Šta je novo?

GeForce GTX 1070 (Ti) Thread

^
Dal je realno da bi koristio sli a da ima problema ???
Pa oni se izlomise oko podrske za sli jer to je prica koja prati 4k i 144hz monitore, to im prodaje hardver inace bi svi igrali u HD i na 60hz, za tako nesto dovoljna je i jedna 970. Kome odgovara HD rezolucija i 60hz montor nece mu smetati ni malo da ustine na podesavanjima, ali logicno Nvidi ne odgovara forsiranje takve price vec forsiranje price koja tera korisnike ka kupovini sto skupljeg hardvera jer tu leze ekstra zarada...

Propustio sam da uzmem jos jednu 290-tku za cf al zato sada necu ovo :D,naravno kada se slegne prasina oko novog hardvera ;)
A mozda i sacekam kraj godine pa roknem 490-tke :D

Poslednja izmena:
Samo ne ocekuj da ces sa 490 da prodjes bas jeftino, racunaj odmah u startu da ce da kostaju kao sada 1080 ili tu neka slicna cena.

Propustio sam da uzmem jos jednu 290-tku za cf al zato sada necu ovo :D,naravno kada se slegne prasina oko novog hardvera ;)
A mozda i sacekam kraj godine pa roknem 490-tke :D

Po starom secanju, mozda je ispravljeno drajverima u medjuvremenu, ali bas na 290 sam mislio kad sam napisao da imaju problema u CF. Par ljudi se zalilo. 280X s druge strane radi odlicno

da bude 400+ dolarjev gap izmedju 480 i 490?hau jes no

Malo-malo pa se pojavi jedan koji poziva na "gradjansku i nacionalnu duznost" da se igracke komponente kupuju u ovlascenim, domacim radnjama sa sve posebnom cascu placanjem PDV-a. Jedini razlog za kupovanje kod nas jesu rate i kukavicluk zbog urodjenog nepoverenja i nespremnost na rizik. Svi ostali - KP.

Ne zovem je na to. Nego dosta foliranja, pravdanje jednog kriminala drugim. Nego lepo puške(ili bar motke) u ruke pa revolucija.
(za koju nemam ništa protiv):mad::exploder::cuss:
Sve ostalo je laganje sebe.

Kraj offa za mene na ovoj temi bar za narednih nedelju dana:)

edit: agent sam za prodaju nekretnina :wave: ,kome treba moja pomoć neka pošalje pm :smoke:

Poslednja izmena:
Pa ti imas resenje za sve...i za revoluciju i za bezanje (inace ovaj drugi scenario je mnogo izvesniji). :d

Zato što skoro svi koji su koristili SLI/CF kombo ne pomišljaju da se vrate na isti.

Druga stvar - prošle godine je bio podatak da ima samo oko pola miliona CF/SLI korisnika u CELOM svetu. Ne znam, meni je to prilično jasan signal da se AMD/Nvidia apsolutno nikada neće žešće cimati sa podrškom za tako malu bazu korisnika.

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Ali kad bi AMD napravio 2x480 kartu to bi bila druga priča, pa da je zaceni na 500$, odlično bi se prodavala.

ps: da pravimo peticiju da AMD napravi ovu kartu?

^To zavisi od skaliranja 480 u CF, kao i od kvaliteta drajvera. Ako skalira 80% kao na onom grafiku, vise se isplati 2x480 od jedne 1070, jer ce biti ~30% brze.
Na grafiku (ako je uopšte relevantan izvor) je sintetički benchmark, u sintetici uvek skalira najbolje. U igrama to nikada nije kao u sintetici, niti skaliraju dve karte u svim naslovima podjednako, neki endžini bolje mirišu cf/sli od drugih.

A pored toga idu priče o drajverima, te robovanju njima i konstantnom praćenju njihovih izlazaka; nestabilnijem frame pacing-u što može dovesti do micro stutteringa; zatim to da je potrebno za nijansu više cpu snage za dve karte u odnosu na jednu koja ima slične performanse, što može bitno onima koji nemaju top i5, i7 procesore. Nešto viša potrošnja...

A na kraju idu temperatura i buka, te je jedini izbor stavljanje pod vodu ili kićenje kućišta silnim ventilatorima. možda neko može da trpi mašinu koja se čuje, ali ima nas koji preferiramo silent mašine...

Poslednja izmena:
a vi ste zakon i svet mora da se oblikuje prema vasim zahtevima.

I ja sam satavio takvu silent masinu, kuca mi pored magistrale i struju dobijam iz ruskog agregata...

