. Što i opravdava 50$ veći msrp, pošto je ipak karta za nijansu više klase, a trenutno druga najbrža single gpu karta na svetu.
Taj netipični skok u odnosu na prethodnu generaciju je i jedan od razloga ovakve popularnosti ovih karata, na šta i prodaja ukazuje, čak i pored trgovaca koji su iskoristili ovakvu prodaju da dodatno zarade na maržama.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari