Šta je novo?

GeForce GTX 1060 Thread

Izgleda da nece, taj psiholoski momenat od 300 ******* nikako:d
Videcemo kad stignu custom RX 480 i RX 470, mozda se stabilizuje malcice.

Djoka pominje da se probije granica od tih 300 makar to bilo 299 e odma drugacije deluje kao da te manje deru xD

Al idealno bi bilo kad bi spali na 280 ti jeftiniji modeli.

Pa bilo bi idealno, manje bi se kukalo ovde po forumu :d Kao da prica o cenam i konstantno kukanje na tu temu nesto moze da promeni pa i da pricamo o tome i kukamo :d
Sta uradi ta Nvidia, banovase @Techoverdose a bas su mi nedostajale njegove price ne temu cene i da jos jedno 1000 puta ponovi ko hoce a ko nece da vidi njegove pare ahahahhaha :d

Poslednja izmena:
Ako neko hoce za 300e ASUS Dual GeForce GTX 1060 neka mi se javi na PM, domaca garancija sve regularno :)
https://www.asus.com/us/Graphics-Cards/DUAL-GTX1060-O6G/

Za moderatore :) Ovo sam postavio ovde da bi je kupio neko od nasih sa bencha posto smatram da je cena dobra a nasa garancija, na neki nacin da ucinim nekome a ne zato sto ne mogu da je prodam u oglasima...

Poslednja izmena:
I jel neko konacno seo i pozabavio se sa OC na ovoj Gainward Bliss karti ?

Vidim pojavila se i neka asus dual fan za 315, nece cene dole nikako izgleda, za neke dve nedelje uzimam grafu samo da odlucim dal vredi dodavati 30+ evra za bolje custom modele xD

Nisam se nesto bavio preterano, ali evo jedan rezultat. Sve su karte iste dok ne otkljucaju BIOS. Neko je ovde okacio slike Palita i PCB je isti kao kod ovog Gainwarda minus dual BIOS

Firestrike11146

Ovo je bilo na:
GPU Base@1948, Boost @2150
MEM @9208
Moguce da moze vise, ali ko ce cekati da se odvrti test i za cije zdravlje :d

Poslednja izmena:
@bmibmc

Boost ti je stabilan na 2150mhz ? Wow to je odlican rezultat, provrti molim te barem Unigine heaven. Koje su ti temperature tada i na koliko % odu ventiralotori i kako se cuju ?

Hvala unapred :D

Skinuo sam Valley. Moze to?

GPU-Z kaze max 67C
Kod mene je 100% ventilator na 60C. Ventilatori se cuju. Nije nista strasnije od predjasnih karti.

U drugom pokusaju sam stavio ventilator na auto i max temp je bila 76C,a ventilator ode na 64%. Tu se cuje, ali ako imas ikakvu muziku sa zvucnika, muzika prekriva garantovano. Na 50% moras da se napnes da cujes. To je subjektivno ipak...

Malo je slabiji rezultat. Ne znam da li karta usporava na 72C? Cini mi se da je neko pominjao tu temperaturu...

Jel se zna koje slabije modele (1050,1040...) će izbaciti NVIDIA, očekivana cena i datum izlaska?

^

To su oni samo dodali jednu peticu viska, neko je malo bio brzoplet u kucanju. :D

Bilo bi super da izadje do kraja meseca, da se AMD sto pre dozove pameti.

@ bmibmc
Hvala. Samo skini i Haeven test, pa ga provrti samo jos jednom sa Extreme podesavanjima i 8xAA posto je to najcesve podesavanje pa ce se lakse porediti sa ostalima, ty :)

Svaka ti cast sto bilo koju kartu mozes da tolerises sa 100% fanovima :) Inace da karta uspori kad se greje, 2088mhz mi se cini da pise na drugoj slici da je bio stabilan boost clock sa auto fanovima, sto je jos uvek super rezultat za ovu najjeftiniju kartu :)

Poslednja izmena:
NP, ali kad se vratim u Srb ;-)

Sent from my ME173X using Tapatalk

Zanimljiv test, bas su odradili dobar posao :
http://www.hardwareunboxed.com/gtx-1060-vs-rx-480-fx-showdown/