Ohoho bice ovo 380e kod Madjara :)

Cenim do kraja jula (ove godine) da ce ih biti za 400e.

Ja cenim da nece, stabilizovace se cena tu negde oko 450€. Osim ako nVidia ne spusti cenu.

Do kraja leta ide to ispod 450 eura tu nema price. Kod Madjarosa ce biti da se nadje za 400 i kusur sigurno. Mozda ispod toga nece padati, za to ce trebati odredjeno vreme..
Ipak je ova kartica nesto skuplja nego sto je bila GTX 970 tako da se mora uracunati i ta razlika.

Ja cenim da nece, stabilizovace se cena tu negde oko 450€. Osim ako nVidia ne spusti cenu.
Otkud sad 450e? Samo do pre par dana si tvrdio da neće ići ispod 500e, da će biti skuplje nereferentne od prvih FE cena i slično... [emoji14]

Poslednja izmena:
Gde su sad svi oni koji su pricali da ove kartice nece biti ispod 550e? Svi pobegli u misje rupice, eeee prognozeri moji, ko vas slusa...khm...

Dodjite bar ko ljudi i lepo iskreno kazite - lupetali smo, oprostite nam i to je to.

Tresu se gace od RX480, moraju cene dole.

Gde su sad svi oni koji su pricali da ove kartice nece biti ispod 550e? Svi pobegli u misje rupice, eeee prognozeri moji, ko vas slusa...khm...

Dodjite bar ko ljudi i lepo iskreno kazite - lupetali smo, oprostite nam i to je to.

Tresu se gace od RX480, moraju cene dole.

Ja sam govorio da ce biti 500 evra kod nas, slicno i u EU i cene jesu slicne - 470 evra je prilicno blizu 500. Sa druge strane, vi "drugi", a ti hoces da kazes "strucni, pametni, lepi" ste spustali ispod 400, 350, neki su racunali povracaj poreza i govorili "znaci 300". Sad si srecan jer nije 500 vec 470 i trazis izvinjavanja.

E bas zbog takvih nVidia i nece spustati cene i ne treba - napravili su od vas isto sto i Apple od svojih "vernika". Cuj njega, srecan je zbog cene od 470 evra.

Sad navodiš usd cene bez uračunatog poreza :d

Kada su se pojavile FE verzije u evropi za 500e, pričao si priču da će nereferentne biti još skuplje, isto kao i pre toga da će nereferentne 1080 biti preko 800e u evropi...

Ja sam još tada napisao da će cene biti 420-450 kada se stabilizuje tržište i popune rafovi,a ti si bio među onima koji su tvrdili da su to pusti snovi. Naravno tržište se još uvek nije stabilizovalo, još uvek se karte prodaju i pre nego što stignu na rafove, ali cene se postepeno dovode u red.

Ja sam za neku skuplju (tipa Asus i ostale napucane marke) odvojio straight up 500e i dao bih toliko jer mislim da ta kartica vredi toliko, sve sto bude ispod 500e imam kusur. Zasto mislim da kartica vredi toliko, vrlo jednostavno: Brza je od kartica koje su skuplje od 500e. Naravno da kapiram da nova tehnologija (Pascal/Polaris/Vega) treba da donese bolje performanse masama i da generalno brze kartice treba da kostaju manje u smislu i cilju globalnog napretka i odrzanja Murovog zakona, but who cares, mene zanima FPS.

Offtopic: Prodah pre nedelju dana Asus STRIX GTX 960 4GB za 170e, meni se cini da sam dobro prosao?

Ja sam govorio da ce biti 500 evra kod nas, slicno i u EU i cene jesu slicne - 470 evra je prilicno blizu 500. Sa druge strane, vi "drugi", a ti hoces da kazes "strucni, pametni, lepi" ste spustali ispod 400, 350, neki su racunali povracaj poreza i govorili "znaci 300". Sad si srecan jer nije 500 vec 470 i trazis izvinjavanja.

E bas zbog takvih nVidia i nece spustati cene i ne treba - napravili su od vas isto sto i Apple od svojih "vernika". Cuj njega, srecan je zbog cene od 470 evra.

Nije tacno druze, ja sam sve vreme govorio da ce doci na 420 evra, naravno referentne.

A to sta si ti pricao ja se ne secam, obracam se onima koji su prognozirali 550 evra i vise.

Asus GTX1070 FE 575e kod Fante. :p

Simpaticne cene videcemo za 2ili3 nedelje da li ce da padnu ispod 500e. :)

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Asus GTX1070 FE 575e kod Fante. :p

hVbsS85.gif

Vrh Dno