Šta je novo?

GeForce GTX 1060 Thread

Posto je sve to tako lako kako govoris onda se javi ljudima u AMD i ponudi svoju pomoc kao projektant.

Prvo i osnovno tehnoloska platforma se razlikuje, arhitekture se razlikuju.
Ako arhitektura nema prostora za visoke klokove tu se prica zavrsava. Ono sto su uspeli sa Polaris je vrh vrhova.

Kad i ovako mala karta sa cipom male povrsine probija 200w sta ce biti sa duplo vecim cipom od 400mm2 i preko?
Koji crni klokovi. Treba to sve optimizovati, dovesti potrosnju na neki normalan nivo da bi cip mogao da se ohladi.
Ako Vega nema drasticnije promene u arhitekturi, bice gotovo ista situacija.
.

✔✔✔✔

Nekako mi je teško da poverujem da komapnije ovog ranga ati i nvidia sada razvijaju nešto što će se pojaviti sledeće godine i iznenaditi sve pa i konkurenciju. Pre sam sklon da poverujem da imaju bar 2 koraka u napred već razvijeno a da sada rade na nečemu što će da izbace tamo 2020 ili slično. I još ako se ubaci malo industrijske špijunaže što ne mora biti ništa specijalno, verujem da znaju i šta od prilike konkurentska strana sprema u napred i kakve se performanse očekuju. Tako da po meni, tu nema neke ostrašćene konkurencije kao što smo mi ostrašćeni ovde čekajući rezultate benčmarka i cene kod mađara. Ati i nvidia su više konkurencija na spor način i tu neće doći do brzih promena pozicije nego sve ide polako rovovski na nivou istraživanja i razvoja. Ako bi neko i poludeo pa unapred izbacio nešto iz budućnosti kako bi parirao ovim drugima, onda bi i ovi drugi izbacili svoje proizvode ranije i sprečili bi neku drastičnu promenu. Ali to neće uraditi jer će samo jedni drugima naškoditi. Ovako nas polako šišaju mic po mic cedeći svoje arhitekture. Disclaimer: moje nagađanje nemam nikakve dokaze.

^
Proces projektovanja arhitekture traje negde oko 2 godine. Mislim da je tako nesto.

Planovi uvek postoje ali vremena i nema bas da se neke stvari preskoce nit moze jer obe kompanije zavise od tehnolskog procesa, izrade cipova, za sad je jos uvek silicijum aktuelan.
Pominje se 7 ili 5 nanometarski proces, mislim da je to maksimum. Posle ne znam sta ce biti a do tada obe kompanije moraju da cekaju na redovno unapredjenje tehnoloskog procesa i spremnost procesa da krene produkcija cipova.
Znaci bez toga tehnologija ne moze da napreduje. Uostalom video si koliko su obe kompanije bile dugo zakopane u 28nm.

Da ima industrijske spijunaze, sklon sam da tome poverujem jer bi na nekim primerima mogao da zasnujem sumnju ;)

Poslednja izmena:
Industrijska spijunaza u smislu, da se vodi racuna i da se prati sta radi druga strana, sigurno ima, a posto verujem u odredjene 'teorije zavere', :S:, verovatno se igraju i ozbiljnije igre.
Kad mi ovde na forumu analiziramo sve i svasta u vezi grafika, sigurno i tamo u nv i amd imaju neke, koji po ceo dan sede i smisljaju razne tehnicke stvari i izracunavaju razne procente :rtfm: i mozgaju razne dobre i lose stvari ( kako da nam uzmu lovu )....:D

Poslednja izmena:
Ma vi ozbiljni ne znate de udarate sa ovim pricama, dal ste realni o cemu diskutujete :d Verujem da ovo moze neko iz AMD-a ili Nvidie da procita slatko bi se ismejao :D Na koju foru mozemo mi na forumu da imamo predstavu o bilo cemu cime se bavite u zadnjih desetak poruka, znaci svasta hahahaha

Poslednja izmena:
Nemamo više o čemu da pričamo, pa malo lupamo o stvarima o kojima ništa ne znamo.

pa sami su rekli da ce ga izbaciti...oglasio se lik iz nvidie...

Oglasio se Nedjo, produkt menadzer, lik kome je poso da petlja i laze po drustvenim mrezama, organizuje shill ekipe, podmicuje devove i pravi one presmesne grafikone sto im stalno istice neki nda.

Kada se javi neki inzenjer, onda cemo pricati.

