Za GTX980Ti (automatski i GTX1070) je dovoljan i5 2500 (automatski i i7 2600). Dosta puta receno.
A za GTX1080 ipak treba nesto novije.
Dovoljno i neophodno su razliciti pojmovi.
Ne prdi.
Niko nije spominjao K procesor. :type:
I svakako ne mozemo znati za GTX1080. A za GTX980Ti imas brdo testova, pa slobodno googlaj jer ti to bas ide od ruke. Taman izvuces zakljucak za 1070.
Ne prdi.
Niko nije spominjao K procesor. :type:
I svakako ne mozemo znati za GTX1080. A za GTX980Ti imas brdo testova, pa slobodno googlaj jer ti to bas ide od ruke. Taman izvuces zakljucak za 1070.
Nemoj naknadno da menjas postove.
Bas si bezobrazan. Takav si kakav si, kucno vaspitanje....
Dobro, sad smo dosli, od dovoljan za 1070, do nekog 'zanemarljivog' maximuma. :trust: i DX12 price.
Koliko je onda po tebi taj 'zanemarljivi' maximum ?
Evo karte na nivou 1070
[youtube]4sx1kLGVAF0[/youtube]
Plus naknadni uticaj ddr4 oc-a
[youtube]Er_Fuz54U0Y[/youtube]
buraz,borat je bar simpatican.![]()
Zato sto si na vokijevo pitanje Da li bi mogao moj cpu da se izbori sa 1070?
odgovorio sa
ne moze da isprati ovu grafu u fullu;
10-15% samo za procesor, gledajuci iz te perspektive i mnogo;
onda je meni tih 10-15% razlike izmedju ovih proceva bitno
Da bismo dosli do toga da njegov i7 moze da prodje, a pogotovo na umartov predlog.
A naravno da ne moze da gura GTX1080. Jos je i upitno da li bi uopste radila bolje od GTX1070, odnosno za koliko malo (procentualno :d).
Zato sto si na vokijevo pitanje Da li bi mogao moj cpu da se izbori sa 1070?
odgovorio sa
ne moze da isprati ovu grafu u fullu;
10-15% samo za procesor, gledajuci iz te perspektive i mnogo;
onda je meni tih 10-15% razlike izmedju ovih proceva bitno
Da bismo dosli do toga da njegov i7 moze da prodje, a pogotovo na umartov predlog.
A naravno da ne moze da gura GTX1080. Jos je i upitno da li bi uopste radila bolje od GTX1070, odnosno za koliko malo (procentualno :d).
I, sad da covek pita, zasto si uopste i pokrenuo ovu polemiku, ako kazes na kraju, pa eto, jeste razlika je 10 - 20%.
prouzrokuje razliku izmedju 60fps
Mislim, zakomlikovao si bezpotrebno celu pricu, da se ne ponavljam, receno je dosta, postoje testovi na net-u, postoje testovi na bench forumu, eto i @Borat ce da odradi dodatno testiranje, nema razloga za dodatno objasnjavanje.
Mislim da je bolje da se otvori tema" da li je cpu dovoljan za gaming ta i ta grafa" nego da se ovako u svakoj temi pita je li moj i5, i7, fx dovoljan za to i to, zatrpavaju se teme bez potrebe.
Ono sto sam nasao kod madjara>
Gigabyte 1070 FE - 580,00 Evra
Asus 1070 FE - 532,00 Evra
Prijatelju moja ti je preporuka da je stavis sto pre na prodaju ako si vec resio da je menjas. Jedino ako ti nista ne znaci da izgubis za 3,4 nedelje 50e ili vise.znaci odradicu testove na 970gtx imam igre the division, tomb raider, mogu one testove hevaen i valley benchmark, samo cekam madjare i cenu za 1070gtx nadam se da nece ici preko 500 evrada i da kazem ono sto ja jurim je stabilnih 60 fps-a u fullhd, a mogu testirati i u 2k i 4k ko zeli preko dsr-a, uglavnom necu puno da lupam treba prvo da je kupim
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari