Šta je novo?

GeForce GTX 1060 Thread

Nabijem ja zelene.i crvene koliko sam cekao graficku dosta mi je.i klokanja i citanja problema i as campute i dx12 i vulkana nabijem ja.njih sve.na bananu...idem spavati:D

Opusti se i uživaj, problem je veličine probijanja tdp-a kod 480, tako da će fix brzo da dođe.

Takođe ne mora da znači da ga i ti imaš.
Najbolje ne proveravaj i uživaj u gradu i igrama.

Poslednja izmena:
*******i: problem stutteringa je realan,bilo je par nasih ovde sa tim problemmom na 970-ki cini mi se,ljudi su svasta probali ali je problem ostao...
Najgore je sto se ne zna zasto (bar dok sam pratio to),kao da random cipovi imaju tu falinku... pa kako ubodes to ces imati... zato je anarki rekao da ne jurimo...

@anarki1302
Zanimljivo, ja koristim i7 od kad posotji i7 :p a sporadicno imam prilike da se susretnem i sa nesto slabijim konfiguracijama ali ne u onlajn igrama, najvise mi je kroz ruke proslo 970 karti...
@DukeLander
...i sto se tice ovih solo igrica nigde nisam naleto na taj problem o kome znam da se pisalo, a moze da bude realan pre svega sto su na hardverskom novou napravili frankestajana od te karte :p Pa jurite onda 980, polovna a kloknuta na 1500/2000 sije ovu kloknuti 1060 za najmanje 10% u dx11 igrama, mada meni je sve to ispod 1070 bezveze prica al znam da ljudi nemaju para i da moraju da se prave kompromisi...

E sad kad smo kod i7 ako nekog zanimam imam Asus RAMPAGE IV BLACK EDITION + Ivy Breidge-E 4960x 4.7ghz na vodi bez vodenog a moze i sa vodenima + 24gb memorije, neka mi se javi na PM sa ponudom, moja cena je -30% od cene novih komponenti stim da cpu racunam 500e -30% :) Stoji vec 2-3 meseca sa strane, zamenio sam hardver bez pravog razloga misleci da imama problem sa plocom a radilo se o napajanju :p

Da se nadovezem, svasta moze da bude sa tim latency problemom.

@*******i kao neko ko ima velikog iskustva sa hardwerom je u pravu, nestrucno koriscenje hardwera, los i zabagovan softwer i sistem mogu prouzrokovati problem kod sljakanja igara.
Recimo, Battlefield 4 i Witcher 3, skino' neku verziju, pustio igru, katastrofalan stuttering, ukljucio v-sync, opet isto, :trust: skinuo neke druge verzije igre, sljaka kao podmazano.
Dakle, moze da prouzrokuje problem bilo sta u sistemu, ako je to problem sa 1080 i 1070 kartama, zasto onda vecina nema taj problem, nego samo izolovani slucajevi.
Citam kakve sve probleme imaju ljudi sa NV drajverima u gamingu, za svo vreme koriscenja 780, 980 i 980Ti kartica, ne secam se kada sam imao neki problem sa drajverima u gamingu, sve sljaka kao podmazano....... ako kod mene drajveri sljakaju kako treba, znaci i da kod svih drugih treba da rade kako treba, ali, ako imaju problema, to znaci da nesto nisu u hardwersko - softverskom sistemu postavili kako treba i onda drajver nesto zabaguje i ne radi kako treba....

Poslednja izmena:
Ovo "w" u hardware i software tako random ubacujes :)

Sent from my E2303 using Tapatalk

Torentovane igre najcesce rade kao orginali ali ima slicaja kada to nije tako a onda se u odsustvu racionalnog razmisljanja ti problemi pripisuju hardveru... Meni se jednom desio mining virus, vema vesto se krije u sistemu kad god otvorim task menager opterecenje jezgra normalno sve ok, a kada zatvorim tada se ponovo pokrene, medjutim core temp vidi opterecenje cpu od ~50% na svim jezgrima i povecanu temperaturu, naravno da sam to resio a sustina price je da treba pratiti rad hardvera i voditi racuna o sistemu pa tek onda kukati ako se javi neki problem :p

A i ono, masa ljudi ne ume da nadje "proper" torrent a kamoli da se potrudi da procita opis i komentare istog i zakljuci da li je igra patchovana, uz dodatke, da li ima problema, itd.

