Šta je novo?

GeForce GTX 1070 (Ti) Thread

^
Sta si hteo da kazes ??? Koji borat o cemu pricas ?

Za GTX980Ti (automatski i GTX1070) je dovoljan i5 2500 (automatski i i7 2600). Dosta puta receno.
A za GTX1080 ipak treba nesto novije.

Dovoljno i neophodno su razliciti pojmovi.

Ne cepidlaci.
Ako je I5 2500K dovoljan za 1070, zasto ne bi bio odgovarajuci i za 1080 grafu, razlika izmedju ovih grafi je oko 15%. Premala je razlika, da bi za 1080 trebao noviji procesor. Ako imas neki test da potkrepis ovu tvrdnju, postavi da pogledamo...

Poslednja izmena:
Ne prdi.

Niko nije spominjao K procesor. :type:
I svakako ne mozemo znati za GTX1080. A za GTX980Ti imas brdo testova, pa slobodno googlaj jer ti to bas ide od ruke. Taman izvuces zakljucak za 1070.

Poslednja izmena:
Dobro, onda je situacija jos losija, ne moze da se overklokuje, kako onda moze da bude dovoljan za 1070 grafu ?

Lako - dovoljan da je dobro izgura, naravno ne do "zanemarljivog" maximuma. Plus ona prica o skorijoj buducnosti oko relacije CPU-DX12 i ostalih zezancija...

Dobro, sad smo dosli, od dovoljan za 1070, do nekog 'zanemarljivog' maximuma. :trust: i DX12 price.
Koliko je onda po tebi taj 'zanemarljivi' maximum ?

Ne prdi.

I svakako ne mozemo znati za GTX1080. A za GTX980Ti imas brdo testova, pa slobodno googlaj jer ti to bas ide od ruke. Taman izvuces zakljucak za 1070.

Evo karte na nivou 1070

[youtube]4sx1kLGVAF0[/youtube]

Plus naknadni uticaj ddr4 oc-a

[youtube]Er_Fuz54U0Y[/youtube]

Poslednja izmena:
Ne prdi.

Nemoj naknadno da menjas postove.
Bas si bezobrazan. Takav si kakav si, kucno vaspitanje....

Nemoj naknadno da menjas postove.
Bas si bezobrazan. Takav si kakav si, kucno vaspitanje....

Kao sto i ti editujes prakticno svaki. :type:
Post je editovan pre nego sto si ti napisao tvoj post ispod mog. Pogledaj vreme kada je editovan u donjem levom uglu mog posta. ;)

Dobro, sad smo dosli, od dovoljan za 1070, do nekog 'zanemarljivog' maximuma. :trust: i DX12 price.
Koliko je onda po tebi taj 'zanemarljivi' maximum ?

Da, to je ono sto si spomenuo, 10-20%.
Nebitno da li je 54 ili 67fps. Ili njemu na 1080p, 110 ili 130fps. Apsolutno nebitno, zato sam rekao "zanemarljivo".
I opet, sve zavisi od igre do igre.

Steta sto nisu odradili i poredjenje na defaultu.

Poslednja izmena:
samo sto brza memara,HT i nije toliko bitan.

Ali, ja samo menjam slovne greske i slicno, ne menjam sustinu posta.
Ja kada sam odgovarao na tvoj post, nisam imao tvoj editovani post, jer bi ti u svakom slucaju odmah odgovorio na tvoj bezobrazluk.
I, sad da covek pita, zasto si uopste i pokrenuo ovu polemiku, ako kazes na kraju, pa eto, jeste razlika je 10 - 20%. Stvarno te ne razumem, jer to bas mora svaki put, kontra na neki moj post, po svaku cenu, bez obzira sta ja kazem u tom postu.

Poslednja izmena:
Zato sto si na vokijevo pitanje Da li bi mogao moj cpu da se izbori sa 1070?

odgovorio sa
ne moze da isprati ovu grafu u fullu;
10-15% samo za procesor, gledajuci iz te perspektive i mnogo;
onda je meni tih 10-15% razlike izmedju ovih proceva bitno

Da bismo dosli do toga da njegov i7 moze da prodje, a pogotovo na umartov predlog.
A naravno da ne moze da gura GTX1080. Jos je i upitno da li bi uopste radila bolje od GTX1070, odnosno za koliko malo (procentualno :d).

Poslednja izmena:

odgovorio sa

Da bismo dosli do toga da njegov i7 moze da prodje, a pogotovo na umartov predlog.
A naravno da ne moze da gura GTX1080. Jos je i upitno da li bi uopste radila bolje od GTX1070, odnosno za koliko malo (procentualno :d).

moj 2500k cu da podelim sa 1070gtx pa cu da vidim koliko dobijam, ako bas bude trebalo uzecu 2600k dobar polovan i cao :D

ne kapiras,sendisu donekle moze da izvuce memara i OC,nista neces dobiti sa HT-om u svim dosadasnjim naslovima.kako ce se ht na sendisi pokazati u ozbiljnim dx12 naslovima ostaje da se vidi,apsurdno je iz ove perspektive pricati.

ja sam samo rekao burazeru da po ovim cenama za sendisu i b75 i trenutnim stanjem se mozda vise isplati dati to 20-30e za tih +4 na maks multi i staviti novu grafu i zavrsiti sa platformom,tj sledeci krug ide i nova platforma.a tada valjda i amd bude imao sta da ponudi,pa uz konkurenciju i cene padnu itd.sad,dati zakljucani sendi i7 za 150tak e plus plojku za 40tak i ganjati skajlejk plus grafu - veliki je to trosak za par procenata koje izgubi u ovih par naslova gde memara na skajlejku skalira najbolje.

