Šta je novo?

GeForce GTX 1060 Thread

Nema sta @borat da proverava, njemu latencije i kartica sljakaju super, samo mogu sa ovaj fix, da mu latencije na kartici budu jos bolje.....;) :d

Bolje.....u manjem ( nizem ) smislu...valjda.....sve mi se zavrtelo.....:D :smack:

Poslednja izmena:
Ovo koliko vidim po testovima je idealna karta za moj upgrade sa GTX770 za fullHD rezoluciju?

Naravno,
ali, mozda taj i5-760 bude pravio problem, pitanje je koliko taj proc. moze da pokrene ovakvu grafu kako treba :trust:......

Bitno da tera jos neko vreme sve na fullHD 60 FPS.
Pa kad se nakanem da bacim jos 300,400 evra da radim full upgrade. Vec 6 godina furam ovu masinu, samo graficke menjam

Moram priznati da mi ova nova Fast Sync tehnologija na Pascal kartama, malo gura tas na njihovu stranu.
Još samo kad bi izašli neki povoljni gsync monitori...

@marko_ns

Ako ga i dalje drzis na 4Ghz, nemas brige.

@marko_ns

Ako ga i dalje drzis na 4Ghz, nemas brige.

Tesko ce to proci,
kada sam presao sa I5 3570K na I7 4790K, sa 980 grafom ( gtx1060 je slicna po snazi kao 980 grafa), dobio sam boost na perfomansama, a kamoli da sa I5-760 proca predjes na neki Hasvell ili cak Skylake I5 procesor. Inace imao sam i I5 -750 procesor na 4.0ghz i kada sam prelazio na I5 3570K dobio sam boost na perfomansama. To je realno stanje stvari.

Druga stvar je, da li neko moze finansijski da isprati i uzme i dobru grafu i dobar procesor. I da li neko moze da se prihvati da ima 20% ( verovatno i vise ), manje perfomanse zbog procesora i kasnije nadogradi konfu sa boljim procesorom itd....

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Nema veze sto se ne slazemo... :type:

Nego, evo konkretno: http://www.hardwareunboxed.com/gtx-1060-vs-rx-480-in-6-year-old-amd-and-intel-computers/
Cudno kako si propustio ovo...
Racunaj da sa 2.67Ghz (default) uz overclock na 4Ghz ce dobiti za bar 15% prosecno vise fps brojke. Steta sto lik u testu nije prikazao makar malo overclockovan i5 750.

Dakle ponavljam, nema brige.

Naravski, pokusavamo da utvrdimo da li neki proc. ne moze da isprati neku grafu i koliko moze biti gubitak u perfomansama u takvim situacijama.
Fin 'testic', sa overklokom bi se dobilo u proseku oko 15 - 20% na perfomansama, tu se slazemo. Problem je samo da se vidi koje su igre u ovom testu gpu bound, a koje su cpu bound zavisne.
Recimo, za Arma3 znam da je cpu bound igra. Ako dodamo tih nekih 15 - 20% koje dobijamo sa klokom I5 750 proca, dobija se razlika od oko 50% visi fps sa 6700K procom i 1060 grafom. Velika razlika.
Znaci, u nekim cpu bound scenama i igrama bi se gubilo bas dosta na perfomansama.
Ovde ima jos jedan test. I5 760 na 4.0ghz ( to je za taj procesor neki maximalni overklok ).....
http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=4&hl=pl&ie=UTF8&rurl=translate.google.com&sl=pl&tl=en&u=http://pclab.pl/art66856-16.html&usg=ALkJrhj4RVI25Y0hSZGEusHFf9YgezYyvg
Jeste u pitanju jaca grafa 980Ti OC, ali, ipak su opet gubici u fps-u preveliki.
Tako je kako je, taj procesor ce relativno solidno sljakati u gpu bound igrama, dok ce u cpu bound situacijama, ipak praviti dosta veliki bootleneck....

Poslednja izmena:
Pa kud bas 980Ti, aj da je nesto sa GTX970... Nema veze, Fallout 4 i nije bas merodavna igra.

U svakom slucaju, cekaju se DX12 igre gde ce procesori "predahnuti". :d

Nemas testrano i5 760 (2.67Ghz) vs i5 760 (4Ghz) vs i5 3570K (4Ghz) vs i5 3570K (5Ghz). Pa eventualno i vs i7.

Nece Vulkan skorije vreme. Ako uopste i prezivi.

Poslednja izmena:
Ali, vidi, samo spojis te razne situacije ;)..........
ako, dobijas na perfomansama, sa I5 3570K na 4.6ghz i memorija na 2.000mhz, kada predjes na I7 4790k na 4.9ghz i memorija na 2.400mhz,( zbog viseg kloka i proca i memorije i boljeg IPC-a), onda, sledstveno, .......kada bi presao sa i5-760 na 4.0ghz i memorija na 1.800mhz, na ovaj i7 4790K na 4.9ghz ( bez HT-a, znaci kao i neki Hasvell I5 proc.) i memorija na 2.400mhz, imao bi jos veci porast perfomsansi,..... zato jer je I5 3570k jaci od I5 -760 proca. i koristi se jos brza memorija i veca je razlika u kloku, 4.6ghz vs 4.9ghz, ( i5 3570k vs i7 4790k ), protiv 4.0gzh vs 4.9ghz klokova ( i5 760 vs i7 4790k )..........
Tako kada se sve sabere, sa 980 karticom ( koja je ista kao i 1060 ), bi prelaskom sa i5 760 na i7 4790k, dobio dosta na perfomansama, tj. na visini fps-a.........vrlo je jasno i logicno :rupa:

Poslednja izmena:
Da, tako je. A bottleneck uvek postoji ako i5/i7 nije na 5+Ghz i ram na 3+Ghz.

97ce6eac6c7d9f8ee55e56f3a5e4eb41.jpg

Au kako ste krenuli i ja bih trebao da menjam kantu ;)
@exodusbgd
Xaxaxa

1060 ima isti broj CUDA jezgara kao 960. Da li onda ima poente uzimati 1060?
(pitam za video editing)

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Nije isti broj: 1280 kod GTX1060, a 1024 kod GTX960.

Ali se svakako za video obradu se ne isplati prelazak.

1060 je duplo brza od 960 tako da nema mesta razmisljanju koju od te dve uzeti. :D

Ovake testove volim da vidim kada on sve sto moze da se odsarafi u podesavanjima do kraja pa se pokaze realno stanje a ne ko pojedini, testiraju karticu a iskljuceno pola opcija da bi prikazali fps preko 100... zaj*bi me takvih testova, to kako oni testiraju onda sam i ja sa mojom starom grafickom mogo da imam taj fps.

Nazad
Vrh Dno