U cpu bound situacijama ( koje postoje u svakoj igri, cak i gpu bound orjentisanim ), FX 8350 na 4.6ghz , ne moze da se izbori sa gtx1060 i amd480 grafama. Doslo je vreme, kada mora da sve vise obraca paznja i na, izbor adekvantnog procesora za odredjenu grafu.
1060 i 480 grafe su kod overkloka po jacini vrlo blizu klokovanim 980 kartama.( nesto vise 1060 ;) ). Posto sam imao tu 980 karticu, znam vrlo dobro da je procesorski vrlo zahtevna, i da vec za grafe koje su slicne ( sa 980 ), mora da se uzme vec, neki I5 Hasvell ili Skylake procesor, na oko 4.5ghz da bi se ovakve grafe u fullu iskoristile.......
Na osnovu ovog testa, moze se izvesti neki zakljucak, koliko bi taj FX 8350 bottleneckovao, tek neku 1070 ili 980Ti grafu i koliko dobar i jak procesor, tek kod tih grafi treba, da bi sljakale u fullu ( takve grafe )....

Poslednja izmena:
Test je samo jos jedan dokaz da procesor nije toliko bitan za gaming. U HD rezoluciji se oseti velika razlika sa boljim procesorom ali tu i ovako dobijas veliki fps.
U 1440P je razlika izmedju jaceg i slabijeg procesora minimalna u vecini naslova.

Usput, poredjenje GTX1060 i RX480 u DX12/Vulcan naslovima:

http://wccftech.com/rx-480-gtx-1060-dx12-vulkan-tested/

^
Da, al vecna to ne kapira, pa pocnu da analiziraju min fps koji u istom testu da ga provrtis 10 puta uvek bude razlicit :p

Bas ova 480 kartica na testovima, pokazuje losa frametime merenja. ( vec sam nesto pisao o tome ). U igri Doom, 480 visi fps, ali, dosta losiji frametima, ....

Mi ko da ne gledamo ,) isti review...:trust:
U cpu bound situacijama, koje postoje u svakoj igri, razlika je u proseku oko 20 - 30% na full HD rezoluciji. Da li je to mali gubitak u perfomansama zbog procesora ?........ Ovamo, se ubismo od ubedjivanja, da li je 1080 brza od 980 Ti, za 15% ili 25%, a ovde , se prenebregava cinjenica i situacija, da se moze izgubiti 20% perfomansi zbog procesora,....zbog cega onda kupujes jaku grafu, ako ces da imas isti fps i sa 20% slabijom grafom od 1060 i 480 kartica...:rtfm:

Sta tek ocekivati sa grafama 1070 i 980Ti, koje su 35 - 50% jace od 1060 i 480 grafa, koliki su tek tek gubici u fps-u .....:trust:

Nece gotovo nista gubiti u zahtevnim igrama na max podesavanjima i vecim rezolucijam od HD zasta su i namenjene, a to da li imas 120 ili 200 fpsa u HD rezoluciji i nekoj ispodprosecno zahtevnoj igri ni najmanje nije bitno... Utice CPU ali ni izbliza toliko kao sto se ovde dize galama oko toga, a tek memoroja koliko gotovo da nema uticaja u najvecem broju igara, tipa dd3 1066mhz svakako nije dobar izbor, al zato sve preko 1600 moze da se kaze da je jedanko dobro kao i neka na 2400. Ja sam prvi koji volim da sve to bude utegnuto, ali ne treba preterivati, tako da ako se pravi kompromis to svakako treba da bude po pitanju procesora ploce i memoroje u korist sto jace grafike...

Poslednja izmena:
Naravno, ako pricamo o ogranicenom budjetu, onda je logicno, da je bitnije uloziti malo vise u jacu grafiku, i onda uzeti proc i plocu....

Nego, ovde pricamo, kako stvarno i objektivno stoje stvari.
Ako imas nesto slabiji procesor i memoriju ( do 1.800mhz ), mozes izgubiti 20 - 30% u fps-u u cpu i memorijski zahtevnim scenama u igrama.....Sad, nekom to nesto mnogo ne znaci, da li imas average fps od 100f. ili 80f. , potpuno je svejedno......Ali, tesko je sa ovim 1060 i 480 karticama imati visoki fps na full HD , ( u sustini, to su kartice za ovu rezoluciju ), kad se graficke postavke postave na maximumu. Vise ide taj fps na oko 40 - 70f., i onda svaki frejm dosta znaci. Pogotovo ako se igra na 60fps lock na full HD rezi....