Industrijska spijunaza u smislu, da se vodi racuna i da se prati sta radi druga strana, sigurno ima, a posto verujem u odredjene 'teorije zavere', :S:, verovatno se igraju i ozbiljnije igre.
Kad mi ovde na forumu analiziramo sve i svasta u vezi grafika, sigurno i tamo u nv i amd imaju neke, koji po ceo dan sede i smisljaju razne tehnicke stvari i izracunavaju razne procente :rtfm: i mozgaju razne dobre i lose stvari ( kako da nam uzmu lovu )....:D

Ovo je sala,zar ne?

Za ovo u zagradi se slazem, za ovo ispred nisam siguran :D

Zato sto su ljudi ograniceni informacijama pre svega zbog sfere licnih interesovanja.
Dosezu dokle dosezu, dalje ih ne zanima ali je problem sto stvari u koje nisu upoznati tretiraju kao glupostima i teorijama zavere.

Industrija je takva i citav sistem je projektovan da manipulise krajnjim korisnicima. Ovaj deo je valjda svima jasan :p
Sada smo u vremenu masovne produkcije i kreiranja sto veceg profita i ide se jos vise ka tome, po nas goroj situaciji.

Kompanije imaju marketinske timove koji su podeljeni na razna odeljenja.
Velike kompanije kao sto je recimo Envidija imaju odredjene ljude koji su specijalizovani za psihologiju
kupaca, istrazivanje trzista, ciljne grupe. To je citava nauka. Postoje razni edukativni video materijali koji su posveceni toj temi kako to sve funkcionise.

Zar mislis da cene koje rastu, rastu slucajno? Zar mislis da su cene hardvera blef ili je dobra procena i tacna procena
da ce kupci prihvatiti nove uslove i da ce oni ostvariti profit? Niko od njih ne igra na blef, to su retke situacije mahom kada su kompanije u nekim problemima pa
su prinudjeni na neke losije poteze.

Industrijska spijunaza je uvek postojala, pitanje je samo ko je upraznjava i da li je upraznjava. To nije nikakav mit niti je urbana legenda. Takodje i za to postoji stivo za edukaciju i informisanje.

Poslednja izmena:
Ok,nije mi bilo jasno da li je sala ili ozbiljno...
Real primer iliti ja,koji sam kao specijalac viljuskarista,tj vozam velike masine sa velikim spec teretima ali u sustini obican sam radnik,kao i svi... i to je sve sto smem da kazem preko javnih servisa... da se sretnemo uzivo,mogu ti reci gde radim i sta mi je radno mesto ali ne i sta tacno radim,sa cim i koliko ili kolika mi je plata...
Do nedavno sam smeo da kazem ali sam dobio novi aneks ugovora (sekcija zastita poslovnih informacija) gde se i to zabranjuje... sto ukupno cini preko 30 strana aneksa ugovora o zastiti gde je tacno u sitna srevca navedeno sta,gde i kako smem da pricam o firmi...
Da opalim fotku kako blejim na viljuskaru u firmi i stavim na lupam Fejs,momentalno se suocavam sa kaznom od puno nula i krivicnom prijavom i naravno otkazom bez prava prigovora.
A firma je sveCki poznata i svi je znate... zna se sta proizvodima i od cega ali se ne zna proces kao i narucioci... to su cifre gde se smoris dok ispises iznose i milioni su ulozeni u razvoj i proizvodnju... i jako ozbiljno se shvataju i primenjuju ti aneksi... a pokusaja spijunaze je bilo bezbroj... fora je da mozes ladno sa ulice da usetas u fabriku (kao i u vecinu nemackih firmi) ali kljucne stvari znaju samo par ljudi koji imaju pristup odredjenim odeljenjima u kojima ni ja nisam bio niti zelim da budem...

Sta mislis sta tek rade onda AMD i nVidia?

^
Kako sta mislimo pa evo kolege su objasnile i sve raskrinkale pocev od predhodne strane pa evo sve do ove tvoje poruke, a ima jos samo prati temu hahhahahahahahhahhahahahahha :d:d:d znaci komedija vasar :p:D

@DukeLander

Reci cu samo ovo, 290x - GTX 780 Ti.