sto se tice 1155 - veci apgrejd je 3570k za sve gejmere najvise zbog boljeg imc-a,nije toliko bitno tih par posto bolji ipc.nazalost,em ga nema,i kad ga ima preterano je skup.plus treba da se kolje za tih nekih magicnih 4,6ghz sto je best case scenarij bez namunjenih plojki,hladjenja itd.ko ima top cipsete i ne aka mu se sa ozbiljnijim klokom da pojuri 3470s i da ga zakuca na tih nekih 3,9-4ghz na sva cetiri jezgra,ostalo se po ovim cenama slabo isplati.

odgovorio sa

Ali, pa ti sad promeni sustinu celog mog posta, pomesao si dve razlicite recenice, sa dve razlicite konstatacije, stvarno nije u redu, to se zove manipulacija...
Ja kad pisem nesto sto je u vezi neklih rezultata i razlika i procenata koji se dobijaju, strogo vodim racuna da budem precizan u predstavljanju tih testova i trudim se da budem maximalno precizan u izrazavanju.
He, ne treba ni da gledam u taj moj post, da vidim sta sam napisao, tacno znam iz glave sta sam napisao, :D
...... "10-15% samo za procesor, gledajuci iz te perspektive i mnogo" , .......je receno u odnosu na raspravu 1080 vs 980Ti, gde se zbog 10% razlike u perfomansama raspravlja kao da 'zivot' znace, onda ovih 10-15% za procesor, je iz te perspektive razlike kod ovih kartica, velika razlika.....
Dok za ....."onda je meni tih 10-15% razlike izmedju ovih proceva bitno".... je receno, zbog toga sto to moze da prouzrokuje razliku izmedju 60fps. lock i padanje ispod 60fps i pojave stutteringa.
Mislim da je sve jasno, 10-20% je razlika,( tu smo se slozili), sad, svako neka odluci, da li mu je ova razlika okey i nece nesto mnogo izgubiti zbog toga, ( naravno da bi svako uzeo neki I7 6700K da je finansijski konsolventan :d ...)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Mislim, zakomlikovao si bezpotrebno celu pricu, da se ne ponavljam, receno je dosta, postoje testovi na net-u, postoje testovi na bench forumu, eto i @Borat ce da odradi dodatno testiranje :D, nema razloga za dodatno objasnjavanje.

Poslednja izmena:
Mislim da je bolje da se otvori tema" da li je cpu dovoljan za gaming ta i ta grafa" nego da se ovako u svakoj temi pita je li moj i5, i7, fx dovoljan za to i to, zatrpavaju se teme bez potrebe.

svejedno ce ljudi to raditi,sve i da napravis sticky teme o tome i redovno ih odrzavas.

pa hoce novi clanovi, ali ih je onda lako uputiti na taj dio foruma, a ovi stari kao @reviwesrb i deradici ne bi trebali, mada je meni jasno to oni idu po temama i jedan drugog bocaju :d cekaju samo neki post da se zakace jedan na drugog :d

Mislim, zakomlikovao si bezpotrebno celu pricu, da se ne ponavljam, receno je dosta, postoje testovi na net-u, postoje testovi na bench forumu, eto i @Borat ce da odradi dodatno testiranje :D, nema razloga za dodatno objasnjavanje.

znaci odradicu testove na 970gtx imam igre the division, tomb raider, mogu one testove hevaen i valley benchmark, samo cekam madjare i cenu za 1070gtx nadam se da nece ici preko 500 evra :D da i da kazem ono sto ja jurim je stabilnih 60 fps-a u fullhd, a mogu testirati i u 2k i 4k ko zeli preko dsr-a, uglavnom necu puno da lupam treba prvo da je kupim :D

Poslednja izmena:
Ono sto sam nasao kod madjara>
Gigabyte 1070 FE - 580,00 Evra
Asus 1070 FE - 532,00 Evra

Ne vidim jos uvek nereferentne modele.

Mislim da je bolje da se otvori tema" da li je cpu dovoljan za gaming ta i ta grafa" nego da se ovako u svakoj temi pita je li moj i5, i7, fx dovoljan za to i to, zatrpavaju se teme bez potrebe.

Mislim da je ovo odlicna ideja.
Tamo na onom drugom 'buba' forumu, imaju temu o "cpu bottleneck gpu", otvorena jos 2012g., vec su napisali 170 strana, predlazem da se otvori slicna sticky tema i na Bench forumu. Pretpostavljam da ima zainteresovanih za te stvari, koji procesor uzeti za odredjenu grafu. Jer, ovako su svi ti odgovori i polemike, razbacani po raznim temama na forumu, bilo bi mnogo bolje da postoji jedna tema i da svako ko ima dilemu koji procesor da kupi, da postavlja pitanja i da dobije odgovore na odgovarajucoj temi.....

Ono sto sam nasao kod madjara>
Gigabyte 1070 FE - 580,00 Evra
Asus 1070 FE - 532,00 Evra

9ErfHy2.gif

znaci odradicu testove na 970gtx imam igre the division, tomb raider, mogu one testove hevaen i valley benchmark, samo cekam madjare i cenu za 1070gtx nadam se da nece ici preko 500 evra :D da i da kazem ono sto ja jurim je stabilnih 60 fps-a u fullhd, a mogu testirati i u 2k i 4k ko zeli preko dsr-a, uglavnom necu puno da lupam treba prvo da je kupim :D
Prijatelju moja ti je preporuka da je stavis sto pre na prodaju ako si vec resio da je menjas. Jedino ako ti nista ne znaci da izgubis za 3,4 nedelje 50e ili vise.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Ja bih zaganjao polovnu 970-icu kad im jos padne cena, odavno se palim na istu zbog shadow play-a. AMD je nesposoban da odradi takav sw, ocigledno.

Nazad
Vrh Dno