Poslednja izmena:
@*******i
Za MP onlajn i7(non K i7 radi 30% bolje nego moj i5 na 4.4) je standard i 970(pricam o fps igrama,jer samo njih igram). Ako ubacis u kombinaciju strim,snimanje, 6700k za one koje kupuju novo je bombona.
Pre nekoliko dana konzolas iz UK zamolio me je da mu napravim gotovu konfu, samo da upali i da vozi(2200 funti ode u trenutku). Vise od 60-70% njih kupuje gotove konfe sa sajtova kao iBUYPOWER i slicno,sve imaju licencirane win10,i sve to mora da bude upakovano i da radi kako treba.
Sto je rewiewsrb rekao, ima i do nestrucnog koriscenja hardvera, ali budimo realni, kolikom % je palo na pamet da proveri latency??? Lik sto je ''pronasao'' problem, nije neki duduk, dok 90% jeste i smem da se kladim da nisu proverili.
Igre na koje se zale nisu torrent-i, nego originalne igre. Nisu oni beda kao mi, za njih dati 50$ za igru je nista.
Evo jedan link:
https://forums.geforce.com/default/...s/gtx-1080-high-dpc-latency-and-stuttering/1/
Znaci ne mozete da me ubedite da Titan X radi kako treba, dok 1080 zeza,i da je sve to zbog nestrucnog koriscenja.
Ko hoce da cita nek izvoli, ima i na drugim forumima.
Ono sto zabrinjava je da je problem prisutan od izlaska 1070/80, i da nV nakon priznavanja problem jos uvek nije izbacila hotfix(AMD izbacio fix za tdp nakon nekoliko dana). Problem izgleda izbiljniji nego sto sam mislio.

Samo sam preporucio da je bolje sacekati da izbace hotfix, nego da psujete sve po spisku nakon kupovine. Naravno, moguce je da niko kod nas nece imati problem, ali nema razloga da se kockate.

Sto se 9xx preporuke tice, totalno se slazem sa tobom. Ja bih radije dao 350e za 980ti nego 330e za 1060,i uzivao.

Poslednja izmena:
Za nas koji "nismo bili na tom casu", moze li neko ukratko u rec-dve da objasni sta je konkretno problem sa tim stuttering-om, latency..... sta god ?

@anarki1302

Ja sam nesto malo testirao i HT ON i OFF kod I7 proceva...
U MP igrama, apslotutno je neki I7 proc. u prednosti u odnosu na I5 proceve, jer u tim MP igrama, treba obraditi te silne obracune u vezi putanja protivnika, metaka i slicno, i onda dolazi do izrazaja veci broj jezgara procesora tj. sirova snaga procesora kroz vise jezgara...

Inace, i u mnogim drugim igrama I7 ima prednost, Takticko - strateske igre, razne voznje itd...
Ako si zainteresovan, ovde imas neke testove, pa pogledaj kakva je razlika izmedju I7 vs I5 proceva u igrama.http://forum.benchmark.rs/showthread.php?336905-GeForce-GTX-980-Thread/page40....( od posta #598 pa nadalje ..)...

Poslednja izmena:
250€ uz Povrat poreza nije uopste puno, naravno ko uzima samo jednu kartu ne isplati se cimat.
Iznenadjen sam cjenom GTX 1060 mislio sam da ce biti visa, ali opet valja zahvalit AMD pa su izbacili Rx 480 bez obzira kakva je prinudila je Nv da ide ispod 300€

Te cjene od 400 ili 450€ ne bi to ni komentarisao, mislim sta reci :)

Pa 330e su najskuplji strix i gaming modeli, tako je i u EU, ja licno ocekujem brdo modela za 270-280e na kp najkasnije do sredine avgusta.

Ne mnogo, možda do 5% sporije u odnosu na top modele.

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Ne hvataj me za koji procenat - taj MSI po meni nije top model. To će verovatno biti neki Strix, FTW ili Amp! Extreme.

Te proracune rade serveri od pojave chitera

Zanimljivo, da li onda i dalje I7 procevi sa vise jezgara imaju prednost u MP igrama. Pretpostavljam da ipak, jos uvek treba jaka procesorska snaga i vise jezgara, jer, ipak jos uvek treba proracunavati dosta toga, u tim 'kopleksnim' scenama i situacijama....:trust:

Ne hvataj me za koji procenat - taj MSI po meni nije top model. To će verovatno biti neki Strix, FTW ili Amp! Extreme.

Nije top, nego sam u smislu razlike u taktovima izmedju MSI Gaming X i Strix.

Samo 55.000,00..cena prava sitnica! :d

Tehnicki, 41 hiljada. If ya know what I mean... :d

Što se tiče tih 41k, da li može to ako lično odeš severno, prođeš, prijatelji, ovo ono, da bude nešto značajnije niže ili je to ~to za sada?

Vrh Dno