Šta je novo?

GeForce GTX 1070 (Ti) Thread

Tek su dostupne FE kartice na zapadu, nereferentne još nisu ni stigle na stanje. Polako...

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Ima li bilo kakvih informacija za 1070? Madjari jos uvek nista, kod' nas takodje, proslo je nedelju dana od release date-a, a intel hd 4600 se muci sa Dotkom 2.

Nereferentne stižu zadnjih dana juna na stanje u Evropi, očekuj ih kod Mađara prvih dana jula.

Pogledaj kod većine poznatih britanskih, nemačkih i austrijskih retailera - piše da su kartice dostupne za pre-order a da će biti na stanju 29.juna.

Hoce moci i5 4460 da gura normalno ovu grafiku ili treba jaci procesor? Do sada sam igrao sve na max podesavanjima.

Послато са GT-I9505 уз помоћ Тапатока

Moci ce...mada ja tu 970icu ne bi menjao jos neko vreme...

Menjaj ako oces da uzmes neku normalnu cifru. Kada izadje 480 neces ni za 200e da je prodas.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Hoce moci i5 4460 da gura normalno ovu grafiku ili treba jaci procesor? Do sada sam igrao sve na max podesavanjima.

Послато са GT-I9505 уз помоћ Тапатока

Ajd da budem tolerantan i ne preterano grub, :smoke:
ali, tesko ce taj procesor da pogura tu 1070 grafu kako treba, samo po pitanju klokova moze se izgubiti dosta na framerate-u, http://forum.benchmark.rs/showthread.php?374946-I7-4790k-4-8Ghz-VS-3-8Ghz-test-!, ( uskoro cu da osvezim temu, sa novim testovima ), nekih 10 - 15% u proseku manji fps, samo zbog slabog kloka na kojem taj procesor sljaka....

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=4&hl=pl&ie=UTF8&rurl=translate.google.com&sl=pl&tl=en&u=http://pclab.pl/art63116-49.html&usg=ALkJrhiCksUJxcNKZcMfSDabvE0i7aPGAA, ovde je razlika oko 30% u odnosu na I5 4690K na 4.5ghz...

Poslednja izmena:
sry, kucao sam samo evga posto nju gledam i zaboravih na ostale...
sad cekati mesec i po dana i videti hoce li se menjati cene...

Je l' to za preorder? Koliko sam ja upucen ovi nasi sto nabavljaju (Fanta, Master i ostali) uzimaju sa ipon.eu, ne znam da li rade i preko ovog sajta?

rade preko svega ali najvise preko ipona... pojavice se i na njemu... ono sto stoji na sajtu ako slucajno nemaju brzo nabave...

Sve ima samo ono sto bih ja nema (Asus), jtzmb...

Edit: Ja sam ocekivao da budu do 550e, ovo je preko 600...

Poslednja izmena:
ne znam koliko se odbija od ove cifre... provericu bas veceras... pasce ovo, prva je tura i prejake cene...

Sad sam zvao Fantu, on kaze da je taj merlinhardware.hu sa severa (Madjarske) neka firma i da on ne uzima nista od njih. Rekao je da ce ih verovatno biti krajem juna, a da ce cene da se spuste 10-15 dana posle toga, on ocekuje da neka prosecna 1070ica kod njega da bude 400-430e (posle tog "spustanja" cena), kasnije mozda i ispod 400e. Naravno uz sve to on se ogradio time sto je naglasio da su to sve pretpostavke na osnovu iskustva od ranije, ali ne mora nista da znaci.

Poslednja izmena:
poslah mu i ja poruku... nisam znao da ne uzima bas od njih... pa to i jesu realne cene, nadamo se da ce tako i biti...

Pu mamu im njihovu, ima onda ovu da izigram skroz. Pa onda tamo u zimu da menjam :) i procesor onda neki da ubodem novi. Ako posle izadje neka nova azdaja boli me bas uvo, necu da menjam nista!

Poslednja izmena:
GeForce GTX 1070 Thread

javio se i meni, kaze da merlin nabavlja robu iz austrije i da su na skroz drugom pravcu od budimpeste... kaze da samo pratim njegov izlog i da cu znati prvog dana kad se pojave...

^ Jel on sad na kp kao Digital Trigger ?

Pasce to to su prve kartice koje oni i nemaju nego su preorder pa se ceka na njih 15 dana...

Pored performansi koje su dovoljno ispitane kroz dozen benchmarkova, da li je nekom bitno kako kartice izgledaju u smislu dizajna?

Moj kratak komentar na ovo sto je do sada izaslo:

1) MSI GeForce GTX 1070 Gaming X 8G -> Izgleda kao da je plastika jako loseg kvaliteta, kao na decijim igrackama, generalno mi se ne svidja.

2) MSI GeForce GTX 1070 Armor 8G OC -> Jednostavan industrijski dizajn, siva boja, nista posebno.

3) MSI GeForce GTX 1070 Aero 8G OC -> Jos industrijskiji dizajn, k'o da je SteelSeries pravio.

4) Zotac GeForce GTX 1070 AMP! extreme -> Mocno izgleda ali mi je armor nekako robusan.

5) Zotac GeForce GTX 1070 AMP! -> Malo finije, jednostavno i relativno okej.

6) EVGA GeForce GTX 1070 SC Gaming ACX -> Odvratna, siva, crna, obicna, nikakva.

7) Palit GeForce GTX 1070 Gamerock Premium -> Fina za plave setup-ove, pristojno izgleda.

8) Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming -> Lepo izgleda mada ne znam ko ce da uklopi narandzastu u svoj setup, cini mi se da je to jako retka boja za PCjeve.

9) ASUS ROG Strix GeForce GTX 1070 OC -> Lepo i mocno izgleda, RGB je tu da se uklopi u skoro svako kuciste, meni za sada najlepsa.

10) Palit GeForce GTX 1070 Super JetStream -> Obicna, mada lepse izgleda od drugih sivo-crnih resenja.

11) Gainward GeForce GTX 1070 Phoenix GLH -> Jako lepo i elegantno izgleda, da nema ovo zlatno bila bi mi najlepsa.

12) KFA² GeForce GTX 1070 -> Wtf?

13) Inno3D iChill GeForce GTX 1070 X4 -> Mocna, ali mi je nekako hit or miss sto se uklapanja tice, generalno mi se svidja.

14) Inno3D GeForce GTX 1070 -> Odvratna.

Ja cu prvi da pazarim tu KFA i da metnem blok ako bude do 400e ili niže :D Klok je i onako isti kod svih, naravno da se ispita ta tvrdnja za KFA, za svaki slučaj ili dodati još malo za neki kršten vazduh i milina.

Imaš PM :)

Kod na u Mon***** 1080 sa porezom 840e, što znači bez poreza je 700e.

edit: odnosno tačno po ceni 1$:1e za FE http://www.evga.com/Products/Product.aspx?pn=08G-P4-6180-KR

Vreme je da se prestane sa tim pričama zaostalim ili iz vremena SFRJ( najstariji forumaši) ili sanakcija(srednjih godina) ili iz vremena potrošočkog buma iz sredine prošle decenije izazvanim masovnom prodajom akcija, kreditima, crnogorskom prodajom obale Rusima, pranjem novca...(za mlađe)

Vi iz Mađarske prosto dobijate bolje cene zbog poresko-cariskih prevara, tj šverca.

ps: meni javite ako nađete neku ispalu iz brodskog kontejnera, do tada me neinteresuje ovo mađarsko dranje kože:-devil-:

Poslednja izmena:
Vrh Dno