Poslednja izmena:
^
Pa sta mi drugo ostaje posto sam vas lepo na vreme upozorio da prica ne ode u ovom pravcu :) I nisam ja odredjeni korisnik nego *******i korisnik hahaha :d Eeee nije fora vrati poruku sad ovo sto sam napisao niko nece razumeti :) Sto si se nadurio :p

Poslednja izmena:
^

Ma sve ok. Odnosilo se na sve. A poruku sam promenio jer sta god da dalje napisem zvuci kao teorija zavere :d
A da smo otisli van teme to se slazem ;)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Kod mene na gtx 1070 nema tih problema.

Ako neko kupi recimo grafu kod tih madjara i ne daj boze se pokvari kako ide proces reklamacije i garancije? Recimo ovaj MSI GTX 1060?

Ni kod mene sa 1080, sve radi savrseno da ne moze bolje... Da ne pricam o tome koliko je savrseno radio sli sa 970 :) Samo mi nije jasno odakle vadite te informacije, ili je to stvarno problem koji se javlja na nekim masinam, mada bi pre reko da je do nestrucnog koriscenja hardvera u sprezi za losim softverom pre svega do operativnog sistem. Znaci sta sve nisam procitao da ne radi i pravi probleme a ja nikada nista od toga nisam iskusio sa sigurno najmanje 50-60 karti koliko sam imao prilike u zadnjih 3-4 godine da isprobam na raznim konfiguracijma i sistemima...
Jedan savet za sve... Malo da oladite od fasovanja kojekakvih gluposti po stranim forumima koje pisu retardirani klinci sa zapada i da ne uzimate sve zdravo za gotovo... Mislim ovo stvarno postaje jedna papazjanija rekla kazala informacija bez ikakvog smisla :p

Poslednja izmena:
@Rama
Proveri latency sa dpc latency programom ili tako nešto.
Samo 10xx serija ima problem. Ne kažem da svi imaju problema, ali mnogo se njih žali.
Kažu da je latency 1ms,ima slučajeva gde je više, što je previše.
Ne kažem da neće biti popravljeno.

@*******i
nV je potvrdila da problem postoji.
Aj ako nije problem, kada budete imali vremena ti i Rama, bacite oko na nV forum i testirajte.

Poslednja izmena:
DPC latenci programi ne očitavaju kako treba na win10 sistemima, treba koristiti Performance Monitor u okviru windows-a.

Poslednja izmena:
@Rama
To već ne znam, samo prenosim ono što sam pročitao.
Edit:
Koristi latencymoon, on radi.
Dpc ne čita kako treba posle win7.
@*******i
Mislim da taj Info možeš da nađeš na prvoj strani na linku koji sam okačio.

Poslednja izmena:
Dobro ako je potvrdila Nvidia tako napisi a ne kazu, na netu svako nesto kaze a vecina toga nema veze sa mozgom... Evo kolega u temi 1070 istripovao se da mu je 2500k 4.2ghz bottleneck za tu kartu, sve zato sto je negde verovatno procitao gomilu gluposti na tu temu pa mu je to prvo palo na pamet :p

Poslednja izmena:
Da kažu sledeće:

I am sorry for the inconvenience. A fix will not make it in time for the next driver so it will likely be included as part of the following driver. If a fix is ready and validated much sooner I will push for a hotfix driver to get it out to everyone as soon as possible.

It varies by users configurations/drivers. If you see it on your system, swapping it for another 1080 card would give you the same DPC numbers. Our drivers are within Microsoft Windows specification for DPC but we are able to reduce it which should address this issue for users.

Znači problem se ne pojavljuje na svim konfiguracijama.

Ovo me je podsetilo da je 6xx serija imala isti problem kod nekih na launch-u, tada je taj problem pogađao i mene.

Poslednja izmena:
Ja nijednom nisam rekao da se pojavljuje na svim, ali bolje se ne kockati dok ne srede.
Karte su izašle i nigde neće pobeći.
Ista priča sa probijanjem tdp-a kod 480.

@*******i
Što se 2500k tiče, zavisi od situacije i igre.
Npr u bf4 mp 2500k na 32 igrača ima problema da isprati.
Moj 4670k na 4.4 takođe.
Držim ga na 4ghz jer nema dobitka za mene u igrama.
Bez i7 nema kvalitetnog strima, ili konfe za strim.
Ponavljam, zavisi od igre i situacije.

Poslednja izmena:
Nabijem ja zelene.i crvene koliko sam cekao graficku dosta mi je.i klokanja i citanja problema i as campute i dx12 i vulkana nabijem ja.njih sve.na bananu...idem spavati:D

Vrh Dno