Znaci, po meni, zavisi ko sta preferira u igrama, ako igras na 1080p i 1440p na 60fps lock ( moja opcija ), onda je svaki 'frejmic' bitan, pogotovo minimalni fps ( zbog padanja ispod 60 frejmova i pojave stuttrenga ), i onda gubitak od 20% u perfomansama, zbog proca i memorije, moze biti odlucujici, u tome, da li ce kartica uspeti da odrzi minimalni 60fps iznad ove cifre i tako obezbediti fluidan gameplay ...itd

Poslednja izmena:
Bas ova 480 kartica na testovima, pokazuje losa frametime merenja. ( vec sam nesto pisao o tome ). U igri Doom, 480 visi fps, ali, dosta losiji frametima, ....

Mi ko da ne gledamo ,) isti review...:trust:
U cpu bound situacijama, koje postoje u svakoj igri, razlika je u proseku oko 20 - 30% na full HD rezoluciji. Da li je to mali gubitak u perfomansama zbog procesora ?........ Ovamo, se ubismo od ubedjivanja, da li je 1080 brza od 980 Ti, za 15% ili 25%, a ovde , se prenebregava cinjenica i situacija, da se moze izgubiti 20% perfomansi zbog procesora,....zbog cega onda kupujes jaku grafu, ako ces da imas isti fps i sa 20% slabijom grafom od 1060 i 480 kartica...:rtfm:

Sta tek ocekivati sa grafama 1070 i 980Ti, koje su 35 - 50% jace od 1060 i 480 grafa, koliki su tek tek gubici u fps-u .....:trust:

Koliko se izgubi u 1440P i 4K kad spominjes GTX 1080 za sta je on namenjen ?

Koliko se izgubi u 1440P i 4K kad spominjes GTX 1080 za sta je on namenjen ?

Ovde pricamo koliko 1060 i 480 mogu izgubiti na full HD rezi ( to je realna reza za koju su namenjene ), verovatno je to mnogo zanimljivije za mnoge.....:trust:

Gtx 1080 je realno, kartica za 1440p ( ne bas 100% savrsena ). Koliko je jaca 1080 od 1060 i 480 kartrica. Negde oko 50 - 65%. Koliko se moze izgubiti zbog proca i memorije na 1440p., sa 1080 karticom ?......Stvarno ne znam tacno, ali, s obzirom da se i sa 1060 gubi na 1.440p u cpu bound situacijama od 2 - 10%, i s obzirom da je 1080 jaca od 1060 za oko 50%, onda mozemo ocekivati da i 1080 u 1440p rezi ima odredjenih gubitaka u perfomansama, zbog proca i memorije......koliko tacno, po logici stvari, ako i 1060 ima gubitak na 1440p oko 2 - 10%, onda i 1080 koja je mnogo jaca karta, sigurno moze izgubiti tih nekih 10% perfomansi....itd

@reviewsrb
Sumnjam da kupci 1060 i 480 imaju i7 procesor i memoriju na 2400/3200mhz, tako da prica o jacim porocesorima u tom kontekstu nema smisla jer i ako zele sigurno bolje performanse daleko je bolje da kupe neku 1070/1080 i spare to sa i5 procesorom koji vec imaju nego da menjaju plocu i cpu za neki i7 6core koji zajedno sa plocom koste preko 700e da bi sporadicno zavisno od igre i situacije u igri negde dobili makismum 20% bolji fps... Bilo koji i5 malo da se klokne vise je nego dovoljan za 1060 i 480 pa cak i za jace karte samim tim sto ce se koristiti sa vecom rezolucijom i max podesavanjima a u takvim okolnostim fps sve manje zavisi od procesora...

^
Apsolutno,
to sam i rekao u svom postu #737, da sa nekim klokovanim I5 procom, moze da se 'poteraju' ove 1060 i 480 grafe ( naravno, mislio sam u odnosu na FX 8350 proc. i koliko se gubi u perfomansama zbog tog proca na full HD ). Mislim, da je to je sustina cele price, naravno moze se igrati sasvim okey i sa FX procom ( ako se ne moze priustiti bolji proc ), ali, ipak ce se imati odredjeni cpu bottleneck u igrama....

Poslednja izmena:
Da, bez i5/i7 na 5+Ghz i RAM na 3+Ghz, bottleneck je neizbezan.

Nazad
Vrh Dno